Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

úterý 23. dubna 2013

2. kapitola

Podtitul: Po dlouhé době
Komentář autora: Do školy bych šla jenom na 2 hodiny, matiku a zsv, při těhle předmětech už nic nedělám, protože z nich nematuruju... takže jsem tady a přemlouvám se k učení. Doufám, že vám vyšly přijímačky :).
K povídce: V téhle kapitole se snad všechno odehrává po dlouhé době, proto ten podtitul :). Měli byste se připravit, vzpomeňte, co jsem vám říkala o třetí sérii; psychologie, spontánní činy a neuvážená slova pomalu přicházejí, aby všechno převraceli naruby ;)


Milý deníčku,
dlouho jsem se neozvala. Hodně dlouho. A byla to chyba. Je toho ve mně tolik… musím to ze sebe dostat, jenže s Damonem ani se Stefanem o ničem mluvit nemůžu, z nějakého důvodu to prostě nedokážu.
Přemohla jsem Katherine. Nezabila jsem ji, Damon mě přemluvil, ale Irina ji ovlivnila, aby se k nám nepřibližovala. Teď žiju s oběma bratry v Itálii. A to je další chyba. Damon a já… je to katastrofa. Část ve mně po něm neskutečně touží a bezmezně ho miluje, ale pak je tu ta druhá část, která se po každém polibku cítí provinile a táhne ji to ke Stefanovi. A přesně kvůli téhle části jsme se včera málem líbali… je to šílený! Ničemu nerozumím. SOBĚ nerozumím!
Myslíš si, že horší už to být nemůže? Tak to se pleteš. Právě teď do tebe píše šílenec. Jasně, zdám se ti nejspíš celkem normální, ale to mám jen světlou chvilku. Jinak jsem krvežíznivá, bezcitná bestie.

Na okamžik jsem přerušila psaní. Musela jsem potlačit odpor k sobě samé, ze kterého mi bylo na zvracení. Za okny svítilo sluníčko, byl nádherný den a já nemohla ven. I to mi nepředstavitelně nadzvedávalo mandle.
Několikrát jsem se zhluboka nadechla a pokračovala ve zpovědi.

Jsem závislá na dětské krvi a jsem schopná udělat cokoliv, abych se k ní dostala. Obvykle někoho zabiju.
Damon a Stefan se rozhodli, že mi stanoví dietu. Vyvážená dávka dětské krve i lidské. Žádné vycházky, žádný stres, což znamená nudu až na půdu. Ne, nemůžu si stěžovat, vždyť tohle je teprve můj první den. Navíc má krev i pozitivní účinky. Nejen že jsem silnější a rychlejší, ale také mám nejspíš „pevnější“ pokožku, které neublíží ani Slunce, ani ostří. Jen když se hodně snažím, a rána se okamžitě zaceluje.

Ozvalo se zaklepání a dveře se otevřely. Zjevil se v nich Damon. Černou košili měl zapnutou jen tak napůl, rifle utažené koženým páskem se stříbrnou sponou. A nesl tác plný dobrot. Rajčata s mozarellou, pomelo, prošuto pizza, hroznové víno, olivy a také červené víno smíchané s krví. Mlčky položil podnos na postel a přisednul si. Na tváři se mi rozprostřel úsměv.
„Víš, co mi to připomnělo?“ zeptala jsem se ho.
„Dovolenou v Římě?“
Zavrtěla jsem hlavou. „Ne, tam jsi mi přece do postele nic nepřinesl. Až na tu prsatou Italku,“ přimhouřila jsem oči a on se andělsky usmál.
„To taky ale byla snídaně,“ bránil se a zatahal mě za palec u nohy, který mi vykukoval zpod bílé přikrývky.
„Když jsem ještě byla člověk, připravils pro nás romantickou večeři. Nejdřív jsi mě nechal brodit se močálem a přecházet rozbouřenou řeku, ale na konci tý strastiplný cesty byl tvůj pokoj plný svíček a jídla a pití a polštářků,“ vybavovala jsem si ten den opravdu detailně.
„Jo tohle, jak jsi po mně hodila botou,“ rozesmál se a já zvažovala, že ho přetáhnu tentokrát pomelem.
„Jo, přesně tohle.“ Vzala jsem si rajče s plátkem mozarelly a celé ho strčila do pusy.
„Chutná?“
„Um. Vynikající,“ zamumlala jsem a natáhla se po sklenici vína.
Damon mě tajuplně pozoroval. Odsunul tác stranou a přišoupnul se o něco blíž.
„Už jsem obstaral i tu druhou krev, kdybys chtěla.“
Strnula jsem. Srdce se mi rozbušilo, žilky v očích zapulzovaly v jeho rytmu. „Jasně, že bych chtěla, ale nemůžu.“
„Už je to přece dost dlouho, a sice ti to nerad připomínám, ale včera ses pokusila zabít, z toho usuzuju, že nejsi úplně v pořádku.“
„Ale teď jsem! Chci to vydržet co nejdýl, musím být silná.“
Povzdechl si a zvrátil hlavu dozadu. „Eleno, ty seš silná, ale nemusíš čekat, až se to zase zhorší, můžeš tomu předejít,“ odmlčel se a pro změnu se zahleděl na povlečení. „Nechci, abys trpěla.“
Pousmála jsem se a chytila ho za ruku. Naše snubní prsteny se sťukly a já si uvědomila, jak moc k sobě patří, podobně jako já s Damonem.
„Nemůžu trpět, když jsi se mnou ty.“
Ta slova se mu dostala pod kůži a snad ho i překvapila. Bylo to poprvé od našeho návratu, co jsem k němu byla opravdu milá a chovala se k němu jako ke svému muži. Přesto nespěchal. Opatrně hladil hřbet mojí ruky a očima střídavě visel na mých rtech a očích. Pomalu se nakláněl. Stejně zdráhavě a omámeně jako tenkrát. Cítila jsem motýlky v břiše, nedočkavost a jistou zranitelnost. Nebyla jsem schopná pohybu. Když už byl tak blízko, že mě jeho dech šimral na bradě, sklopila jsem víčka. Jen povrchově pohladil mé rty svými. Odtáhl se, a tak jsem oči zase otevřela. Čekal na svolení. Natáhla jsem krk a polibek mu oplatila. Přejel mi prsty po zátylku a vklouznul do vlasů. Líbání se stávalo intenzivnější a hlubší. Přitáhla jsem si jeho hlavu o něco blíž. On mě zase pokládal do peřin. Bleskurychle odložil tác s jídlem na zem a vrátil se ke mně. Oba jsme propadli vášni a přestali se omezovat. Nepopsatelným způsobem jsem ho zbavila košile i riflí. Roztrhl mi kalhotky a košilku přetáhl přes hlavu. Na moment se zastavil, aby si prohlédl mé tělo. Dělal to skoro pokaždé, jako bych byla tou nejkrásnější a nejutajovanější věcí na světě. Potom mi vtisknul polibek přímo na pupík. Rukama mi odtahovala stehna od sebe a rty klouzal níž. Na čele mi vyvstaly krůpěje potu. Damonův jazyk a můj klín byla dost nebezpečná kombinace. Bála jsem se, že se proměním v raketu a vystřelím na měsíc. Prsty mě šimral po zadní straně stehen a já se zakousla do polštáře, abych zmírnila své projevy blaha. Brzy se mi upírova hlava objevila nad obličejem. Použila jsem ji jako nový tlumič vášní. Zamířila jsem prsty k jeho nejintimnějším partiím. Sténal a stal se ještě hladovějším.
„Miluju tě,“ vydechla jsem někdy mezi emočním tornádem a fyzickou slastí.
„Navždycky,“ otřel se mi o tvář a ukončil předehru. Následoval jeden z nejúžasnějších sexů v mém životě.
Když jsme oba dosáhli svého, svalili jsme se na znak a Damon mezi nás vložil přinesenou svačinku. S chutí jsem se zakousla do pizzy a spokojeně zamručela.
„Umm, teď chutná ještě líp.“
Oba jsme se přihlouple zachichotali a začali jeden druhého krmit. Něco z toho mi asi uvízlo ve vlasech, ale co. Neustále jsme se řehtali a pošťuchovali, jako za starých časů. Tolik mi naše postelové hrátky chyběly!
„Ještěže je Stefan pryč, nevím, nevím, co by si o těch zvucích, cos vyluzovala, pomyslel.“
„Hele!“ Nakopla jsem ho do jeho chlupaté holeně. „A kam vůbec šel?“
„Co já vím,“ pokrčil rameny. „Rozdělili jsme si tě na směny, tenhle tejden mám denní a Stefan noční.“
„Hm, super,“ odfrkla jsem si.
Damon nakrčil čelo. „Co?“
„Jsem přítěž, špatně placená práce,“ vysvětlovala jsem a hrála si s olivami v nálevu.
„A co jsme byli mi toho půlroku? Dlužíme ti to.“
Měl pravdu. Byla hloupost se urážet nebo se cítit trapně. Kontrolovat své nálady mě ale nadále stálo značné úsilí. A vůbec nejhorší bylo připouštět si závažnost svého problému. Jakmile jsem se v tom začala šťourat, pohltilo mě to a sebralo svobodnou vůli. A pak se se mnou děly podivné věci.
Cvakly domovní dveře. Na schodišti se ozvaly kroky a mně bylo hned jasné, komu patří a kam mají namířeno. Tělem mi projela vlna známého pocitu. Vina, doprovázena výčitkami, strachem a touhou Damona schovat pod postel. Jenže na nic z toho nebyl čas. Do pokoje vstoupil Stefan. Úsměv rychle opustil jeho tvář. Stejně rychle, jako já uhnula pohledem. Klidně jsem si mohla přetáhnout peřinu přes hlavu, ale oblečení na podlaze mluvilo jasně.
„Neumíš klepat?“ houkl na něj Damon a opřel polštář o pelest, aby se mohl posadit. Levačku skrčil za hlavu.
„Bylo otevřeno. Chtěl jsem jen zkontrolovat Elenu.“
„Já mám službu.“
„Přestaň o mně mluvit jako o nedodělaným nákupním středisku!“ ohradila jsem se.
Sjel mě neuvěřitelně úchylným pohledem. „Já bych řekl, že jsem tě udělal dokonale, zlato.“
Upadla mi čelist. Romantika skončila a Damon potřeboval ukázat, že on je tady alfa.
„A ven! Oba dva!“ Namířila jsem prstem na dveře, a když se tmavovlasý upír neměl k odchodu, začala jsem ho vystrkávat z postele násilím. Stefan vyklidil pole rychle, nestál o pohled na holou zadnici svého bratra. A já už taky ne. Navlékl se do riflí a posbíral zbytek oblečení. Potom beze slova odkráčel a zabouchl.
Nevěřícně jsem zavrtěla hlavou a tiše zavrčela. Popadla jsem deníček a zastavila se nad ním propiskou. Nebyla jsem schopná sestavit ani jednoduchou větu, a tak jsem radši nakreslila karikaturu, jak mlátím Damona obřím kladivem do hlavy. Nebyla příliš zdařilá.
Večer jsem pak měla zvláštní sen. Lehce erotický. Byla jsem s Damonem v obrovské vaně, která byla naplněná krví. Smáli jsme se, potápěli a líbali. Cítila jsem se neuvěřitelně šťastná a živá. Opřela jsem se o okraj, abych si odpočinula. Zaklonila jsem hlavu. Damon se ke mně přitulil a rty mi tápal po krčních tepnách. Nechala jsem si to líbit. Nehty jsem mu zarývala do svalnatých paží. A pak se stala ta zvláštní věc. Kousnul mě. A pil ze mě. Všechna rozkoš přešla ve zděšení a já se ho zoufale pokoušela od sebe odtrhnout. Svým způsobem jsem ovšem cítila i úlevu. Jakoby mě opouštělo všechno zlé a temné. Po chvíli mi to začalo být příjemné. Jako tu noc, kdy jsem se stala upírkou. Potom se konečně odtáhl. Vrátila jsem hlavu do původní polohy a podívala se na něj. A ten pohled mě probudil.
Dobu mi trvalo, než jsem se zorientovala. Ani jsem nebyla moc překvapená, když jsem zjistila, že ležím v prázdné vaně. Rozsvítilo se světlo. Otočila jsem se a spatřila Stefana. Tomu mé počínání zjevně moc normální nepřipadalo.
„Asi je čas na půlnoční svačinku.“
Pomohl mi vylézt a společně jsme došli do kuchyně. Dětskou krev mi ale nedal. Po jídle mě uložil zpátky do postele a posadil se do křesla pod oknem, ze kterého mě po zbytek večera bedlivě sledoval.


Pokračovat na další kapitolu

27 komentářů:

  1. Bola som trochu zmätená, ale to je tým, že som si zle vysvetlila to "po dlouhé době" a došlo mi to až po treťom prečítaní tvojej poznámky :D
    Ale jak išli spoločne do kuchyne, keď jej pod prah dali tú soľ? Či to mi zase ušlo, že to nebolo pod prah jej izby ale domu? Alebo jak? :D
    Minulá kapitola sa mi páčila viac, táto už bola "bežnejšia" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věci po dlouhý době: zápis do deníčku, sex, "hádka"... říkám skoro všechno :D
      Jojo, tu sůl dali pod domovní práh. Držet Elenu jenom v jejím pokoji by bylo moc kurtý, jak by se myla? :D
      Pff, budou ještě běžnější, sex s Damonem není běžnej! :D Ale jinak ti to neberu, nějaký kapitoly musej bejt slabší :).

      Vymazat
  2. Tak jo, nejdříve jsem byla zmatená :D Čekala jsem posun o nějakej ten měsíc, podle podtitulu, ale pak mi došlo, jak to bylo myšleno :D
    Ólalá, Delená! :D :P Jejich scénka se mi moc líbila, akorát teda to po vpadnutí Stefana... :D Ehm :D Typickej chlap :D
    Aj ten konec se mi líbil :)
    A na konec se musím pochlubit cizým peřím :D Bráška má už několik týdnů řidičák a jak jsem se dneska mohla přesvědčit, jezdí faakt dobře! :) :D To jen tak mimo, já to musím furt někde roztrubovat, jak mám super bráchu :D
    PS: Už několikrát ses zmínila, že 4. kapitola bude fakt něco, tak mě napadlo... nechtěla bys před tou velkou pauzou zveřejnit ještě ji? :) :D :P
    Už končím! :D :P

    OdpovědětVymazat
  3. Delena rules, bitches! :D No ty bláho kapitola. :) Delena sex, Damonova roztomilost, Elenina roztomilost, mozarella = pohodová kapitolka. Měla jsi pravdu, tahle je ještě lepší než ta předtím. :) Stefan si teda vybral moment, jsem zvědavá, jak jsi ten trojúhelník nakonec rozlouskla. :) Těším se na další kapitolu. Nikdy tě nepřestanu obdivovat O:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné :) Taky jsem čekala nějaký časový posun, ale po chvilce docvaklo! :D
    Nemohla jsem z Damonovi připomínky „Jo tohle, jak jsi po mně hodila botou“ :D A Delena scéna super! ;) Ale je mi trošku líto Stefana :/ Ale Eleně se nedivím, že Damona vyrazila po těch jeho debilních kecech :D A ten sen. :O No hlavně, že byla v té vaně aspoň oblečená... (Jestli jsem to dobře pochopila)
    No... píšeš skvěle! :D
    PS: Stefan vyklidil pole rychle, nestál o pohled na holou zadnici svého bratra??? :D Spíš "Kdyby nebylo tak důležité nerozrušovat Elenu, tak by ho do té zadnice s potěšením nakopal :D

    OdpovědětVymazat
  5. Furt mě nikdo nekamenuje za to, že jsem zkazila "úžasný sex" tou Damonovou poznámkou? Co se děje? :D
    Verča: Mně přijde, že už mi na milostný scény docházej nápady :/. Nebo spíš slova.
    :D Tak to bráškovi gratuluju :). Já řídím bohužel mizerně... nebo spíš sebedestruktivně, to je přesnější :D.
    4. kapitolu dřív? Ne-e, třetí to líp uzavírá, promiň :P.
    Chaky: Co bych se na tebe zlobila, žes tu dlouho nebyla? Je mi jasný, žes proto měla důvod ;).
    Nejsi jediná, kdo se zamýšlel nad tím, jestli by upírům dorostla nějaká končetina. Uvidíš asi v pátý kapitole :P
    Ono Damon se zas tak nezměnil, jen je velký rozdíl mezi Damonem s usměvavou, zdravou Elenou po boku a mezi Damonem, kterýmu Elena šílí a straní se ho :). Prostě... Damon měl doposud scény vždycky jenom s Elenou nebo ovlivněnej, až ve třetí sérii zjistíme, jaký je mimo její přítomnost, přijde mi totiž, že je to tak i v seriálu, bez ní je jiný než s ní. A líbí se mi to :).
    A trojúhleník jsem ještě nevyřešila, jen jsem přišla na další možné konce :D
    Stella: "A ven!" je moje oblíbená hláška, musela jsem ji jednoho dne použít! :D
    Jojo, ve vaně byla oblečená :).
    No... já nevím, nemyslím si, že by se Stefan do Damona pustil, i kdyby Elena byla na míle daleko... vysvětlovala bych tu proč, ale čirou náhodou je o tom asi tak půlka stránky v další kapitole, která je ze Stefanova pohledu, takže tam to bude stačit :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že by to Stefan asi neudělal. Ale uznej, bylo by to zajímavé :D

      Vymazat
    2. Oukej, promiň, z těch písmenek se vždycky blbě chápe, jak to člověk myslí :).
      Zajímavý by to rozhodně bylo... ze Stefana by se potom stal Ripper, sežral by Damona a nakonec i Elenu. Tatadadá! A Elenino šílenství by přešlo na něj. A protože by v sobě měl Eleninu krev, nemohl by ven, takže by tam zůstal a až by sežral všechny sloužící, tak by vyschnul. Během tý doby by Katherine našla Irinu, donutila by ji zrušit ovlivnění, Katherine by našla Stefana, vymetla by sůl, napojila Stefana a žili by spolu šťastně až do smrti.
      Vždycky mi naši říkali, že mám bujnou fantazii :D.

      Vymazat
    3. Tak proč ne :D To bych nečekala ani já :) A to taky nemám malou fantazii :D

      Vymazat
  6. Som jediná, ktorej by nevadilo, keby ich Stefan prerušil aj skôr? :D
    Šunkič robí s "tímmi" (jak dorima to napísať správne) čitateľov veľké veci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že asi jsi jediná :D. Každopádně přemýšlela jsem nad tím a došla jsem k závěru, že je nepravděpodobný, aby je přerušil - Damonova poznámka o Eleniných zvucích + upíří sluch. Stefan by se otočil na patě a zdrhal, jen co by vstoupil na schodiště :D.
      myslíš s "týmy", jakože množný číslo od slova tým? Protože jinak nevím, co to slovo má být :(. A zas tak velké věci bohužel nerobím, drtivá většina zůstává na straně Damona.

      Vymazat
    2. Jo, to myslím, v slovenčine tam je mäkké i a už som na to asi prišla: s tímami! :D
      Ja asi ľúbim len toho svojho Damona z NZN momentálne, lebo aj ku seriálovému aj ku všetkým ostatným som nejak stratila sympatie :D

      Vymazat
    3. Já nemiluju žádnýho Damona a zároveň všechny :( :D. Ale toho tvýho už jsem dlouho neviděla a stýská se mi, takže... do konce května ať to máš napsaný! :D

      Vymazat
    4. Ahahhahahahaa :D
      Ja to chcem dať Verči na narodeniny v auguste :D
      Btw, ak máš chuť, napísala som nový článok :) Nič moc to neni, ale... :D

      Vymazat
    5. Nejsi jediná :D Sice si to nějak extrémně nepřeju, ale nevadilo by mi to :D Bylo by zajímavé, kdyby se tam Stefan najednou objevil :)

      Vymazat
  7. Užásná Delena scéna :D z věty "JO tohle, jak jsi po mně hodila botou" tak z té nemůžu ješte teť :D užasná kapitola jako vždy :) píšeš fakt úžasně :)
    Těším se na další:)
    -K-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy komentujete úžasnějc ;).
      A furt se nikdo nepozastavuje nad Damonovou nevhodnou poznámkou? Vaše myšlení je úplně jiný než moje, mně by zas nenapadlo tajtrlíkovat nad Stefanem v minulý kapitole... ale když to tady teď tak píšu, tak si říkám, že ani ta poznámka, ani Elenino brečení na Stefanovi nemá moc velkou váhu... KAŽDOPÁDNĚ :D, když už jste se pozastavovali nad tamtím, předpokládala bych, že i nad tímhle.
      Neuvěřitelný, nad čím se dokážu pozastavit :D

      Vymazat
  8. Sice to byla kapitola bez nějakého závratného zvratu, ale vůbec to nevadí, byla to skvělá kapitola! Opravdu! A jsem jediná, které by vůbec nevadilo, kdyby Stefan nepřišel vůbec?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uf, tady to žije, nestíhám :D
      Ono se to bude teď spíš vrtkat než zvracovat. Něco ve stylu: "Jednou jsi dole, jednou nahoře" :).
      Nejseš jediná, ale nejste ani všichni :P.

      Vymazat
  9. Proč mi to pořád děláš? Já se po tom prologu strašně naštvala (jenom kvůli takové blbosti, že to bylo z pohledu Stefana..) a řekla jsem si "Ne, už to číst prostě nebudu!" Tak proč jsem to dneska nevydržela a zase čtu? Jak to sakra děláš? :D
    Docela mi to teď připomíná momentální deníky, kvůli tomu Elininu domácímu vězení atd.. A to už mě teď deníky strašně nebaví asi se na to už vážně dívám jenom kvůli Ianovi ale DZ.. to je tak jiný..
    Popravdě si myslím, že se ti ta Delena sex-část moc nepovedla.. asi to bude tím, že jsem četla snad všechny povídky od Michelle a ona má asi v psaní takových věcí větší praxi.. No tím chci říct, že bys měla psát Delena sex častěji!.. :D
    Ale celkově už k sobě nejsou takoví jako bývali kdysi.. Všechno je teď hodně jiné..
    Jo a Stefan by se fakt mohl naučit klepat, bezohledu na to jestli jsou dveře otevřené nebo ne.. :D jinak se mi strašně líbila Damonova věta „Já bych řekl, že jsem tě udělal dokonale, zlato.“ :D
    A moc se mi líbilo to připomenutí DZ1 - a zrovna mojí nejoblíbenější kapitoly! :)
    Promiň jestli jsem tě tím prvním odstavcem nějak urazila ale ber to tak, že Delena fanynku držíš při čtení i přes celýho Stefana/NeStefana.. neřešme to, už se fakt nechci hádat jak moc se liší od toho seriálového.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by byl opravdu hodně stupidní důvod, přestat to číst jenom kvůli tomuhle ;).
      To nedělám já, to ta síla zvyku a touha vědět, jak to dopadne. Tyhle věci mě držely u TVD seriálu od první do předminulý epizody 4. série. Teď už mi ani to nestačí :/.
      Jestli mě měl nějakej odstavec urazit, tak ten třetí :D. Ale ne, beru to, už jsem psala Verče výše, že mi docházej slova na milostný scény. U Michelle (tedy u jejích milostných scén) mi vadí jedna věc: v každý takový scéně má, že se Elena prohla v zádech, to mě strašně ruší, protože se v tý pasáži vždycky začnu smát :D. Ale nedávno jsem našla svoji frázi: "Přitáhla jsem si jeho hlavu o něco blíž", věty v podobným slova smyslu mám zas já snad všude, myslím ;).
      A líbila by se ti ta Damonova věta, kdybys byla Elenou, a řekl ti ji? ;) Z většiny Delena fanoušků mám ten pocit, že fandí tomuhle páru proto, že ho chtějí vidět / číst o něm, prostě vybírají k Eleně toho bratra podle sebe, vůbec se na to nekoukají Eleninýma očima, oni nevybírají toho lepšího pro NI, ale pro SEBE. Do tý většiny jsem dlouhou dobu patřila, asi až DZ mi otevřelo oči, protože jsem se do Eleny vcítila. Až moc, ale to je detail :D.
      Taky si myslím, že tamto téma už jsme vyčerpaly :D.
      TOHLE BUDE PRO VŠECHNY: JESTLI PŘESTANETE ČÍST POVÍDKU, BYLA BYCH VÁM VDĚČNÁ, KDYBYSTE MI NAPSALI PROČ. Snad víte, že bych vás za to nijak netrestala, ani bych vám nenadávala (nedělám to, že ne?), jen je to docela užitečná rada, vědět, co bylo tak hroznýho, že vás to odradilo. Chvála je příjemná a důležitá, ale kritika je nezbytná, takže PROSÍM, jen s pravdou ven :).

      Vymazat
    2. No dobře.. takže, já si myslím, že teď daleko víc preferuješ Stefana.. to mi docela vadí. Teda jo, první série byla hlavně o Deleně, takže ne že by si to Stef nezasloužil ale.. No když už ne víc Damon, tak ať je to alespoň vyrovnaný.. Teda takhle mi to připadalo až do téhle kapitoly, vážně jsem totiž nečekala, že bys jim dovolila delena sex :D Chci říct, že když je to vyrovnaný, tak to snáším v pohodě..jen ale prosím, neupřednostňuj Stefana..
      K tý větě :D.. Čekala jsem, že mi něco takovýho řekneš a ANO líbilo by se mi kdybych byla na jejím místě a on mi to řekl!! Víš já prostě nejsem zase na nějakou velkou romantiku atd.. a vím co myslíš tím o ostatních delena fanoušcích, je pravda, že to většina má tak jak jsi řekla ale já jsem prostě jen takhle ujetá, takže nejde jen o Damona ale mě se takový frajerský věty strašně líbí! :D
      Já si tý hodně opakovaný věty se zády u Michelle taky všimla a nějak moc mi to nevadí.. U tebe jsem tu tvoji větu párkrát taky zaregistrovala ale nepřeháníš to, když je to delena, tak ti prominu vše.. :D
      Jo a to teda nebylo jen tím, že to bylo ze Stefova pohledu.. Jen toho bylo trochu moc.. Čekat na Delenu skoro celou serii a nakonec jejich přivítání - nic moc.. a ona začne zase uvažovat o Stefanovi a nakonec je on ten kdo ji jde zachránit atd...

      Vymazat
    3. Já to střídám, občas upřednostňuju Damona, občas Stefana, občas je to vyrovnaný. Ale není náhoda, že jsem od Michelle, od jedný ze svých inspirací, neoodkoukala kolonku: "Pár: Damon/Elena". Nikdy jsem se nechtěla vyhraňovat ;).
      Oukej, kdyby se ti Damon takhle zamlouval, tak v pořádku :D :). Bohužel, Eleně se tenhle styl nelíbí a k týhle Damonový větě se ještě vrátí.
      No, k poslednímu odstavci jen toto: Jsem ráda, že jsi správně řekla: "JDE zachránit" a ne jenom: "zachraňuje" :D.

      Vymazat
  10. Jsem tele, taky jsem ten podtitulek pochopila jako časový posun, ale když pak Elena psala do deníku o prvním dnu, tak mi docvaklo, že to bude vězet v něčem jíným :D Komentáře mi to osvětlily, nějak nemyslím nebo co :D Zápisek, který nám vše v krátkosti shrnul, se mi líbil. Svačinu, co Damon donesl, bych taky brala (ještěže jsem najedená, by mi tekly sliny). Pak se to zvrhlo, upřímně jsem nečekala, že mu Elena něco dovolí, pořád jsem jaksi podvědomě čekala, kdy ji zas "jebne" a začně šílet, prohodí Damona zdí např. nebo něco podobnýho, ani nevím proč.
    Dobře, že to neudělala, aspoň si Damon konečně užil, což pak nepozapomněl před bráchou náležitě okomentovat - docela to k němu sedí, ale ne před Elenou. Fajn, že ho za tu nevymáchanou hubu vyšoupla, fandím jí! :)
    Celkově se mi kapitola moc líbila, těším se na další.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš jsem tele já, měla jsem dodat, že nejde o časový posun :D. Moje mnohoznačný názvy se pro jednou vymstily.
      Řekla bych, že u Eleny člověk nikdy neví, kdy bude v pohodě a kdy šílet. To se mi na tom líbí. Asi bych ji nezvládla furt popisovat jako šílenou, tak má takovýhle období, který se maliličko vysvětlej :).
      Pravda, před Elenou bejvá slušnej. Žárlivost se na něm ale kapánek podepisuje a přestřelil, hošánek :P.
      Já bych zveřejňovala, až bych brečela, místo podělaný maturity. Dneska nám učitelka vrátila opravený slohy a všechno udělala tak, aby to bylo jako u matury... ehm, nikdo neměl 1, hodnotila to úplně nechutně přemrštěně. Povzbudivý tejden před písemnou částí! :D Sice za 2 bych byla ráda, ale ten sloh se mi povedl, jestli se mi nepovede, až to bude na čisto, tak to bude horší. Prostě jsem doufala ve větší rezervu. Děvka! :/

      Vymazat
    2. V pohodě, nic si z toho nedělej, nakonec jsme to všichni pochopili :) Tohle právě začínám mít ráda, nikdy nevíme, co na nás se svou Elenou přichystáš a i ty její normální chvilky jsou hezký.
      Chápu, že takový přístup naštve. Ale třebas je to právě obráceně, možná teď naschvál známkovala přehnaně přísně a na ostro bude shovívavější :) Já jsem myslím měla ze slohu dvojku, ale kdybych mlátila hlavou o zeď, nevzpomenu si, o čem jsem psala. Nj, už to ňákej pátek bude. Ségra to má taky před sebou, tak s váma soucítím s oběma. Budu držet palce!

      Vymazat
    3. Tak to jsem ráda, že Elena zatím není na seznamu nežádoucích postav :).
      No, doufám, že to bude obráceně, ale moc o tom přesvědčená nejsem, ona ta učitelka není zlá, ani moc přísná, ona je jen strašná puntičkářka, šílená. Ale v jádru duše je hodná, takže si zas nemyslím, že by někoho nenechala projít, kdyby to nebyla totální hrůza. Ale jedničky asi nebudou :D.
      Traumatické zážitky je někdy lepší zapomenout :D.
      Díky :).

      Vymazat