Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

sobota 18. května 2013

4. kapitola

Podtitul: Tornádo
Komentář autora: Ano, vidíte dobře, čtvrtá kapitola třetí série DZ. Říkám, že se na mě ten stres podepisuje, ale tak jinak :D.
Proč se mi tahle kapitola tak líbí? Protože ukazuje Damona v jiném, zajímavějším světle, protože se v ní snad poprvé výrazně projevuje další věc, ve které se moje postavy liší od těch seriálových, totiž ty moje jsou k sobě upřímné, když jsou k tomu přinuceny, já totiž nesnáším, jak se nikdo nemůže nikdy vymáčknout. Chápu, proč to tak tvůrci dělaj, napínaj diváky... ale já to neumim a nesnášim :D. Čili se i něco málo dozvíte. Dál se tam vyskytuje pár vět, na které jsem hrdá, ale tentokrát mi jde spíš o obsah než o formu, i když vám, některým obzvlášť, se ten obsah až tak líbit nebude, on není líbivý, ale přitom je... já nevím, je to prostě tornádo :). A snad se mi podařilo přesvědčivě argumentovat za obě strany (to pochopíte).
Co byste si měli připomenout? Jen to, že ve třetí kapitole Elena napadla Damona, kousla ho a Stefan ji pak zlomil vaz. Následující kapitola navazuje velmi těsně.
Přeji příjemné počtení! Snad na vás zapůsobí kapča alespoň z poloviny tak, jako na mě. Je jedna z mála takhle dlouhých, kterou jsem napsala na jeden jediný zátah (asi 4 hodiny jsem ji psala).
PS: Písnička na konci nesedí přesně, ale když se vezme tak obecně, tak jo, sedí, a je pěkná, jako všechny od LP :)



Po incidentu s Elenou už jsem nespal. Vystřídal jsem Stefana v jeho křesle a přinesl si sklenici a láhev skotské. Přejížděl jsem si sklem po čele a pozoroval vlnící se tekutinu uvnitř.
„Co mám dělat?“ zoufal jsem si tiše a usilovně přemýšlel. O různých věcech.
Sžírala mě nejenom bezmoc, ale i pocit, že se děje něco za mými zády. Nebyla to přímo žárlivost. Jen jsem měl takové domnění, že přede mnou Elena něco tají. Zřídka kdy mluvila o tom, co dělala na Sibiři. Ze začátku jsem chápal, že se mě straní, bylo to prostě pořád divný, moje minulost s Katherine byla příliš čerstvá a tak, ale co nám bránilo pak? Zapříčiňoval to její stav? Proč se se mnou milovala a následně mě znovu odstrčila? Přestala mě snad už mít ráda? Udělal jsem něco špatně?
Sakra, od kdy takhle uvažuju?! Kvůli ženský! Vzmuž se trochu! Zavrtěl jsem hlavou a vypil na ex vrchovatou sklenici. A dolil si další.
 Byl jsem zvyklý, že se mi svěřuje se vším, že mi říká i to, co mě nezajímá a pouštím druhým uchem ven. Kam se to podělo? Byly časy, kdy jsme se milovali šestkrát denně, nedbaje na služebnictvo. Proč je to teď problém? Proč to vadí kvůli Stefanovi? Nebyl jsem tak blbej, abych nepoznal, že je do ní pořád blázen. Věděl jsem, že ho má Elena ráda. Ale jako dobrého přítele. Chápal jsem, že ho tím nechce zraňovat, ale copak by si něčeho všimnul, kdyby spal? Copak se jí nemůžu málem ani dotknout? Všechno má svý meze a moje tolerance je má dost přesně vymezený.
Pak tu byla ta druhá záležitost s dětskou krví. Zamezit k ní Eleně přístup nic neřešilo, když ji dostala, nepomohlo to. Opravdu ta jediná věc, která ji uklidnila, byla dočasná smrt. Nemám s tím problémy u jiných lidí, ale opakovaně vraždit svoji manželku? Ne, díky. Co ale teda s tím? Spraví to čas? Existuje lék? Dá se to vůbec napravit?
Konečně se jí nadzvedl hrudník hlubokým nádechem. Pomalu se posadila, promnula si obličej a podívala se na mě. Provinile a omluvně.
„Dobré ráno, ospalče.“
„Nespala jsem. Byla jsem mrtvá.“
„Tak teda dobrý zmrtvýchvstání, když jinak nedáš,“ protočil jsem oči v sloup a sedl si k ní na postel. „Je ti líp?“
„Jak se to vezme,“ stáhla smutně obličejové svaly. „Mrzí mě, co se stalo. A štve mě to.“
„Ne, ne, ne, žádnej vztek,“ napomenul jsem ji a upíří rychlostí došel k nočnímu stolku, na kterém stál čaj z bylin od té čarodějky. „Váš zázračný elixír, madam,“ podal jsem jí ho.
Ohrnula nos a zašklebila se. „Smrdí to jak močál.“ S nechutí ho vypila na jeden zátah. Oklepala se a vyplázla jazyk, aby zdůraznila své znechucení. Položila sklenici na stůl. „Co tvůj krk?“
Podíval jsem se na ni zpod obočí. „Tu otázku myslíš vážně vážně?“
Neurčitě pokrčila rameny.
„Zahojilo se to asi během deseti vteřin.“
„To jsem ráda. Promiň, nechtěla jsem. Svým způsobem. Stefan spí?“
Přikývl jsem. A přece jenom kapka žárlivosti padla na můj jazyk. „Proč?“
„Řekla jsem mu - dost divný a hnusný věci. Že je tu úplně zbytečně, že by měl odejít a tak,“ odrecitovala a pokyvovala přitom hlavou ze strany na stranu.
„No, budeš mít příležitost večer. Teď jsem tady já,“ usmál jsem se sladce zavřenými rty. Pak jsem ale trochu zvážněl. „A mně bys taky mohla něco povědět.“
„Na co narážíš?“
„Na nic. Jen že se mnou poslední dobou prakticky nemluvíš.“
„To není pravda,“ zabrblala a odhodila peřinu. „Musím se jít umejt.“
„Vlastně to mluvení může počkat,“ obrátil jsem list a klukovsky se na ni zakřenil. Odevzdaně ale s úsměvem zavrtěla hlavou a vzala si čisté oblečení.
„Tak,“ sepjala ruce, když jsme vešli do koupelny, „chceš si nejdřív vyčistit zuby nebo si dát sprchu?“
„Zuby.“
„Fajn,“ výrazně přikývla a vlezla si za zástěnu sprchového koutu.
Přešlápl jsem a zmateně zdvihl ruce. „Co to má bejt?“
Zavřela za sebou dvířka z mléčného skla a oblečení odhodila vrchem na podlahu. „Co by? Pak se vyměníme.“
„A takhle to děláme odkdy?“
Povzdechla si a vystrčila hlavu. „Ale no tak. Ani dřív jsme se denně nesprchovali společně. A od našeho návratu jsme to taky nedělali a nevadilo ti to.“
„No protože jsme se míjeli, ale teď jsme tu oba, ve stejnej čas, na stejným místě, za stejným účelem.“
„Můžu ti zatím něco povídat, jak sis přál,“ odpověděla klidně a zalezla.
„Jo. Můžeš mi třeba říct, proč se ke mně chováš jako k cizímu,“ zavrčel jsem.
Ona otráveně zasténala, provedla očistu, jak nejrychleji uměla, zabalila se do ručníku a stoupla si naproti mně.
„Obyčejně nespím s cizíma chlapama,“ založila si ruce na prsou.
„A se svým manželem?“
„Začínám si myslet, že nejsem jediná, kdo tu má výpadky paměti. Co jsme asi tak dělali před pár dny? Hráli si na doktory?!“
„Ty si nejspíš zapomněla na to, co se stalo potom.“
„Urazil jsi mě.“
„Cože?!“
Rozčileně rozhodila rukama a udělala krok vpřed. „To seš prostě celej ty! Vůbec si neuvědomuješ, že to, co vypouštíš z pusy, by mohlo někoho ranit, ale víš ty co? Mě to ranilo. Asi jsem čekala něco milejšího nebo romantičtějšího než „udělal jsem tě“. Tvářil ses jako největší borec světa, tak arogantní a spokojený sám se sebou. A co já?! Jak jsem se měla tvářit asi tak já?“
„Nahrálas mi do karet! A byl tam Stefan s tím svým štěněčím, ublíženým pohledem a víš, jak ses tvářila ty? Jakoby ON byl tvůj manžel!“ vyprskl jsem, ponořený do ohnivé gestikulace a ocitl se tak blízko ní, že jsem se při jednom z těch mnoha zbytečných pohybů otřel o její paži.
Oněměle tam stála. Kamennou tvář a na krku stékající kapku vody.
„Ani ty nebereš zrovna ohledy. Jen když jde o něj, seš šlechetnost sama,“ ztišil jsem výhružně hlas.
Pro jednou jsem neměl tušení, jak bude reagovat. Vřelo to v ní jako v přehřáté vířivce. Její rty byly však semknuty. Přišlo mi téměř nemožné, aby je kdy oddělila od sebe. Ale podařilo se jí to.
„Asi jsme si podobnější, než jsme si mysleli.“ Tím chtěla tu hádku ukončit, ale já pokračoval.
„Já Stefana teda rozhodně nezvýhodňuju.“
„Do háje, Damone!“
„Odpověz mi na jednu otázku a prosím tě popravdě. Stalo se něco mezi tebou a mým bratrem od doby, co jsme se vzali?“
Trhla sebou. Těkala po mně těma svýma očima. Najednou se jakoby zmenšovala. A bledla. Mé srdce se zastavilo. Bolest mě ochromila ještě dřív, než stačila cokoliv říct.
„Nespala jsem s ním,“ šeptla tiše a krotce.
„Co se mezi vámi stalo?“ zopakoval jsem.
V jejím výrazu nebyla ani tak lítost jako soucit. Tvrdost. Smutek. Bolest. Ale ne lítost.
„Líbali jsme se,“ přiznala konečně, její hlas vyrovnaný a chladný. „Ale to, co jsem ti řekla v posteli, jsem myslela vážně. Miluju tě, Damone, ale - ale lhala bych, kdybych tvrdila, že ke Stefanovi nic necítím. Vždycky v tom bylo něco víc než jen přátelství. U vás obou.“
Polkl jsem. Připadal jsem si jako prázdná skořápka. Jen křehký bezvýznamný obal. Průsvitná hadí kůže na kameni v opuštěné poušti.
„Tak vidíš, nejsme stejný. Já jsem tě nikdy nepodvedl.“
Otočil jsem se k ní zády a rázně vyšel z místnosti. Nepokusila se mě zastavit. Což bylo dobře, jinak bych ji nejspíš zabil. Tím nedefinitivním způsobem.
Opustil jsem vilu a zamířil do místního baru. Tolik alkoholu, kolik jsem potřeboval, se v našem domě nenacházelo. V NAŠEM domě…
Vsakoval jsem do sebe skotskou stejně mocně jako vyprahlá půda prvoměsíční déšť. Když jim došla, poručil jsem si vodku. Nikdo si mě nevšímal, a i kdyby, já bych si nejspíš nevšiml jeho. Rány na mojí duši se pomalu zacelovaly, bolest přecházela v otupělost. Ve dvě ráno mě barman vyhodil. Byl jsem příliš ožralý na to, abych ho zakousnul nebo ovlivnil. Totálně na mol jsem usnul před vchodem jako bezdomovec v luxusních hadrech.
Ráno mě probudil ruch na ulici. Pomalu jsem se zvednul a chytil se za hlavu. Otřásala se jako potah bubnu při koncertě Sum 41. Chvíli jsem tam jen tak seděl, ignoroval pohoršené pohledy paniček a odmítal veškerou pomoc, kterou mi sem tam nějaký dobrák nabídl. Vplížil jsem se do jednoho paneláku, zabušil u prvních dveří a nechal se pozvat. Zalezl jsem do cizí sprchy, posadil se na její chladivou podlážku a dovolil ledové vodě, aby mi smáčela hlavu. Občas jsem ji zaklonil, abych se napil. Potom jsem vysál půllitr krve ze svého hostitele a byl jako znovuzrozený. Domů jsem se však vrátit nechtěl. Poflakoval jsem se po městě, obstaral si nové čisté oblečení a večer se vrátil do toho samého baru. Majitel byl překvapený, že jsem stále naživu, k mému zklamání mi však oznámil, že nestihl dokoupit, co jsem předešlou noc vypil, a zbyly mu jen samý břečky. S nechutí jsem šel jinam.
Tentokrát už jsem nejspíš nepůsobil tak samotářsky a psychicky na dně, protože jsem zaznamenal několik hladových pohledů místních dam. Po chvíli ke mně jedna přišla. Měla špatnou pleť, což bych překousnul, její křivky mi však nepřišly nijak zvlášť přitažlivé a byla nervóznější než panna před svou první nocí. Nic pro mě. S neupřímným úsměvem jsem ji odbil a ona se poraženecky odplížila kamsi daleko ode mě. To povzbudilo další. Druhá byla o něco lepší. Byla vyšší a starší, s obarvenými blond vlasy a v šatičkách, ze kterých jí lezlo kde co. Měla hlas jako skřivánek. Pištivý a vibrující. Poplácal jsem ji po zadku a odehnal. A konečně přišla ta správná. Ne nadarmo se říká do třetice všeho nejlepšího. Byla z nich nejstarší, odhadoval jsem ji tak devětadvacet, její pleť měla barvu matného bronzu, který v černých, elegantních šatech s výstřihem příjemně zářil. Vlasy měla velmi husté, kaštanově hnědé, dále pak plné rty, předlouhé řasy a velké, světle hnědé oči. Jejich odstín se silně podobal Eleninému. Pohybovala se ladně a svůdně. Byla predátor. Stejně jako já. A jako jediná mě neoslovila, jen mi věnovala významný pohled a ležérně se usadila na židličku po mém boku. Sjel jsem ji dvakrát od shora dolů a pro sebe si přikývnul.
„Mohla byste mi dělat společnost?“
„Jen když mě budete bavit,“ podepřela si bradu skrčenými prsty a já se rozjařeně usmál.
„S tím nebude problém. Jsem veselá kopa.“
Celou noc se mě držela jako klíště. Pila třetí sklenici bílého vína a zveličovala svoji opilost. Já se ji snažil spíš potlačovat, ale ta mrška se neustále drala na povrch. Už zase jsem v sobě měl dvě flašky vysokoprocentního alkoholu. Při jednom ze záchvatů smíchu se opřela rukou o moje koleno a nenápadně stoupala výš, až narazila na bouli pod mým poklopcem. Nasadila výraz šelmy.
„Pojďme na vzduch,“ navrhla a já nezaváhal. Už po cestě se objevil její jazyk v mém uchu a sliboval zvrácené sprosťárny. Nedaleko byl park. Vstoupili jsme do jeho šera. Posadila mě na lavičku a sedla si na mě. Stiskla mi hlavu ve vášnivém objetí a líbala mě, jako bych se právě vrátil po dvou letech z Afghánistánu. Její dech byl krátký a prsty netrpělivé. Hbitě mi rozepla kalhoty a strčila do pusy můj ztopořený úd. Zvrátil jsem hlavu se slastně zavřenýma očima. Necítil jsem nic než ten požitek. Byla profesionálka ve svém oboru. K mému zklamání přestala. Když jsem oči zase otevřel, hleděl jsem do těch jejích. Do Eleniných. Ten jantarový třpyt v čokoládovém moři. A rychle jsem ze všeho vystřízlivěl. Odstrčil jsem ji od sebe. Zavrávorala a zadkem dopadla přímo na zem.
„Co to sakra děláš?“ vyjekla.
„Já nemůžu,“ předklonil jsem se a lokty opřel o kolena. Zdvihl jsem levou ruku a zatřepetal prsty. „Doma na mě někdo čeká. Někdo, kdo mě zradil, ale koho miluju. Jsem to ale kus vola…“
Sebrala se a přidřepla si ke mně. Nasadila spiklenecký výraz. „Nemusí se to přece dozvědět.“
„Dozvěděla by se to. Řekl bych jí to,“ pohladil jsem ji po tváři. Mé vyschlé hrdlo se ohlásilo. Přitáhl jsem ženu k sobě blíž a zakousl se do jejího labutího krku. Zpočátku jsem pil klidně a opatrně. Všechny ty pocity ve mně ale explodovaly a zatemnily mi mysl. Zanořil jsem špičáky hlouběji. Rozrýval jsem jimi její tenkou pokožku, jako mně Elena rozryla srdce. Srdce, které bilo jenom pro ni. Žena v mém sevření ztěžkla. Když jsem ji pustil, sesula se na zem. Chvíli jsem na ni zíral a těžce oddechoval. Horká krev mi stékala po rtech. Hřbetem ruky jsem ji setřel a ženu vzal do náručí. Naložil jsem ji do kufru svého auta a zamířil domů. Odbočil jsem na lesní cestu a na jejím konci zastavil. Vyhodil jsem mrtvolu a nechal zvěř, ať se o ni postará.
Ve vile se svítilo. Má první cesta vedla do koupelny. Pohodil jsem oblečení na zem a zalezl za zástěnu. Snažil jsem se zklidnit své pocity, ale bylo to jako pokoušet se zastavit tornádo. Prázdnotu nahradil zmatek. Chtěl jsem řvát, mlátit kolem sebe a brečet jako malej kluk. Uhodil jsem pěstí do stěny a bezmocně o ni opřel čelo. Zavrzaly gumičky ode dveří sprchového koutu. Něčí teplé ruce mě něžně vzaly za ramena a otočily o sto osmdesát stupňů. Přede mnou stála nahá Elena. Přivírala oči před padající vodou a prsty docupkala na můj krk. Neusmívala se, ale tvářila se tak… pečovatelsky, upřímně, chápavě a vstřícně. Pod jejím dotekem jsem roztával a zoufalství mě pomalu opouštělo.
„Kdybych si teď měla vybrat, zvolila bych tebe,“ řekla tím svým měkkým, ale pevným hlasem, který na mě používala jen v nejvážnějších chvílích. Vyhoupla se na špičky a políbila mě. Opatrně jsem se dotkl jejích hýždí, jen konečky prstů, abych je snad nějak nepoškodil. Něžně mě utěšovala svými rty. Voda nás smáčela, jako by byla součástí mazlení. Ani jsme si nevšimli, že po několika hodinách vychladla.

33 komentářů:

  1. "...usmál jsem se sladce zavřenými rty..." sa mi páči tá veta! A proste celé to je také luxusné, živo som ti predstavila tú hádku, prirovnanie s haďou kožou a Sum 41 tiež veľmi dobré, najmä tá hadia koža aj s vetami predtým bola taká že wau.
    Koniec pekný (ale tá hádka predtým ma proste dostala) :)
    Ešte keby som vedela tak písať ako ty... Fajn, ja chcem vedieť veľa vecí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas nevyhrávám olympiády. A vůbec, píšem vobě krásně, tak co remcáš! :D
      Každopádně jsem ráda, že se líbilo. Zpětně jsem dostala trochu strach, páč jsem si říkala, že tobě se celkem často zas až tak nelíbí to, co mně jo, tak jsem se na tvůj komentář psychicky připravovala... a vůbec mi nevadí, že zbytečně! :D :)
      Přirovnání se Sum 41 se mi na jednu stranu hrozně líbí a na druhou mi přijde divný, nevím proč :D.
      Uf, tak snad nás to všechny hezky naladí na spánek. Mě teda určitě!
      Brou noc :).

      Vymazat
  2. Asi jsem zvrácená když mě nadchla tato věta "Odbočil jsem na lesní cestu a na jejím konci zastavil. Vyhodil jsem mrtvolu a nechal zvěř, ať se o ni postará." ... Nevím taková zvrácená a přitom krutá, bez trochu soucitu a viny (vyzní tak normálně, jako když řeknu, že jsi jdu dát snídani :D). Asi jsem psychopat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psychopat bys byla, kdybys jezdila vyhazovat mrtvoly do lesa ;) :D. Jj, je to taková suchá věta. Hezky vystihuje, jak moc provinile se Damon cítil a jak moc mu na té ženě záleželo :D.

      Vymazat
  3. Já tě miluju, fakt že jo :D
    Kapitola se mi líbila mooc :) Upřímně jsem byla překvapená, že to Damon neudělal, ale k tomu tvému se to hodilo. To co udělal pak, se mi líbilo více :D Teď myslím tu mrtvolku :D
    A konec zahřál moje srdíčko :)
    Těším se na další :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh my, feels just like I don't try look so good I might die all I know is everybody loves me :P:D:D
      Váhala jsem, kam až Damona nechám zajít, ale po těch dvou seriích slepého obletování Eleny mi nějak nesedlo, aby se až tak utrhnul ze řetězu. A zpětně jsem si pak taky říkala, jestli není blbý, že se nejdřív před Elenou kasá, jak ji nikdy nepodvedl, a první věc (vlastně druhá, nejdřív se ožral) co udělá, je, že ji podvede... :D. Na druhou stranu je to Damon, ten moc nepřemýšlí nad tím, co plácá, a jeho způsob pomsty je dost univerzální :D.
      Nakonci jsme Elena i já chytly výčitky svědomí, že jsme Damonovi takhle ublížily :( :D

      Pche, jen mě mrzí, že jsou lidi tak líný komentovat, když jim naservíruju takovouhle kapitolu :/. Já vím, že tu není dlouho, ale už má přes 20 zobrazení, takže... kde to vázne! :/ :D:D

      Vymazat
  4. I když většinou nekomentuji, tenhle díl mi to nedovolil. Tenhle díl byl naprosto skvělý.

    Teď abych zdůvodnila své dojmy...tak hlavně, Damonův pohled. Je to příjemná změna a navíc, tvůj Damon se mi líbí. On si zachovává takovou tu pravou fazónu idiota/upíra, který se zamiloval do dívky, jenž ho naprosto změnila, ale která se jím samotným také nechala změnit. Abych to ještě přiblížila, zkrátka nenecháváš Damona jenom na jedné straně, jako většina povídkářů. Není sladkej, není krvelačnej, je to prostě Damon - něco mezi tím vším, ale nic uprostřed :o)
    K samotnému obsahu - vzhledem k tomu, že tvá Elena mě začíná pomalu štvát stejným způsobem, jako Elena ze seriálu, přišlo mi zcela přirozené, že se Damon takhle urazil. O to víc se mi zamlouvalo, jak jsi popisovala jeho "způsob mosty", tedy ono alkoholové delirium a nedokončená nevěra. Btw, že tu holku nakonec zabil, mi tam sedlo jako pravá bota k levé :)
    No a úplný konec, tedy scéna ze sprchy, se mi líbila ze všeho nejvíce - nejde ani o to, že byla "Delena", ale spíše o to, jak perfektně to zapadlo do celku téhle kapitolky.

    Takže když to shrnu - perfektně promyšleno, krásně napsáno (+ líbí se mi tvé občasné, až trošku filozofické obraty...některé si dokonce zapisuji do deníčku s citáty :o) :D) a skvělý Damon. Těším se na další kapitolku ;)

    Hezkou neděli,
    Charlie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si myslím, že tahle kapitola burcuje ke komentování, děkuji! :D :)
      Jj, souhlasím, Damon je mnoho věcí. Když je šťastnej s Elenou, tak je to takovej "sladkej vtipálek" (alespoň v mým podání), když je nešťastnej, ale pořád s Elenou, tak takovej sarkastickej, výbušnej a ublíženej chlap, no a bez Eleny někoho zakousne, s někým se vyspí, někoho zabije... jak jsi řekla, prostě Damon :D.
      Jéjda, čím přesně tě moje Elena štve? To by mě docela zajímalo :D. Ne že bych si nedokázala představit žádnej důvod, ale stejně si nejsem jistá, co máš konkrétně na mysli...
      Ooo, jsem polichocena, že se ty moje plky i někam zapisují :D :). Přece jenom to moje nesnesitelný filozofování je k něčemu dobrý!
      ... ajo, dneska je neděle, já žiju celej den v domění, že je pondělí :D. Tak tedy taky přejí hezký zbytek víkendu a děkuji za komentář ;).

      Vymazat
    2. Nejde ani o to, že by mě štvala povaha tvé Eleny, jako spíše okolnosti kolem ní - je závislák na krvi a rozhoduje se mezi Damonem a Stefanem. Takže nejen, že mi připadá skoro jako nemocná, hlavně mě psychicky drásá to její přelétávání. Ale nemyslím to špatně, ba naopak - o to víc mě to nutí se těšit na další kapitolu.

      Vymazat
    3. Jo tenhle druh "štve mě to" máš na mysli :D. No, Elenin stav je taková nemoc, to máš pravdu. A její dilema ohledně bratrů z daleka nekončí. Mám pár zajímavých myšlenek a srovnání jejího vztahu se Stefanem a s Damonem. Tak či tak se obávám, že budeš trpět nadále, ne-li stále :(. Ale to budete víceméně trpět všichni, takže pohoda :D. Co víc, začínám přemýšlet nad další trilogií tohohle příběhu, páč... já ho fakt asi nedokážu opustit :(. Nedávno jsem viděla rozhovor s Rowlingovou, která říkala, že po dokončení HP brečela jako když jí zemřela matka a stálo jí to hodně sebepřesvědčování, aby už dál nepsala. Jak velké pro ni mám pochopení, a to jsem napsala ty díly teprv 2, ona 7! :D

      Vymazat
  5. Jé, to je jako balzám na moje bolavé nohy(aneb, až vás někdo pošle do Prčic, tak tam nechoďte - je to fakt dálka... :D). Myslím, že vystihuješ Damona fakt pěkně - jednu chvíli zamilovaný zlatíčko/ublíženej stroj na zabíjení. Prostě Damon jak má být.
    Trošku mi začíná chybět Ivan, už se těším na jeho návrat... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že přišla kapča vhod a i tahle Damonova stránka sklidila úspěch :). Už jsem měla plný zuby toho jeho sladkýho období, teď bude trošku víc... jak to říct... razantnější? Prostě bude to zajímavější postava, alespoň pro mě :).
      Jsem ráda, že na Ivana myslíš :P. Další kapitola se jmenuje "Morbidní" a Ivan v ní bude prakticky od začátku do konce :).

      Vymazat
  6. Ahoj, ještě jsem ti to tady nekomentovala, protože jsem vždycky tak nějak přešla na další kapitolu a bylo to tak napínavé, že mě ani nenapadlo komentovat, snad ti to vynahradím teď :D.
    Jsem ráda, že jsem narazila na tvůj blog a měla to potěšení se tohle všechno přečíst. Chtěla bych mít tvoji fantazii, tvůj talent to takhle pěkně všechno sepsat. Miluju ty erotické scénky :D. Jsem tým Delena takže je tahle ff dělaná přesně pro mě, abych si vynahradila ty celé 4 série seriálu čekání na to, až bude konečně Elena s Damonem. Nesnáším seriálového Stefana :D, nepadl mi do oka, ale ten tvůj se mi líbí, ikdyž se mezi ně zase plete, ale bez toho by to už asi nebylo ono. :D No prostě celý tenhle příběh, teď myslím všechny části :D, je prostě skvělej. Ten začátek, když se Damon snažil naučit Elenu žít. To jak se tam pak připletla Kathrine (nesnáším ji) :D. Nebylo málo kapitol, u kterých mi tekly slzy nebo jsem dostávala záchvaty smíchu :D. Ivan byl, (je, bude) taky dobrej, ikdyž to s tím vlkem mě celkem dostalo, čekala jsem, že se Eleně fakt něco stane a ono nic :D.
    Tohle je snad nejlepší ff co jsem kdy četla, ikdyž mě teď štve, že budu muset čekat na další kapitoly, ale kdo si počká, ten se dočká :).

    Teď ti trošku okomentuju tuhle kapitolu :D. To co se děje s Elenou se mi ale vůbec nelíbí, protože mi to trošku připomíná Stefana rozparovače :D. Trošku jsem se lekla, co se bude dít s Damonem v tom parku, ale to že se mu "zjeví" :D Elena jsem nečekala, ale když nad tím tak přemýšlím tak v celém tomhle příběhu jsem nečekala hodně věcí :DD. A nakonec v té koupelně jsem taky myslela, že to tam vzteky všechno rozmlátí, nakonec to skončilo dobře a já se usmívala jak debil :D. Těším se na další kapitolu a určitě ti ji okomentuju :)). Píšeš to prostě úžasně :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, taky jsem ráda, žes tenhle blog našla, vítám tě tady :).
      Všichni milujou erotické scény :P, jen já je většinou popisuju spíš z toho psychickýho hlediska než fyzickýho :D.
      No, já nevím, jestli je tahle povídka dělaná pro deleňáky. Ona je buď pro všechny nebo pro nikoho, ale jo, nejbližší musí bejt určitě Delena fanouškům :). Ale občas je solidně mučím a mučit ještě budu :D.
      Joop, s čekáním to bude horší. Teda do tý doby, než odmaturuju, pak by to mohlo celkem odsejpat. Ale pátou kapitolu čekejte až po 29. květnu, pokud mi ovšem zas nepřeskočí :D.
      Jo, Elča se podobá Stefovi-rozparovači, ale je na tom hůř, řekla bych, páč ona střídá svoje normální stavy v stěma šílenejma poměrně často. A není jasný, jak je zastavit, u Stefana stačilo nahodit emoce, i když to nebylo snadný.
      Cha, tak to jsem ráda, že tě překvapuju, mně většina těch mých dějových obratů přijde strašně průhledná :D.
      Tak, vážně děkuji za komentář, je milý začít den zjištěním, že mám o další čtenářku navíc :). Ještě kdyby mě tak nebolel ten moudrák, ale to bych toho už asi chtěla moc :/ :D.
      Hezký den!

      Vymazat
    2. Ja nemilujem erotické scénky! :D A tiež nemilujem celo-kapitolovo-sladkého Damona, takže super, keď sa k nemu tak skoro nevráti :D

      Vymazat
    3. No to mučení fakt sedí :D, hlavně když byla na Sibiři a mohla se spojit jen se Stefanem, to jsem úplně zuřila :D. Ale neříkám, že nesnáším když je Elena se Stefanem, taky se mi líbí jakým stylem to píšeš, když mají ty svoje slabé chvilky :D. Ale Delena je prostě Delena :D. Když se zaměřím na první díl seriálu tak už jak se tam Damon ukázal, ten jeho pohled co hodil na Elenu. Prostě už od prvního dílu jsem si užívala každou scénu mezi Elenou a Damonem ať už to byl vraždící, naštvaný, rozzuřený nebo "hodný" Damon :D. Oni k sobě prostě tak nějak patří ale Elena se Stefanem taky, je to prostě komplikovaný milostný trojúhelník :D. A tak nějak mi to příjde i v tomhle příběhu. Ikdyž je to vymyšlené, tak si říkám, jak by to vypadalo kdyby to tak bylo ve "skutečnosti" :D.
      No doufám, že Elena přestane vraždit nevinné kojence a taky se konečně rozhodne jestli pošle jednoho z bratrů konečně pryč, ikdyž Stefan přísahal, že se jí nevzdá :D. No a už je to tady zase, přemýšlím co kdyby se to a ono a tamto :D.
      No těším se na další kapitolu a budu na ní čekat jak malé dítě na Vánoce :D. Jinak ti přeji hodně štěstí s maturitou :))

      Vymazat
    4. Mariam: Jojo, ty seš jeden z mála člověků, u kterýho se nebojím, že by v průběhu příběhu dostal chuť mě něčím přetáhnout, tobě by se to celkem mohlo líbit :D.

      Ivana Hudecová: Pro mě je někdy těžký si připustit, že tohle všechno se děje jenom v mojí hlavě :D. Nějak to zaujalo strašně velkou roli v mým životě. Celej tenhle blog. Je to pro mě málem důležitější než škola :D.
      No... to se docela načekáš, než se rozhodne :D. A kojence snad vraždit nebude, když nemůže ven. S obyvatelema domu je to nahnutější. Naštěstí v další kapitole přijde Ivan zachránit situaci a Elena mu bude tak vděčná, že se do něj zamiluje. Tamtadadá, konec příběhu :D:D.
      Díky, štěstí budu rozhodně potřebovat :).

      Vymazat
  7. Člověk si vždycky musí najít nějaký ten koníček aby se trošku odpoutal od vlastní reality a zapomněl na problémy atd... Pro mě to je seriál tvd, jelikož si teď musíme počkat než budou další díly, tak jsem začla hledat povídky a našla tuhle, která mě zaujala tak, že se vůbec netěším na to, až skončí. Ale bohužel všechno jednou musí skončit, že jo.. :D
    Teď doufám, že si s tím Ivanem a Elenou děláš srandu :D :D. Ikdyž by to asi byla zajímavá změna, ale představit si to tak nějak nedokážu :D.

    OdpovědětVymazat
  8. To je krásné:) Delena na plné obrátky. Až na tu opálenou dvacetdevítku:D Takže už budeš přidávat jo? :3 Nebo to byla jen potřeba, mě už se po DZ stýská. :D Teď jsi mě navnadila ještě víc, chci pokračování. ;D Doufám, že existuje možnost, aby se Elena vyléčila. :/ Pořád mi vrtá hlavou, jak jsi to vymyslela. Doufám, že neumře. To snad v plánu nemáš ne? :/:D Jinak na Ivana se moc těším. Elena potřebuje někoho, kdo by jí vrátil rozum, Salvatoři jsou ťuťuňuňu:DD Pokud jí teda nelámou vaz, ale když to hold jinak nejde:D Elena ho určitě taky uvítá :3
    Skvělá kapitola!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivana: Já bych si nebyla tak jistá, že tahle povídka někdy skončí :D. A pro tvůj klid v duši, s tím Ivanem jsem si dělala srandu ;). Ráda vymýšlím tyhle nesmyslné teorie. Paradoxně mě dost často přivedou k těm, co skutečně použiju :D.

      Chaky: Čím dál tím víc pozoruju, že jste oproti mně dost optimističtější, nebo jak bych to řekla. Místo toho, aby vás nějak pobouřila ta hádka, tak se radujete z konečný scény nebo z něčeho úplně jinýho nebo to prostě celý vidíte pozitivně :D. Je to zajímavý.
      No, s publikováním to ještě nebudu moc rozjíždět, s nejvyšší pravděpodobností až po matuře. Ale obávám se, že nejsem schopná se zaručit za jakýkoliv časový údaj, jsem nevyzpytatelná :D.
      Co bych řešila celou sérii, kdybych ji hned vyléčila? Zas tak kreativní nejsem :D. Ale můžu snad prozradit, že v Elenině stavu dojde k určitým změnám. K NĚKOLIKA změnám.
      Já Elenu hodlám zabít ještě tolikrát... :D
      Ivan přijde s dorbým nápadem ;). A hezkým vysvětlením, proč se ozývá až po takový době :D.

      Vymazat
  9. Jéé, to jsi mě překvapila, že jsi dala nový díl. Super, že mám co číst, už se mi pěkně stýskalo! Naprosto tě chápu, že se ti s tímhle úžasným dílem nebude chtít loučit, nám taky ne. Taky ale plně věřím, že bys byla schopná si pro nás něco vymýšlet dalších x let :)
    Tahle kapitola byla vážně bomba, tiše závidím nad tvým uměním vytváření takových skvostných přirovnání. I děj byl výborný, moc se mi líbilo, jak jsi to vymyslela a myslím, že jiné verze by nebyly takové. Na Damona mi podobné chování sedí. Ještě, že ji z trucu nepodvedl, bych ho vylískala! :D
    Tohle je trošku mimo - posledně jsem od tebe četla, že končíš se sledováním TVD, tak by mě zajímalo, jestli ti to nedalo a mrkla ses na finálový díl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, že jsem překvapila :D.
      Nejhorší je, že mě dneska napadla docela dobrá, relativně originální zápletka pro další sérii :( :D
      Jééžiš, vy jste zlatíčka s tím vychvalováním O:). Ještěže mě mamka, která se mojí maturitní slohový práci vysmála a u Dokonalý rasy usnula (mě nezajímá, že usne u všeho, jak do prdele mohla usnout?!!! :( :D), drží při zemi. Ale tahle kapitola se mi vážně taky líbí, takže je hezký vidět, že ne jen mně přijde spešl :).
      Nejdřív jsem si říkala, že si ho stáhnu, ale nakonec jsem si pustila jen 2 scény na youtube (jestli si díl neviděla, tak radši dál nečti) - scénu Damona a Eleny, která se mi překvapivě strašně líbila a zároveň mě příšerně naštvala, protože něco z toho, co řekli, jsem plánovala použít do DZ! Naštěstí se to mýmu nápadu jen podobá, není to stejný, takže dobrý. Ale stejně! :D A pak jsem viděla nejspíš závěrečnou scénu, prostě Stefana mizícího ve vodě a bylo mi ho strašně líto, až se mi z tý lítosti udělalo špatně... takovou dobu se topit... blééé :/. A Silas jeho dvojník? No já nevím... svým způsobem se mi ten nápad líbí, ale když vím, jak Paul hraje záporáky... ne, to nevědstí nic dobrýho :D :/.

      Vymazat
    2. Mno, tak já takovou událost za nejhorší rozhodně nepovažuju, naopak skáču radostí, že bude další série... budu doufat. Jelikož vím, že psaní je jako droga, tak i když bys s DZ skončila, určitě by ses pustila do něčeho jiného, ne? Obzvlášť, když chceš napsat knihu ;)
      Mamka tomu nerozumí :D
      Díl jsem viděla, měla jsem z toho zpočátku trochu strach, ale kupodivu mě nadchnul. Jen bych tomu vytkla, že mi přišel takový uspěchaný, všechno na poslední chvíli nahňácaný do sebe. Scéna Damon/Elena byla skvělá, myslím, že to dokonale vystihlo ten jejich vztah. A že tě něco podobného taky napadlo? Toho bych se nebála a klíďo to použila - co tvůrce, to rozdíl v podání :)Třeba to bude ještě lepší než od Plecky...
      Co se týče Paula a jeho schopností zahrát záporáka souhlasím, trošku si říkám, jestli si takovou roli nevydupal, vždycky o tom mlel, jak ho to baví a tak. Ale co my víme, možná nás překvapí nějakým skrytým talentem. Dám tomu šanci.

      Vymazat
    3. Jojo, to rozhodně budu psát dál, ať už s DZ skončím nebo ne, minimálně mám rozepsanou Dokonalou rasu + 3 nápady na další povídky, který rozvíjím už asi tak rok až dva v hlavě :D.
      Mamince se prej udělalo na 2 dny špatně, když četla, jak si Jack připravoval kemra na flusnutí a nakonec ho spolknul (to bylo hned v prvním prologu). Tak jsem se jí začala smát a omlouvat :D:D. Chudinka, asi ani netuší, o kolik nechutnější a drastičtější scény dokážu napsat. A nemusí se to ani nikdy dozvědět, tak jako to, že kouřím.
      Přesně, ten jejich vztah a prostě všechno vystihli dokonale, poprvý! Poprvý jsem měla pocit, že bych to líp neřekla, ani ň bych na tom nezměnila. Nejvíc se mi líbil Damonův tón od části: "And I'm not gonna change... atd." Ten byl prostě precizní, takovej... otrávenej, odevzdanej, varovnej, sarkastickej... výstižnej :D.
      :D Nedivila bych se, kdyby si ji vydupal. Uvidíme, jestli to v nějakým rozhovoru ještě neřekne. Jako herce ho mám strašně ráda, je takovej vtipnej, skromnej, pohodovej, je mi sympatičtější než Ian, ale... šanci si zaslouží, třeba když bude Silasem a ne Stefanem, tak se dokáže líp vžít do role, ale moc důvěry v něj nevkládám. Ještě ani nevím, jestli budu sledovat pátou sérii. Asi zkusím aspoň první díl.
      Ups, zas mi nějak jede huba, pardon, to ta nechuť k učení :/.

      Vymazat
  10. Nemám moc času poslední dobou- ale to ty asi taky ne :D...a to ani nematuruju..
    Každopádně, než se mi stáhnou Pretty little liars, udělám ti radost svým komentem. :D (skutečně neumím hospodařit s časem...)
    Líbí se mi, že je to z pohledu Damona. Je to osvěžující. Líbí se mi jak je věrnej. Jak miluje Elenu a na druhou stranu i to, jak snadno na ni začne žárlit. Jo, je to prostě Damon v lepším světle. Neříkám, že je to zrovna dobrák od kosti, ale mně se líbí to jakej je. A taky se mi líbí ty přirovnání na jeho pocity. Vlastně není moc věcí, co by se mi na téhle kapitole nelíbilo. A jestli jo, právě si na ně nejsem schopná vzpomenout. Prostě dobrá kapitola! (a promiň, že jsem tak dlouho nekomentovala. Sice jsem nepodepsala žádnou přísahu krví, že budu komentovat každej tvůj uměleckej post, ale přijde mi to fér vzhledem k tomu, že si děláš čas jen abys nám dělala radost. Je fér ti dělat radost nazpátek. ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tím časem asi čaruju, já stíhám takovejch věcí - sledovat 2-3 díly Castla denně, včera jsem napsala stránku k 14. kapitole... a naučila se 13 otázek k maturitě :D.
      Nooo, jeho věrnost bych zrovna neobdivovala, přece jenom tu ženskou v parku mohl odstrčit dřív :D. Ale mám pro něj pochopení, to zas jo.
      Jojo, kdyby to byl dobrák, nebyl by to Damon, a jinej by se mi taky nelíbil.
      To si piš, že mi vaše komentáře dělaj radost, takže za něj děkuju O:).
      Pfff, možná bych se měla vážně trochu víc učit... když ono je to tak strašně vyčerpávající činnost :( :D.

      Vymazat
  11. Áchjo:/ Pár dní sem nejdu a už prošvihnu jednu kapitolu :D
    Takhle kapitolka byla velmi zajímavá a pěkná.
    Na začátku se mi líbilo, jak jsi popisovala Damonovy myšlenky. Velmi se ti to povedlo. A já tvrdila, že je žárlivý! :D A já vím, že jsi říkala, že před sebou nebudou nic tajit... Ale i tak mi bylo Damona trošku líto, když mu to Elena řekla. Děj je pěkný a potěšilo mě, že jí nakonec nepodvedl. Já vím, že Elena mu to udělala, ale ona Stefana miluje že? A Damon tu holku ani neznal... takže je "dobře", že ji "jenom" zabil :D
    Umíš tak úžasně psát! :) To chci umět taky:/ A mám otázku: Připadá ti těžší začít psát úplně nový příběh od základu nebo dlouho pokračovat v jednou příběhu? :O
    Poslední díl TVD byl docela dobrý, neměla jsi přestat koukat :D A jen díky tvé povídce (protože jsem začala mít ráda Stefana) jsem si po Delena scéně řekla "A co chudáček Stef?:( Odpověď byla rychlá: Chudáčka Stefana hodí Silas do vody.:/ Poslední díl byl prostě zajímavý, dost mě překvapilo, když dal Klaus Caroline pusu :D A nevím proč (a to nejsem násilný typ) se mi nejvíc líbila scéna, kde Klaus hodí tou maturitní čepičkou a ona usekne nějaké čarodějce hlavu :D
    Tolik k seriálu... nejlepší bylo, že se tam objevily mé oblíbené postavy.
    Asi nebude moc dlouhý komentář... nějak mě nenapadá co psát... Už to mám! Těším se na Ivana :D Ale ať to soudruh nepřežene! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prej nebude moc dlouhý komentář, máš ho tu skoro nejdelší, ne-li úplně! :D :)
      Psát Damonovy myšlenky, jsem zjistila, je dost zajímavý, protože on není zrovna přemýšlivý typ :D. Tohle byla snad jeho první filozofující scénka a nejsem si jistá, že ještě někdy nějakou mít bude :D.
      No, asi jo, řekla bych to tak, že Elena si rozhodně myslí, že Stefana miluje, ale není si jistá jakým způsobem. Buď je to: "Miluju ho jako svého přítele, který je ještě k tomu sexy a mám pro něj slabost, ale nic víc, Damon je ten pravý." Nebo: "Miluju ho stejnou měrou jako Damona, ale láska k němu je jiná, proto mě mate." Anebo: "Miluju ho víc jak Damona, je to moje osudová láska." Bude bratry hodně porovnávat, protože kdyby existoval jenom jeden z nich, neváhala by s ním strávit věčnost, ale když jsou dva...
      Hm, to je těžká otázka... Podle mě psát příběh na 3 (prostě více) sérií je skoro stejný jako napsat 3 různý příběhy, vymyslet jiné postavy totiž není problém (alespoň pro mě ne), ale vymyslet novou hlavní myšlenku, to problém může být. Já bych řekla, že každýmu vyhovuje něco jinýho. Ale možná je o něco lehčí psát víc příběhů, protože začátky se píšou vždycky snadno, takže vymyslet něco novýho je "osvěžující". Proto je taky tolik nedokončenejch povídek, autorovi buď dojdou nápady, nebo ho to už nebaví, prostě je to na něj moc dlouhý a přeroste mu to přes hlavu. Na druhou stranu pokud se do příběhu zamiluješ (třeba jako já do DZ), tak je hrozně těžký přestat, protože už je to tvojí součástí, je pro tebe přirozený přemýšlet nad tím každý den... a najednou přestat je jako opustit nejlepší kamarády a najít si nový. Asi takhle :D. Základem je vždycky vědět předem, jak chceš příběh skončit, nebo alespoň k čemu ho vygradovat a rozuzlení domyslíš časem. Ale nikdy bych nepsala "naslepo", pokud by to mělo mít víc jak jednu kapitolu.
      To já Stefana ani nelitovala, že nebude mít Elenu, měl ji dost dlouho, a kdyby ji dostal zpátky, tak zas asi nelituju Damona, protože... nevím, přeju ji oběma, záleží, jak to zpracujou a zpracovali to tak, že mě přesvědčili, že takhle je to správně :). Ale to hození do vody - to je jiná.
      O těch dalších scénách nic nevím :D.
      Pfff, myslím, že ty mě svýma komentářema často donutíš se takhle rozepsat a zamyslet se :D. Ještě Ellie mě dokáže přímět ke slohu, ale to je proto, že mě "nutí" uvést věci na MOJI pravou míru :D. Rozhodně mi nevadí se rozepisovat, ba naopak, ale chudáci vy, co to čtete, je v tom asi dost těžký najít odpověď, když já ji skoro nikdy nemám. Nebo mám, ale je taková abstraktní a neúplná :D.
      PS: Další stránka 14. kapitoly dopsána na úkor 3 otázek k maturitě... se to neposere! :D
      Brou noc

      Vymazat
    2. Já si opravdu myslela, že není dlouhý :/ Ono to tak nevypadalo :D
      Já nelitovala Stefana, že nedostal Elenu. Mě je ho líto, že zůstal úplně sám :(
      A těší mě, že ses takhle rozepsala! :) "Miluju ho jako svého přítele, který je ještě k tomu sexy" mi přijde jako velmi zajímavá a vtipná věta :D A tři otázky k maturitě? To dáš :D
      PS: Kdy můžeme tedy čekat další kapitolu? :O

      Vymazat
    3. Další kapitolu? Já fak nevííím :D. Ale soudě dle mého psychického stavu... dle toho, že už mi zbejvaj jenom 2 díly Castla... tak odhaduju, že tenhle víkend :D.

      Vymazat
  12. Budu stručná.
    Miluju tě.
    Tvoji osobitost
    Tvůj styl psaní
    Tvého Damona
    Tvoji Elenu
    Tvůj komplikovaný manželský vztah
    Děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oooh, kdybys teď viděla můj výraz, tak by ses musela smát aspoň tak deset minut :D O:). Mám ráda stručně, jasně, výstižně. V jistejch chvílích to sedne.
      Vynasnažím se, aby se tvůj názor nezměnil ;).

      Vymazat
  13. užasná kapitola hlavne ten konec ses uplne užasna jak to pises :)Delena se nám vratila v plné síle ... :) skoda ze mi mamka zabavila notebook a ja si to precetela az tet :( uzasna kapitola :) všecno bylo dokonalí :)
    -K-

    OdpovědětVymazat