Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pátek 18. října 2013

26. kapitola

Podtitul: (... sakra, já nemám podtitul! :D Tak třebaa...) Všude špatně, doma nejhůř
Komentář autora: Divnej název, ale fakt mě nic nenapadá lepšího :/ :D
Takže, okamžik, na který všichni tak dlouho čekali. Po 15 kapitolách se Damon a Elena opět setkávají. Trvalo to dýl, než jste si na začátku mysleli, že bude?
Bylo zajímavý psát tuhle kapitolu. Hrozně jsem se na to těšila, ale už před první větou mi došla slova. Po takový době... tolik se toho změnilo... tolik je toho třeba říct... sakra, ale co říct?! Čím začít? Co vynechat? No, nakonec jsem zvolila metodu "představ si, že seš Damon - protože je to z jeho pohledu -, nepřemejšlej, neopravuj se a piš". Trochu to podle toho i vypadá :D. Ale mylím si, že je to tak správně. Rozhovor Damona a Eleny si čtu pořád dokola. Něčím mě fascinuje. A ne tím, že by byl tak dobrý. Asi je to právě jeho spontánností. Dejte vědět, jestli jste ji v tom taky viděli.
Prostě je to hrozně divná, fascinující a samozřejmě emotivní kapitola, která by vás opět mohla přimět se nějak vyjádřit O:). Myslím si, že vás ničím nepřekvapí, že jste tušili, že se to takhle nějak zhruba stane, ale kdyby tomu tak nebylo, ráda bych o tom věděla.
Příjemný počtení, já už snad konečně dočtu ty francouzský reálie...



Bylo zvláštní vracet se domů a nevědět, jak to tam bude vypadat. Vyjde mi Elena naproti ruku v ruce se Stefanem? Padne mi kolem krku? Nebo se bude pološílená krčit někde v rohu? Bude náš dům ještě vůbec stát? Nevěděl jsem, protože mi Stefan nic neřekl a já se ho na nic neptal.
Uháněl jsem z letiště ve svém červeném Ferrari a užíval si opět teplého počasí. S Ivanem i Irou jsem se rozloučil už v Londýně. Měli spoustu práce s přesvědčováním šamanky, aby nám pomohla. Nám. UPÍRŮM. Doufal jsem, že ta laskavost, kterou kdysi ďábel pro ně vykonal, byla pořádná, jinak jsme neměli šanci. A také jsem doufal, že se nám ještě naskytne příležitost si s ním znovu popovídat. Docela by mě zajímalo to… no, všechno. Dobro a zlo? Ďábel a Bůh? A co je teda tajemstvím dětské krve? A proč si všichni myslí, že je Dracula? Byl to záměr Gardy, nebo to prostě historici podělali?
Zastavil jsem smykem na šotolinové cestě, vytáhl klíčky ze zapalování a sundal si sluneční brýle. Dům stojí, to je dobrý znamení. S hranou uvolněností jsem vykročil k domovním dveřím, zazvonil a rovnou vstoupil.
Bylo tam nezvykle ticho.
„Haló? Je někdo doma?“
„Ahoj, miláčku,“ vypotácela se zpoza rohu Elena a já bezděčně zalapal po dechu. Až v tu chvíli jsem si doopravdy uvědomil, jak moc mi chyběla. Měl jsem sto chutí se k ní rozeběhnout a políbit ji jak nikdy předtím, ale něco mi v tom bránilo. To, jak vypadala. Měla na sobě jen bílou košili s dlouhým rukávem, rozepnutou, a pod ní žádnou podprsenku, jen malilinkaté kalhotky stejné barvy. Vlasy měla příšerně rozcuchané a mastné a… na krku zaschlou krev.
Zamračil jsem se. „Kde je Stefan?“ Chytalo se mě neblahé tušení.
Zarazila se uprostřed opileckého kroku a vyvalila na mě oči, pod nimiž spočívaly černé kruhy, ostře kontrastující s nezdravě bledou pletí.
„Po takový době vidíš svoji ženu a první, na co se jí zeptáš, je, kde je tvůj bratr?“
Nenechal jsem se odbít. „Tak kde je?“
Ve zlomku sekundy mě přitlačila ke zdi a začala mi šmátrat rukama po celém těle. „Je mi fuk, kde je, důležitý je, že seš tu ty. Damone,“ zapředla moje jméno a jedním tahem mi rozepla košili, „tolik se mi stýskalo,“ zamrkala na mě a vybídla mi svoje rty k polibku.
Nebyl bych to já, kdybych odmítl krásnou ženu, no ne? Bez dalšího váhání jsem jí podlehl. Za boky jsem si ji přitáhl k sobě a vrhl na její rty, jako bych měl těmi svými nejprve prorazit dvacet centimetrů tlustou zeď. Odpovídala mi se stejnou vervou a jímala se sundávat mi kalhoty.
„Eleno…“ tak dlouho jsem roztouženě nešeptal její jméno. Snad celou věčnost.
Neměl jsem rád, když mě vedla, a tak jsem ji opřel o zeď místo sebe. Hrnul jsem se přivítat s jejími líci, čelistmi a především hrdlem. S jejím nádherným labutím krkem. Zamazaným od krve… Bez přemýšlení jsem krev slíznul. A z rázu se se mnou zatočil celý svět.
„Napij se ze mě,“ zašeptala Elena, naklonila hlavu na stranu a prsty se pohladila po silně pulzující tepně.
„Damone, ne!“ zařval odněkud Stefan a odtrhnul mě od ní takovou silou, že jsem si málem sedl na zadek. Dál si mě nevšímal a mluvil k mé milované: „Eleno, vzpamatuj se, tohle nejsi ty,“ třásl s ní.
Zařvala jako vzteklé zvíře a strčila do něj. Normálně by odletěl až na samý konec místnosti a možná i prorazil zeď. Místo toho jen o pár kroků ucouvnul.
„DOST!!!“ zahřímal na celý dům, až mi začalo pískat v uších.
Nahlédl jsem mu přes rameno, abych viděl na Elenu. Stála tam s naprosto nepřítomným výrazem. Potom vyvrátila oči v sloup, zakymácela se a zatřepetala dlouhými řasami. Náhle jakoby tam stál někdo úplně jiný.
„Damone?“ zasípala nevěřícně. Zadívala se na sebe a okamžitě se zahalila do bílé košile, kterou měla pořád na sobě. Pak se otočila ke Stefanovi. „Zase jsem…“ nedokončila větu.
„Jo.“
„A on…“ ukázala na mě.
„Ne.“
Úlevně vydechla a usmála se na něj. „Díky.“ Ten úsměv jsem znal. A nelíbilo se mi, že ho věnovala jemu a ne mně.
Na mě se zatvářila docela jinak. „Promiň, Damone. Nevím sice přesně, co se stalo, ale hádám, že jsem ti nabízela svoji krev.“
„Nejen tu,“ doplnil jsem významně.
„Aha,“ zrudla. „Tak za to se taky omlouvám.“
Pokrčil jsem rameny a ušklíbl se, i když to muselo působit dost strojeně. „Vlastně by to bylo docela milý přivítání, kdyby se do toho nevložil tenhle kazišuk,“ kývl jsem bradou k bráškovi.
Ten zůstal vážný. „Nevíš, o čem mluvíš. Dost se toho změnilo.“
Znovu jsem sjel Elenu od hlavy k patě. „Jo, to vidím. Předtím nosila moje košile, ne tvoje.“
„To jsem zrovna neměl na mysli. Nesednem si na to radši?“
„Pro mě za mě…“
Vydali jsme se do obývacího pokoje. Schválně jsem si sedl na rozvalitý gauč, očekávaje, jestli se ke mně Elena připojí. Nestalo se tak. Usadila se na opěrku Stefanova křesla. Upřeně jsem na ni hleděl, ale ona měla oči sklopené k zemi.
Většinu příběhu odvykládal Stefan sám, jen občas jsem ho přerušil nějakým dotazem a odpovědi se sem tam ujala Elena.
„Proč jste mi nic neřekli?!“ Rozhodil jsem rukama.
„K čemu by to bylo? Akorát by ses ještě víc stresoval a mohl udělat nějakou blbost,“ argumentoval Stefan.
Nasadil jsem kyselý ksicht a koutkem pusy utrousil: „Jako třeba, že bych sedl na první letadlo a zkazil vám líbánky?“
„Nech toho,“ z Eleniných úst to znělo spíš žadonivě než káravě.
Ale mojí žárlivosti, zlomenému srdci a raněnému egu to bylo fuk. „Čeho mám nechat? Já jak debil riskuju život a uzavírám smlouvy s ďáblem a kvůli čemu?! Abys mohla v klidu od rána do večera souložit s mým bratrem?!“
Otevřela pusu, ale nakonec zavrtěla hlavou. „Budu u sebe v pokoji. Ráda bych s tebou mluvila, až se uklidníš,“ ke Stefanovi dodala: „O samotě,“ a položila mu ruku na rameno.
Se smutným úsměvem přikývl a díval se za ní, jak odchází.
„Řekneš mi, co ses dozvěděl od toho Draculy?“
A tak jsem se pustil do vyprávění pro změnu já. Stefan se mračil, seč mu mimické svaly stačily. Na otázky se ani nezmohl, podobně jako tomu bylo se mnou a ďáblem.
„Aha…“ pokýval hlavou na konci. „Takže máme čekat?“
„Doufám, že ne moc dlouho. Ivan mi slíbil, že se za tou šamankou vydají hned zítra. Obvykle to trvá, než někoho přijme, ale když uvidí dva upíry, půjde to snad o něco rychlejc. Anebo to nepůjde vůbec.“
„Fajn. Pár dní se ještě dá zvládnout.“
Rozhostilo se ticho a mě pomalu opouštěl hněv. Díval jsem se na Stefana a zpozoroval na něm jistou změnu. Vypadal unaveně, ale přitom překypoval energií. Jak se ukázalo v zápase s Elenou, byl silnější než kdy předtím, ale přesto působil zesláble. Bezpochyby ho něco užíralo. A dost možná toho bylo víc.
„Chápu to správně, že seš teď závislej na Elenině krvi?“
Zhluboka se nadechl. „Nevím. Je to… divný. Mám problém rozeznat skutečnost od halucinací, takže ani nevím, jak často z ní piju. Ale asi ano, asi jsem závislý.“
Sevřel se mi žaludek. „Co s tím budeme dělat?“
Ledabyle pokrčil rameny. „Nic. Až se z toho Elena dostane, snad se z toho dostanu i já. Při nejmenším mi ze sebe nedovolí pít.“
Pozdvihl jsem obočí a Stefan mě okamžitě umlčel. „Měl bys s ní promluvit.“
„Jo. Řešit to s tebou by bylo ještě horší, co?“ Zvednul jsem se a zamířil do Elenina pokoje.
„Já ti k tomu spíš nemám co říct,“ zbrzdil mě. „Věděl jsi, co k ní ctím, co jsem k ní vždycky cítil. Věděl jsi, že bych ji neodmítl. Ona ti dluží vysvětlení, proč se rozhodla, jak se rozhodla.“
Bylo mi jasné, že to nemyslel nijak zle, ale přesto mi zasadil ránu pod pás. „Rozhodla?“
Taky se zvednul. „To mi alespoň tvrdí. Šel bych z domu, abyste měli soukromí, ale uvěznil jsem se tu, takže… si pudu zaplavat a slibuju, že nebudu poslouchat. Jo a propustil jsem služebnictvo. Pro jistotu.“
Přikývl jsem a otočil se k němu zády. Vyšel jsem do patra směrem k mojí a Elenině ložnici. Dveře byly pootevřené, a tak jsem do nich jenom strčil. Elena seděla v křesle u okna s deníčkem v ruce a zapisovala si do něj.
Opřel jsem se o futra a založil ruce na prsou. „Jako bych to četl. Milý deníčku. Jsem hrozně rozpolcená. Vrátil se Damon a je pěkně nasranej. Nechápu proč,“ ušklíbl jsem se a poslední větu doslova zapištěl.
Zdvihla ke mně hlavu, už učesanou, ale stále mastnou. Převlékla se do domácího oblečení.
„Nejsem rozpolcená,“ odložila deník a napodobila mou pózu.
„Takže…“
„Co chceš vědět? Kdy se to stalo?“
„Předně bych uvítal, kdybys tomu přestala říkat TO a nějak TO nazvala.“
„Jsem teď se Stefanem,“ prohlásila prostě. „A chápu, že z toho nejsi zrovna nadšený, ale byla bych ráda, kdyby ses to alespoň pokusil… přijmout.“
„Seš MOJE žena,“ zavrčel jsem.
„Ne, to nejsem. Už ne. Tvůj prsten leží tady a můj… je zničený někde v trávě.“
Povytáhl jsem obočí.
 „Miluju ho, Damone,“ připustila plačtivě. „Je to prekérní situace. Jsem hnusná mrcha, přiznávám, ale co jsem měla podle tebe dělat?“
„Zůstat mi věrná!“
„Sakra, vždyť jsme se rozešli! TYS mě opustil!“
„Žili jsme spolu dvacet let, Eleno! Dvacet let!“ Udělal jsem několik kroků směrem k ní. „Nemůžu uvěřit, žes je jen tak zahodila někam do trávy. Doslova!“
Promnula si frustrovaně obličej. „Myslíš si, že to pro mě bylo snadný?! Že jsem to udělala z nějakýho vrtochu? Že jsem si za tebe potřebovala najít náhradu? Ne! Nebylo to jen tak a Stefan není náhrada. Svoje rozhodnutí jsem pečlivě zvážila a ano, vzdala jsem se tě. Vzdala jsem se tě, protože… protože prostě chci být se Stefanem.“
„A že já chci být s tebou, nic neznamená? Copak ti na mně vůbec nezáleží?“
„Ahhgrr, záleží, ale…ach,“ povzdechla si a zahleděla se do stropu. „Nevím, co ode mě chceš slyšet.“
„To tys se mnou chtěla mluvit.“
„Jo. Chtěla jsem ti říct, že jsem se rozhodla.“
„Být se Stefanem,“ odtušil jsem.
Přikývla a zopakovala: „Být se Stefanem.“
„Nechci, abys s ním byla. S kýmkoliv kromě mě.“
„To je dost sobecký přání,“ utrousila.
„Nechoď na mě se zasranou sobeckostí.“
„Máš pravdu, promiň. Každopádně až bude po všem, tak se se Stefanem odstěhujeme.“
„Spolu.“
„Spolu.“
„A já…“
„Ty si dělej, co chceš.“
Zavrtěl jsem hlavou. „Tohle není fér.“
„Já vím.“
„Tohle si nezasloužím.“
„Já vím.“
Zašklebil jsem se. „To je od tebe fakt hezký, že to víš.“
„Mrzí mě, že nám to nevyšlo, Damone. Opravdu,“ zahleděla se mi hluboko do očí. „Hodně jsme si toho spolu prožili. Milovala jsem tě… pořád… pořád tě mám hodně ráda, ale Stefan je ten pravý.“
„Definitivně.“
„Definitivně.“
Znovu jsem zavrtěl hlavou. „Ty svině.“
Sklopila hlavu. „Já vím.“
„To není fér.“
„To už jsi říkal.“
„Já kurva vím!“
Ticho.
„Určitě se chceš prospat, takže už půjdu. Dobrou noc,“ pokusila se mě obejít, ale já jí zastoupil cestu.
„Jdeš za ním?“
„Budu spát v jednom z pokojů pro hosty, když to musíš vědět,“ odpověděla mé hrudi.
„Nikdy jsem nepochopil, proč jsme jich nechali postavit tolik.“
Zadívala se mi do očí. „Teď se hoděj,“ znovu se pokusila odejít a já jí to znovu znemožnil.
Nevím, čeho jsem si myslel, že tím docílím, ale políbil jsem ji. Byl jsem tak strašně zoufalý, tak strašně zoufale jsem ji chtěl a věděl jsem, že slovy nic nezmůžu, a tak jsem to zkusil přes činy. Ale nebyl to dobrý nápad. Jen co se naše rty setkaly, uhnula a vlepila mi pořádný políček. Ani jsem se nepohnul, ale slyšel jsem její vzteky zrychlený dech.
„Dobrou noc, Damone,“ a tentokrát jsem ji nechal jít.
Jen pro tentokrát. Ne na vždy. Tohle není konec. Tohle přece nemůže bejt konec…


Pokračovat na další kapitolu



I just know we can't be over, I can see it in your eyes...
It's worse to finish than to start all over and never let it lie...
I won't fall, even if you said I was wrong
I'm not perfect, but I keep trying
'Cause that's what I said I would do from the start
I'm not alive if I'm lonely, so please don't leave
Was it something I said or just my personality?

                                             

Prostě vím, že nemůže být po všem, vidím to v tých očích
Je horší to skončit než začít od začátku a nenechat tomu volný průběh
Nevzdám se, i když mi řekneš, že dělám chybu
Nejsem dokonalý, ale pořád se snažím,
protože to je to, co jsem řekl, že budu dělat už od začátku.
Nežiju, když jsem osamělý, tak mě prosím neopouštěj.
Bylo to něco, co jsem řekl, nebo prostě má povaha?

28 komentářů:

  1. Chudáček Damon! :O Když se Elena rozcházela se Stefanem, bylo tam plno slz a hrozně moc vysvětlování. máš pravdu, že tohle je trochu strohý, ale mě to nevadí. To důležitý tam je, a neumím si ani představit, že by Damon reagoval jinak. Svině bylo slabý slovo. Grrr, ta Elena! x_x Nezazlívám jí, že si vybrala Stefana. Bylo mi to jasný hned jak Damon odjel, ale takhle krutě mu to říct. :( Je mi ho líto. Na druhou stranu, být jím, nezůstala bych v tom domě. Musí jí hodně milovat, když se na ní hned nevykašlal a čeká na tu šamanku. Já bych asi zase naskočila do Ferrari a uháněla pryč.
    Vypadá to, že jsem nespokojená a že nadávám, ale tak to vážně není. :D Ty jsi opět odvedla skvělou práci, to já jen zuřím na Elenu. :D Jsem zvědavá na další kapitolu, hádám, že tam teď bude napětí k prasknutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Nejdřív mě tvůj - ve veškerým slova smyslu - první komentář pobavil, ale pak jsem se tak zarazila a říkala si: "Moment, to je všechno?!" :D Jsem ráda, že nebylo :D
      Mně to ani nepřišlo od Eleny krutý... jasně, nejednala s ním jako se Stefanem, ale on s ní Damon taky nejednal, jak s ní jednal tehdá Stefan (ten jí říkal andílku, ne svině) :D. Byla prostě jenom upřímná. Nedávala mu nic sežrat, jen mu to oznámila. Bez obalu. Obal by Damon stejně zmuchlal a zahodil. Navíc už když odcházel, tak mu říkala, že se Stefanem... to má, jak to má, takže nebylo zapotřebí nic složitě vysvětlovat, Damon to tušil, ona ho jen ujistila.
      No, můj Damon není zrovna ten typ: "I can't be selfish with you", takže se opravdu nikam nechystá :D. A opravdu jí hodně miluje, o tom žádná. Klidně bych i řekla že Elena je smyslem jeho života. Ne že by to bylo u Stefana o moc jiný :D.
      V další kapitole hlavní trojka nebude, podíváme se na Sibiř ;). Vlastně ono se to napětí tak trochu obejde, protože zabývat se takovejma malichernostma zrovna v týhle době, by byl nesmysl. Až přestane Elena šílet, tak teprve pak se bude moct něco řešit. A to hodlám to napětí znova trochu obejtí, nebo těžko říct, předevčírem jsem zas pozměnila konec :D:D.

      Vymazat
  2. To bolo drsné, ale perfektne napísané, ten rozhovor sa mi veľmi páčil. Aj to, ako Stefan s Damonom sa rozprávali a proste, ach.
    Ale ja som rozhodne nepatrila medzi tých, ktorí na toto čakali :D Teším sa na Sibír :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se líbilo :). Jj, i ta krátká pasáž mezi Stefanem a Damonem je zajímavá. Sice se jim moc nevěnuju, ale myslím si, že je poznat, že jejich vztah je jiný než třeba to, co maj mezi sebou Damon s Ivanem.
      Aaale, určitě jsi byla aspoň trochu zvědavá, jak to jejich shledání bude vypadat :D.

      Vymazat
  3. Mno, já jsem se na tohle shledání celkem těšila a zároveň jsem se ho bála, měla jsem proč. Jako bylo to napsaný dobře, tak nějak bez emocí (hlavně ze strany Stefa a Eleny), což bych řekla, že se do dané situace fakt hodí, ale... Damona mi bylo taky líto, chudák se támhle kdo ví jak dlouho snaží jak kretén a takovýhle odvděčení :) Ocenila jsem, že si to nevyřizoval se Stefanem a byl schopnej si s ním normálně promluvit. I se mi líbí, že třeba ze vzteku neodvolal Eleninu záchranu. Ten rozhovor byl hodně krutej a zatím to teda vypadá nebo si spíš neumím představit, že by se Elena chtěla ještě někdy rozhodnout jinak. Působila solidně odhodlaně.
    Neříkám, že jsem nečekala, že si vybere Stefana, směřovalo to k tomu hoodně dlouho, ale trošilinku mě namíchlo, jakým způsobem to udělala...
    Jsem zvědavá, co se příště odehraje na Sibiři a jestli dvojka vedlejších postav uspěje u šamanky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak fajn, teď už si připadám divně, že v tom nevidím tu krutost, když jste na mě dvě :D. A zároveň nevím, jak jinak by to s ním měla Elena vyřídit. (A neberu tvůj komentář jako kriteckej, ani ten Chakyiin, jenom se... snažím pochopit sebe i vás :D).. Mně už teď ani nijak extra Damona líto není, protože jsem ho mohla litovat celých těch 15 kapitol, kdy to směřovalo ke Steleně. Navíc s Damonovým výbuchem: „Čeho mám nechat? Já jak debil riskuju život a uzavírám smlouvy s ďáblem a kvůli čemu?! Abys mohla v klidu od rána do večera souložit s mým bratrem?!“ moc nesouhlasím. Ano, dost kvůli Eleně riskoval, ale jak už jsem řekla, on s tím docela počítal, vždyť když se rozcházeli, tak mu Elena nedokázala slíbit věrnost a tím byl podle mě konec jejich vztahu spečetěný (takže už v tu chvíli se na nějakou záchranu mohl vykašlat, protože šance, že tak zachrání svoji manželku, která ho bude milovat jako dřív, byla... rozhodně menší jak poloviční), to byla chvíle, kdy mi Damona bylo hodně líto, pak už mi přijde zbytečný ho litovat, páč se jenom naplňuje tahle předzvěst. Jasně, musela to bejt pro něj rána je vidět takhle spolu, ale myslím si, že mu to naznačili dost opatrně - jen něžné úsměvy a to, že si Elena sedla ke Stefanovi. Což mi z její strany přijde k Damonovi celkem milosrdný, páč ho tím připravila na to, co mu řekla.
      Zkrátka Damon se podle mě nemá co rozčilovat, že "jak debil riskoval, aby z toho nic neměl", když to kvůli tomu stejně nedělal, dělal to proto, že Elenu miluje, a nezáleží na tom, jestli je se Stefanem nebo s ním, jeho láska bude pořád stejná. Zkrátka udělal by to, i kdyby Elena byla se Stefanem ještě před Damonovým odchodem.
      A navíc, kdyby to udělala Elena jakkoliv jinak, ublížila by pro změnu Stefanovi. A ten to taky neměl zrovna nejrůžovější. Jo, sice poměrně dost sexu s Elenou, ale přicházet o rozum a dělat věci, co se mu příčej... nic moc.
      Elena přesvědčovala Stefana o svojí lásce dost... urgentně. Kdyby teď začala váhat, tak by... no, to je pro mě úplně nemyslitelný :D. I kdyby váhala, tak by to za žádných okolností nedala znát, protože to už by pak byla vážně svině největší.
      V upřímnosti a v tom vědět, co chci, nevidím nic krutýho, právě naopak. Nemůžu si pomoct.
      Kdyby jste měli na mysli nějaký jiný způsob, jak mohla Damona odmítnout - bez naděje na obnovu jejich vztahu - a chtělo se vám s ním vypisovat, tak klidně sem s ním, ráda bych si to přečetla :). Možná už se mi zatemňuje mysl vůči Damonovi. I když si to nemyslím. Ale to si nikdy nikdo nemyslí :D

      Vymazat
    2. Jé, to je dlouhej komentář, alespoň mám takhle po ránu co dělat :) Však to taky kriticky ani náhodou myšleno nebylo.
      Všechno, co jsi napsala beru a dávám ti za pravdu, ale myslím si, že na to jako autor máš krapet jiný pohled, už jen proto, že víš, co bude dál nebo jak to skončí. Pokud jsi dejme tomu na začátku třetí série (nebo jinde, to je jedno), věděla, že si vybere Stefana, tak jsi Damona třeba politovala a budovala cestu ke Steleně. Ale my, čtenáři, jsme si nebyli jistí, kam to povede, takže jsme měli pořád malou naději a soucítíme s Damonem až teď, když se to jeví definitivně.
      Já mám ráda i Stefana a chápu proč se pro něho Elena rozhodla. Nemůžu tvrdit, že by si ji nezasloužil, vytrpěl si toho dost, snad se kluk taky dočká, aby s ní mohl být chvilku šťastnej a měli normální vztah.

      Jo, četla jsem tvoje básničky, fakt se mi líbily, ta depresivní - Neschopná, je asi nejlepší. Připadá mi jako taková ze života. Mám ráda takovej ten lehce ironickej styl :) Nepřemýšlela jsi, že bys zase nějakou napsala?

      Vymazat
    3. Je pravda, že se mi to jako autorovi jinak kecá :D. Ale Eleninu krutost bych i přesto mohla vidět a nevidím. Nevím. Je to divný. Ale je pravda, že většinou všechny míň lituju, míň mě věci dojímaj a... no zkrátka stává se mi často, že vnímám věci jinak než ostatní.
      Každopádně ještě nic není jistý ;). Já jsem si tak na 80% jistá, s kým Elena skončí, takže to ani nemůže bejt jistý :D. Jak řekl Damon: "Tohle není konec". Vztah mezi Elenou a ním není vyřešenej. A bude se řešit.

      Jé, díky :). Ta Neschopná je hodně osobní. Ale radši mám To nebylo v plánu. A nějak... já nevím, zkoušela jsem po tom ještě párkrát nějakou básničku napsat, ale vůbec to nešlo :/. Všechny tři jsem psala, když jsem na to měla fakt náladu, napadaly mě verše úplně samy, ale... nikdy potom už mi to prostě nešlo :D. Když mě něco napadne, tak to určitě hodím do Wordu, to slibuju ;)

      Vymazat
    4. Jéžišku, tak to ti závidím. Já jsem hrozně lítostivá, ač na to možná nevypadám. Třeba nedávno mi brácha vykládal, jak si z nějakýho spolužáka dělali srandu a on se rozbrečel, tak já hnedka: ,,To jste úplně blbí? Chudák jeden, víš, jak mu muselo bejt?" Nemám prostě ráda, když se někomu děje nějaký příkoří, proto se ani nedívám na zprávy. Ne, že bych byla nějaká plačka, co hned bulí, ale mám z toho pak špatnej pocit nebo o tom musím přemýšlet. Jsem vadná :D
      Jen teda doufám, že si Damon při tom snažení o Elenu udrží důstojnost a nebude se nijak ponižovat.

      To nebylo v plánu mě taky hodně oslovilo, zezačátku mi trošku nesedělo, jak jsou ty verše nepravidelný, ale pak jsem se do toho začetla a bylo to snad ještě lepší než nějaká normální skladba rytmu. Mně na nápady celkem pomáhá, když jsem nasraná, to pak jde samo :)
      Fajné, budu se těšit ;)
      Ach jo, za chvíli valím pryč a nějak se mi nechce, brala bych radši takovej válecí den nebo nějakou procházku na sluníčku, když tak krásně svítí.

      Vymazat
  4. Na tohle shledání Damona a Eleny mno... čekala sem že to bude víc štastný...chudácek Damon... :( i když jsem doufala že jak to Elena bude Damonovi říkat že se spolu rozchází tak to bude více procítěny že to bude více smutný...ale i tak se mi to líbilo :) myslela jsem že se obejmou dají si pusu a pak Damonovi řekne že spolu být nemužou... :D ale ty si to vyřešila uplně jinak... :D suprová kapitola... :) těším se na další nevím jak ostatní ale něco mi říka že Damon a Elena sice teť nejsou spolu ale brzy zase budou... :D a taky si myslím, že Elena toho bude litovat toho jak to řekla Damonovi... :( teť nevím co mám čekat od další kapitoli... :D
    PS: doufám že ten komentář dává smysl napadalo mě toho moc co by chtěla napsat... :D sem to zkrátila a doufám že to je smysluplný... :D
    -K-

    OdpovědětVymazat
  5. Často se to nestává, ale tohle mě zvedlo ze židle. Mě stoupl tlak a měla vražedné myšlenky na to jak Elenku pomaličku zabít, aby už dala pokoj obou bratrům. Je to mrcha co neví co chce. To i Kath byla lepší, tak věděla, že chce oba :D. Ale Elenka nejdřív miluje Stefana, pak Damona a ví, že je to ten pravý a teď zase Stefana a ví, že je to ten pravý. To je mrcha :D
    Není možný, doufám, že máš pro ni připravenou pomalou a bolestivou smrt :D

    OdpovědětVymazat
  6. ... Říkám předem, že na vás nejsem naštvaná, ani si o vás nemyslím, že jste úplně blbý, jenom nechápu, kde je "chyba". Proč by se Elena s tím Damonem nějak ňuňala? Upřímně mi ani nepřijde jako ten typ (myslím Damona, Damon není ten ňuňací typ, Elena celkem jo). On tam soptí vzteky, nadává jí, a... ona by ho měla objímat a pusinkovat a bejt hrozně lítostivá a psychicky zdecimovaná? Ona se na tenhle rozhovor připravovala, už když Stefanovi tvrdila, že si je stoprocentně jistá, že chce jeho. Navíc to vidíte moc černě, vždyť ona mu říká, že jí MRZÍ, že jim to nevyšlo, že ho má POŘÁD HODNĚ RÁDA... Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že se na to koukáte jenom Damonovýma očima, přitom v tomhle je důležitá Elena, to ELENA JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍM ČLÁNKEM TROJÚHELNÍKU, protože záleží jen na ní, jak se rozhodne, Salvatoráci jí budou chtít vždycky.
    Jak že neví, co chce? Už od tý kapitoly, ve který se vyspala se Stefanem, to ví jistě. A kdyby se teď chovala jinak, tak to znamená, že to tak jistě neví, A PRÁVĚ TO BY Z NÍ DĚLALO TAKOVOU MRCHU, za jakou ji považujete. Ona udělá to, co pořád tvrdíte, že chcete - rozhodne se, je přesvědčivá, a... je z ní mrcha? Promiňte, nemůžu si pomoct, ale kdyby se role Stefana a Damona prohodily, tak nikdo ani nekvákne :D. Nemyslím si, že jste fanatičtí Deleňáci, protože to byste to nečetli, ale myslím si, že lehce zaujatí jste, jinak by to nedávalo smysl a někdo by přišel s pořádným argumentem.
    Nečekala jsem, že vás tahle kapitola tak vyvede z míry. Fakt že ne. Vždyť by to bylo absolutně, ale ABSOLUTNĚ nelogický, kdyby TEĎ dělala Damonovi nějaký naděje, kdyby TEĎ něčeho litovala, nebo - a to by byla fakt... hovadina - se TEĎ najednou rozhodla pro Damona.
    Achjo, už mě tohle "Damon je chudáček" a "Elena je mrcha" fakt unavuje. A nejhorší na tom je, že i když to všechno vysvětlím a obhájím, tak stejně si všichni furt dokolečka melou tu svoji. Bez JAKEJCHKOLIV argumentů. A když ty argumenty jsou, tak se daj vyvrátit tak snadno, jako se u mě na kase dá propašovat čokoláda.

    Mimochodem, Terko, jsem ráda, že ses po dlouhý době ozvala :). I když se podle mojí reakce na vaše komentáře(ale nebylo to jenom na vás dvě) nedá říct, že by mě obsah toho komentáře nějak nadchnul.
    Já prostě nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj toto bolo parádne napísané. A vysvetlené. Tak logické, až to ovalí (alebo čo) napísané tvojimi očami :D

      Vymazat
  7. Víš jak na tom jsem..:)) Prostě se mi ti dva k sobě nehoděj. A tohle,se mi strašně líbí ^^

    New..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ok, tak už se mnou souhlasej dva lidi. Akorát u tebe nevím, jestli se na to pro změnu nedíváš moc Stefanovýma očima, tak přečtenýho tě ještě nemám :/ :D

      Vymazat
    2. Skvělej na tom je Delenin rozhovor, nečti ti komentáře, takže mi sem tam asi něco uteče, ale když jsem si přečetl kousek jednoho komentáře a tam bylo něco tipu "Nemusela na něj tak řvát" jsem nepochopil..To, že tam radši vidíš Delenu neznamená, že je to hned špatně ne?..Myslím tím, že když máš ráda tenhle pár očí, nemůžeš odsuzovat chování, nebo reakci 2 páru.. To, že se tak Elena rozhodla je čistě její věc. Můžete to svádět na krev a že se z ní rozešel atd. Ale jak už Elena řekla, Stefan je prostě Stefan.. Nebude čekat, prostě jenom využil příležitosti. Bojuje za ní, a takhle to má přece být ne?.. Ne hodit prsten na stoleček a odejít..

      New..<3

      Vymazat
  8. Achjooo, Stelena mi je proti srsti. Navzdory tomu byla kapitola promakaná jako obvykle. Ale radost jsi mi neudělala. (nejspíš znim jako zarputilá fanynka Děleny, ale když...ono je to mnohem víc zábavnější a z Damona chcípám:DD)
    no prostě, hezká kapitola, ale...znáš to. Takový to, když nemáš ráda v knížce/filmu nějakou postavu a ono se to vždycky schyluje k ní... takže tak:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to beru, že se vám to nelíbí :D :). A mrzí mě to, ale... no... nepíšu to tak, aby se vám to líbilo. A nikdo by tak psát neměl. A naštěstí tak moc lidí ani nepíše. Prostě to píšu tak, jak mi to připadá správný :).
      Stelena a Delena je rozhodně rozdílná.
      Já mám ráda Delenu, možná dokonce o trochu víc než Stelenu, ale Damon mi většinou přijde spíš na přes držku :D. Jako třeba v týhle kapitole.
      A neboj, ještě tě to bude bavit. Skoro určitě :D. Prostě Damona a Eleny si celkem užijete. Ale ne hned.

      Vymazat
  9. Já se jdu tedy obhájit, miluji diskutování a polemizování na nějaké téma.
    No ty to vidíš očima Eleny, ale já když se na to podívám, pěkně od začátku, na chování Eleny, tak mi to přijde, že se chová jako mrcha. Kolikrát už se takhle rozhodovala? Hodně krát. Dokonce si Damona vzala. Dobře od doby co se vyspala se Stefíkem, nic proti němu (svým způsobem ho mám rada a vím, že si zaslouží být šťastný, ale to Damon taky) je rozhodnutá být se Stefanem. Ale mi ještě nevíme, jak ty to s hlavní trojkou zamýšlíš... Takže podle jejího chování soudím, že klidně za pár měsíců se může vyspat s Damonem a říct, že opět a znovu rozhodnutá být s zase s Damonem. A nezlob se na mě je to můj názor na to jak ji vidím :D ...
    A Damon je vážně můj oblíbenec, ale poslední dobou se přikláním ke Stefanovi (v tvé povídce) ne v seriálu, protože ten už moc nesleduji jen trailery na další díly :D.
    A Elenu moc ráda nemám přiznávám, ale prostě už mi leze na nervy ( teď bych se věnovala Ivanovi :D). Nechci si užívat Damona a Eleny, nebo Stefana a Eleny. Líbí se mi krvelačná Elena. Ano ta se mi velice líbí, takže asi tak no ...
    Vím, že si ti můj komentář líbit asi nebude, ale doufám, že si dala aspoň pár odpovědí k Tvému komentáři a obhajobu k mému předešlému komentáři :)

    OdpovědětVymazat
  10. Oprava:
    *Vím, že si ti můj komentář líbit asi nebude, ale doufám, že jsem ti dala aspoň pár odpovědí k Tvému komentáři a obhajobu k mému předešlému komentáři :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky ráda diskuze, jen na tohle téma začínám být trochu vyždímaná :D.
      Ale jo, trochu mrcha je, to uznávám, ale stejně mi nepřijde tak strašná. To je prostě prokletí milostnýho trojúhelníku. Ona je mrcha NEÚMYSLNĚ a to podle mě hraje taky určitou roli :). Elena je stvoření plný lásky, chce být všemi milována a všechny milovat, ale v dobrým slova smyslu. Ty názory nemění jen tak z ničeho nic. A rozmyslela se jenom dvakrát - když opustila Stefana v první sérii a když se s ní Damon rozešel v týhle. To, že si jako prvního vybrala Stefana, nebylo žádný "rozmyšlení", protože Damona ještě neznala. Pak ho poznala a zamilovala se do něj. Objevením těchto nových citů usoudila, že by s ním asi měla být, když chce a miluje ho, neuvědomila si, že Stefana miluje POŘÁD, jen zaslepená tím novým zjištěním o Damonovi si myslela, že míň. A teď přestala být zaslepená a zjistila, že ty city ke Stefíkovi maj docela grády :D. Doufám, že se neztrácíš, já už trochu jo :D.
      V týhle povídce prostě není nic černo-bílýho, to je 50 miliónů odstínů šedi! :D
      A neboj, leží mi na srdci dobro obou Salvatorů, proto taky pořád měním konec O:) :D. Jen nemám nic proti dočasnému utrpení.
      Rozhodně JSOU v tvojí obhajobě argumenty a za to jsem ráda :). Asi bych se měla zklidnit... asi to nemůžete vidět stejně jako já, protože to byste mi museli vidět do hlavy... ale třeba na konci série, až sloučím všechny ty svoje slohy v jeden mega sloh, se všichni shodnem! :D

      Vymazat
  11. Jo a ještě mám jednu myšlenku, jen chci předem říct, že to není kritika :) .
    Cituji: "Vždyť by to bylo absolutně, ale ABSOLUTNĚ nelogický, kdyby TEĎ dělala Damonovi nějaký naděje"
    Cituji: "Navíc to vidíte moc černě, vždyť ona mu říká, že jí MRZÍ, že jim to nevyšlo, že ho má POŘÁD HODNĚ RÁDA"
    To si podle mě odporuje. Už jen to, že mu řekla, že ho má pořád hodně ráda, tak to dává naději. Ale zase jen můj názor :) Nechci rýpat, ale je to tak. No prostě Tvoje kapitolka byla napsaná úžasně, ale prostě mi ten rozhovor přišel suchý (nevím jestli chápeš co chci říct). Jo určitě chápeš :D. Tím bych to asi uzavřela, jen se těším na další :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pf, psala jsem ten předešlej komentář moc dlouho :D.
      No, jak se to vezme, že je to nějaká naděje... já svýmu kámošovi taky říkám, že ho mám hodně ráda, ale v životě bych si s ním nic nezačla, a on to moc dobře ví :D. Jak už jsem řekla, Elena prostě byla upřímná. A nechtěla z něj udělat úplnýho trotla, ani mu zatlouct do rakve všechny hřebíky, co měla po ruce. Uznávám, že by to mohlo znít jako nějaká naděje, ale když se k tomu přičte zbytek jejího proslovu... tak v tom nevidím naději prakticky žádnou.
      A ten rozhovor byl suchej tak nějak záměrně, takže to beru :D. Ta "emotivnost" je podle mě v tom, jak vás zasáhla právě jeho suchost.

      Vymazat
  12. Ja neviem čo mám napísať. nemám slov. Nepôsobilo to na mňa pozitívne, ani negatívne, iba čo vo mne trochu vyvolalo emócie bola Elena. Nečakala so, že to na Damona tak vybalí. Koniec koncov, som tak či tak zvedavá, ako to eclé dopadne. Btw, koľko približne bude mať kapitol Záverečná skúška?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejseš sama, koho jsem trochu zaskočila :D:). A kdyby to na něj Elena nevybalila, tak to z ní stejně vyšťourá. Zná ho myslím si dost dobře na to, aby si usnadnila práci. Každopádně tvoje reakce je pochopitelná ;).
      No, hele já nerada odhaduju, páč na to vůbec nemám oko, ale... zhruba 40? Zatím jich mám 30. Tak možná že to bude něco málo přes 40... ne, já fakt nevím, prostě kolem 40 :D

      Vymazat
  13. Dobře, chápu Tvoje argumenty o tom, že Elena není tak úplně mrcha. Ale ten jejich dialog byl suchý, a trochu naděje mu to dát může, nebo taky impuls jim co nejvíce tohle opepřit a vyžívat se v tom. To by mi tak sedělo na Damona :D.
    No těším se až tahle povídka bude u konce, protože mě fakt zajímá, jak to celé dáš dohromady a ukončíš :D. Fakt, se na to těším :)

    OdpovědětVymazat