Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

sobota 22. června 2013

11. kapitola

Podtitul: Upřímnost nadevše
Komentář autora: Psát odvolání je zajímavá zkušenost, ale posílat ho doporučeně ještě zajímavější :D
Není to nejdelší kapitola ze všech, ale ani nejkratší. Vyváží to můj rozsáhlý dovětek, který si přečtěte rozhodně až po kapitole.
Je vážně těžký psát tak, aby Elena milovala dva muže a nechovala se přitom jako sobecká, rozmazlená, na jejich lásku zvyklá potvora. A myslím si, že to nezvládám, ale to nevadí :D.
Tentokrát jsem dala dva soundtracky, první je pro první část z Elenina pohledu a druhý pro Damonovu část. Dokonce se mi to podařilo i vybrat tak, aby Eleninu zpívala holka a Damonovu kluk! :D
No, teď už úsměv stranou, moc veselý to nebude, ale ani tak smutný, abyste potřebovali kapesníky ;).
Po přečtení zanechte komentář!


Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be impossible...

Probudila jsem se do slunečného rána. V nohách mé postele seděl Damon v modrých riflích a černém triku s dlouhým rukávem. Chvíli jsem ho tiše pozorovala. Musel být opravdu hluboce zamyšlený, když si mě nevšiml.
Tohohle muže jsem si vzala. Tohohle muže jsem podvedla s jeho bratrem. Několikrát jsem je oba málem zabila, párkrát i úplně. Proč že chci být s ním? Je krásný. Přímo nádherný. Vznětlivý. Vášnivý. Milující. Oddaný. Razantní. Nekompromisní. Damon je prostě Damon. A Stefan je prostě Stefan, Eleno, tahle teorie nikam nevede! Proč chceš Damona, proč?
Z ničeho nic se na mě podíval, ale nic neřekl. Ještě úplně neopustil své myšlenky, a tak jsem měla dost času na to se rozloučit s těmi svými.
„Dobrý ráno, princezničko.“
 Ještě nikdy předtím jeho úsměv nepůsobil tak falešně. Jakoby už neměl sílu předstírat, jakoby to bylo pro něj příliš namáhavé. Snad aby to zakryl, sklonil se ke mně a něžně políbil na rty. Ale ani ten polibek nebyl opravdový, spíš skleněný - chladný a křehký.
„Dobrý. Děje se něco? Teda krom toho, že jsem včera… však víš.“
Nechal jednu ruku na mojí tváři a na ukazováček si namotal pramen mých vlasů. Zamyšleně ho protáčel.
„Odjíždím.“
„Cože?!“ vypískla jsem a trhla sebou. „Kam? Kdy? Ne!“
„Ššš,“ tišil mě. „Ty víš, že musím.“
„Nemusíš! Ještě jsme nezkusili všechno. Ještě… ještě mi můžeme udělat transfúzi!“
„Eleno,“ povzdechl si a zavrtěl hlavou. „Klidně to se Stefanem zkuste, ale pochybuju, že to k něčemu bude.“
„Ne. Prosím, Damone, dej mi ještě šanci, ještě pár pokusů a pak tě pustím.“
„Už tu bylo mnoho pokusů a ničeho jsme nedocílili. S časem se to zhoršuje a já nechci promrhat i ten, co nám zbývá.“
„Ten, co nám zbývá?! Ty si myslíš, že umřu?“ Kulila jsem na něj nevěřícně oči.
„Ne, to si nemyslím, ale bojím se, že dospěješ do takovýho stádia, kdy už ti nebude pomoci.“
„Blbost,“ prskla jsem.
„Myslíš si, že bych tě tu s ním nechával, kdybych věděl i o jiný možnosti?“ Blýsklo se mu zlostně v očích.
„Proč nejede Stefan?“ zkusila jsem to jinak.
„Dohodli jsme se tak. Jsem silnější, on klidnější.“
„Já potřebuju sílu.“
„Ale psychickou.“
Nevěděla jsem, jestli mám začít brečet nebo řvát. Možná oboje najednou?
„Proč tu s ním tak strašně nechceš zůstat? Je ti s ním přece dobře, ne?“
„To sice jo, ale ty jsi můj manžel,“ chytila jsem ho za ruku a stiskla mu ji. On se mi ale vyškubl, zamračil se a postavil.
„Manžel. To je tvůj důvod? Jako když spolu rodiče zůstanou kvůli dětem? Takhle to bereš?“
„Ne! Miluju tě, chci s tebou být, takhle to beru.“
„Ale proč je takovej problém na mě počkat?“
„Není.“
„Eleno,“ zavrčel a naklonil hlavu na stranu. Začínalo mi docházet, co ode mě chce slyšet, a k smrti mě to děsilo. Damonovi zase došlo, že to ze mě bude muset páčit, a tak pokračoval: „Slib mi, že na mě počkáš, že mi zůstaneš věrná.“
Provinile jsem se dívala na sponu jeho pásku. Těžce jsem polkla a pomalu stoupala pohledem výš. Nechtěla jsem mu lhát a on to věděl. Věděl, že to nedokážu, že když mě zažene do kouta, řeknu mu i tu nejkrutější pravdu.
„Jak můžu vědět, že budu schopná svoje slovo dodržet?“ kuňkla jsem.
„Snadno, protože mě miluješ,“ přidřepl si ke mně, „protože pro tebe znamenám víc než Stefan, protože sis mě vybrala a tím pádem jsi ho vyřadila ze hry. Nebo snad ne?“
Mlčela jsem a do očí se mi draly slzy.
„Měla jsi dost času na rozhodování, Eleno. Myslíš si, že budu čekat věčně? Že ti ty tvoje úlety budu tolerovat, dokud tě nepřestanou bavit?!“
„Ne,“ špitla jsem a sklopila hlavu. On mě ale okamžitě vzal za bradu a zajal ve svých průzračných očích.
„Proč, Eleno, proč? Proč mi to děláš? Co jsem udělal špatně?“
„Nic! Sakra myslíš si, že to dělám schválně? Kdyby to bylo tak snadný, rozhodla bych se už dávno.“
„Myslel jsem, že ses rozhodla, když jsi říkala ano,“ jeho stisk na mé bradě zesílil.
„Je mi to líto, Damone,“ popotáhla jsem. „Ale jestli teď odejdeš, nemůžu ti nic slíbit, protože nevím, jestli bych to i dodržela.“
Přimhouřil oči. Byly tak kruté, a tak zoufale se snažily zakrýt bolest a lítost, ale nešlo to. Byly příliš velké. Z mých už skanula první slza a další se tlačily vpřed. Proč musí pravda a láska tolik bolet?
„Chápu,“ řekl chraptivě a postavil se. Sklopil hlavu a zadíval se na svůj snubní prsten. Druhou rukou si ho stáhl. Moje srdce se zastavilo. Všechno se v ten okamžik zastavilo. Šokovaně jsem sledovala Damona, jak pomalu pokládá prsten na noční stolek, jak pozoruje jeho bělostný lesk, jak se s ním loučí.
Zmohla jsem se jen na jediné slovo, které bylo sotva slyšet: „Ne.“
„Žádný sliby, žádný závazky, nic. Nic tě teď ke mně neváže. Můžeš si dělat, co chceš a s kým chceš.“
„Ne, ne, ne, takhle neodcházej,“ blekotala jsem a rychle se zvedla, abych mu zastoupila cestu. Pokusil se mě obejít, ale nedařilo se mu to. Nakonec mě surově vzal za ramena a nehty zaryl pod lopatky. Jeho obličej se na moment změnil v upíří a z hrdla se mu vydralo tiché zavrčení.
„Damone, prosím!“
Nic neřekl. Odsunul mě stranou a vyšel ze dveří. Neotočil se. Nezpomalil. Nepromluvil. Nevěřícně jsem se koukala do prostoru mezi futry. Vyběhla jsem k domovním dveřím. Damon akorát nakládal svoje zavazadla do kufru.
„Počkám na tebe!“ zakřičela jsem na něj.
Chvíli váhal, než se na mě podíval. Jeho slova vyzněla chladně: „Sliby, učiněné v bouři, v bezvětří zapomenuty.“ Věnoval mi poslední dlouhý pohled. Stejně chladný jako jeho slova. Nedůvěřivý. Zklamaný. Jeho silueta se mi pod návalem slz silně rozmazávala. Slyšela jsem zavrčet motor Ferrari a červená šmouha se mi mihla přes zorné pole.
„On to vážně udělal. Opustil mě,“ zašeptala jsem si pro sebe a cítila se dvakrát tak mizerně než předtím. Dopadla jsem tvrdě na kolena a zůstala zírat na prázdnou příjezdovou cestu. Pomalu jsem dosedala na paty. Celá jsem se třásla a měla jsem chuť něco zničit. Zajela jsem si prsty do vlasů a zoufale za ně tahala. Ta bolest byla uklidňující, ale ne dost. Objala jsem se pažemi a zaryla do sebe nehty. Strhávala jsem si pokožku a nepřestávala brečet. Na rameni mi přistála hřejivá dlaň.
„Je to kvůli tobě,“ drtila jsem mezi zuby a nevěděla, jestli mluvím ke Stefanovi nebo k sobě. „Všechno je to tvoje vina.“ Opřela jsem se hlavou o jeho kolena. Dřepnul si a objal mě. Jeho srdce mě bilo do zad. Nepřestávala jsem vzlykat a dívat se Damonovým směrem.
„Jenom kvůli tobě.“

***

You were always hard to hold
So letting go ain't easy

I'm hanging on but growing cold
While my mind is leaving
Talk, talk is cheap
Give me a word you can keep
'Cause I'm halfway gone, and I'm on my way...

Nastoupil jsem do letadla, vyhnal smradlavýho chlápka ze sedadla u okna a pohodlně se uvelebil. Podepřel jsem si ruku o opěrku a o ruku si podepřel zase bradu. Žádný hladký, kovový kroužek mě netlačil, ani nechladil. Okamžitě jsem takové myšlenky zavrhl a rozhlédl se po palubě. Všiml jsem si, že mě nějaká zrzka doslova svlíká pohledem. Vedle ní seděl její tatínek a maminka, jestli jsem to odhadl správně. Holce mohlo být tak patnáct, šestnáct, vlasy měla ošmikaný na mikádo a výstřih jejího bílého tílka končil pěkně nízko. V obličeji jí zářily výrazně nalíčené oči a rudé rty, které se postupně roztahovaly do spokojeného úsměvu, jak jsem ji tak pozoroval. V klíně jí ležel šedý šátek. Zvednul jsem se a prošel uličkou kolem ní, věnoval jí významný pohled a mrknul, nepozorovaně sebral tmavý šál. Počkal jsem si na ni u záchodu. Netrvalo jí to dlouho. Nevinně si přihopkala ve svých riflových kraťasech a vysokých teniskách. Vypadala jako ten typ holčičky, který matky doufají, že nikdy nezplodí, a muži touží mít v posteli.
„Nemluv, nekřič, nehýbej se,“ strhl jsem ji k sobě a zakousl se jí do krku. Mezi prsty jsem muchlal její hebké vlasy. Hezky voněla a její krev mě uklidňovala a vzrušovala zároveň. Střelil jsem očkem po dveřích toalety. Možná bych se s ní mohl na chviličku zamknout… Naposledy jsem polknul a zadíval se jí do očí. Byly zelené a široké. Trochu zmatené. „Můžeš mluvit.“ Nevyužila toho hned. Pomalu se vzpamatovávala a prohlížela si moje ruce na svém těle.
„Tys mě… kousnul?“
„Jenom maličko,“ ušklíbl jsem se a ránu jí olízl. Nevyléčila se úplně, ale aspoň zacelila. „Nelíbilo se ti to snad?“
„Ne, totiž jo, bylo to… rajcovní!“
Hravě jsem ji cvrnknul do nosu. „Mohl bych ti toho ukázat ještě mnohem víc.“
Koukala na mě hladovým pohledem s řádkou pochybností, kterou se snažila odstranit. Postupně je odškrtávala, až mě konečně chytila za límec a otevřela dveře.
„Jmenuju se Debbie, jen tak mimochodem.“
„Damon Salvatore.“ Potom šly formality stranou. Políbil jsem ji na ta plná, rudá ústa a sedl si na mísu. Její kraťasy dopadly na zem se spodním prádlem a já si rozepnul poklopec.
 Co na to říct? Rád se seznamuji s novými lidmi.
                                                                                 

Dovětek: A takhle držím svoje slovo - řekla jsem, že si ve třetí sérii užijete Damona do sytosti, dávala jsem si sakra pozor, abych ani nenaznačila, že Damona A ELENY, naopak, tvrdila jsem, že Elena půjde do pozadí, a to taky jo oproti prvním dvěma sériím.
Myslíte si, že ta kolonka „Stefan vs. Damon - napište svůj názor“ je úplně k prdu? Zase špatně, minimálně jsem použila váš argument, že jsou to manželé, akorát jsem ho vyvrátila. Vyvrátila jsem vám takřka všechno, když si ty komentáře přečtete. Mě je vážně prakticky nemožný o něčem přesvědčit :D. ALE! Těžko se tomu věří, ale ta naše debata mě zároveň přivedla na poměrně zajímavou myšlenku ohledně trojúhelníku, kterou hodlám uplatnit a rozhodne o všem. Bez vás bych se k ní nedopracovala a její výsledek by se vám mohl i líbit :).
Dále vám chci připomenout trailer. Nekomentovalo ho tolik lidí, ale překvapilo mě, že největší úspěch sklízelo Delena video a to z jednoho prostého důvodu - text tý písničky, kterej jsem vám tam dokonce vypsala (sice v aj, ale stejně...). „Po smutku, po posledních slovech, chyceni v tichu, chyceni někde mezi tím. Po tom šílenství a šoku, před tím, než vlna udeří, přichází potopa... Tohle je špatný před tím, než je to ještě horší... A to jsem ještě nedopadl až na samé dno tohohle oceánu... “ Ta písnička je prakticky o 11. kapitole. Je plná smutku, je o rozchodu, konfliktu, ztrátě milované osoby. Je to dost velký spoiler a nikdo se nad tím ani nepozastavil? Ale no taaak, otevřete oči, nastražte uši a neupínejte všechny smysly na toho Damona, pak vám unikne celá pointa a vypadáte jako idioti. A pusťte si znova tu písničku (Shouldn’t be good in goodbye), je totiž nádherná a fakt se k týhle kapitole hodí! :)
Už od začátku tvrdím, že jsem zastánce trojúhelníku, a já nejsem ten typ autora, co by se nějak tvářil a něco říkal a přitom úplně jinak psal, nejsem ten typ člověka, co by nedodržel slovo a už vůbec nejsem někdo, kdo se řídí názorem většiny, kdo by psal jinak, než si SÁM přeje. Já přijímám rady a kritiku, abych věděla, co určitě neudělám a na co můžu být hrdá ;).
Zvykejte si, lepší už to se mnou nebude.
Ještě poslední poznámka k písničce pro Eleninu část (Impossible) - ten text je trochu zavádějící, zní to, jakoby Elena dávala všechno za vinu Damonovi, ale to ona ne, ona ji dává sobě (a Stefikovi, těžko říct, tak moc jí do hlavy nevidím). To je taková jediná nesrovnalost mezi povídkou a písničkou, ale jinak to sedí a mně se hrozně líbí tenhle cover, hlavně ten poslední refrén, fakt dobře to nazpívala :).
Trailer k DZ3

26 komentářů:

  1. Dorima, bola som v polovičke dodatku, keď som MUSELA ísť do obchodu, lebo by 5 minút nevydržal a zavreli by ho abo čo. Joj! :D
    Priznávam sa, a hanba mi, až teraz som si pozrela tie trailery... Keď ja proste neveľmi musím také tie videá :D Ale musím povedať, že najmä ten, ktorý tu spomínaš, je veľmi pekný.
    A ku kapitole: Yeeaaaaaaaah, zaujímavý vývin! :D Ty nechceš, aby som ti tu písala tie "lichôtky" ale tak proste, pochop ty mňa, ja som sa zamilovala do toho, ako píšeš a jednoznačne už patríš medzi mojich obľúbených autorov :D A zakaždým, keď si prečítam novú kapitolu DZ, som jak: "Ááááááááá!" :D
    Takže, huh, to bolo dobré! To, ako Damon odišiel a Elena a Damon a Damon a všetky jeho opísané pohľady a tak, úplne scéna akoby pred očami!
    No a Damon v lietadle... čo na to povedať? :D Jeho chovanie sa mi páčilo, ako také niečo ako pomsta Elene alebo čo, "sme si kvit" ale tak nejak :D Tá posledná veta tam úplne zapadla.
    Nezávidím ti to riešenie trojuholníka, ja by som sa na to určite nedala :D Ale som veľmi veľmi zvedavá, ako to vyriešiš ty, vyzerá to sľubne :)
    No, po dlhej dobe dlhší komentár odo mňa :D ešte by som mala ísť aj článok napísať ale sa mi strašne nechce :D
    Tak sa maj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to taky nesnáším, když mě někdo takhle přeruší s něčím akutním. Ale v dovětku je to v pohodě, v půlce příběhu by to bylo horšejší :).
      Joo, to je fuk, žes je neviděla, to bylo na ty, co je viděli :D :). Oni teď vypadaj všechny líp, když už člověk má tušáka, co se tak děje. Vlastně jsem chtěla ještě říct, že u toho prvního traileru, jak jsem psala o tý jedný nesrovnalosti, tak to bylo to, že v tom videu odchází Stefan a v příběhu je to Damon :D.
      :D:D Oukej, alespoň mi tvoje nadšení vynahradí zatrpklost nad tím, že lidi nekomentujou. A nevím, jestli mě uklidňuje nebo štve ještě víc, že nejsem jediná, na koho s komentama celkem kašlou. Měla bych bejt vděčnější za svoji "stálou klientelu" :).
      To jo, tentokrát byl Damon dostatečně zhrzenej na to, aby to dotáhl až do konce O:)
      Pff, pokud miluješ oba bratry jako Elča, tak to zas tak hrozný není :D :).
      Na dlouhý komentář je vždycky dlouhá odpověď :D.
      Už jsem si i říkala, že nová kapča Pomsty by nebyla k zahození :P.

      Vymazat
    2. Hej, aj ja som si všimla, že s komentármi to je slabé nejak všade. Ja viem, leto, ľudia chodia vonku a tak, ale... Keď je tak horúco, tak prečítanie si kapitoly v tieni izby nie je vôbec zlé! :D
      Aj ja som si to hovorila, celý týždeň, ale minule som ju viac-menej celú prepísala a treba ju skontrolovať a tak, ale idem sa na to dať a uvidíme, možno sa tam večer objaví :D

      Vymazat
    3. Proč já jsem vůbec lezu takhle večer, abych si zkazila skvělou náladu tím, že počet zobrazení sice stoupl, ale to je asi tak vesele všechno :D. Lidi čtou furt stejně, dokonce jich mírně přibývá, proto mě tak ten počet komentářů štve. Se vůbec nedivím, že se mi do psaní nechce, sice to bude z větší části kvůli horku, ale tohle tomu taky nepřidá :/.
      Tak se jdu podívat, jak to u tebe vypadá :P.

      Vymazat
    4. Ja tu leziem celý deň a furt len tri komentáre a furt len tri. Jak keby taký problém bol napísať hoci len, že sa mi to páči, abo že súhlasia so mnou abo čo :D :/
      Ja mám podľa počtu zobrazení kapitol Pomsty (priemerne okolo 30) neodbytný pocit, že to číta viac ľudí, ale tak dorima, nikto nekomentuje :D :/

      Vymazat
  2. No nevím jak začít ... Co bych k tomu řekla? No, tak v první řadě mi přišlo, že Elena to dává zavinu jen Stefíkovi. Mě to tak přišlo podle toho konce, dokonce si myslím, že chytne zase svoji fajn náladičku "killer", která se mi libí a ublíží Stefíkovi a pak se s ním usmíří (dýmkou míru) :D .. Jako fanoušek Deleny se mi to moc nelíbí, ale co už. Damon si nějak poradí, vidím, že už v letadle si našel novou hračku zapomnění :)
    Těším se na další :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se omlouvám za svou nekomentavost :P ale byla jsem na čtyři dny se školou na výletě.
    Takže :D Kapitola se mi vážně líbila, Damona mi bylo líto, ten konec to ale zkazil/vylepšil. Elča si to zaslouží :D Ještě Stefan by se na ni měl vyprdnout a možná by si konečně uvědomila, kterej je pro ni důležitější. Ne? Tak ne. :D
    Já angličtinu moc neovládám, ale i tak mě to neomluvuje, že jsem to z toho traileru nepoznala :P :D Možná bych teď nebyla tak zdrcená :/ :D
    Těším se na další vývin :)

    OdpovědětVymazat
  4. Damon je mi čoraz viac nesympatický... -_- Ale kým kocúr preč, myši majú hody, aj keď si myslím, že Elene sa do nejakých hodov so Stefanom potom čo Damon odišiel nebude chcieť... :3 Ale tak niečo určite musím byť... dúfam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Damon nesympatický, to se jen tak nevidí :D. To mně celkem sympatickej je, nebo, jak se to vezme. Elena mě štve teď rozhodně víc než on a v těch kapitolách, kde je bez ní, si mě vysloveně získává :). A tím, že se na ni vykašlal takhle u mě taky šplhnul.
      Jak řekl Damon Stefanovi: "Přebrat mi ji, když jsem zrovna na ušlechtilé cestě za její záchranou, není pro tebe moc ušlechtilé." Asi každej je stejnýho názoru, jak postavy, tak čtenáři, tak já ;).
      Dít se něco určo bude, např. Elena bude mít dost ujetý halucinace, ve kterých bude vystupovat právě Stefík :D:P.

      Vymazat
  5. Předně smekám klobouk, že jste statečný holky a ustály jste to ;).
    Tereza: S tou vinou je to asi vážně volnej výklad, možný je oboje :).
    No, nebude to mít s ní Stefík úplně snadný, ale on je to takovej blbounek, že jí to všechno promine a ještě ji utěší :D. Právě proto taky musel odjet Damon, nedovedu si představit, že by to tam s ní vydržel. By se zabili s Elčou navzájem.
    Na Damona bez Eleny bude hezčí pohled, než když je s ní ;).

    Verča: V pohodě ;).
    To jo, myslím si, že Eleně i prospěje, když jí alespoň jeden bratr ukáže, že si na hlavu srát nenechá :D :).
    Ty jo, kdyby se na ni vyprdli oba, tak nemám tušení, co by udělala :D... možná by čekala, kdo přileze jako první.
    Aale, od začátku třetí série už jste určitě chytli malý podezření, že by to mohlo takhle dopadnout ;). A kdo ví, co Elča udělá, když bude se Stefíkem sama. Navíc nám zbejvá tolik kapitol, víte, kolikrát si to může ještě rozmyslet? Hafokrát :D :P.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tahle kapitola mě nadchla naprosto nad míru! :o) Vše mi tam krásně zapadlo, dokonce i ten konec. To by prostě nebyl Damon, kdyby jenom trucoval po Eleně, takhle to má zase ten nádech Damonovského kouzla :-) Takže za mě 1*, i přes to, že teď bude Elena pouze se Stefíkem :-) Těším se na další (a moc)! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jste vážně zlatí!!!
      I se mi celkem ulevilo, že všechno zapadalo, chvíli jsem pochybovala o těch Eleniných proslovech. Ale přišlo mi správný, aby se rozešli, už šlo jenom o to, jak to udělat správně. Vymyslet, co se stane, je vždycky podstatně snazší než vymyslet, JAK a kdy se to stane.

      Vymazat
  7. Tak takovýhle průběh rozmluvy jsem nečekala a Elena zřejmě taky ne. Damon to ustál výborně, jsem ráda, že ji nějak nepřemlouval nebo tak... A ten konec v letadle byl pro něj typickej. Asi je to to nejlepší, cos s tím teď mohla udělat, na chvíli trojúhelník rozdělit. Eleny mi nebylo ani trochu líto, zasloužila si to a podle všeho čekaj Stefa kruté časy v její přítomnosti.
    Jsem napnutá na Damonovo dobrodružství :) snad si tam i krapet užije a odreaguje se, ať si pěkně počtem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ani nic jinýho než rozchod nenapadlo. Elena by asi nedokázala zavrhnout Stefana, nebo... vypadalo by to divně po tom, co se její city ke Stefanovi stupňují směrem vzhůru, zatímco u Damona to klesá, takže opačná volba mi přišla nesmyslná. Damon taky začínal tušit zradu. Prostě ten rozchod jsem měla v plánu už od doby, kdy do děje vstoupila Katherine :D.
      Taky bych řekla, že si to zasloužila ;).
      Damonovo dobrodružství začne už v další kapitole :P. Bude se to střídat - jedna kapitola z cest, jedna kapitola z domoviny - a ty Damonovy jsou vždycky o trochu delší :P. Ale moc si to užívat nebude, i když mu plánuju nějaký povyražení, jenže mi pořád nikam nepasuje :/.
      A jen tak mimochodem, jak jsi na tom s Těžkou zkouškou? O:)

      Vymazat
    2. Mám napsanou stránku a půl, dokonce i psací nálada by byla, stejně tak nápady, jenže mě tlačí resty z překladu, takže dodělávám nejdřív to, pak se na povídky hnedka vrhnu. Navíc se kvůli ději budu muset mrknout na pár dílů z druhý série, páč už si to úplně nepamatuju a nechci to měnit úplně podle sebe... zatím ;)

      Vymazat
    3. Chňápu, takže ještě můžu v klidu čekat. A jsem ráda, že si dáváš tak záležet, ono pořádný psaní není ani ze čtvrtiny tak snadný, jak se může zdát ;).

      Vymazat
    4. Tak, tak!!! :-) Nejhorší je, když člověk má jeden den plno nápadů, nestihne je zpracovat a druhý den to je pryč... :-/

      Vymazat
    5. Mám v mobile aspoň 12 tajných poznámok týkajúcich sa NZN2, práve tieto nápady :D Kebyže si to nezapíšem, nemám šancu :D A keby niekto zistil kód ku tým poznámkam, pozeral by na mňa, že som šialená alebo čo :D

      Vymazat
    6. Já si teda do mobilu nic nepíšu, maximálně tak do konceptu zpráv a vydží to tam jen do tý doby, než sednu k počítači. On můj mobil taky... je takovej jednoducehj :D.
      Hlavně aby z těhc poznámek už něco vzešlo :P:D:D

      Vymazat
  8. Takže ta Eleni na část mě málem rozbrečela byla úžasná úplně suprová, ale byla strašně smutná. Bylo mě jich hrozně líto když Damon musel opustit Elenu, ale sem ráda že odjel takhle to bylo hodně napínavé a vzrušující
    Ta Damonova část tam jsem se zase uklidnila :) byl zpět starý Damon který ocucává každou holku co se mu jen trošičku líbí :)
    K Dovětku: Určitě souhlasím každý autor by měl psát tak jak se mu to líbí a neposlouchat každého co řekne aby tam změnil mě se líbila každá kapitola co tu byla už od začátku. :) a kdyby si poslouchala každýho kdo ti řekne at to pozměníš noo.... tak nevím jak by to dopadlo :D
    -K-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuji, oo věrný komentátore :).
      To věřím, že to bylo až k rozbrečení, Elena i Damon byli nepochybně oba hodně zoufalí, ale jak jinak to vyřešit, že? Když už se Damon rozhodl, že pojede, Elenu by na cestu nikdo nepustil... oprávněně :D.
      Damonovi se občas po Eleně zasteskne, zas takový tvrďák to nebude, aby to jen tak přešel, ale je to Damon, takže jakmile pocítí slabost, hned ji zas zažene. Ani nevím, kdo z těch dvou ponese rozchod líp... ani u jednoho to nebude tragédie, ale ani tlustá čára a čus.
      A jen tak mimochodem, docela jsi zapracovala na pravopise, ne? Proti tomu rozhodně nic nemám, jen si všímám a líbí se mi to :). Netrvám na tom, aby každej psal jak z pravidel pravopisu, ale je příjemný, když se dodržujou základy a něco navíc je něco navíc :D :)
      Uff, kapku vidím všechno dvojitě po těch pivech, ale ještě to docela jde s tím psaním a čtením :D.

      Vymazat
  9. Konečně jsem našla způsob jak si zpříjemnit týden na antibiotikách! Doučování zla - lekce pro pokročilé jsem přečetla jedním dechem a tohle taktéž! Bože jak ty to děláš, že mě dostaneš do kolen? Všechny ty nápady co povídka obsahuje je fantastické. Začetla jsme se natolik, že jsem měla pocit jako bych bych byla přímo s nima a pozorovala vše z blízka jako duch. Úžasná část a úžasná povídka! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, chudáku, začít prázdniny antibiotikama :(. Ale tak jsem ráda, že aspoň u čtení si na to mohla na několik hodin zapomenout :). Ráda bych ti zatláskala ještě nějaký čas, ale vzhledem k mé nepsací náladě, to dost dobře nejde :/.
      Díky moc za komentář a brzo se uzdrav! Doufám, že se tu ještě potkáme :).

      Vymazat
  10. ja vím ja víám, jsem naprd fanoušek dva dny bez neustále čtu tyhle serie anejsem schopná víc psát komentu a jen jich pár napišu, ale popravdě to se fakt nedá, kdyby to byla kapitola apak už žádná za ní, tak jo, ale jak je takhle další pokračování prostě to nejde takkže zas aznova se omlouvám, že tak často nekomentuju. ale kapitolky jsou takkkkkkkk poutavé, že se to prostě nedá, je mi hrozně líto Damona .. chudaček malej. jako nějaá ta ledba tam asi byla že, myslím, že i v posledním dile 4 serri byla že ten nesmtelnej anejstarší je nějak spojenej se salvatorovýma a ještě dvojnice no hold zamotané... jinak abych se vratila chudák damon.. tak si ho vezme a pak se kolem ni zase rozprostroud pár nových dfovenosti Stefana auž je zase na váškách koho:D no prosímtě. jednou řekla Dobrovolně Ano avzala si Damona. a zahybala mu celýám světem.. no popravdě, ja toho stefana v téhle povídce moc ráda NEMÁm, promin, je to pro mě ničitel vztahu.-) vím, že je do ní zamilovanej a teoreticky a prakticy mu damon vyfoukl šanci, ale už spolu nechodili:-) měl by slopit hlavu ašoupat nohama, protože takhle nebudou š´tastní ani jeden ze tři, ale když ustoupí budou štastní dva ze tři, což je lepší než nic:-) ai když prává láska je mnohém víc.. a nikdy se už neztratí určitě se dá nahradit, láskou jinou:-) promin, sem se trochu rozepsala:-) ta já jdu teda trochu pokračovat:-) v čítání:-)

    OdpovědětVymazat