Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pátek 30. srpna 2013

18. kapitola

Podtitul: Odborníci
Komentář autora: No, název pro tuhle kapitolu je vyždímanej ze zoufalství, ale dalo by se říct, že každý je v týhle kapitole na něco odborníkem :).
Je to taková zvláštní kapitola. Začíná poměrně z vesela a končí pochmurně. Měla by vám zahrát hned na několik strun.
Písnička se hodí rozhodně až na konec, ne na začátek!
Kapitolu věnuju všem vypatlaným i nevypatlaným Deleňákům ;)



Londýn, město, který v současnosti čítá skoro devět miliónů obyvatel s divným přízvukem. Navštívil jsem ho jen párkrát a nikdy se v něm příliš nezdržel. Angličani možná nejsou tak škrobení, jak se o nich říká, každopádně jsou místa, kde zábavě holdují podstatně víc. Vždycky jsem se tu užíral nudou. Doufal jsem, že tentokrát tomu bude jinak.
Rusáci ještě spali, což nebylo nic divnýho ve čtyři hodiny ráno. Mně vzbudily otázky a plány, které mi bzučely v hlavě jako roj rozzuřených včel. V automatu na chodbě jsem si koupil kafe a vrátil se s ním na pokoj, tam jsem roztáhl plán města a na kus papíru si vypisoval místa, kam bychom se měli zajít podívat.
Hledali jsme odborníka přes nadpřirozeno. Takže knihomola, šprta, asociála, někoho, kdo se na celý den někam zašije, nebo nevytáhne paty z domu. Udělal jsem si seznam všech okolních univerzit, muzeí a větších knihoven. Někde tam musel být, nebo se alespoň ukazovat, v nejlepším případě pracovat.
Zajímalo mě, kam se hrabě asi poděl. Už jsme věděli, že je naživu. Ale jak? Je šílený? Schovává se, nebo chodí mezi lidi? Založil nějaký upíří klan? Neměl jsem nejmenší tušení. Všechny varianty mi přišly stejně pravděpodobné. Krom toho šílenství. Z Vasilova vyprávění jsem si vyvodil, že je to někdo zatraceně starý a mocný. Možná vyšinutý, ale se všemi pěti pohromadě.
V sedm jsem nemilosrdně vzbudil svoje kolegy a sdělil jim plán. Irinu jsem pověřil, aby prošmejdila univerzity, Ivan muzea a sobě jsem určil Britskou knihovnu. Napadlo mě, že nějaká sexy knihovnice by přišla k chuti.
Vědět, že narazím na takovou nepříjemnou starou rašpli, byl bych si prohodil místo s Irinou…
„Pane,“ kvákla, „my nejsme detektivní kancelář. Pokud někoho hledáte, obraťte se na ně.“ Při každém slovu se jí třásla druhá brada a v koutcích úst se jí tvořily bílé žmolky. Naštěstí stůl, za kterým seděla, zakrýval většinu jejího těla. Z toho, co jsem z ní viděl, jsem usuzoval, že váží minimálně metrák.
Otráveně jsem zavrčel a upřel na ni svůj pronikavý pohled. „Poslyš, ty bečko sádla, předně si setři ten sajrajt z tlamy.“ Poslechla a táhlým pohybem palce a ukazováčku nabrala žmolky pod nehty. „Tak a teď mi pověz, jestli sem nechodí někdo, kdo se specializuje na vampyrismus.“
„Nikoho takového neznám, pane,“ odvětila klidně.
„Tak si zkus vzpomenout na někoho, kdo tu tráví nezdravě moc času. Na nějakého muže.“
Na chvíli se odmlčela a pak odpověděla: „Takových se tu najde několik. Ze zaměstnanců by to mohl být Jonathan Schreiber.“
V hlavě se mi rozezněl gong naděje. „Výborně, kde bych ho našel?“
Tlustým prstem přejížděla po tabletu, než se na mě znovu podívala. „Právě se nachází v sekci novin v Colindale, pane.“
„Kde to sakra je?!“
„V severní části Londýna.“
„Fajn. Teď buď té lásky a vyjeď mi sestupný seznam maníků, kteří tu tráví nejvíc času. Vedete si u nich i telefonní čísla?“
„Samozřejmě,“ nebýt mého nátlaku, řekla by to jistě opovržlivěji.
„Tak se do toho dej. A připiš mezi ně i toho Schreibera.“
Nebyl to zrovna ten nejspolehlivější způsob, jak toho chlápka najít, uznávám, ale když už nic jinýho, alespoň by ho někdo z těch, kteří budou na seznamu, mohl znát.
Pod ženiným stolem zachroupala tiskárna. S námahou se sehnula a podala mi ještě horký papír. Byly na něm tři sloupce jmen a čísel malým písmem.
Výborně, mám do večera o zábavu postaráno.
„Chcete další jména, pane?“
„Ne, to myslím nebude nutný. Teď vyhoď ten sendvič, co máš v kabelce, a po práci si jdi zaběhat. Dělej to tak každej den.“
Otupěle přikývla a ve skelných očích se jí zaleskla hrůza.
„Jednou mi poděkuješ,“ ušklíbnul jsem se na ni a nonšalantně odkráčel. Sám jsem si v nejbližším pekařství koupil studený sendvič a půllitrovku coca-coly. Párkrát jsem zahnul, až jsem došel do Zahrad svatého Jamese. Našel jsem si volnou lavičku v chládku a vytáhl z kapsy mobilní telefon.
Asi u třicátýho čísla mi zavolal Ivan.
„Sorry, Damone, ale nic jsem o tom chlápkovi nezjistil,“ hlásil mi.
„Hm,“ zabručel jsem, „pošlu ti pár čísel. Jsou to všechno návštěvníci Britský knihovny. Možná, že je mezi nimi i náš člověk, nebo by ho někdo z nich mohl znát. Hned ti to pošlu,“ zavěsil jsem a vyfotil třetí sloupec, který jsem mu následně poslal.
Ze všeho toho mluvení mi vyschlo v krku. Z plna hrdla jsem se napil a přečetl si další jméno. Joshua Wright. Po pátém pípnutí jsem už chtěl zavěsit, když se ozvalo z druhého konce cvaknutí. Nic víc.
„Haló? Joshua Wright?“ otázal jsem se.
„Kdo je to? Kde jste sehnal moje číslo?“ štěkal na mě přidušeným hlasem.
„Damon Salvatore, pochybuju, že vám to něco říká. Nejste náhodou - “
Byl jsem přerušen: „Damon Salvatore?!“ zašeptal vzrušeně hlas z reproduktoru. „Syn Giuseppe Salvatora?“
Trhl jsem sebou. Jméno svého otce jsem neslyšel snad celé století. Na dlouhý okamžik mě zaplavila vlna vzpomínek na mého despotického tatínka, který ve mně viděl vždycky jenom zklamání a přítěž. Potřásl jsem hlavou a zapnul mozek. A pak jsem si to uvědomil: ten chlap ví, kdo jsem!
Pohodlně jsem se rozvalil na lavičce a zeširoka se usmál. „Jop, přesně ten Damon Salvatore. A nezapomínejte na mýho malýho brášku Stefa.“
Muži se slyšitelně zrychlil tep. „Jste upír,“ konstatoval.
„Jo. A i když si nejspíš myslíte, že mám všechen čas světa, tak mám docela na spěch. Víte, kde bych našel jistého hraběte Draculu?“
Při vyslovení toho jména kolem mě zrovna procházela mamina s kočárkem. Podmračeně se na mě podívala a ohrnula nos. Dráždivě jsem si přejel jazykem po zubech a ona přidala do kroku.
„Proč zrovna já?“ zeptal se mě hystericky, jako bych nad ním snad vznesl ortel smrti za to, že naházel do fontány moc čtvrťáků.
Předklonil jsem se a zapřel lokty o kolena. „Protože mi bylo řečeno, že v Londýně žije někdo, kdo to ví. Má to bejt odborník přes vampyrismus a vzhledem k tomu, že mě znáte, předpokládám, že jsem trefil na správnýho. Nebo se pletu?“
Každou svou odpověď rozmýšlel na můj vkus až příliš dlouho.
 „Něco vím.“
Když mi došlo, že víc toho neřekne, ztěžka jsem si povzdechl. „A byl byste té dobroty a podělil se se mnou o své cenné informace?“ zaševelil jsem sladce a měl sto chutí se do něčeho zakousnout. Proto jsem sáhl po zbytku sendviče.
„Vám slunce neublíží, že ne?“
„Ne.“
Opět váhal. „Jsem ochotný se s vámi sejít zítra v poledne u Velké brány Hyde parku.“
„Jak vás poznám?“
„Já - já poznám vás,“ chtěl to říct dramaticky a tajemně, ale zradila ho kuráž. Potom okamžitě zavěsil a já jen zavrtěl hlavou.
Zavolal jsem Ivanovi a Irině, abych jim oznámil, že můžou zastavit pátrání a dělat si do následujícího poledne, co se jim zamane. Ostatně já to měl v plánu taky. Zalezl jsem do baru, který nebyl nijak daleko od našeho hotelu, a zahájil svůj soukromý alkoholový maraton. Byl všední den, takže v podniku popíjelo jen pár lidí. Přesto jsem doufal, že se mi podaří ukořistit nějakou pěknou Britku, kterou bych představil svojí posteli.
U jednoho stolku seděly dvě ženy a jeden muž. Ti dva byli zcela očividně pár a druhá žena jim dělala křoví. Tvářila se, že jí takové společenské postavení nevyhovuje, a nenápadně se rozhlížela po místnosti. Střetla se s mým pohledem a okamžitě uhnula. Já na ni zůstal viset očima a přesně věděl, jak to bude pokračovat: bude předstírat, že to, co vyprávějí její přátelé, ji hrozně zajímá a rozesmívá, a ostatní lidi absolutně nevnímá. Po celou tu dobu se však bude koutkem oka ujišťovat, že jsem o ni neztratil zájem. Pak to „nenápadně“ sdělí své kamarádce a ta se o tom „nenápadně“ přesvědčí. Chlap jí něco poradí, ženská bude váhat, a buď ji ti dva donutí, aby za mnou šla, nebo bude vyčkávat, až se já uráčím. Mně se ale nechtělo čekat, a tak jsem se uráčil dřív, než o mně stačila povědět kámošce. Byla to pěkná plnoštíhlá bruneta. Vlasy měla postupně sestříhané a rozčepýřené. V neklimatizované místnosti se její tváře slaďovaly s jejím červeným trikem s hlubokým výstřihem. To, co bylo pod ním, mně silně přitahovalo.
Musel jsem akorát vymyslet nějakou oslovovací frázi. Rozhodl jsem se, že nebudu příliš kreativní - abych ji nevyplašil nebo ji nenaplnil dojmem, že jsem nějakej Casanova - a předstoupil před ni s plachým úsměvem.
„Promiňte, slečno, že vás vyrušuji, ale nemohu si pomoct a nezeptat se: směl bych vás pozvat na skleničku?“
Rozšířily se jí zorničky a obrátila se na své přátele, kteří vypadali nadšeně.
„No,“ zalapala po dechu, když si znovu prohlédla mou tvář. I po 180 letech jsem ještě v kurzu, pomyslel jsem si. „To by bylo od vás moc milý. Chcete si přisednout?“ Posunula se trochu stranou.
Přátelsky jsem se na všechny usmál a zaujal místo po jejím boku. „Díky. Jsem Damon Salvatore. A vy?“
Vžil jsem se do role přívětivého, ostýchavého manažera natolik, že jsem tu trojici začal považovat za své skutečné přátele. Skoro mi bylo líto Richelle tak využít. Ale opravdu jenom skoro.
Rozhodla se, že bude troufalejší než já, a když jsme osaměli, položila mi ruku na koleno a pozvala mě k sobě. Odmítl jsem to, protože bydlela někde daleko na sídlišti, a místo toho jí nabídl svůj apartmán. Nic nenamítala.
Odešli jsme ruku v ruce. Richelle byla trochu opilá a zároveň nervózní. Působila hrozně roztomile a jejím úsměvem nebylo těžké se nakazit. Když jsme procházeli kolem nějaký kašny, vyškubla se mi a rozeběhla se k ní. Pomalým krokem jsem ji následoval a obdivoval její křivky. Většinou mě přitahovaly spíš holky s postavou na focení spodního prádla. Bylo však něco neodolatelného na Richelliných širokých bocích, kulatém bříšku, poměrně svalnatých nohách a baculatých tvářičkách. Asi to bylo proto, že její tělo, ač oplácané, bylo pevné. Zřejmě měla sklony k nadváze, ale nehodlala se jí poddat a pravidelně cvičila. Výsledek stál rozhodně za to.
U kašny se zastavila a zalovila v kabelce. Vytáhla z ní peněženku a z té zase pár pencí. Jednu mi nabídla.
„Něco si přej,“ poradila mi.
Nebýt v tak dobrém rozmaru, ovlivnil bych ji, ať mi dá s takovými kravinami pokoj. Takhle jsem si vzal peníz a krátce se zamyslel. Potom jsem ho hodil do vody. Richelle udělala to samé, následně sklopila hlavu ke špičkám svých lodiček a zastrčila si vlasy za ucho. Zdvihla bradu a střídavě mi hleděla do očí a na rty. Usoudil jsem, že i tomu největšímu stydlínovi by došlo, oč ho dáma němě žádá. Podložil jsem jí tvář dlaní a políbil ji na ústa.
„Páni,“ vydechla, když jsem se od ní odtáhl. „Ono to funguje,“ zazubila se na mě. „Splnilo se i tvoje přání?“
Naklonil jsem hlavu na stranu, jak jsem si ji prohlížel, a vlepil jí pusu na tvář. „To teprve uvidíme.“
Přitiskl jsem ji pevně na svou hruď a během dalšího polibku nás přemístil do hotelu. Richelle se tomu divila jenom okamžik. Začala si dělat větší starosti se všemi těmi knoflíčky na mé košili.
„No to snad ne!“
Richelle mě tak rozpálila, že jsem ani neslyšel třísknutí dveří, když je Ivan rozrážel. Baculka mi v tu chvíli seděla na klíně a cuchala vlasy. Podíval jsem se přes její rameno ke dveřím, ve kterých stál rozzuřený hromotluk. I má společnice se na něj otočila.
Ivan se jí zadíval hluboce do očí a řekl: „Vypadni.“
Okamžitě ho poslechla a kráčela ke dveřím jako poslušná zombie.
Přemístil jsem se před ni a okřikl ji. „Ne, zůstaň!“
Ivan mě čapl za rameno a otočil k sobě. „Co si myslíš, že děláš?! Zapomněl jsi snad, že seš ženatej?“
„Ty jsi ženatý?“ podivila se Richelle.
Zvedl jsem levačku a zamával s ní oběma před ksichtem. „Vidí snad někdo z vás nějakej prsten?“
Ivan se ale nenechal obalamutit. „Že ho nenosíš, neznamená, že ho nemáš.“
Těžce jsem si povzdechl a smutně se ohlédl na zmatenou brunetku. „Pamatuj si všechno až do tý chvíle u kašny. Tam jsem ti na rovinu řekl, že bych s tebou strávil jenom jednu noc, protože odjíždím někam… do Afriky nebo na nějaký jiný místo, kde bych měl slušnou šanci do tejdne natáhnout bačkory. A to se ti nelíbilo. Dali jsme si pusu a rozloučili se. Teď jdi domů.“
Zamrkala čokoládovými očky, ohnula se pro svou kabelku a zamířila ke dveřím.
„Sbohem, Damone.“
Jakmile za ní zapadly dveře, Ivan se opět rozpovídal. „Proč nenosíš snubák?“
„Protože jsme se s Elenou rozešli,“ pokrčil jsem rameny, jakoby to byla naprosto banální záležitost, a pustil se do zapínání košile.
Ivanovi to tak banální zřejmě nepřišlo. „Cože?! Rozešli? Proč?“
Ten chlap je horší jak ženská…
„Protože jsem chtěl, aby mi slíbila, že na mě počká, a ona to nedokázala. Nemáš nějakej chlast?“
„Jen vanilkový doutníky,“ odtušil a zamířil k balkónu. Tam rozdělal krabičku a nabídl mi. I on si zapálil.
„Co myslíš tím „nedokázala“? To kvůli Stefanovi?“
Nevesele jsem se ušklíbnul a nasál kouř do plic. Přece jen není tak blbej.
Místo odpovědi jsem téměř neznatelně přikývl.
„Pfů, tak to je teda síla.“ Na dobu jsme se oba odmlčeli, ale Ivanovi to zkrátka nedalo, musel se v tom šťourat. „Víš, Elena mi vyprávěla celou tu vaši lovestory. Jak začínala se Stefanem a pak se zabouchla do tebe. Ale nikdy se ani nezmínila, že by se k němu plánovala vrátit, nebo že by nad tím aspoň uvažovala. Chtěla jenom tebe,“ loupl po mně očima, jak se tvářím, a pak se zahleděl opět do dálky.
„Elena ti nikdy neřekne celou pravdu, pokud ji k tomu nepřinutíš.“
„Stejně mi to nedává smysl. Všiml jsem si vás, jak na tom plese u tý šílený upíří mrchy spolu tancujete, a vypadali jste přitom tak sehraně a zamilovaně. V životě jsem nic takovýho neviděl. Ona a Stefan… je vidět, že ho má ráda a on ji přímo zbožňuje, ale není to ono,“ dopřál si další pomlku. „ A i když to teď mezi váma není zrovna nejrůžovější, neměl by ses hned vrhat na jiný.“
Zamračil jsem se. „A to jako proč?“
Pokrčil rameny. „Jak stojí v Bibli: Nečiň jiným, co nechceš, aby oni činili tobě. Copak Elena… je se Stefanem?“
„Vím já?“
Nakrčil obočí. „‘S nima nemluvíš?“
„Se Stefanem občas, ale sdělujem si jenom to nejdůležitější.“
„A s Elenou?“ ponoukal mě.
Vydechl jsem namodralý obláček a sklepal popel. „Nemám, co bych jí řekl.“
„A co třeba to, že ji miluješ, ty kreténe?“
Trhl jsem sebou při slově „miluješ“. Oslovení, který zvolil, mě však vrátilo zpět do reality a pobouřeně jsem na něj zavrčel.
Ivan zavrtěl hlavou a odhodil špaček. „Tím, žes ji opustil, jsi jí dal svolení. Nečekej, že ho nevyužije,“ otočil se na podpatku a nechal mě tam stát o samotě v teplém letním vánku.
Slyšel jsem ho, jak tlumeně dodal: „Bez boje není vítězství,“ a ta slova mi rezonovala v hlavě. Ten hajzl zabrnkal na mou nejcitlivější strunu. A to bolelo. Hrozně to bolelo! Začal jsem si v duchu nadávat, že jsem se tenkrát víc neovládal a nezachoval se jinak. Že jsem v letadle ojel tu holku. Že jsem se to chystal zopakovat.
Proč jsem to udělal? Abych se pomstil. Abych se obrnil. Abych si dokázal, jak mi je celá ta záležitost s Elenou naprosto ukradená. Ale komu by to sakra mohlo být ukradený? Jen tomu, kdo nedokáže milovat. A já jsem miloval. Z celého srdce.
Lehl jsem si na postel a pohrával si s mobilem, který ukazoval jednu ranní. Několikrát jsem vymačkal Elenino číslo a následně ho smazal. Zoufale jsem zaskřípal zuby a pokusil se navázat s ní spojení trochu jinak.
Máme my dva ještě nějakou naději? Vyslal jsem k ní.
Následující minuty byly tiché a tíživé jako vzduch v hrobě.
Až po patnácti minutách se mi v hlavě rozezvonil sladký hlas.
Ty u mě budeš mít vždycky naději, Damone.
Víc jsem ke štěstí nepotřeboval. Převalil jsem se na bok a se spokojeným úsměvem rychle usínal.
V poslední vteřině bělosti mi ještě vítr stihl zašeptat: Ale vše by bylo snazší, kdybys ji neměl.


Here we are, in the darkest place
To keep from forgetting I picture your face
And i wonder
While we count the cost
Which is sweeter;
Love or it's loss

So i curse you,
My vampire heart
For letting me love you
From the start

24 komentářů:

  1. Pekná kapitola, ten koniec bol krásny :)
    Janka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ten konec se mi taky líbí. Nebo rozhodně víc než ten začátek, už mě to jejich pátrání pomalu unavuje :/:D

      Vymazat
  2. A sakra, ja som chcela mať prvý komentár :/ :D Som si zvykla :D
    No, takže, tie tvoje kapitoly mi prídu nekonečné - ale v tom dobrom slova zmysle, neskončí to hneď, jak sa človek začíta (jak u Verči :D) ale krásne to pokračuje a pokračuje a pokračuje a až potom dakedy to skončí... Tak dlhé a tak úžasné!! Asi všetko sa mi páčilo (až na Damona v niektorých chvíľach, ale on mi už dlhší čas celkovo občas lezie na nervy :D) a ten koniec bol... parádny tiež. Ono to funguje aj na takú diaľku? :D Teším sa na ďalšiu :)
    Aj na toho odborníka potom :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to překvapilo :D Ale obě jste pomalý, takovou dobu už tu ten článek byl :P (vtip)
      Tahle byla ještě navíc extrémně dlouhá, 2 621 slov, obvykle maj Damonovy kapitoly kolem 2 000 O:). A teď mám problém u Dokonalý rasy, jak ji publikuju na Bez-hranic, tak tam je omezení na kapitolu min. 1500 slov, takže minimálně 3 kapitoly musím prodlužovat :/ :D.
      O funkci pouta na dálku myslím nikde nic nebylo, takže... dejme tomu, že funguje :D. Jen když se jeden z těch dvou psychicky zablokuje vůči tomu druhýmu, tak ne.
      Já už se potřebuju dostat přes ty pátrací kapitoly, jak jsem je ze začátku milovala, tak teď už z nich fakt rostu! Až dodělám tu, co mám rozepsanou, tak to snad půjde líp. Aaaa, ale strašně se mi nechce dodělávat :/:D.

      Vymazat
    2. Som bola na nákupoch - jarmok je v meste :D Jak ja nenávidím chodenie do mesta, a od pondelka tam budem musieť chodiť pravidelne či chcem či nechcem :( :D
      Pozerám, že moja celá prvá séria NZN mala len 6620 slov :D
      Ja mám v NZN nejaké cestovanie a tam si musím hľadať aspoň približné zastávky v mestách (do takých detailov ako ty ani nejdem :D) a strašne moc sa mi to všetko nechce písať, ale budem musieť asi :D
      Veľa šťastia nám :D

      Vymazat
    3. Fakt mělo jenom 6620 slov?! To je neuvěřitelný :O:D
      Ááále, jakmile zjistíš ty detaily, tak už to jde pak samo ;). Já na to asi hážu bobek a nechám 24. kapitolu na 1300 slovech, páč už na ni vážně nemám nervy :/ :D. Ona je to navíc druhá část 22., která má 1900 slov, takže technicky vzato je to jedna nechutně rozvleklá kapitola :/ :D. To vás snad ani nebude bavit číst, ale smůla, je to nezbytný :D.
      A teď se jdu s morčetem koukat na simpsony! Už s ní dělám skoro všechno: čtu, píšu, jím, jednou jsem s ní byla i na záchodě :D. Je to hrozně společenskej tvor O:) :D

      Vymazat
  3. oh... krásná kapitola a ten konec... úžasný :DD snad to s delenou dobře dopadne :) a taky doufám že ten chlápek už jim dá radu jak najít draculu a Damon se vrátí domů k Eleně :) snad brzy
    -K-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, upřímně já sama nevím, co si z takovýhle Delena scény vyvodit... Damon bude mít vždycky naději, ale Elena nechce, aby ji měl? To není ani růžový, ani bledý... každopádně jednou se nám to vybarví :D. A na to barvení už se těším, hodlám to pojmout jako úplně novou Delenu! A já se těším na všechno nový :D.
      Až bude pátrání definitivně u konce, tak snad udělám anketu, jestli vám přišlo moc snadný, nebo poměrně náročný, protože... mně to přijde sporný :D

      Vymazat
  4. Po dlouhé době se mi nějaká kapitola opravdu, ale opravdu líbí. I když jsem zprvu chtěla, aby si Damon užil tu volnost a přála mu, aby to Eleně vrátil, tak po této kapitole a hlavně potom, jak jsi zase tak nějak vysvětlila Damonovu lásku k Eleně (+ rozhovor s Ivanem byl úžasný), tomu tak není.
    Oh, kéž by i Elena zase trochu ukázala, že na Damona nezapomněla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu líbí TAHLE kapitola? Vždyť ten začátek je beznadějně nudnej (i když jsem se snažila, aby nebyl), Richelle s Damonem jsou dejme tomu roztomilí, Damon s Ivanem jsou celkem zajímaví, Damonův závěr je povedenej (ale krátkej) a ta písnička je úžasná... takže celkově je to průměrná kapitola :D. Předcházely jí mnohem lepší, poutavější, emocionálnější a hlubokomyslnější, ale budiž...
      Teď budou celkově takový průměrnější kapitoly... ve 21 a 23 jsou dost zajímavý dialogy, ale jinak je to velká vata kolem tenký špejle (špejle se v tomto případě rovná pointě).

      Vymazat
  5. Jů:) Nesnáším, když Damon podvádí Elenu. :/ Přesně jak jsem říkala, každá kapitola mě přivádí na stranu jednoho z bratrů. Teď jsem zase víc přikloněná k Damonovi, i když se Stefan snaží mnohem víc, aby ji získal. Kapitola byla příjemná, to jo, ale prostě nemám ráda Damonovy milenky :D Rozhovor s Ivanem byl vážně povedenej. O:) Těším se na další. Ta písnička, není náhodou ze seriálu Skins?:)
    Všemožně se snažím byt v psaní taky tak dobrá, jako jsou lidi kolem mě. Ale je to zatraceně těžký. Sedím u microsoft world už pěknejch pár hodinek a nemůžu sesmolit nic alespoň ucházejícího. -.- jsem z toho už fakt zoufalá..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za všechny ty komentáře :). Upřímně už jsem měla trochu obavy, že jsi s DZ sekla a několikrát se sebe zeptala, kde jsem udělala chybu... a doufala, že to není kvůli nedostatku Deleny, páč to by mě u tebe nepříjemně PŘEKVAPILO. Takže jsem moc ráda, že tomu tak není :).
      Oni prostě oba páry jsou skvělý.
      A taky se mi nelíbí, když Damon Elenu podvádí, nebo jako... baví mě to psát, ale znát ho, tak mu to neschvaluju :/. Chápu, proč to dělá, patří to k němu, ale bejt to můj chlap, tak mu to pěkně vytmavím! :D. Ale teoreticky jí nepodvádí, rozešli se, takže...
      Písnička nevím, jestli je ze Skins, viděla jsem snad všechny série a vím, že ta holka na obrázku tam hrála (lesbický dvojče, pokud vím :D), ale písničku si nevybavuju :).

      Vymazat
    2. Jo a ještě jsem se vlastně zapomněla vyjádřit k tomu tvýmu poslednímu odstavci! Co to v něm zas plácáš, prosím tě? :/ Vy se s Charlie tak podceňujete... Maska vlkodlaka je pro mě nejlepší povídka všech dob, bez přehánění, takže jak tě můžou obklopovat lepší, to teda nechápu.
      To se občas stává, že člověk prostě nic nesesmolí, i když chce sebevíc. Mně osobně pomáhá, když začnu dělat něco jinýho, ale myšlenkama při tom zůstanu u povídky. Třeba koukám na seriál nebo jdu vyvenčit psy a to mě hned začnou napadat různý věty. Zírat na to bílý pozadí wordu je hrozně depresivní a navíc to neskýtá žádnou inspiraci, potřebuješ barvitější obrázek pro oči :P. Teda aspoň u mě to tak je. Zrovna teď mám Simpsony stoplý v půlce a rozepsanou druhou stránku 19. kapitoly Dokonalý rasy :D.

      Vymazat
    3. To tě nesmí ani napadnout! :O Jak bych mohla s DZ seknout? Já fandím tak trochu oběma párům, takže mě to nikdy nemůže odradit :) Nebudeme si nic nalhávat, flákala jsem všechno. Když jsem byla pak týden s Charlie a ona četla, prostě jsem musela taky, spíš to byla Dokonalá rasa. No jo, moc se omlouvám :/
      Být Damon můj, ani by na cizí ženskou nešáhl, nebo bych mu urazila ruku :D Od lesbickýho dvojčete jsem právě soudila že je ze skins. Jinak ta písnička mi nic neříká. :D
      Ó, to myslíš vážně? :O To je tak povzbuzující to slyšet. Klidně ti na nějaký lepší ukážu prstem, můžeme začít hned u tohohle článku, co říkáš? Tvůj blog je jedno mistrovský dílo. Nechci vypadat jako vlezdoprdelka, ale risknu to, já jinak fakt nevím, jak tě mám vychválit. Nikdy jsi nepřidala nic, co by mě nezajímalo; upřímně. Já MV natahuju jak žvejkačku, blemcám se v tom a nakonec to stejně publikuju aniž bych byla spokojená, a tobě pod rukama roste skvost.
      Bohužel, já musím civět buď na prázdnou stránku, nebo do zdi nebo zavřít oči a zavařit si mozek, abych něco vymyslela. Jakmile vidím Simpsonovi, úplně ujedu od tématu a v duchu si říkám jako 'Jé, dávaj simpsonovi!' a už se k tomu nedostanu třeba vůbec pokud pak dávaj další díl :D Ale jinak moc děkuju, je to od tebe opravdu hezký. Hned mám větší chuť se do toho pustit, když mě jednou za čas někdo takhle chytne za srdce:3
      Sakra, na tu kapitolu se těším :3

      Vymazat
  6. Taky nemám ráda Damonovy milenky, ale tahle mi byla kupodivu sympatická, hezky jsi ji popsala. To, že chtěl Elenu podvést, k němu úplně patří, dělá to z trucu, když se cítí zhrzenej... jako většina chlapů :)
    Nebyla to nijak extra dějem nabitá kapitola, ale rozhodně bych neřekla, že byla nudná, bavil mě i ten začátek. Mě prostě asi baví všechno, co napíšeš. Vlastně teď ani nic jiného nečtu, kromě povídky od Chariess, tak snad to jen tak brzy neskončí :)
    Zajímá mě ten týpek, co zná Damona a jsem fakt zvědavá, co z něho vypadne. Doufejme, že jim bude užitečnej a nebude v tom zase nějaká levárna.
    Jinak přeju mnoho zdaru s těmi "nutnými" kapitolami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až vás to přestane bavit, tak nevím, co budu dělat :D :/. Ještě dvě takový nudnější "Damonovky" budou, a pak už to snad zase pomaže :).
      Hm, já vlastně taky nečtu moc povídek... od Chaky, od Verči, od tebe... a pak mám rozečtenou knížku ve frj a připravenou jednu v aj a píšu dvě povídky, takže mi to docela stačí :D
      Díky. Já jsem nakonec ty nutný kapitoly asi trochu obešla, takže teď pracuju na celkem zajímavý 25, ale pořád mě tu někdo ruší... morče, pes, co chce sežrat morče, mamka, co i chce povídat... snad se to tu večer uklidní.
      A doufám, že ty už brzo přidáš novou kapču, už tam sonduju pěknou dobu :P

      Vymazat
    2. Těším se, těším, i když pochybuju, že ty kapitoly budou nudný. Teď nad tím tak přemýšlím a nejspíš se mi tahle série líbí víc než ta předchozí, a není to jenom kvůli Damonovi, přijde mi celá taková předem neodhadnutelná, tajmená, plus ten Dracula, o kterým nikdo nic neví :)
      To seš dobrá, že čteš v originálech, taky bych to ráda zkusila, ale bohužel se mi už měsíc válí knížka na stolku a jsem stále u první kapitoly, než se dostanu k další, tak ji určitě budu muset vrátit do knihovny, krutibrko! Do toho překládám jeden seriál a taktéž mám rozepsaný dvě povídky, jaksi mi to přerůstá přes kebuli :D Povídky smažu, na seriál se vyseru a budu chodit poctivě do práce na přesčasy, ať jsem bohatá a konečně se odstěhuju od rodičů :D Ne, dělám si srandu.
      Heleď, novou kapitolu píšu, zrovinka jsem si otevřela pivečko, poladila hudbu a jdu pokračovat, a to jsem chtěla napsat spíš další Gesta. K čertu s tím :D Mám totiž v hlavě takovou lechtivou scénu, na jejíž psaní se těším, tak jde vše ostatní stranou ;)

      Vymazat
  7. No právě sem si asi vytrhala pulku hlavy mých dlouhých vlasu:D takový konec:-) sakra, teď čekat na pokračování:-) fíhaaaaaaa.... no určitě moje nemocenská právě zažila nejužasnější dva dny čtení tehle serie aurčitě nekončí.-), protože je to neskutečné aužasné, uplně vystihuješ dané situace tak dokonale, aobčas zapomínám, že to jen čtu, ale zdá se mi jako kdbych viděla očima té dané osoby co zrovna v té kapitole je:-) užasné, opravdu kdybych mohla to vyjadřit jednom jediným slovem, které by tohle vystihovala: tak řeknu předem:

    "Nemůžu!" A proč?, protože takové slovo ještě nikdo nesložil. žadné slovo báječné, užasné, grandiózní nedostatečně nevystihuje všechno. ještě te´d mám po celém těle hůsí kůži. a v duchu doufám, že Elena dostane rozum a Damon najde brzo odpověd, ať se může vratit , když on hledá odpovědi a stefan jen přidělavá dřevo do ohně:-) taky bych ti chtěla poděkovat, jelikož mám možnost tohle přečíst zadarmo na tomhle blogu .-) je tohle opravdu skvělý zažitek.. rozhodně si přečtu i všechny ostatní tvoje díla:-)

    OdpovědětVymazat
  8. strašně moc se mi líbí myšlenkový pochody Damona. Na něm se asi vyhraješ,co? :D je to supr.
    „A co třeba to, že ji miluješ, ty kreténe?“...to jsem si myslela poslední dobou pořád..pravdA..je ješitnej, ke všemu chlap a ke všemu Damon, ale no...spíš když jí řekne že ji miluje, už jen to by jí spíš mělo teoreticky zabránit ho podvést, zradit. Ale což, je to Damon :D
    konec epickej, i když bych byla radši, kdyby tam ta poslední věta ani nebyla. Jen kvůli Damonovi :D..a písnička se k tomu hodí.:)

    OdpovědětVymazat
  9. No pááni, že by komentovací obrození? :D

    Alalka: Mně se tahle série taky líbí asi nejvíc... prostě se to všechno tak stupňuje a zamotává, tohle je vrcholná série a asi proto je nejlepší.
    Já že jsem dobrá, když ty překládáš seriály? Haháá :D. Nemysli si, že v těch originálech všemu rozumím a nepotřebuju slovník.
    No docela ve mně hrklo při tý paážy "smažu povídky". Žádný takový!!! :D
    Chápu, lechtivý scény mě taky většinou sváděj k okamžitýmu napsání :P. I když teď ani ne, se všim tim voblejzáním Stefana a Eleny... asi je nechám umřít :D.

    Seléna: Vítám tě tu a jsem taky ráda, žes tenhle blog našla :). Normálně reaguju na všechny komentáře, ale četla jsi tak rychle, že by nemělo smysl se tě pokoušet zastihnout u nějaký kapitoly, takže to shrnu tady :D. Každopádně vše jsem četla a děkuju, úplně mi takový množství komentů stačilo :).
    K tomu, že Stefan by měl nechat Elenu na pokoji a že Elena je vdaná, tak ať se podle toho chová... no, já jsem zastánce toho, že člověk by měl bojovat za šťastnej život, nemůže čekat, že k němu přijde sám, a myslím si, že Stefan bojoval přiměřeně - jo, provokoval, ale Elena se dvakrát nebránila a nakonec byla sama často iniciátorem. K tomu, že je vdaná - už když ji Damon žádal o ruku, tak váhala právě kvůli Stefanovi. Damon se choval trošku jako blbec no a Stefan jí stál oporou na začátku třetí série, navíc se s ní Damon "rozvedl", když si sundal snubák, takže se podle mě není čemu divit, že se rozhodla pro Stefa :). On je celej milostnej trojúhelník trochu divnej, když je tak vyváženej jako u mě, ale proč Stefan / proč Damon to bude v povídce ještě dost do podrobna rozebíráno a snad vám to všem bude připadat naprosto... no, dobře, spíš "tak nějak" logický :D.
    Jinak jsem vážně ráda, že tě povídka tak chytla a vážím si tvého názoru O:).

    Sophi: Vyhrát si na myšlenkových pochodech Damona? Ani ne, hele, ono se objevují jenom zřídka a když, tak jsou celkem krátký. Damon prostě moc nepřemýšlí :D. To Stefan a Elča to jsou jiní myslitelé :D. Ale je pravda, že když Damon odhalí svoje nitro, tak to stojí za to :). Asi právě proto, že se to nestává moc často.
    Jo no, jak řekl Ivan: Bez boje není vítězství. A Damon bojoval o Elenu naposled v první sérii a ani ne moc... jak bych to řekla... no, zas tak moc se zkrátka nesnažil, protože, jak jsi řekla, je to Damon :D.
    Přemýšlela jsem, že tam tu poslení větu nedám, protože je dost krutá (pro všechny), ale bez ní by to nedávalo smysl :).

    Ještě jednou všem díky za komentáře! S trouchou štěstí a hrnkem kafe dneska dokončím 25. kapitolu a... když jsem to tak přepočítávala, tak ono se možná ke 40 ani nedostanu :D. Nebo těžko říct, konec mám vymyšlenej jen takovou kostru, ještě to chce obalit masem a kůží :)

    OdpovědětVymazat
  10. jéé, ten konec byl krásnej :3 <3
    a to: „A co třeba to, že ji miluješ, ty kreténe?“ to mě fakt dostalo :D a nebo to s tou bečkou sádla :D
    Miluju pohledy Damona, má takovou zajímavou osobnost a způsob myšlení :)
    No..jak to říct... Jako vždycky si mě dostala :) je to krásné.. <3
    *katy*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Mě teda na pohledech Damona baví to, co se tam děje, ale je pravda, že i na tom jeho "sytlu" něco je. Ale ten příběh je lepší než jeho styl :D.

      Uf, právě jsem dopsala 25. kapitolu...2 666 slov a poslední věta ji celou vystihuje: "A tohle má jako dávat smysl?!". Bude to chctít ještě hodně úprav, nebo nevím... pff, jak jsem mohla něco takovýho vymyslet? Damon, co loví racky... no... neřešme to :D.

      Vymazat
  11. Tak jo, nevím do které kategorie spadám já :D ale kapitolka se mi líbila hoodně. Damon s Ivanem to je vždycky bžunda :D i když tentokrát to bylo i naučné :D Prostě zas to bylo super :) a promiň za zpoždění s komentářem, ale nějak jsem... neměla náladu se nějak projevovat :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do tý nevypatlaný kategorie, jinak bys po 11. kapitole už nikdy více nekomentovala :D.
      Chápu, já bych to ti odpustila, kdybys jednu kapitolu nekomentovala. A tuhle ozvlášť, když je taková... nic extra.
      A ty seš vlastně teď taky na nový škole, co? Nějaký první dojmy? :)

      Vymazat