Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pátek 29. března 2013

Užitečné rady

Pokud jste si přes půl roku barvily hlavu na zrzavo-červeno, nemyslete si, že jedním obarvením na blond z vás bude zas blondýna... nechala jsem tam tu barvu hodinu a jestli to mám světlejší o půl odstín, tak si ještě fandím :D. Zbyla mi půlka barvy, tak zkusim druhej půl odstín zejtra. Nemyslela jsem si, že budu hned blondýna, ale doufala jsem, že alespoň třeba medová blond... tmavě medová blond... ne? Tak ne, no :D
Měla jsem ještě nějakou radu, ale než jsem dopsala tu první, úspěšně jsem ji zapomněla :/:D.



Pokud byste si chtěli zdokonalit angličtinu, čekají vás přijímačky nebo tak něco, mrkněte na tenhle odkaz: http://www.helpforenglish.cz/article/2009041202-jak-na-to-prijimaci-zkousky-na-vs, je toho tam hafo, musíte jakoby projíždět ten text a v něm najdete další odkazy na různý testy, např Use of English. Je to úžasný v tom, že vám to nejen opraví chyby, ale řekne vám to, proč tam nemůže být ta odpověď, co jste zvolili, a naopak proč tam musí bejt to, co zvolili oni. Myslím, že pro čtvrťáka je to tak středně těžký, v prváku bych na hodně věcí koukala jako puk :D. Ale fakt doporučuju, dejte si to do záložek!
A jestli jsem správně pochopila ty pravidla, tak tahle věta je správně: "Nobody is there, is there?" Zní to vtipně :D
Jsem jenom malinko zmagořelá z toho všeho. Když si chci odpočinout, tak si pustím nějakej animák ve francouzštině, včera jsem zvládla L'Age de glace 2 a Le Monde de Nemo. Už jim trochu rozumím, ne moc, ale už tak každou pátou větu, po prvním dílu doby ledový to byly jenom 2 věty z celýho filmu :D.
No nic, jdu uklízet. To je má odpočinková činnost číslo dvě. Já prostě vím, jak si užívat prázdniny :D
Tentokrát tu bude trailer k DZ vážně až zítra ;)
And if you don't feel good, what are you doing it for?



6 komentářů:

  1. Ou to jako vážně je to s tím barvením takové? Já si nikdy vlasy nebarvila, jen jednou jsem měla červený melíry a teď plánuju, že bych si tu hlavu přes léto obarvila celou na červeno ale nevím.. bojím se, že by to pak nešlo přebarvit zpět na moji původní hnědou.. :/ Ale asi bych si nikdy nebarvila vlasy sama, na to si moc nevěřím a nechám to radši na kadeřnici :) Já jsem ve druháku a přijmačky zatím moc neřeším.. teda, snážím se to ignorovat dokud to jde.. na učení jsem většinou moc líná :D Angličtinu mám ze všech předmětů nejradši a nikdy se do ní neučím a stejně mám samé 1 takže to je v poho a doufám, že bych zkusila nějakou jazykovou školu ale zase druhý jazyk - němčina, tu moc nemusím :/ Jen se dost obávám matury, doufám že až ji budu dělat tak bude pořád ještě výběr mezi AJ a matikou..všechno se dokážu naučit skvěle nazpamět ale matika, to jsem v háji... Jo a díky za ty odkazy, někdy to zkusím. :) A kam vlastně děláš příjmačky?? Jinak fajn výběr videa, teda já Robbiho nesnáším a i jeho hudbu ale tenhle videoklip jsem už párkrát viděla protože tam hraje Effy ze Skins.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, myslím, že kadeřnice dokáže obarvit všechno, ta vezme kdyžtak peroxid a pak tu barvu, co chceš, nebo jak kdy... moc velkej odborník nejsem, ale nějaký barvy už jsem zkoušela. A ještě nikdy se mi nestalo, že by mi něco nechytlo, ale... no, z červený na blond je to holt asi složitější :D. Jinak kámoška šla z červený (vlastně i fialový) zpátky na hnědo a sice mi mlela, jak to má i po třetím barvení hrozně zrzavý, ale mně to přišlo prakticky hnědý hned po prvním... a to má dlouhý vlasy do půly zad.
      Já se na angličtinu do školy učím akorát slovíčka, s těma testama jsem začala tak před měsícem a myslím si, že to stačí. Zas bych to nepodceňovala a nešla do toho bez jakýkoliv přípravy, když jsem tak viděla ty děcka na dni otevřených dveří... takový bichle :/. Jinak hlásím se do Olomouce na frj + aj lingvistika (nebo aj + čj), a do Hradce na aj + frj se zaměřením na cestovní ruch (prostě samý dvouobory jedu). Říká se, že po Praze je Olomouc druhá nejlepší na ty jazyky, někdy že je to dokonce vyrovnaný, prostě měla by to bejt dobrá škola. Ten Hradec mám jako zálohu, i když ne úplně jistou :D. A kdyby mě vzali všude, možná stejně pudu do Hradce, protože se bojím, že bych se z tý Olomouce zbláznila... když jsem tak slyšela, že se musej číst v každým jazyce 3 tlustý knížky tejdně + psát různý slohy... prej to sežere hroznýho času, ta škola, ne jen v době zkoušek :/.
      Mně Robbie nevadí, ale písničku od něj neznám prakticky žádnou :D. Ale tahle se mi líbí :).
      PS: Nemusíš na školu se dvěma cizíma jazykama, stačí angličtina-tlumočnictví, překladatelství, opět Praha nebo Olomouc, nevím, jestli přesně tenhle obor je i někde jinde. Tam jsem se radši ani nehlásila, nevěřím si, že by moje aj dosahovala takových kvalit :D.

      Vymazat
    2. Ještě něco :D. Konečně jsem dokoukala všechny seriály (pravděpodobně přestala sledovat TVD) a stáhla si ty Skins! No, po prvním díle jsem si říkala, že jestli to bude takovýhle pořád, tak to asi nevydržím. Ne že bych byla nějaká... jak to říct... upjatá, ale sprosťárny, fet a kalby, to mě nebere ani v reálu, ani ve filmech. Ale pustila jsem si další díl a Cassie se mi hrozně líbí, i když nemám ráda lidi, co se nějak sebepoškozujou, ona je taková... "wow, lovely" :D. No a prostě zdá se, že to má trošku hlubší myšlenku, než se na první pohled zdá, i když mi přijde přemrštěný, jak tam jsou všichni rodiče a učitelé děsní zmrdi, co akorát souložej a mluvěj sprostě, ale má to něco do sebe... takže jdu na čtvrtej díl a pak už sakra vážně se jdu učit! :D:/
      Děkuji za doporučení, alespoň doufám, že bylo od tebe ;).

      Vymazat
    3. Já mám docela dost dlouhý vlasy a popravdě se o ně dost bojím kvůli tomu barvení, takže to pořád ještě zvažuju, kdybych si je o těch prázdninách obarvila a pak bych chtěla jít z5 na hnědo tak právě nechci abych to měla nějak do zrzava.. No to je jedno, já jsem prostě na svoje vlasy dost ujetá :D Já se nikdy do AJ nemusím učit ani slovíčka, někdy mi přijde jako bych toho znala v AJ o hodně víc než všichni v naší třídě a oni mi furt říkaj jak mi ta ajna jde a že se to musím doma asi furt šprtat atd.. to já nesnáším, protože já se nikdy do AJ neučím, mě stačí dívat se třeba na TVD nebo Skins v originále s titulkama. Nic víc pro svoji angličtinu nedělám.. :D Ten Hradec zní dobře, Ajna a Fránina - já se bohužel francouzsky neučím ale německy no a to je tak otřesný jazyk.. :/ a cestovní ruch, to zní fakt hezky ale asi to bude dost obtížný ale ty se zdáš, že ti to učení jde, já mám strašnej problém se do učení dokopat .. :/ :D
      Jéé a Skins - no mě se to líbilo hned už po tom prvním díle. Nejvíc mě na tom zaujalo, že je to takový.. prostě jiný. Tak mile a jo sprostě a absurdně ne/reálně :D odlišné od všech těch zdokonalizovaných amerických seriálů.. Cassie je jedna z mých nejoblíbenějších postav z 1 generace, vlastně Cassie a Chris - ty dva strašně zbožňuju! :) A tu její nejčastější hlášku "wow lovely".. na to už jsem skoro zapoměla.. Ano Cassie je taková.. no je to hodně zvláštní postava, líbí se mi na ní jak dokáže navenek předstírat jak je pozitivní a doopravdy je to holka co má fakt vážný problémy..Ale podle mě jsou takové všechny postavy ze Skins, akorát si musíš počkat na ten díl o nich abys je začala mít víc ráda a chápala je. :) Není zač, jsem ráda že se mi trochu podařilo ten seriál roznést dál, protože v česku není moc známý, ale to se mi na něm i dost líbí a fakt doufám, že ho nikdy nenadabují!

      Vymazat
    4. Tak to musíš mít vážně nějakej super geniální mozek, protože mně slovní zásoba z TVD moc nepomáhá, když už tak nějaký fráze, ale nechápu... prostě mi nejde do hlavy, jak by mohl někdo znát jen tak slovíčka typu: hejno, stádo, roj, důmyslný, nebo třeba... glazura :D. To jako automaticky znáš takovýhle slovíčka, který si nikdy neslyšela? Tyhle si zrovna pamatuju, že jsem se učila na nějakou písemku. Jsou really lovely :-* :D.
      Ehm, ten cestovní ruch spadá pod pedagogickou fakultu, ta láká nováčky na to, jak je jednoduchá, takže jestli se neudržím tam, tak už nikde :D.
      Chris, jeho postava je fajn, ale ten herec....uaaaaah, slint, slint, slint :D
      Pokusím se ho taky proslavit ;).
      Brou noc.

      Vymazat
    5. No dobře, zrovna tyhle slovíčka ne :D Ale takový ty hodně častý, který potřebuješ v normálním rozhovoru.. Některý slovíčka jsem třeba nikdy neslyšela a pak je párkrát řeknou v nějaký situaci z který si odvodím co to slovíčko znamená a pak když to slyším víckrát tak si to pamatuju :) Jojo Chris je fakt hezkej.. hezčího a charismatičtějšího herce tam myslím neměli :) A jinak ještě zbožňuju Sida. :*

      Vymazat