Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pondělí 1. dubna 2013

Stefan nebo Damon?

Šťastný a bezbolestný Velikonoce, pokud možno! :)
Tohle a obrázek v pokračování je můj malý dárek pro vás. Podobně jako Elena se nemůžu aní já rozhodnout, který z bratrů je pro ni ten pravý. Nevím přesně, jak udělám konec. Jeden den vidím všechny důvody, proč by měla být s Damonem, a hned ten druhý mám dvojnásobek těch, proč se Stefanem... a pak dojdu k závěru, že ani s jedním, ale tahle varianta se mi upřímně řečeno moc nelíbí. Kdybych k ní vymyslela dobrý vodítko, tak klidně, ale to vodítko mě jaksi nenapadá.
Takže se obracím na vás, mí drazí čtenáři, a žádám vás, abyste se zamysleli, pak se zamysleli ještě hlouběji, pak se na to podívali z jiné stránky a nakonec s odstupem a až PAK mi vypsali všechny pro a proti proč být s tím a tím :D. V čem je to pro vás dobrý? Ovlivní mě to, popostrčí mě to k takovému konci, jaký byste si přáli. Nebo taky ne, jsem hrozně těžko ovlivnitelná, ale když jsem na rozpacích, tak to bývá snažší :D.
Budu se snažit reagovat málo a neutrálně, nebo nevím, uvidím, ale chci nechat prostor hlavně vám.
Prosím vás, netahejte mi sem nic ze seriálu ani knížek, bavíme se čistě o tom, co se stalo v DZ!!!
Tenhle příspěvek hodím nahoru na lištu, abyste mohli připisovat své myšlenky a prostě... bude to tu navrchu, aby se o tom vědělo :D.
Takže... k přemýšlení vám dopomáhej obrázek, ve kterém najdete i 2 úryvky (tak trochu vlastně 3) ze třetí série. Rozepisujte se klidně široce, teoretizujte, kritizujte, připomínejte, co kdo řekl a udělal, prostě odůvodněte svůj názor a odůvodněte ho pořádně, ať mi sklapne :).
PS: Já vím, těžko říct, jestli se tohle dá nazvat darem :D. Každopádně to má výhody pro obě strany, tak proč ne?

Červená věta se objevuje i v povídce, ale je, jako bych ji sama z pusy vypustila, proto je červená :).

57 komentářů:

  1. Ja som za koniec, že neskončí s nikým... Všetci umrú a hotovo :D (a to bol vlastne tvoj nápad, ktorý som ja chcela zrealizovať, len k tomu nedošlo :D)
    Ale inak ti neviem pomôcť. Keby bola Elena len s jedným, druhého by si musela zabiť alebo čo, inak by to bolo stále kus nedoriešené. Keby Elena zomrela, bolo by to tak kus jak s Katherine. Keby oni zomreli, Elena by sa pravdepodobne zabila alebo vypla emócie. Čiže pre mňa je hromadná smrť alebo čo dosť dobré riešenie pre nich :D Ale ja som stále mala tendenciu riešiť problémy nejak tak, rýchlo sa ich zbaviť (čiže ich vlastne nevyriešiť) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se bála, žes na mě zanevřela :D :).
      Všechny zabít by bylo opravdu jednoduchý řešení... ale má to dva háčky: JAK je všechny zabít, aniž by to nepůsobilo jako hovadina na entou, a pak, já nemám ve zvyku užívat jednoduchá řešení :D. Kdyby měl umřít jenom jeden, tak by se mu to pravděpodobně stalo při záchraně Eleny... jenže kterej z těch dvou by měl umřít?
      Je to neřešitelný, DZ nebude mít nikdy konce a je to :D.

      Vymazat
  2. Vím, že to co teďka napíšu, bude připomínat řeč fanynky, zaslepené happyendem. Ale když mám tu možnost.
    Já jsem rozhodně pro Damona..
    Damon byl ten, který jí pomohl mu věřit.
    Ten, který jí vždy podržel.
    Který jí vždy toleroval a chápal.
    Který se jí vždy pokusil rozesmát(ať už svými ironickými poznámkami, nebo vtipy).
    Ten kterého musela Kathrine ovlivnit, aby na ni vůbec zapomněl.
    Ten který byl ochoten zničit a zahodit svoji sobeckost, aby ji zachránil. (Jak Eleně řekl před Katherine, že ji nemiluje) Který byl ochotný se jí vzdát, aby přežila.
    Ten, ke kterému vždy cítila něco víc, než ke Stefanovi.
    A ten který ji dával takovou volnost, kterou ona sama potřebovala.

    Stefan : ke Stefanovi, tedy,alespoň v první části: necítila to co k Damonovi.
    Kdyby s ním byla, nedával by ji takovou volnost
    A prakticky by ji unudil, tak, že by mu utekla s jiným hned, jak by se ho nabažila. (A neříkejte, že toho Elena není schopna).

    Damon je pro mně na prvním místě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oukej, proč ne, svoje názory máš odůvodněné a mně vážně docela sklaplo, což se nepodaří každému :D. Jen to s tou Katherine a že ho musela ovlivnit... no, jako je to pravda, ale na druhou stranu Stefan se mohl nechat ovlivnit od Katherine, aby zapomněl na Elenu, ale nenechal se, to je podle mě... větší hrdinský čín, nebo jak bych to řekla :D. Tím neschazuju Damona, on na výběr neměl, nedokáže vzdorovat nátlaku, a kdyby mohl, pochybuju, že by se zachoval jinak než Stefan, ale... je to tak, jak to je, a Stefan prokázal silnou oddanost vůči Eleně, zatímco Damon NEMOHL prokázat nic :).
      Ale je taky pravda, že Elena opustila Stefana ČÁSTEČNĚ (z větší části) kvůli Damonovi a určitě se na to nesmí zapomínat, tos připomněla dobře ;). Je to jeden z mých nejpádnějších argumentů proti Stefíkovi.

      Vymazat
    2. Rozhodne je pro elenu ten pravý Damon, on ji dal to co se stefanovi nepovedlo, dal ji to co k lásce patří.to poštu chování škárlení spoustu krásných chvil, večery v baru, kde se oba skvěle bavili.
      Stefan to bral moc vážně a bál se o ni tak moc že ji az moc hlídal a držel zkrátka. S damonem mela volnost a hlavně, , Damon to s ni nikdy nevzdal.

      Vymazat
    3. Se Stefanem měla taky spoustu hezkých chvil, třeba jak jí vzal na výlet, i když hrozilo, že se přestane ovládat, zdrhne mu a zabije všechny v okruhu statisíce kilometrů ;). Stefan se od první série hodně změnil. K lepšímu. A Damon to s ní taky jednou "vzdal", opět ve třetí sérii, když se na scéně objevil Stefan, Damon vycouval a "rozvedl" se s ní. Důkazem toho je, že o sobě oba mluví jako o bývalý manželce a bývalém manželovi. Ne, zkrátka mi nemůžete dát dostatek logických důvodů, proč by si měla vybrat Damona, ale z toho si nic nedělejte, je neberu v potaz jenom logiku ;) :D

      Vymazat
  3. Dobře, tohle by mohlo být hodně krátké :D Znáš mě, já na Damona nedám dopustit :D prostě bych mohla napsat, že musí být s ním, protože je prostě úžasný a bla bla... Upřímně, už i mně je z toho lehce na blití :D Chce to pořádný důvod... Takže...
    Hodně, ale vážně hodne souhlasím s komentem Hanky :) Když jsem si ho četla, jen jsem si pro sebe přikyvovala :D No a... co víc napsat? Myslím si, že se Stefanem by být neměla/nemohla, protože už jednou s ním byla a už jednou jim to nevyšlo. Opustila ho kvůli Damonovi, to už něco znamená, a mohla by ho opustit znovu. Kvůli Damonovi. Chápu, teď je upír, ale jako upír se mi ještě více hodí k D. U něj má jistotu, že ji nebude soudit, podrží ji a i v těch nejprekérnějších situacích má zaručenou dobrou náladu :)
    Tak, to je všechno :D Víc toho nevypotím, i tohle jsem smolila víc jak 20 minut... :P
    PS: Fakt dobrej nápad, takhle nás zapojit... :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ČÁSTEČNĚ ho opustila kvůli Damonovi :D. Víc jí vadilo, že je upír, když se s ním rozešla, nechtěla být s Damonem. Problém číslo dva: Stefan se hodně změnil za těch 20 let a změnil se k lepšímu. A Elena si téhle změny všimne. A uvidíme ještě další změny. A proto tu bude pořád tenhle článek, abyste mohli doplňovat argumenty a měnit názory :D.
      Každopádně díky za snahu :).

      Vymazat
  4. Ha, teď jsem přišla na geniální myšlenku (ehm, prej budu reagovat málo, na co jsem si to hrála, když jsem ten článek psala?! :D). Stefan je jako čokoláda a Damon jako alkohol. Oboje je dobrý, po obojím nám může bejt pěkně na nic, obojí je občas potřeba... ale co je lepší? Bez čeho se člověk obejde? A jedno s druhým nejde dost dobře zaměnit. Alespoň podle mě, samozřejmě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatiaľ so mnou nikto nesúhlasí. Asi by som nemala stále zabíjať postavy -.- :D
      Ja som za čokoládu! :D

      Vymazat
    2. Smrt na konci krátkýho příběhu je mnohem líp přijímaná než smrt všech postav po víc jak 300 stránkách :D.
      Ještě můžeš zkusit podpořit Elena-Ivan :D. Ty spolu dobře vycházej, jsou spolu roztomilí, on ji skvěle vede a ona jeho skvěle poslouchá, fungujou bezvadně jako tým... jako kdyby Elena nebyla blbá, neměla by co řešit. Akorát by musela nejdřív odstranit Irinu, ale to by snad nebyl takovej problém :P:D.

      Vymazat
    3. Irinu a bratov dakde odpratať a MÁME... Elvana? Ilenu? Ok, proste Ivan+Elena, yeaaah! :D

      Vymazat
    4. Nebo nový trojúhelník Stefan-Irina-Damon? :D A nebo jí je necháme oba, nebo může zrušit ovlivnění na Katherine a podělit se. To je možností! :D

      Vymazat
    5. V tom případě jsem pro alkohol, i když jsem abstinent :)

      Vymazat
  5. Ahoj :) No... těď tě nepotěším :D Říkala jsem ti, že sama nevím :/
    Takže Damon - plusy: + Je to prostě klasický "bad boy". Což k němu Elenu táhne :D + Umí Elenu vždy rozesmát. + Mají spolu to pouto, díky kterému spolu mohou mluvit v hlavě nebo co... :D + No plus... je její manžel ne? :D + Když zůstane Elena s ním, Damon nezabije Stefana. :D + Strávila s ním cca 20 let. - mínusy: - Poslední dobou Eleně nevěří. :/ - Podle tvého obrázku jí vyčítá, že ho změnila. - Stráášně žárlí :D Ale v tom se mu nedivím O:)
    Takže jestli dobře počítám je to 6 plusů a 3 mínusy :D
    Teď Stefan - plusy: + Jak Elena řekla (v duchu), vždy ji pochopí a utěší.:) + Sice je pravda, co řekla Hanka. Ale teď mi připadá, že jí Stefan může dát větší volnost. + Důvěřuje jí (poslední dobou víc než Damon) + Zastal se jí před Katherine i když věděl, že ho za to bude mučit. + Už nebere Eleninu lásku jako samozřejmost. (Což Damon ano, aspoň podle jeho chování...) + To samé jako u Damona :D Když bude Elena s ním... MOŽNÁ nezabije Damona (Za to se přimlouvám O:)) - mínusy: - Už jednou se s Elenou rozešli. - Neschvaluje Eleně krmení na lidech (Ale to není zas takový problém... nebo jo?) - Řekl Eleně, že na ní nebude tlačit, ale bude o ní bojovat. Kdybych byla v její kůži, asi by mi připadalo že na mě tlačí :D (Ale to i Damon...)
    No to máme 6 plusů a 3 mínusy :D Jaká náhoda. To ti pomáhám co?
    A teď zhodnocení obou Salvátorů dohromady... + Jsou hezcí :D + Jsou milí, ochotní, milující,... Sakra to bych se dlouho vypisovala :D - Asi se zabijí navzájem :/ :D
    Jop... Krásně jsem ti pomohůa v rozhodnutí :P A na tvůj komentář... Alkohol mi ještě neprodají, takže spíš čokoláda :D Ale nezapomínej, že kazí zuby :D To alkohol ne...
    PS: Vždycky jsem byla za Damona a ty to změníš na váhání! :D
    No a co jsme to chtěla?.. Jo! A co takhle Ivan ? :D No... to jsem se rozepsala :O Tohle jsem psala minimálně 30 minut... Sorry 45 minut :D Jak vidíš, krásně jsem ti pomohla :D Ale líbí se mi, že jsi nás zapojila :) *Stella*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou, tohle pomůže úplně stejně, nemusíte být rozhodnutí, každej důvod pro i proti pro Stefana i pro Damona je cennej :).
      Akorát si nemyslím, že by Damon Eleně vyčítal, že ho změnila, ta věta je z první série a ani když to říkal, tak to nemyslel nijak extra zle, nebo... složitý... takhle jsem mást tím obrázkem nechtěla, já jen že Damon není moc filozofující typ, jeho myšlenek ohledně Eleny v písmu moc není, takže jsem vybrala tuhle větu :D. Ale obrázek pro třetí série určitě znázorňuje konflikt, těch mezi D a E bude poměrně dost. Ono je sice hezký, že si jsou hooodně podobní, ale zároveň je to problém - oba jsou výbušní + Damon trochu bezcitný + Elena trochu cíťa. Existuje vůbec horší kombinace? :D On jí rozumí, ale POROZUMĚNÍ najde spíš u Stefana (jak píšeš v plusech u Stefana).
      Stefan už je tak na půl na lidský dietě, na lov by asi nešel, ale lidský konzervi jsou cajk, to ještě taky bude trochu popsaný ve trojce.
      To, jak se maj chovat bráchové vůči sobě, taky nemám úplně dořešený. Musej držet při sobě, teď, když je Elena oba potřebuje, ale je to těžký, když ji oba chtěj...
      no, dneska toho asi hodně udělám do tý školy, nevadí, makala jsem celý prázdniny, tak co! :D

      Vymazat
    2. Jo tak to mi nedošlo, že to říkal v první sérii. No... nevadí :) Já filizof taky moc nejsem :D Ale možných konců mě napadají desítky :D Bohužel jeden šílenější než druhý. :)
      No já toho do školy taky moc neudělám... Nevím jestli to není tím, že jsem se chtěla jen na "5 minut" kouknout na tvůj blog :D
      PS: Obrázek samozřejmě jako vždy bomba! :) *Stella*

      Vymazat
  6. Ehm, čo sa týka mojho názoru .. som jednoznačne pre Stefana. VŽDY som bola pre Damona, ale táto poviedka .. je prvá, keď som začala držať palce Stefanovi. Jednoducho sa mi tu páči viac a k Elene sa podľa mňa hodí takisto viac. Damon mi príde .. príliš dobrý, nie je to ten starý bad guy, takže nemá to svoje kúzlo, podľa mňa .. neviem, proste držím palce Stefovi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eeej, otevřete šampaňský, někdo je VYSLOVENĚ pro Stefana :D. Je pravda, že můj Damon je měkota, ale kdo ví, co přinese třetí série. Oba Salvatoráci se budou ještě měnit, podle mě ale každej k lepšímu, což volbu nijak zvlášť neusnadňuje :D.
      Děkuji za názor, je hezký vidět, že to tu není samej Deleňák... to máme nestraníka/vrahouna, 2 Deleny, nestraníka/všichni jsou skvělý a tebe Steleňačku... hm, takže ať udělám jakejkoliv konec, vždycky se najde někdo, komu se to bude líbit, ou jééé!!! :D
      Brou noc

      Vymazat
  7. Strašně dlouho jsem uvažovala, jestli tu mám psát komentář nebo ne.. nakonec jsem se očividně rozhodla, že tu svůj názor napíšu.. a pak jsem ještě dýl uvažovala nad tím co napíšu... :D
    Jak už tušíš budu zase na Damonově straně.. :) Psalas, že nechceš abychom tu tahali něco ze seriálu nebo knížek ale já bych pro začátek nejradši porovnala tvoje charaktery D. a S. s jejich charaktery ze seriálu popř. knížek (ty jsem četla jenom po osmej díl :D ) Myslím, že Damon má tak skvělej charakter, že ho skoro nikdo (třeba v jiných povídkách) nemění. Řekla bych, že je to dobře vzhledem k tomu je i více oblíbený než Stef a ty jsi nejspíš taky Stefana neměla moc ráda, už kvůli 1 serii DZ a taky proto, že on je jediná postava, kterou jsi totálně předělala podle sebe.. Možná proto mi ten tvůj Stefan nevadí tak moc, protože v TVD je strašně protivnej a v knížkách zrovna tak.. Ikdyž i tak musím přiznat, že mě trochu mrzí, že jsi ho tak předělala - trochu proto, že ho prostě nemám ráda a teď ho má kvůli tobě v oblibě více lidí (jo teď ze mě mluví moje arogantní a tvrdohlavé já :D ) ale taky proto že mi prostě ten Stef ze seriálu tak nějak chybí..a ne tak jak si myslíš ale proto, že jsem na něj byla tak zvyklá a ty tu teď přijdeš s postavou stejného jména ale najednou úplně odlišným chováním a vlasnostmi - teda jo některé mu zůstaly ale přijde mi, jako by jsi vymazala všechny jeho zápory a vyzdvihla jenom jeho klady + jsi k tomu přidala ještě ty svoje.. (tohle bylo jenom k 2. serii DZ)
    No a teď mi tak nějak došlo, že tvoje otázka zněla úplně jinak, že.. :D Takže.. Vypsat pro a proti.. okay. Začnu s Damonem :) - Dobře zase do toho budu tak nějak tahat seriál ale jenom kvůli tomuhle - Damon je krásnej, sexy, charismatickej, to jeho tělo a modrý oči atd......................... To jsem si nemohla odpustit :) (počítám s tím, že ty si je taky představuješ jako Iana a Paula..) No dál..Mě se na Damonovi vždycky líbila ta jeho arogance, vím že to asi není moc kladná vlastnost ale já tohle prostě miluju, když dokáže být arogantní a sargastickej třeba i v situacích kdy jde o život, někdo by možná řekl, že je blbej a někdo že statečněj :D Dál se mi líbí jak vždycky Elenu přemlouvá do nějaké zábavy ale zárověn je hodně ochranářský.. Tvoje Delena mi taky trochu připomíná moji oblíbenou knížku "Na Větrné hůrce" - Katku a Heatcliffa (snad jsem to jméno napsala dobře)..už tak se tu hodně rozepisuju tak tohle radši nechám být ale jestli tu knížku znáš tak pochopíš.. :) Koho mi ještě Damon připomíná - Dr. House :D jo já vím.. :D ale tohle na takových postavách jako je Damon (nebo třeba House) miluju - jsou arogantní, hrdí, sargastičtí, nikdy nikomu nedovolí aby proniknul do jejich bubliny ale když už tak to stojí za to.. myslím tím když už někdy Damon projeví nějaké city tak je to strašně dojemné ale Stef, který bulí skoro pořád, toho už lidem není ani líto.. (jej promiň, zase seriál).. Zkráceně proč být s Damonem - Myslím, že on je pro ni ten pravý už proto jak se do něj zamilovávala celou první serii a přijde mi, že do Stefa nikdy nebyla tak udělaná..Taky pro to, že on je ten co ji vždycky ochrání, zachrání a všechno to.. protože se nebojí riskovat. Taky jsou ksakru manželé, to se nesmí zapomínat! A taky jak dlouho už spolu jsou (promiň ale nemůžu si vzpomenout na ten rok co jsi měla v povídce) no prostě hodně dlouho..!! :) (sakra toho je a to ještě nejsem ani u Stefana) No takže Stefan, pro - oba si píšou deníčky (tohle s Damonem společnýho nemá..) :D nee já fakt nevím.. proti - je strašně měkkej, slušnej, nudnej, má příšerně nagelované vlasy a má rozdvojenou osobnost, což je podle mě důvod číslo jedna proč s ním nebýt. Nikdy nevíš kdy půjde třeba po ulici a někdo se náhodou řízne o papír a Stefánek neodolá a máme tu zase rozparovače.. No já myslím, že už končím, snad jsem tě alespoň trochu ovlivnila aby to byl happy-end s Damonem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomuhle mám jen jeden výrazný nesouhlas (širokosáhlý :D)- nejvíc jsem ze všech postav změnila Elenu. Moje Elena vůbec není Elena, krom sebevražedných sklonů a pár drobností by se našlo, ale jinak v ní nevidím prakticky nic ze seriálu ani knížek. Moje Elena jsem já, akorát odvážnější a divočejší, dejme tomu :D. Prostě nejsem to úplně já, ale ze všech předloh se nejvíc podobá mně (to na začátku nebyl úmysl, proto na začátku to tak docela já nejsem, ale pak mě ten příběh začal pohlcovat a nedokázala jsem zůstat stranou, bohužel). Můžete mi to zkusit vyvrátit, klidně, dost možná jsem něčím zaslepená a nevím o tom, ale takhle to vidím :).
      Můj Stefan = Stefan z první a druhé série seriálu (ostatně celý DZ vychází z těchto dvou sérií), v DZ1 a na začátku dvojky takový pořád byl, já naopak nevidím rozdíl, Stefan byl v první a druhý srérii SERIÁLU zlatíčko, já nevím, co proti němu máte, fňukal, to ano, ale to ten můj taky. Je měkkej, ten můj přitvrzuje až v posledních kapitolách. Ano, změnil se od první série DZ, ale to všechny postavy, ono jde spíš o to, že Elena a Damon se výrazněji měnili v první, Stefan nic, naopak v druhý Damon zůstává stejný, Elena se trochu šoupe, ale neskáče, a Stefan dohání to z první série. Když se změnili oni, on by měl taky, uplynulo 20 let.
      Vzhled se do toho snažím moc netahat, vycházím z faktu, že se jí oba líběj... i když ani nevím proč, asi proto, že nikde nejsou zmínky o tom, že by ji ten a ten přitahoval víc :D.
      Ale musím říct, že je to hodně vlivnej komentář, to jo, klobouk dolů ;). Ale nepřipustím, že můj Stefan je někdo úplně jiný jen se stejnou tváří, to připustím, jen když vy připustíte, že Elena není Elena a... ano, nejvíc zachován zůstal Damon, to si můžem plácnout :D. Zkrátka a jednoduše, hledat rozdíly mezi DZ a předlohami není takový problém jako hledat... stejnosti... jaký je pro to slovo, sakra, překladatelka! :D... společné znaky... víte, co myslím :D. Prostě... jsem vyčerpaná :D

      Vymazat
    2. Nojo to máš pravdu, Elena mi úplně vypadla ale vzhledem k tomu, že už jsi několikrát zmínila, že sis Elenu předělala podle sebe a že se v ní vidíš tak na její postavu jsem vůbec nemyslela.. :) Mě teda nikdy tvůj Stefan nepřišel nějak moc podobný s tím z TVD.. ani v 1 sérii DZ, tam byl na Stefana takový málo arogantní a držel se hodně vzadu.. No vlastně, celá první série byla hlavně o Deleně.. A nemyslela jsem, že se Stef nějak moc změnil od 1 série teda jo změnil ale žádná moc výrazná změna to nebyla jen jsi mu dala teď více prostoru.. Myslím, že v porovnání se Stefanem z deníků mi přijde hodně odlišnej... Teď když jsem se podívala zpět na můj komentář tak si říkám, že mi včera večer muselo asi pořádně hrabat, že jsem se tak rozepsala :D Ale myslím, že to asi bylo tím, že jsem se musela učit vodstvo Asie, no a když se mám něco učit tak to radši dělám všechno možný jen abych se vyhnula sešitům a učebnicím.. :D Jo a ještě jsem ti chtěla říct, že mám tvoji Elenu hodně ráda. Daleko víc než tu seriálovou, Damona samozdřejmě, toho vždycky a jsem ráda, že toho jsi vůbec neměnila :)

      Vymazat
    3. Nesouhlasím, Stefan v první ani druhý sérii seriálu arogantní nebyl, pak trošku, rozhodně měl svoje momenty, kdy bych ho kopla do jistých míst, aby se vzpamatoval, ale ze začátku byl takovej... nejistej, něžnej, ohleduplnej, Damona snášel dost dobře na to, co je zač, co mohl udělat, co chtěl udělat a co taky udělal. Asi první věta, která se mi od něj moc nelíbila, byla něco ve smyslu: "You can have all Elena's love but I have one thing that you never will, her respect." Nejen že je to tak hluchá fráze, že mi z ní píská v uších, ale zní to i arogantně, jak jsi řekla. Ale jinak mi nikdy arogantní nepřišel. Narozdíl od Damona :D - "Cocky much?" "Veeery much."
      Například tahle scéna, z tý jsem párkrát i trochu čerpala: http://www.youtube.com/watch?v=zHuS0jx9CIs. Tohle je ten Stefan, kterýho zbožňuju - trochu smutný a vážný, ale umí se i smát, je nejistý, pozorný... já v něm nevidím moc velký rozdíl o proti první sérii DZ :). A ta pusa na konci je prostě ťuťu, to je to, co Damon nemá, ale Stefan jo, "ťutismus" :D. Samozřejmě má Damon jiný přednosi, ale o těch tě přesvědčovat nemusím :D.

      Vymazat
    4. Stefan má ten typ arogance, že mu všichni žerou jak je hodný a jak se stará atd.. Ale nikdo by o něm neřekl, že je arogantní ikdyž je a on sám to o sobě nikdy nepřizná naopak Damon ten se tím netají.. Vůči Damonovi byl Stefan vždycky aroantní a ta věta co jsi tu dala, to byla snad ta nejodpornější věc co kdy řekl ale nebylo to jenom tohle.. Třeba když Rose umírala tak Stef se staral jenom o to aby našel Isobel, která měla pomoct Elena kvůli.. no já už nevím kvůli čemu ale bylo mu totálně jedno že Damonova "holka" umírá.. A to jak neustále využíval toho, že Damon Elenu miluju, to nezačlo jen tou větou, to tu bylo vždycky jen v tom díle to konečně řekl na plnou hubu.. A taky na něm nesnáším jak se vždycky na Damona povyšoval..Pořád, jak je něco víc když nevysává lidi ale králíčky a na to, že je/byl rozparovač se přišlo až v půlce 2 serie a to to ani neřekl dobrovolně ale musel když Elena četla ten deník... Jo a ještě tam bylo něco v 1 serii, to to říkal Damon Eleně ale Stef zase nic.. A nejvíc nesnáším jak se vždycky snaží vyburcovat Damona k tomu aby řekl, že něco cítí.. Třeba ohledně Katherine, Rose o tom že on ho donutil k tomu aby se stal upírem a taky ohledně Eleny.. a vždycky když Damon nakonec přizná, že něco cítí tak on tam hodí ten svůj arogantní úšklebek.. fuj.. Prostě většinu z tohohle tvůj Stef nedělal, tak proto ho narozdíl od seriálového docela snáším.. A ta pusa v tom videu.. no nic moc, Damon má s Elenou lepší líbačky :D

      Vymazat
    5. Není arogantní, nevidím důvod, proč by se měl starat o Rose, jak si řekla, byla to Damonova holka, Stefan si ji nevšímal, proč by taky? Damon zabil Lexi, Stefanovu nejlepší kamarádku, to je milionkrát horší ;). Nikdo by to o něm neřekl, protože takový není (při nejmenším nebyl). Chce, aby Damon něco cítil, protože to tam chtěj všichni po všech, když někdo nic necítí, tak je to nebezpečný vraždící maniak jako třeba teď Elena. Jediný, co je tak nějak pravda, je, že využívá toho, že Damon Elenu miluje, ale jak jde o Elenu, jde se přes mrtvoly, vraždí se nevinní lidé - Damon sám přiznal, že by nechal umřít Bonnie, z Jeremmyho udělal lovce poměrně drastickým způsobem (teda on nevyšel, ale kdyby vyšel) a Stefan zase s Jeremym zabili toho hybrida, kterej byl kámoš Tylere, jenom kvůli Eleně. Tím mířím k tomu, že oba Salvatoři jsou všehoschopní hajzlíci, jakmile jde o Elenu ;).
      Můj Stefan je prakticky stejnej jako seriálovej, minimálně v první sérii DZ byl. Možná jsi vysazená proti hereckému stvárnění Paula Wesleyho? To bych ti nezazlívala, já si v některých scénách říkám, že bych to snad i já zahrála přesvědčivějc :D. Vlastně nejvíc je pro mě přesvědčivej, když je s Elenou, to ho vidím jako Stefana, i kdybych nechtěla.
      A v tý puse jde o to, že je taková něžná, rozomilá, nevinná, s Damonem to bejvá vášnivý, takový celkově nadrženější. Neříkám, že na to není hezký pohled, ale říkám, že Damon nemá ťutismus tak jako Stefan nemá takovou tu strhující vášeň :).
      Sakra, byla bych dobrá obhájkyně, jdu na práva! :D

      Vymazat
    6. PS: Nezastávám se Stefana tak vehementně proto, že bych ho měla o proti Damonovi nějak výrazně radši, ale tady není snad nikdo, kdo by křivdil Damonovi, tudíž se ho nemusím zastávat, vy vidíte jeho klady, možná někdy až příliš zřetelně :D.

      Vymazat
    7. No přesně o tom mluvím.. Damon zabil Lexi.. no a co?? Stefan mu zase zabil Andy.. A taky když jde o zabíjení myslím, že Stef má daleko delší seznam než Damon.. Stefan takovej byl vždycky, teda když to vezmeme tak ještě předtím než se ukázal v Mystic Falls tak to střídal, chvíli byl rozparovač..pak ho Lexi "vyléčila" a on mohl být zase arogantní debil..
      Nejde o to, že chce aby Damon něco cítil.. On ví, že Damon cítí..On jenom chce aby Damon své pocity dával najevo a mluvil o nich aby ukázal, že je taky zranitelný a on aby toho mohl potom využít a vždycky to Damonovi nějak hnusně připomenout nebo se na něj povyšovat..
      No dobře, to máš asi pravdu, že pro Elenin život jsou asi "oba" schopni udělat všechno ale tak mi teda vysvětli - Proč nechal Stefan Elenu umřít? Tohle jde asi vážně vysvětlit jenom dvěma způsoby - buď ji teda asi tak moc nemiluje nebo je vážně totálně blbej (a vynechejme to, že Stef vždycky respektuje její rozhodnutí atd... tohle si snad v takové chvíli mohl odpustit..)
      Neřekla bych, že jsem vysazená proti Paulovi.. Teda jo, on je podle mě teď takovej nesympatickej a nelíbí se mi ale jinak mi vůbec nevadí. Já jsem se popravdě na TVD začala dívat právě kvůli Paulovi.. Jeho jsem totiž už dřív znala ze seriálu "Army Wives" no a tam se mi líbil.. Byl takový mladší a vlasy neměl tak příšerně nagelované nahoru ale měl je krátké a nosil uniformu.. :D No ale když jsem se na deníky začla dívat tak se mi rychle zprotivil a asi hned po 3 nebo 4 dílu jsem přešla na Damona.. No chci říct, mě nejde nějak moc o vzhled ale o to jak tu postavu prezentuje a jak hraje.. Mě naopak Stefan nejvíc vadí když je zrovna s Elenou, přijde mi, že v tu chvíli se přetvařuje nejvíc..
      No ale i pusy s Damonem jsou někdy něžné a roztomilé, třeba ta z 3. série kdy jí políbil u ní na té verandě.. To bylo krásný, ikdyž já jsem ujetá spíš na ty vášnivý scénky..
      Jej promiň, trochu se to tu zvrtlo na diskuzi o seriálovým Stefovi než o tom tvojem ale myslím, že k tomu tvému Stefanovi jsem už řekla všecno co se dalo.. :) Jo a nezastávej ho jenom proto, že má tak slabej fanklub ale proto, že si myslíš, že si zaslouží abys byla v jeho fanklubu :)

      Vymazat
    8. Nojo, ale jestliže Damon zabil Lexi = no a co, pak Stefan se staral o sovje věci, když Rose umírala = trojnásobný no a co :D. Jenom vyvracím tvůj předešlý argument.
      Já moc neberu v potaz Stefana jako rozparovače, protože když jím je, má vyplý emoce, když má někdo vyplý emoce, absolutně není sám sebou, ani Damon ne, dělá věci, který ve skutečnosti udělat nechce, takže to bych na světlo moc nevytahovala. Ano, on s tím má větší problém, s krví, ale to je jako někoho odsuzovat za to, že je mentálně postiženej, prostě on si to nevybral a potřebuje pomoc, a dokonce o tom ví :).
      Proč nechal Stefan Elenu umřít? To má dost dobrej důvod, Plecka to potřebovala a zpackala to, mohl klidně zachránit Elenu i Matta, ale to se Plecce nehodilo a ohání se tím, že Stefan respektuje Elenino přání, vždyť se koukni, jak pak reagovala, krom toho: "I can't be a vampire" vymlela taky "I was ready to die" a když slyšela, že je Matt naživu, tak se málem rozpustila. Takže ano, Stefan je pitomeček a respektuje její přání, ale byla to seriálová chyba, protože normálně by bez problémů zachránil oba.
      Pořád nevidím tu aroganci a pořád nějak nevidím rozdíl mezi mým Stefanem a seriálovým (teda jsou tam a bude jich tam ještě víc, ale zatím to není nic výraznýho), protože i ten můj vypustil z pusy něco, co tobě se určitě nelíbilo, bylo to něco v tom smyslu: "Nikdy tě nebude milovat, tak jako tě nikdy nemilovala Katherine, to ty seš tady ten chudák, na kterým nikdy nikomu nezáleželo." A kdyby neměl koule něco takovýho říct někomu, kdo si o to vysloveně koleduje, tak je to vážně tvaroh :D.
      Já měla ze začátku radši Damona, protože je to prostě vtipná postava a po druhým díle už se mi začal i líbit, Stefana jsem brala jako "fajn, ale nemysli si, že ti Elenka zůstane nadosmrti věrná, to vidím, jak šilhá po tvým bráchovi" a pak jsem si najednou všimla, jak je to mezi nima vážný, stabilní, roztomilí a prostě mi začali dávat pocit, že když jsou spolu, je to tak správně. Prostě já jsem ve fanklubu obou párů i obou bratrů, protože každej z nich se chová občas jako kretén, ale v podstatě jsou to dobří hoši, a budu se zastávat každýho, komu se NEPRÁVEM (:D) křivdí :).
      Pravda, odbočka, ale co, já furt čekám, kdy tě zlomím :D. A nebo na ten okamžik, kdy mě přesvědčíš, že je Stefan arogantní a vůbec ne jako ten můj. Ale upřímně si myslím, že se nedočkáme ani jedný varianty :D.

      Vymazat
    9. To nejde jen tak odůvodnit tím, že to tvůrci seriálu pokazili.. Jinak bysme to mohli potom říkat o všem a jakákoli diskuze by byla zbytečná, protože nás to nakonec dovede jen k tomu, že je to jen seriál, který vůbec nedává smysl.
      Já už nevím co bych měla ještě vypsat ze seriálu abych tě přesvědčila že je to arogantní debil..Je toho hodně, netuším jak to, že to nevidíš.
      Já třeba vůbec nechápu "jak je to mezi nima vážný.. atd.." ale tohle nepochopím nikdy. Vždyt se s ním znala jenom chvíli, zjístí, že je upír, když si to tak vezmeš kdyby se s ním rozešla tak by si našla nějakého člověka a žila by normálně.. Celkově za všechno může Stefan - Proč se vůbec objevoval v Mystic Falls a proč se s ní seznamoval když věděl dopředu jaké to bude mít následky? U Damona to chápu, mu byla Elena z prvu úplně ukradená a vrátil se tam jenom kvůli Katherine.. Ale kdyby se ti dva neobjevili v jejím životě tak by se možná vůbec nepřišlo na to, že existuje nějaká dvojnice.. Nebyly by problémy s Klausem, Původníma a nejspíš by ani Katherine o Eleně nevěděla a z Caroline by nebyla upírka a z Tylera vlkodlak.. Bonnie by neumřela babička.. No celkově by jich teď asi ještě žilo hodně :) Nedávám to celé za vinu Stefanovi ale většinu.. ano.
      Taky si myslím, že se nedočkáme ani jednoho. :D

      Vymazat
    10. Nápodobně, taky nechápu, jaktože to nevidíš, když já ti všechno tak hezky vyvracím :D. A tuhle jedinou věc bych dala za vinu tvůrcům, protože kdyby to nebyla jejich chyba, Damon by se byl Stefana zeptal, proč je nezachránil oba, ale to on ne, on jenom ječel, že měl zachránit Elenu. Tvůrci prostě chtěli z Elči upírku a nenapadlo je to líp, normálně bych je nazvala kretény, ale když vidím svoje výmysly, tak mám pro ně trochu pochopení... ale stejně to posrali :D. Každopádně i kdyby to byla Stefanova chyba, tak to ukazuje akorát na to, že je to pako, ne že ji dostatečně nemiluje :).
      Stefan si nemohl pomoct: "For over a century I've lived in secret, until now, I KNOW THE RISK BUT I HAD NO CHOICE, I HAVE TO KNOW HER." Věděl, že by tam neměl bejt, že by se měl držet zpátky, ale nemohl si pomoct. To jen dokazuje jeho silné city k ní. Tak jako Eleniny dokazuje spousta věcí, vlastně seriálový Eleně nevěřím ani za mák, že by Damona měla tak ráda jako Stefana. Což mě štve, protože to má bejt kurva trojúhelník! :D
      Ok, asi to vážně nemá cenu. Ale minimálně jednu věc by sis připustit měla, protože přes tu nejede vlak: Můj Stefan se seriálovému HODNĚ, OPRAVDU HODNĚ podobá. Až v třetí sérii to trochu opadne.

      Vymazat
    11. Ale neee :D Prostě ten tvůj Stef je takovej méně arogantní :D a je víc měkkej a více sympatičtější a neopovrhuje Damonem tak jako ten seriálovej.. :D Já si prostě nemůžu pomoct ale přijde mi jinej...
      Ta seriálová věta.. Já ji nikdy nechápala.. Vždyť ji ani pořádně neznal, věděl jenom to z toho půl roku jak ji špehoval..stalker jeden. :D A navíc vypadala stejně jako Katherine, kterou on jak pořád tvrdí vždycky nesnášel..Jak může tvrdit, že neměl na výběr.. Měl! Mohl klidně vypadnout..jet si s Lexi na koncert Bon Joviho nebo lovit veverky někam..do pryč. Jak k ní v té době mohl mít nějaké "city"??
      Taky mi přijde, že seriálová Elena nemiluje Damona tak.. no teda jestli ho vůbec kdy milovala, kvůli tomu poutu atd.. Ale předtím, až do 3 série, trvalo jim strašně dlouho než mezi nimy doopravdy něco bylo.. A taky si myslím, že Eleniny city k Damonovi asi nikdy nebudou tak silné jako ke Stefánkovi.. Ale no co už.. Je to jen seriál..

      Vymazat
    12. Ok, už o tomhle pomlčíme, už jen řeknu něco, co s tím okrajově souvisí :D. Láska na první pohled existuje, alespoň u některých lidí, o svojí platonický lásce jsem nevěděla ani ň, když jsem ho viděla poprvý, akorát mi naši řekli, že jsme se viděli na svatbě, když mi bylo 8, matně si vybavuju, že jsem ho pořád nutila tancovat polku... no, pak jsem ho viděla znovu asi ve 13 a už nikdy jsem nezažila takovej pocit, jako v tu chvíli. A taky jsem neměla jinou možnost než kopnout do sebe dvě piva, tím si dodat odvahy a jít za ním a mluvit s ním a tvářit se, že mě nestojí vůbec žádný úsilí neskákat po pokoji, nepištět, netlemit se a netočit dokolečka jako idiot pokaždý, když se na mě alespoň podíval. No a když se na mě usmál... nebo se něčemu, co jsem řekla, zasmál... tak jsem vypadala asi jako ta veverka z Doby ledový 2, když v tom žaludovým nebi uviděla ten gigantickej žalud :D. Nejhorší na tom je, že teď prakticky nepřeháním, já myslela, že jednoduše exploduju euforií.
      Takže... já mám pro Stefana velké pochopení a naopak obdivuju jeho sebeovládání, že se po první puse s Elenou nezkácel, protože já bych to neustála :D. A neopovažuj se teď říct, že ji v tom případě dostatečně nemiluje! Stefan není 13letá připitá psychicky labilní puberťačka! A bůh ví jak se cejtil, možná že stejně jako já :D.

      Vymazat
  8. Vždycky ti sem chci vypsat všechny ty důvody proč toho jo a toho zase ne, jenže nějak se k tomu ne a ne dostat. Musela bych opakovat holky přede mnou - ty to shrnuly dost výstižně. A proto sem možná zavítám později a sesmolím něco delšího.
    Ale neodpustila bych si alespoň jeden důvod pro Damona. Je to jeden z mých nejoblíbenějších citátů:
    "Když někoho miluješ a začneš milovat i někoho druhého, vyber si toho druhého, protože kdyby jsi opravdu miloval toho prvního, nezamiloval by ses do toho druhého."
    To je podle mě docela výstižné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to náhodou citát od Johnnyho Deppa? Teď jsem ze sebe možná udělala vola :D. Ten citát jsem někde četla, taky se mi líbí, už jsem na něj málem zapomněla... jako většina citátů se blbě vyvrací :/:D. Tohle bych dala klidně jako nejpádnější důvod pro Damona. Díky ;).

      Vymazat
    2. Ne :) Vola jsi ze sebe neudělala :D Opravdu je od Johnyho Deppa. A Andul opravdu přišla na nejlepší argument pro Damona :D

      Vymazat
    3. Cha, jsme prostě všichni nejlepší! :D Ještě kdyby se tak za mě sama napsala ta maturitní otázka o sportu ve francouzštině... téma za všechny prachy :/ :D. Ale už jenom dvě otázky a mám je všechny, juhůů, budu se je moct začít učit :(:D. Jdu se radši přežrat...

      Vymazat
    4. Jojo, je od Johnyho. Když jsem četla tenhle článek, tak se mi ten citát okamžitě vybavil. A nebyla bych to Delenačka, kdybych ho sem nedala :D Myslím si, že to tak nějak shrnuje to hlavní :)
      Maturitní otázka o sportu ve francouzštině? Fuj. Chudáku, ale jak tě znám (No, spíš tě neznám, ale tak jak na mě působíš) tak ty to zvládneš a ještě ti zatleskají :DDD

      Vymazat
    5. Vážně dobrá myšlenka :)
      Otázku už mám splozenou, asi mi nikdo tleskat nebude, ale ani nadávat, snaha se cení :D. Akorát vybírám písničku pro 11. kapitolu, protože si o to vysloveně říká, ale nemůžu nic najít... akorát Gothic Storm - Whisper of Hope, ale není dostatečně depresivní se obávám... sakra, dneska mám zas kecací náladu o kravinách, pardon :D.

      Vymazat
  9. Vymyslet konec bude těžký jako prase. :/ Nevím, jestli to dokážu popsat, rozhoudnout se, je fakt těžký. Tvoje DZ Elena je ale milionkrát chytřejší, než blonďatá a seriálová, takže by se měla rozhodnout už nadobro. Ne skákat od jednoho k druhému.
    Katherine vlastně prožívala jeden čas to samé. Milovala oba, určitě musela být zoufalá, i když to nebylo vidět. Přijde mi, že on to prostě nedokázala vyřešit jinak, než mít je oba. A V DZ pak podnikla další kroky, aby toho docílila. Kdo ví, jestli z lásky. Určitě jí ale schopná je. Alespoň je nestřídala podle změny osobnosti. Tím nemyslím, že je DZ Elena střídá. :) Myslím teď seriálovou.
    Já vím, že jsi nám zakázala porovnávat to s tím, ale to prostě nejde. :D Promiň mi to, fakt se snažím. :D
    Ať už to ale skončí jakkoliv, asi neuspokojíš všechny :/
    Já upřímně absolutně nevím, kterého bratra bych jí přála víc. Elena dělá z Damona lepšího člověka, miluju to, jak je, když je s ní. DZ1 bylo jen o nich dvou a kdyby si vybrala Stefana teď, vlastně by to bylo k ničemu. Ty jsi určitě taky začínala s tím, že uskutečníš Delenu na plný čáře, žejo? :D A teď je tak těžký se rozhodnout! Protože Stefan by pro Elenu udělal první poslední, a dost si kvůli ní toho vytrpěl, a když si pak vzala Damona? Musel si rvát vlasy. :D Stefan jí svojí lásku ukazuje jemným, něžným a upřímným způsobem, kdežto Damon jde na věc. Tak mi to alespoň připadá. :D Stefan by se nenaštval, kdyby s ním Elena po tom návratu z lodi nechtěla spát. Staral by se o ní jako o miminko, dělal si starosti, jestli je v pořádku. Oba by sí jí zasloužili, asi by se měla rozdvojit :/ Nikdo z nich mi nedal nic, díky čemu bych se mohla rozhodnout.
    Teď teda k tomu konci. Nemůžu ti poradit, i když bych ráda, ale pokusím se sepsat to, jak by to mohlo skončit.
    1) Elena by byla se Stefanem a Damon s Katherine. Damon by se ale samozřejmě nevzpamatoval tak rychle, pořád bude milovat Elenu. Možná by to udělal dokonce jen z trucu :/ Možná by si nechal vymazat pameť od Katherine, ale už by to nebyl ten starý Damon, kterého mám tak ráda.
    2) Elena bude s Damonem a Stefan se vrátí do své vilky a bude dál potlačovat svou lásku. Tentokrát to ale bude těžší, si myslím, protože jí Elena zase rozdmýchala. Aby udržela manželství s Damonem, musela by se vzdát celého stefa, na hodně, hódně dlouho. A tím by se zase oddělili i bratři a Stefan by nebyl šťastný. Možná úplně ne ani Elena.
    3) Elena si nevybere ani jednoho. No co? Spousta lidí to říká i u seriálu, proč by se to nemohlo stát i v DZ?
    4) Elena si vybere oba a bude jako Katherine. Zase, proč ne? Povídka se přece jmenuje doučování zla, proč by Elena nemohla být trochu zlá? Malinko je oba zmanipulovat, možná ovlivnit. A šťastní budou všichni.
    Víc mě toho prozatím nenapadá. :D Asi jsem moc nepomohla, ale mě upřímně se nelíbí ani jedna možnost. Mám je ráda oba stejně. A nechci, aby se rozbilo jejich krásné bratrské pouto. To je pro mě možná ještě důležitější než láska.
    Každopádně se nehorázně těším a ať už to dopadne jakkoliv, tohle je ta nejlepší fanfiction povídka. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, vy jste fakt tak úžasní, že se nad tím tak pečlivě zamýšlíte :). Děkuji, Chaky!
      Taky si myslím, že je Katherine plná lásky, ale nemyslím si, že byla zoufalá. Nebo ta seriálová možná jo a ta moje nebyla tak vidět, ale kdyby byla, tak by se nejspíš ukázalo, že ona byla takhle nadmíru spokojená, když měla oba. No co, v Asii maj taky víc ženskejch na jednoho chlapa a nikdo se nad tím nepozastavuje :D.
      Jo, to máš pravdu, když jsem ještě nepřemýšlela o dalších sériích, mělo to skončit Delenou a čus. Ale pak jsem dostala nápady a během první série se zamilovala do Stefana a skončila jak Elena :(:D.
      Souhlasím, Damon jde na věc ;). A Stefanův přístup vidím taky stejně.
      O užití nátlaku jsem taky hodně přemýšlela. O Katherine jenom trošku, to záleží na tom, jestli bude ve třetí sérii nebo ne, čímž si ještě nejsem jistá :).
      Že se Stefan spakuje a bude doma trucovat je taky docela reálný, ale chudáček, nevím, jestli mám na to to srdce :( Když já nemám srdce ani na to, abych ublížila Damonovi. Achjo, já tu Elenu fakt zabiju a bude pokoj :D. A nebo, jak říkáš, vybrat si oba... docela si to umím představit... vypadalo by to úplně stejně jako s Katherine, jen žádný staromódní oblečení ani nic podobnýho :D.
      Ještě jednou děkuji :).

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. Výstižně řečeno, to se musí nechat :D.

      Vymazat
    2. Kdyby to tady bylo možné tak tomuhle komentáři dám "like" :D

      Vymazat
  11. Určitě Damon podle mne jsou většinou ti zlí ti hezcí ale zase jsem přemyslela co kdyby byl stefan ten zlej jak by to bylo v tom připadě?? :D Ale tet davam 100% hlas Damonovi :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já si nemyslím, že Elena se na to kouká tímto stylem + vychází se z předpokladu, že se jí líběj oba, jestli jeden víc, tak ne o moc :D. Ale tak jasný, každýho názor, ale v povídce by to chtělo trošku hlubší důvod, řekla bych :).
      Zajímalo by mě, jestli by se vaše názory lišily, kdyby neexistoval seriál... a jestli by se lišily i ty moje :D

      Vymazat
  12. Snažila jsem se přečíst všechny komentáře, abych někoho neopakovala, ale je to prakticky nemožný... XD
    Taky se omlouvám, za mojí delší neaktivitu, ale buď jsem nestíhala absolutně nic a nebo jsem pak už prostě neměla sílu k sednout k počítači a napsat komentář, co by dával alespoň trochu smysl. Mám konečně volno a nechce se mi spát, takže jdu na věc. :)
    Jak pro tebe asi nebude překvapením, jsem 100% pro Damona. Když vymažu seriál a knížky a budu se zaobírat jenom DZ, tak už jenom kvůli tomu všemu, co pro Elenu udělal v prvním dílu (který bezkonkurenčně miluju a mohla bych ho číst pořád a pořád dokola). Když si totiž představím, že skončí se Stefanem, tak mi všechny ty momenty a úžasně vymyšlený scény přijdou zbytečně zahozený... Viz třeba moje nejoblíbenější scéna, kdy Damon-havran táhne Elenu přes les všema možnejma sračkama a učí jí, že mu může důvěřovat za každé situace. Nebo, když jí daroval klíče od zoo v plyšákovi a pak se tam potkali. A nesmím zapomenout na bezchybnej Egypt - kterej chlap vám postaví pyramidu?! V každym vztahu jsou slabý chvilky a proto ti nemám vůbec za zlý, že teď "kraluje" Stefan. Ale když si vzpomenu na všechny tyhle nádherný chvíle, co spolu zažili, tak mi prostě nepřijde správný, aby na konci skončila se Stefanem. Nebo s Ivanem, i když je to moje oblíbená postava :D.
    Každopádně ať se rozhodneš, jak se rozhodneš - číst to určitě natruc nepřestanu. Ale posle mě by to byla vážně škoda - stvořila jsi totiž Elenu a Damona, jak si je přeje mít tisícovka dalších lidí. Koneckonců i já jsem díky téhle potřebě našla tvůj blog, ve kterym nadšeně hltám každej článek :).
    Tímto končím a těším se, jak to dopadne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě, o moc jsi toho nepřišla :).
      Zbytečně zahozený... vy tím hezky argumentujete a souhlasím, že by to bylo zahození, ale nemusí snad člověk vždycky něco zahodit? Nemusí vždycky něco obětovat? Jasně, je to taky blbý, že já se na to koukám z konce TŘETÍ série, zatímco vy z konce teprve tý druhý, což je přirozený, když já zhruba vím, co se bude dít, ale vy ne, tak jak byste mohli vycházet z něčeho, co neznáte. Takže... jak bych to řekla... kdyby si Elena měla teď hned vybrat, tak si taky myslím, že by šla spíš do Damona, protože to, že ho opustí, zvažuje teprve chvilku, prakticky to nezvažuje vůbec, jen si uvědomuje, že ke Stefanovi ji to táhne, silně táhne. Rozhodně bych nechtěla udělat něco ve stylu "Dvacet let si žiju s Damonem, hmm, dneska to Stefanovi sekne a tak mile se usmívá, čus Damone, rozvádíme se!" Jestli se má rozhodnout pro Stefana, tak to bude chtít udělat několik kroků, aby se ty vztahy trochu vyvážily. A pak najednou ejhle, aby byla s Damonem, její vztah se Stefanem, jeho vývoj, by byl najednou úplně zbytečnej :). Snad dávám smysl... prostě vztah Eleny a Stefana je očividně na novém začátku, Elena si musí uvědomit, kam ten vztah chce směřovat, a pokud s ním nic neudělá, tak by opravdu měla zůstat s Damonem :).
      Jestli se nasere a dostane rozum, tak bude buď s Ivanem nebo s oběma Salvatorákama :D
      Díky za názor a hezkou rekapitulaci Deleny :).

      Vymazat
  13. Myslím si, že to bylo právě v tomto momentě, kdy jsem si poprvé přiznala, že Damona miluji. Stefana jsem milovala také a pravděpodobně vždy budu, ale to, co pro mě znamenal Damon, on nikdy nebude. To za ním jsem totiž běžela, když mi bylo nejhůř, to on mě zachraňoval, když můj život visel na vlásku, to on mě vždy přivedl na jiné myšlenky, když jsem se topila v těch nejhorších obavách a vizích, to on mě změnil a já změnila jeho. - 29. kapitola první série.
    No joo, nějak se mi zastesklo po staré Deleně :D A tady to máš, důvody, který jsi napsala ty sama!! :D
    A já jdu číst dál :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezké, jak jsi aktivní :D :).
      Taky jsem na tuhle větu nedávno narazila, ale vytahovat jsem ji z pochopitelných důvodů moc nechtěla. Ta část "to, co pro mě znamenal Damon, on nikdy nebude," není pro milostný trojúhelník zrovna ideální :D :/. Každopádně ty máš body na víc za postřeh, je to hodně silný argument. Ale kdo říká, že se Elena ve svých pocitech nemohla splést, že nemohla změnit názor? V seriálu to taky bylo "It's always gonna be Stefan" a ejhle, "I love you, Damon" :D.
      Tu větu, co jsi napsala, jsem si měla odpustit, ale přepisovat ji po takový době by bylo nefér, takže ji vezmu v potaz :).

      Vymazat
  14. Hm..Ehm... obohatená slovná zásoba. :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem určite pro Damona ti zlí jsou většinou ti hezčí :D A le zase kdyby byl ten zlí Stefan no newím jak by to bylo v tom případě :D ale jestli se bude Elena rozhodovat mezi stefanem a damonem tak odhaduji že si vybere Stefana i když bych chtela aby to byl Damon. A damon se podle mne vrtí ke Ketryn :( :D ale stejne doufam v opak :D
    -K-

    OdpovědětVymazat
  16. Damon! Jednoznačně

    OdpovědětVymazat
  17. ts, ts, ts, co vás v tý škole učej? Pádná argumentace to zjevně nebude :D:/.

    OdpovědětVymazat
  18. Stejně jako Mariam bych to udělala tak že by oba umřeli a Elena by byla sama v samotě,beznaději...Já jsem raději pro špatné konce :/ Nevím proč mám raději špatné konce :)

    OdpovědětVymazat
  19. Damon. Jednoznačně!

    OdpovědětVymazat
  20. No.. Damon :) A prečo? Pretože ho mám proste radšej :D

    OdpovědětVymazat