Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pondělí 23. září 2013

V Hradci

Tak, můj první den ve škole... divný se do toho znova vracet. Teď sedím v kavárně a máám... 4 hodiny času, což je pěkně na hovno, nikoho tu neznám a nevyznám se tady, takže si trochu toho času zkrátím tímhle článkem.
Edit


Mm, aspoň že to preso je dobrý, jinak... je tu na můj vkus moc lidí, "kavárník" je příjemnější jak já po ránu a nechápe, že nevím, jak se ty kafata jmenujou a ani mi nedá nějakej lístek. Grr. No nic, teď zas o jinejch nesmyslech.
Ráno měl autobus zpoždění, takže jsem přirozeně začala zmatkařit, že stojím na blbý straně, nebo že to nestaví na tý zastávce, co mám 3 minuty od baráku apod. Naštěstí to bylo jenom zpoždění a hodnej autobusák mi dal sám od sebe studentskou slevu. Pak jsem si na mapách našla cestu k tý budově, ve který budu mít celou dnešní výuku, a měla trvat 40 minut pěšky. Naštěstí mi i s menším blouděním zabrala minut 30. Je to smutný, že Hradec mám hned za zadkem, ale absolutně se v něm nevyznám. Nastoupit do MHD jsem si netroufla.
No, škola má hezký prostředí. Věznice, útulek, benzínka a hospoda, schválně, kde skončím :D.
Takže, moje první hodina. Já si beru jak debil notebook do batohu a všichni si vytáhnout sešity a tužky?! To mi pak bylo blbý ho vytahovat jako jediná :D :(. Naštěstí jsem měla svůj malej sešítek. Učitelka mluvila francouzsky, což mi problém nedělalo, horší bylo, když jsme se měli představovat. No, tak se mi povedlo rozesmát třídu hned 2x, i když ani nevím čím, ale nebylo to mým smyslem pro humor, spíš mojí šikovností a způsobem vyjadřování. Učitelka se zdá docela v pohodě a ten předmět se tváří podezřele jednoduše na to, že je za 3 kredity, což více-kreditovej předmět nemám. Jmenuje se to nějak Historie francouzské kultury a literatury, takže jsme začali prvním osídlením a dobrali se k Julčovi Césarovi... zápisek na dvě maličký stránky žádnejch novejch informací a jděte domů? V tom se určitě ukáže háček :/.
Přišla jsem si stejně jak na gymplu, jen že ve třídě byl jenom jeden kluk. A nikdo krom mě z Pardubic. Představovala jsem si to nějak jinak, ale nestěžuju si, jen budu muset zapracovat na svojí aktivní frájině, páč to je slabota, ale jinak jsem rozuměla všemu, takže... aspoň že tak.
Já vím, že píšu o hovně, ale chápejte, mám 4 HODINY ČASU!!! Debilní rozvrh, od 3 mám další dva předměty do půl šestý.
Tak, to je zatím vše, baterku mám na 6 hodin, ale nechci plejtvat, nemám s noťasem moc zkušeností a nevím, jestli si na mě něco nevymyslí.
Bože, jeden chlap v tý kavárně čte Blesk, kam jsem to vlezla? :(
Zatím se mějte!
Edit: Grr, ujel mi bus, takže jsem domů dorazila až v 7. A na další den jsem třičtvrtě hodiny hledala další spoje a trasy. Mám 3 hodiny a každou na jiný budově, milý, přičemž mi dvě hodiny na sebe těsně navazujou, ale ty budovy jsou od sebe 20 minut a autobusem by to nebylo rychlejší. Takže smolík, přijdu pozdě :D.
Jinak, další dvě hodiny byly taky pohoda. Z první nás pustila asi o 40 minut dřív a ta druhá... achjoooo, to jsme se všichni tak tlemili, když učitelka anglicky vykládala o době ledový a na to česky navázala na to, jak odmrazovala ledničku. Ale kdybyste ji viděli a slyšeli :(:D:D:D. Akorát že odbočovala od tématu dost často a dost široce, tak se bojím, kolik nás toho naučí. Každopádně takhle jsem se dlooooouho nezasmála :D.
Pff a zejtra zas. Blbý je, že tam jsem tak dlouho. V pondělí odjíždím v 8 a vracím se v 7, v úterý zase v 8 a vrátím se v 5, pak od 7 do 7 (4 předměty ale 5 hodin volno, žejo), no a čtvrtek od 9 do 3. To počítám časově i s cestama busem, ale stejně... si zvolím ještě hodně nepovinnejch předmětů, abych se tam neunudila.
No a to je už vážně vše. Nebojte, příště to tak podrobný nebude :D

11 komentářů:

  1. Alejah Arlene Rose24. září 2013 v 15:55

    Jáj, taky bydlíš v Pardubicích :)
    Jinak ti ten tvůj den moc nezávidím ale to odmrazovaní ledničky se povedlo :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chacháá, Pardubice válej :D Už jednou se tu mihla nějaká Pardubanda, ale pak se nějak... odmihla :D.

      Jinak, až na mě bude zas dělat někdo chytrýho a tvrdit mi, že střední vůbec není jako základka a vysoká není vůbec jako střední, tak ho pošlu už vážně někam... na drtivý většině předmětů se vede přísná docházka, někteří učitelé KONTROLUJÍ naše zápisky z hodiny, pokud budeme víc jak 2x v hodině na FB, tak celá třída nebude moct používat notebooky, dostáváme domácí úkoly... ale jinak je vysoká úúúúplně jiná než střední :/:D:D Jedinej rozdíl: přebíhám mezi 4 budovama jak debil a v rozvrhu mám nehorázný mezery. V těch budu dělat ty domácí úkoly nejspíš :D. A zkusím spolu se školou docházet do kauflandu. Uvidíme, jestli z toho nezešílím.
      Pfff, ale je to časově náročný ta škola, to teda jo :/. Najdu si na zejtřek autobus a valím spát. Tak dobrou, mí věrní čtenáři. A neučte se pořád! :D:/

      Vymazat
  2. Dost by mě zajímalo čím jsi je rozesmála. :D Škola je vopruz vždycky. Ale určitě si zvykneš:) alespoň že nemáte učitelé nějaký obludy co se vyžívají v psychickým týrání žáků. :D Držím ti palce ať to zvládneš

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, to by mě zabilo to čekání. Netvrdím o sobě, že jsem kdejakej sečtělej plánovač, ale totálně nesnáším takhle promrhanej čas, já bych vůbec nevěděla, co tam kde dělat, a to Hradec docela znám, mám ho dá se říct za humnama. Nebo věděla, ale už bych na ty zbylý předměty asi nedorazila, protože bych ze samýho vzteku zalezla někde do hospody :D
    Taky by mě zajímalo, čím se ti podařilo je rozesmát. Já tohle první veřejný představování úplně nenávidím, jsem při tom vždycky nervózní a připadám si jako debil :D Já prostě asi nejsem typ na vysokou... To pendlování z budovy do budovy ti teda nezávidím, obzvlášť v zimě to bude otrava, ale Hradec je pěkný město (mně se líbí) a aspoň ho trochu poznáš a pak se tam i vyznáš.
    No, upřímně mi francouzká historie a kultura ve spojení s tím, že učitelka mluví jen francouzky, docela těžký přijde. To bych nedala ani v AJ. Seš fakt dobrá, že jí rozumíš. Co máš ještě za předměty, samý takový složitě se jevící? To jsem zvědavá, co? Nějak se mi nechce nic dělat. Jely jsme se ségrou na bazén a bába mě tam akorát nasrala, protože v tý době, co jsme tam přijely, mají zrovně plavání nějaký děcka, tak zase hurá se suchejma plavkama domů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zjistila, že je tam většina hospod otevřená až od 5, takže ani tam se člověk nezašije :/ :D.
      Představování je v pohodě, horší bylo, když jsme měli říkat, co od tý školy očekáváme :D.
      Hele, vážně to není těžký. Je to dokonce snazší než gympl, protože i tam na semináři ájiny nám vykládala učitelka anglicky a to je mnohem snazší jim rozumět než porozumět filmu. Mluvěj pomalejc, výrazně artikulujou a sem tam něco zopáknou :). Hlavně u tý frj je to rozdíl, to jako... z francouzskýho filmu bych sotva pochopila hlavní myšlenku, ale při těch hodinách je to prostě... lehký :D. No a ty věci, co nám vykládaj? Na dějáku jsme to brali do podrobna mnohem víc :D. Akorát se bojím, že ono to, co nám vykládaj, opravdu stačit nebude. To nám dávaj spíš takovou rozšířenou osnovu a zbytek si máme nastudovat sami z knížek. KNÍŽEK, nikoliv učebnic. Je to sice jenom moje domněka, ale fakt si myslím, že to tak bude, protože takhle snadný to bejt zkrátka nemůže :/
      A jinak mám předměty: fonetika, cvičení jazyka, historie a literatura (tohle všechno v aj + frj) a teorii cestovního ruchu, která je v češtině. A dneska jsem si zvolila dva volně volitelný předměty: odborná angličtina a patopsychologie. Jo, patopsychologie, muheheeee :D. Možná tyhle dva předměty nedám, jsou za víc kreditů než moje povinný, ale nic se prej nestane, takže dobrý. Na tu patospychologii se hrozně těším, to by mělo bejt o různých psychických poruchách a já jsem na to tak trochu úchylná. Hrozně mě zajímaj blázni! A jsem připravená na to, že to bude těžký a že tam budou nějaký biologický sračky a tak, ale já měla biologii vždycky ráda a vždycky jsem z ní měla dvojku, takže... snad to půjde :).
      Jo, plavat s dětma, to vážně nechceš :/
      Uff a zase moc kecám, ale já jsem prostě úplně unešená z těch novejch předmětů, který mi zkracujou ty nechutně dlouhý pauzy, huhůů O:) :D.

      Vymazat
    2. Jo, to je na tom asi nejhorší, že si to musíš většinou všechno nastudovat sama a nikdo ti kloudně neřekne co a z čeho. Každopádně za ty předměty to máš u mě palec hore, protože u některých ani pořádně nevím, co to je :D A ta patopsychologie zní zajímavě, to by mě taky bavilo, i když já sama jsem někdy případ pro psychologa. Koukej to vystudovat, ať mám kam jít na léčení. Zatím z tý školy zníš nadšeně, snad ti to vydrží i nadále :) a do který chodíš? Je to skoro naproti nemocnici, taková červená budova? Tam jsem se taky kdysi hlásila a o pár bodů mi to nevyšlo, tak jsem se na to vyprdla. Ale prostředí se mi tam zamlouvalo, to zase jo :D

      Vymazat
    3. Samostudium není moje nejsilnější stránka :/. Ale když to porovnám s ostatními... tak to není tak strašný :D.
      Vážně není co obdivovat. Tys studovala nějakou chemii, ne? Nebo jsem zas mimo? Každopádně kdyby chemii... tak fakt, nevím, co obdivuješ :D. Chemie je sama o sobě dost náročně strašná. A ta v Hradci je dost prestižní, pokud vím, takže není žádná ostuda se tam nedostat.
      Na tý červený jsem taky, myslím :D Já docházím celkově asi na 4 budovy, teď už možná na 5. Každopádně mám obor Angličtina + francouzština se zaměřením na cestovní ruch a spadá to pod pedagogickou, ale naštěstí nic pedagogickýho nemám a ani mít nebudu :). Čili psycholog ze mě stejně nebude, ledaže by jim na to stačil jeden volně volitelnej předmět :D. Ale já bych to stejně dělat nemohla se svým odporem k sebevrahům.

      Vymazat
    4. Na tom bych taky ztroskotala, protože se sama k ničemu nedonutím, potřebuju pevnou ruku a bič, nebo bych to nechávala až na poslední chvíli. Ne-e, já jsem studovala bankovnictví - obor Peněžní manipulant, už od devítky mě to táhlo k penězům (chemie mi nikdá nešla, psala jsem si taháky) :D Kecám, spíš jsem nevěděla, na co jít a nechtěla jsem nic odbornýho, protože mám obě ruce levý a tohle se zdálo jako nejmenší zlo. Evidentně to bylo k hov.., neboť se do nějaký banky dost těžko dostává přes ten houf tlačenek, to už nám v tý škole jaksi zapomněli říct :d Ale je fakt, že některý spolužačky se v oboru uchytily, někde se stala chyba. Teď nad tím jen mávám rukou.
      Jop, tak já vím, kde ta budova peďáku je, kousek od náměstí. Můžem někdy v tom velkoměstě zajít na pivko, až se zase budeš nudit nebo na něco čekat.
      Heh, už mi totálně šiblo, jsem narazila na hitovku: http://www.youtube.com/watch?v=0COGRI5-iEo

      Vymazat
    5. Aaaha. Ale tak pracuješ někde, co souvisí s chemií, ne? Nebo kde jsem sakra vzala tu chemii :D:/
      No bankovnictví mi zní taky dost složitě... něco málo jsme měli na gymplu a stačilo mi to... politologie, ekonomie a chemie... těmhle věcem nikdy nebudu rozumět. A nejspíš ani fyzice a moderním technologiím :D.
      Tak ještě máš spoustu času na to, najít si práci v oboru :). Že ji nenajdeš hned po škole, není v týhle době nic neobvyklýho :D.
      Jo, nějakej sraz bych moc ráda :). Jsem už kolikrát přemejšlela, že bych tu vypsala nějakej hromadnej sraz... ale nějak se k tomu furt nemám, a navíc teď tu ani tolik lidí není, mi přijde, takže... ale ve dvou bychom se určitě domluvily, tak až se mi ustálý rozvrh, tak dám určitě nějak vědět. Nebo bych šla klidně i někdy v pátek, kdy do Hradce sice nemusím, ale... ono by to bylo skoro lepší :D A navíc by se mi hodilo, kdyby mi někdo dal typy, kam na pivo, kam na jídlo atd O:).

      Vymazat
    6. Pracuju v Hartmannu, tam se vyrábí lékařské potřeby - obvazy, roušky, tampóny i celý sety. Určo to znáš i z reklamy nebo z letáků u doktora :D
      Sejít se klidně můžeme jen ve dvou, nebo kdyby se někdo chtěl připojit... Taky si myslím, že by to bylo nejlepší v pátek. Ty v pátek školu nemáš? Pomalu se blíží zima, tak nějaký venkovní akce nepřipadaj v úvahu, takže budu mít víc času. Navíc jsou moje kámošky buď vdaný nebo čekají mimčo a jsem odkázaná na kluky, tak novou společnost jen uvítám :)

      Vymazat
    7. Joo, asi znám. Myslím :D. Každopádně huráá, lekařský potřeby, to už není tak daleko od chemie (v mojí hlavě) :D.
      Nn, v pátek nemám školu, ale jak říkám, ono by to bylo asi lepší, nemusela bych furt koukat na hodinky a tahat na zádech noťase :).
      Ježiš, mimina, menželové... chudáku :/ :D. Každopádně... to teda na někdy domluvíme :). Teoreticky mám čas klidně už tenhle pátek :D.

      Vymazat