Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pátek 8. března 2013

Epilog

Komentář autora: Nesnáším konce. Ukončovat třetí sérii bude extra bolestivý, ale to je zatím v nedohlednu.
Epilog je velmi krátký a některé z vás možná i překvapí :)
Prosím vás, abyste VŠICHNI komentovali!
Je to slušnost, a když nebudete slušní, já také ne. Takže budeme rozumní a nebudeme si dělat zbytečně naschváli, oukej?
Můžete se vyjádřit k čemukoliv, epilogu, posledním kapitolám, srovnat s předešlou sérií, napsat vaše typy na třetí sérii... jenom nemlčte. Takovejch 20 komentářů by se mi líbilo, je vás tu na to dost, tak se moc neksichtěte O:).

Celou noc jsem nespala, jen zírala do stropu. V hlavě mi stovky různých hlasů šeptaly jednu a tu samou větu. Sama jsem ji je naučila.
Vyhlédla jsem z okna. Tma v místnosti už nebyla tak hutná. Zanedlouho mělo svítat.
Vstala jsem a zamžourala na svůj stříbrný prsten. Chvíli jsem jím otáčela a poté ho stáhla. Rozepla jsem řetízek s křišťálovým přívěskem a oba šperky položila na noční stolek.
Postavila jsem se a málem upadla. Byla jsem hrozně zesláblá a hladová. Upevnila jsem si kolena a vydala se ke dveřím, potichounku je za sebou zavřela a vyšla na chodbu. Všichni ještě spali.
Opatrně jsem našlapovala a pro jistotu se opírala o stěnu. Mířila jsem ke své střešní zahrádce. K místu, které jsem tak milovala.
Vystoupala jsem po schodech až na samý vrchol, přímo do náruče svěžího ranního vánku. Na obloze nebyl ani mráček, slunko stále otálelo za obzorem.
Posadila jsem se na lavičkovou houpačku a čekala. Na rtech se mi rozprostíral klidný úsměv. Skrčila jsem si nohy pod bradu a objala je. Nechala jsem vzpomínky, ať mě zaplavují, i když to bylo bolestivé. Vzpomínala jsem, jak jsem poznala Damona. Bylo to tak dávno, a přesto jsem si vybavovala každý detail, jeho arogantní úsměv, rozcuchané vlasy… není divu, že si to pamatuju, vždyť tak vypadá pořád!
Můj první polibek se Stefanem. Můj poslední polibek se Stefanem. Jak jsem přiznala, že je oba miluji, a on mi slíbil, že mě získá zpátky.
„Takhle to bude nejlepší pro nás pro všechny,“ zamumlala jsem tiše a s překvapením zjistila, že pláču.
Prsty na chodidlech mě začaly mravenčit a štipkat. Vzhlédla jsem. Slunce se probudilo. Spustila jsem nohy na zem a nechala se zaplavit jeho paprsky.
Hodlala jsem znovu a naposledy zemřít. To bylo jediné řešení, to bylo to, co mě mohlo zachránit a učinit za mě, Stefana i Damona veškerá rozhodnutí.
Takový byl můj konec.







Z tý písničky mám husinu, když si představím, že ji zpívá Elena. Naprosto přesná.

Vzpomínky mě pohlcují,
Jako když se rozevírá rána,
Znovu se trhám na kousky.
Vy všichni jste usoudili,
Že tady ve svém pokoji jsem v bezpečí,
Pokud se tedy nepokusím znovu začít.

R1: Nechci být tím,
Kdo musí neustále bojovat,
Protože vnitřně si uvědomuji,
Že to já jsem tady ta zmatená.

R2: Nevím, za co má cenu bojovat,
 Nebo proč musím křičet.
 Nevím, proč se do všech navážím
 A říkám věci, které tak nemyslím.
 Netuším, jak se ze mě tohle stalo
 a vím, že to není v pořádku,
 A tak se snažím si odvyknout,
 Dnes večer se zbavuji návyku.

Svírám svůj lék,
Pevně zavírám dveře,
Pokouším se znova popadnout dech.
Ubližuju mnohem víc než kdy předtím,
Už zase jsem neměla na výběr.

R1:
R2:

Namaluji to na zdi,
Protože je to celé má vina,
Už nikdy nebudu bojovat
A takhle to končí.

R1:


49 komentářů:

  1. :O :O :O
    Tak jo... Jako první mě napadlo, že Elena fakt umře (nikdo jí to nepřekazí, nerozmyslí si to) a třetí série bude o tom, jak budou Salvatorovic kluci na dně a ona je bude sledovat jako duch... Dost by se to podobalo knížkám, ale jsem si jistá na 120%, že ty bys to podala lépe.
    Ono to bylo fakt krátký! :/ Až moc!
    Obrázek moc pěkněj :) Aaaa nějakej nevím, co dodat. Tohle mi bude taaaak chybět. Už víš, kdy začneš znovu přidávat? Strašně se těším a jsem strašně zvědavá.
    Musím říct, že tahle série se mi líbila víc než minulá. Uvědomila jsem si to až ke konci, když se objevil Ivan, Irina, Stef i Damon, došlo mi, že se mi mnohem více líbila tahle, líbila se mi ta akce a Elča jako upír. :)
    Song... wow! :)
    A teď to raději ukončím, už stejně přes slzy skoro nevidím... :P :)
    PS: Snad tam nemám moc chyb, psala jsem to na jedno brdo, tak, jak to cítím... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jestli se Eleně její "crazy kamikaze mission" vyvedla nebo ne, vám jen tak nesdělím. Naštěstí jsem zatím o třetí sérii řekla jenom to, že je hodně emotivní, a že je tam z Eleny nejmíň. To by nemělo moc pomoct :D.
      No vidíš, kdyby byla delší, bylo by ještě víc slz :D. Nee, já vím, mohla bejt delší. Ale už mi to nešlo :).
      Taky mám druhou radši :). Ale obě jsou moje děťátka.
      O třetí sérii ještě budu psát, zatím to vypadá, že bych vám něco málo mohla předhodit kolem maturity, za předpokladu, že se jí dožiju :D.
      Děkuji moc :).

      Vymazat
  2. To bolo krátke a emotívne, pekne a výstižne napísané, dosť úžasné v svojej krátkosti.
    A nečakala som to, veru nie :D
    Nah, musím zapracovať na svojom vyjadrovaní, kukni ako to vyzerá :D
    Pripomenulo mi to koniec "Pomsty"...
    Som veľmi zvedavá na ďalšiu sériu :)
    Teraz ani neviem porovnať, ktorá z dvoch bola lepšia. Každá séria mala niečo do seba, čo ju urobilo výnimočnou z príbehu a celkovo :)
    Dúfam, že to všetko dáva zmysel, lebo ja dnes zmysel nejak nedávam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkala jsem si, kdy se v komentářích u předešlých kapitol objeví nějaký "a skončí to tak, že se zabije", a ono ne, juhůůů :D. Ale určitě to někdo čekal.
      Nedovedu si představit, že by Pomsta končila tak smutně :(.
      Myslím, že třetí spojí přednosti první série s těmi z druhé, takže bude úplně dokonalá! :D

      Vymazat
    2. Ona sa neskončí ak smutne, lebo ja to neviem tak pekne napísať... :)
      Á sakra, celkom som zabudla na novú kapitolu, idem ju pridať teraz :D
      Uuuuuu, dokonalá!!

      Vymazat
    3. Uuu, tu si přečtu ale až zítra teda, protože mám sešity na dopisování a zítra dopoledne je zas musím vrátit :(. Nebo si ji přečtu před spaním, to bude nejlepší! :D

      Vymazat
  3. konec je velmi zajímaví líbí se vic než předchozí serie a doufan že bude co nejdřív nová serie jsem prostě nedočkavý člověk :D :D :D :D :D:D:D:D:D:D:D:D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujííí :D S tou nedočkavostí to chápu, ale bohužel moc nepomůžu. Minimální pauza je jeden měsíc a bude to přibývat pomalu. Ale ještě budu zveřejňovat postupně vymazané scény, obrázek k třetí sérii, videa a anotaci, takže to čekání snad bude míň bolestivý :).

      Vymazat
  4. Tak jo, začínám psát komentář před přečtením :) Nádech, výdech ... jde se na to :)

    WOW! Čekala jsem hodně, ale tohle mě nenapadlo ... Na to jak to bylo kraťoučké, tak to bylo úchvatně napsané.
    Asi se mi líbí obě série stejně, jak bylo zmíněno, každá má něco do sebe.
    Ani nevíš, jak mi to bude chybět. Těším se na ten krásný den, kdy v informatoriu naskočí: Doučování zla
    Nová kapitola: "určené datum" :)

    Neuvěřitelně vystižená písnička. Když jsem si představila, jak to přesně popisuje Elču - no teda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chá, já se ještě naučím bejt nepředvídatelná :D. To je určitě tím, jak s mamkou občas koukám na Hercula Poirota. Nikdy nemám šajnu, kdo je vrah :D.
      Jsem ráda, že ta dýlka není takový problém :).
      Heh, já se těším, až tam naskočí aspoň měsíc :D.
      Písnička je boží. Ze začátku jsem si říkala, že je moc rychlá, ale vynahrazuje to zpěvákův hlas, slova a taky ty smyčce na pozadí dělaj svoje. Je plná zoufalství :).

      Vymazat
  5. Tohle je možná ještě lepší než kdyby si teda ráno "promluvili" jak bylo slibováno. :) Bojím se totiž, že by si musela vybrat a je i docela možné, že by si asi vybrala nakonec Stefa.. Je divný, že se mi tvoje povídka zároveň líbí i nelíbí? :D Ale i tak to nedokážu přestat číst.. :) Líbí se mi na tom že zanecháváš ten původní trojúhelník, což je docela dost ojedinělé, málokdo totiž snese oba Salvatory a to je taky ten důvod proč se mi to nelíbí - prostě nemám ráda Stefana, ikdyž ty z něj děláš někoho trochu lepšího ale já mám před očima pořád toho arogantního rozparovače, kterého znám ze seriálu, takže za to, že se mi to z části nelíbí nemůžeš ty ale asi tvůrci seriálu. A popravdě já to prostě nechápu. Nechápu jak může chtít Stefana, čím on je tak úžasný? Teda myslím tím, že už několik let žije s Damonem a dokonce si ho i vzala a najednou si řekne že zase miluje Stefana, co on v téhle serii udělal tak skvělého, že si to zaslouží? No já ho nikdy mít ráda prostě nebudu ale to je bohužel jen můj problém.. Když to porovnám tak se mi asi víc líbila 1. serie, byla taková milejší a víc..ehm procítěná, více emotivní.. A taky tam byl více Damon. V 2 serii se mi nejvíce líbil ten začátek, hlavně ta svatba, a Damon s Elenou jako manželé to bylo strašně krásně vystižené. Od té sibiře mě to už troško bavilo míň ale to hlavně proto, že jsem ztratila Damona a chvíli mi trvalo si zvyknout na nové postavy a prostředí, ale jak jsem si zvykla už mě to hned bavilo víc a držela jsem se hlavně toho, že mi brzo vrátíš Damona.. A to zakončení, je samozdřejmě jasné, že Elena nemůže umřít, někdo ji tam přijde zachránit a já se vsadím, že to bude jak naschvál Stefan :D No na další sérii se moc těším, ikdyž jsem teď chvíli kritizovala tak se vážně moc těším, aby taky ne když tu necháš tak otevřený konec a navíc si pamatuju, že jsi mi slíbila v 3 serii více Damona. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, tvůj komentář je jako nekonečná řada (právě dopisuju matiku), akorát že mu rozumím a je hezčí :D.
      Konečná volba musí být až na úplném konci, aby byla konečná. A jak tak znám Elenu, stejně není jistý, jestli se ještě desetkrát nerozmyslí :D.
      Proč chce i Stefana? Myslím, že to budu vysvětlovat v doslovu, kouknu se... jo, vysvětluju :D. Tak jen doplním: přečti si, co se Eleně honí hlavou v 5. kapitole na začátku. Dlouho váhá, než Damonovi říká své ano, a je tam hezky popsáno, proč váhá. Asi v 7. kapitole byla přistižena, jak chce Stefana políbit, když ji zachytil padající z lavičky. No a nejpádnější důkaz: "Snad věděl, že se má láska k němu nikdy nevytratila, jen se skrčila do nejtemnějšího kouta mého srdce a ze strachu z rozumu se neodvažovala vylézat." - 38. kapitola. Myslím, že dokonce v 1. kapitole druhý série je zmínka o tom, že ho stále miluje. To jsou náznaky po celé délce téhle série, takže žádné "najednou" :).
      Je nebezpečný se zamilovat do nějaké postavy. Nikdy nevíš, jestli ti ji autor nepošle někam do kšá nebo rovnou nezabije :D.
      Otevřeným konec si pojišťuju, že se ke mně vrátíte O:).
      Děkuji za pozornost. Jdu aspoň předstírat, že si to dneska dopíšu :D

      Vymazat
    2. Fajn, uznávam, ty si ma asi fakt "prerobila" na "Team Stelena".
      Keď mne sa ten Damon prestal páčiť proste :D

      Vymazat
    3. Ještě se netýmuj, Mariamko. Damona totiž taky čeká malá proměna, která nebude znatelná hned, ale první krůček už mám napsanej. Respektive někoho zabije, to se u tebe, pokud vím, počítá jak bod navíc :D. A Stefanovi jsem právě napsala několik celekm drsnejch hlášek... možná až moc, ale co, už bylo na čase, aby se trochu odvázal. Ale furt to bude Stefan :).

      Vymazat
    4. Ja som team Kolenáá teraz. :D Aneb Kol a Elena, bo milujem neexistujúce páry. :D Čarik! :D

      Vymazat
  6. To bylo... vyrazilo mi to dech. Sakra, jak já tohle miluju! :) Ta písnička k tomu dokonale sedne, z těch slov a z představy, že se Elena zasebevraždila (možná ne) mě štípou oči! :D Uf... zastrkat to mokro zpátky :)
    I když byl konec krátkej, stejně je to úžasnej epilog. Jsem člověk, který miluje takové konce, smutné, dojemné. DZ Elenu mám hrozně moc ráda, a vážně doufám, že neumře. Ale i kdyby ano, nevěřím tomu, že by Salvatorovic kluci něco nevymyslely. Prostě by jí nenechali odejít. Jsou snad upíři ne? Neměli by si všimnout že se jim nahoře smaží Elena? :D Vtip, samozřejmě.
    Ani neumím popsat, jak strašně se těším na třetí sérii! Dz je moje nejoblíbenější povídka. Upřímně, myslela jsem si, že první série je nepřekonatelná, ale překonala jsi to, šunkič. Dokázala jsi to. :D Stěžovala bych si, že mi ve dvojce chyběl Damon, ale nemůžu si stěžovat absolutně na nic. :D Druhá je i bez Damona podle mě ještě lepší. Když zavzpomínám, tak moje nejoblíbenější části byli: části s Damonem na začátku + svatba s Damonem, příchod Katherine, Elena v pustině na Sibiři a ples na kterém se Elena setkala znovu s Damonem a na část s Bonnie. :)
    Promiň, dneska se na delší komentář nezmůžu :/ Nemám kreativní den. Jen chci aby věděla, že si myslím, že tahle povídka je doprdele boží a že tě budu vždycky obdivovat za to, jak skvěle píšeš. :D
    Dobrou noc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se takhle jednou málem rozbrečela cestou do školy, když jsem si pouštěla tu písničku a představovala si Elenu, jak tam stojí nahá na tý střeše... je to hrozný :D.
      Když já ráda zabíjím Elenu O:) :D. To ještě ani nevíte, jak ráda...
      Jůů, jsem ráda, že v tvém výčtu oblíbených pasáží je asi tak půlka povídky :D :'). Ten začátek s Damonem mám taky ráda. Nejzábavnější část. Vůbec nesedí k tomu, co pak následovalo, ale je to i v anotaci: "Nenechte se oklamat sladkým úvodem, ze kterého vás až budou bolet zuby a také se trochu zasmějete." Ale je to těžký, já mám ráda všechny pasáže, kromě Vánoční kapitoly, to byla suchá :D.
      Dlouhý je to krásně, vůbec si s tím nelam hlavu.
      Děkuji, děkuji, děkuji moc O:).

      Vymazat
    2. Prosím ťa, ja som tu milovník zabíjania Eleny :D
      Ktorý sa nevie rozhodnúť medzi Ivanom a Stefanom. Momentálne som na tom podľa kapitoly, kde sa ktorý spomína :D

      Vymazat
    3. Hele, když sečteš obě zveřejněný série a vynecháš tuhle sebevraždu, tak jsem ji zabila... 1, 2, jedno kóma... a jedna sebevražda... fajn, není to tolikrát, ale uvidíme, jakýho čísla dosáhnu po 3. sérii.... 159, třeba? :D
      It's ok to love them both... I do! :D And not only these two :).

      Vymazat
  7. Ten konec. Prostě nádhera :D Na konci jsem čekala že ju někdo zachrání.
    Jinak, celkově úžasná série. Hrozně se těším až bude další série. Prostě nádhera.
    Clare

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, že bereš moji žádost vážně :) :D.
      No, to je otázka, jestli Elenu někdo zachrání... nevěřili byste, jak je na to komplikovaná odpověď :D.

      Vymazat
  8. Si úžasná..
    Ale budu upřímná, konec mě něčím zklamal a něčím ohromil . Ohromil mě v tom , jak si schopná se vzdát hlavní postavy(ikdyž třeba jen dočasně) a jak krásně dokážeš popsat pocity, myšlenky a všechno tohle dohromady( To se vztahuje i k předchozím kapitolám). Máš můj upřímný obdiv.
    A navíc se mi líbí, že i přes fakt, že jsi očividně fanoušek Deleny si nezklamala i příznivce druhé části tohoto milostného trojúhelníku, fanoušky Stefana(i když těch je to podle mého opravdu málo :D)
    Zklamala mě jen délka epilogu a málo rozvinutá smrt(trochu morbidní ale stejně) a pak mě trochu zklamalo či překvapilo , že z toho odešla trochu jako srab . Potom všem co si vybojovala, zemře bez vysvětlení a důvodu bratrům neznámém .
    Toť vše ode mě . Omlouvám se za chyby či nějaké žvatlání , stále jsem unešena tímto příběhem i jeho "tragickým" koncem
    Děkuji
    -Dixie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi líto, že tě to zklamalo, ale zároveň jsem ráda, že seš upřímná a máš poměrně střízlivý pohled na povídku :). Vždycky by měl člověk najít něco špatnýho. Alespoň já si vždycky něco najdu, takže očekávám to samý od ostatních :D.
      Já jsem spíš BYLA fanoušek Deleny. To usuzuju už jenom z toho, že mi teď přijde 1. série strašně deleňácká, tolik mi nikdy předtím nepřišla. A ano, Stelena nemá moc příznivců, alespoň v povídkách ne, právě proto ji ale rozvíjím, aby si lidi uvědomili, že nejkrásnější na obou párech je ta nejistota, ten trojúhelník. Sladkejch Delena povídek je plnej net, musím světu nabídnout něco nového :). Ale dobře, přiznávám, kdyby mi přiložil někdo nůž ke krku, zvolím tým Delena :D. Akorát nevím, jestli pro povídku nebo seriál.
      Původně jsem zamýšlela, že Elena ovlivní Damona (Stefana by nemohla, protože ten se umí bránit), aby se její smrtí netrápil, jenže pak jsem si vymyslela to, že ho Elena nebude umět používat, ale zároveň jsem ji chtěla nechat umřít... a tak jsem byla zahnána do kouta :D. Je pravda, že je to svým způsobem krok zpátky u Eleny, ale ona měla vždycky takové sebevražedné sklony a myslela si bůhví jak nejsou pro všechny prospěšné. Plus ta krev jí trochu zatemňuje mysl. Trochu hodně :D. Ale jinak s tebou souhlasím, i když to tak možná úplně nevypadá :).
      Ta dýlka už je asi o jednotlivcích. Někomu to vyhovuje, že je to pak takový "surovější", když je to krátký, někdo zas čte, čte a najednou konec a on se ještě ani pořádně nezačetl. A jedna z mých nejhorších vlastností, co se psaní týče, je, že uspěchávám konce :D :(
      Děkuji :)

      Vymazat
    2. Nezklamala. Týká se to pouze tohoto jednoho úryvku z epilogu ! Tvým psaním jsem nadšená . Máš můj obrovský obdiv .
      Tvá Elena je tak odlišná , ale zároveň tak podobná Eleně v Seriálu . To na této tvé postavě miluji nejvíce . Tu originalitu, kterou do ní dokážeš vnést. To dokáže opravdu jen pár lidí . A já tu opravdu nejsem od toho, abych kritizovala , sama moc nepíšu . Ale opravdu ráda si počtu takovýto příběh a čas od času (světě div se) i "Sladkou Delena povídku". Ale to jen když je má Delena dušička opravdu v koncích..:)
      Velmi si vážím tvé odpovědi . Hodně štěstí do budoucna !

      Vymazat
    3. Jojo, došlo mi, že kdyby ti připadala celá povídka marná, ten komentář by vypadal trochu jinak :).
      Mám z toho hrozně zvláštní pocit, když někdo obdivuje moji verzi Eleny, protože se s ní hodně stotožňuju a vkládám jí občas (často) vlastní slova do úst, stejné myšlenky do hlavy... pak si říkám, jestli si to stotožňování jen nenamlouvám... no, to je jedno, zamotávám se do toho, 7. kapitola je dost šílená a asi z ní taky trochu šílím :D
      Jinak ani já proti sladkejm povídkám nic nemám, proto mám tak ráda povídky od Michelle, ty mi na ukojení téhle potřeby bohatě stačí :). Kromě teda jedný, která mi nesedla :D.

      Vymazat
  9. Ahoj,
    tak tedy přidávám komentář :)
    Je mi líto, že je tato řada u konce, ale doufám, že zde začneš brzy přidávat třetí řadu :)
    Teď k povídce. Jsem tvá pravidelná čtenářka a velice se mi líbí styl, jakým píšeš. Třeba když jsi vymyslela postavu Ivana - naprosto mi tam seděl, i když se taková postava v TVD ani nemihla. Nebo Stefan, ten je naprosto přesný. Damon se mi zdá lehce přeslazený, Elena občas až moc "výbušná", ale to bude možná i tím, že ta druhá řada byla tak nějak o něčem jiném, než seriál :o)
    Konkrétně tento epilog se mi líbí, ačkoliv nemám moc ráda takhle otevřené konce. Vůbec jsem nečekala, že by Elena mohla takhle reagovat, ale to je přece správně, že :o)
    Od další série očekávám více scén s Damonem. Tady mi alarmujícím způsobem chyběl :( Fakt, že jo...nemusí to být "delena scény", ale zkrátka by se tam Damon mohl více ukazovat. Víc nežádám :o)

    Přeji mnoho zdaru v dalším psaní a doufám, že třetí série bude co nevidět :)
    Charliess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, to jsem ráda, že vím o existenci tak milé čtenářky :).
      No, menší pauza mezi sériemi bude, vždycky potřebuju mít předepsáno a nikdy nezveřejňuju úplně všechny kapitoly, pak je těžší rozjezd totiž :).
      Já bych řekla, že moje postavy se podobaly seriálovým naposled v 1. sérii :D. Vlastně Elena se nikdy nechovala jako ta seriálová, jen v určitých věcech. Zjistila jsem, že by mě to nebavilo, kdybych se furt musela omezovat předlohou :). A ano, Damon je maličko přeslazený, ale doufám, že se ve třetí sérii ukáže, že je to NEÚMYSLNĚ KVŮLI ELENĚ, v její přítomnosti prostě jihne :). A ze Stefana se vyklube ještě trochu někdo jinej, vývoj se prostě nedá zastavit :D.
      Neboj, Damon dostane spoustu prostoru ;).
      A děkuji :).

      Vymazat
  10. Zdravím,
    vím, že už jsem dlouho žádný komentář nezanechala, za to se omlouvám. A proto se to teď budu snažit napravit :)..
    Takže celá povídka byla úžasná, plná napětí, akorát na konci mi chyběl Ivan. Za záčátku, když se objevil jsem ho moc ráda neměla, ale postupně se mi dostával svým charakterem pod kůži. Doufám, že v pokračování se Nám vrátí na scénu.
    Teď k Eleně. To s tou krví mě překvapilo, ale ty důsledky jsi vymyslela pěkně. Něco takového k Eleně nesedí, a proto se mi ty důsledky moc líbí :D ..
    Damon mě nasral, jako je magor nebo co?? Já bych Kath zabila, bez pardónu. Po tom co jim udělala ji hájí? Ale čekám, že ji budeš ještě v pokračování potřebovat v příběhu, proto přežila. Mám takovou teorii :D "Elena se zabije na střeše, Kath se nějak zbaví ovlivnění od Iry, a pak se bude vydávat za Elenu :D" ..(Vím naprostá šílenost)
    Epilog byl úžasný, ale u tebe jsem byla zvyklá na delší kapitoly, takže mě to překvapilo, že to bylo tak krátké. Ale Tvůj otevřený konec se mi libí, protože než tu přidáš první kapitolu pokračování, každý může mít Své teorie, a pak bude překvapený Tím jak se to na konec vyvine :)
    Už teď se těším na další. A přeji Ti hodně štěstí u matury, ale nemáš se čeho bát :). Je to v pohodě :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě, hlavně, že komentuješ teď :).
      Páni, Ivan chyběl asi tak ve dvou kapitolách a už se vám po něm stesjkalo? To šlo snad rychlejc než u Damona :P:D:D. Popravdě jsem si řekla, že Ivana do třetí sérii ne/zapojím podle toho, jak si ho oblíbíte. A protože má slušné ohlasy (jsou tu i odpůrci, ale řekla bych, že míň), zapojím ho :). Ale takovouhle moc jsem vám svěřila jen v téhle otázce :D.
      Damon je podle mě pěknej slaboch, když přijde na ženský :D. Ale Katherine jsem nezabila hlavně proto, že jsem si říkala, že ji třeba ještě užiju, to máš pravdu. Ale zatím to tak moc nevypadá :D.
      Děkuji :). Zatím jsem celkem v klidu, co se matury týče, spíš se bojim přijímaček... a toho, co bude následovat :D. Ale to je až za dlouho. Spíš si myslím, že nebudu mít moc čas v tom květnu. Ale uvidíme :).

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Čágo, Nesso. Ráda tě tu zase vidím :). Ale tenhle typ komentářů jsem nikdy moc nepochopila :D.

      Vymazat
    2. Njn. :D A ja skončím v pekle. :D Sa idem zahrabať...do Wordu. :D Koničiva. :D

      Vymazat
  12. Wow :O Píšu sem úplně poprvé, ale mám omluvu. Na tenhle blog jsem narazila teprve nedávno. Obě série jsou perfektní, ale vážně tě PROSÍM, překaz jí tu sebevraždu :D Uděláš mi tím obrovskou radost a budu komentovat každou kapitolu 3. série. Slibuju, že každou O:) No můj názor na 3. sérii: Salvatoři jí musí zachránit a budou o ni dál bojovat :D Jsem na ně hnusná, ale mě to tak vyhovuje :) Musím říct, že by bylo zvláštní, kdyby po tom všem prostě umřela. No ostatní postavy jsou taky skvělé :) Damon - Pohoda, a jsem ráda, že se nechová tak arogantně. Jen ke svému bratříčkovi, to může :D Je to takové přirozené, že ho popichuje. Přeci jen je to starší bratr. Stefan - Líbí se mi, že už není takový ufňukaný, jako na začátku :) Nelituje se a radši bude o Elenu bojovat. Ivan - Úžasná a vtipná postava, kterou očekávám i v 3. sérii ;) Nakonec mě dostal i pěkný obrázek :) A musím říct, že máš dobrý výběr na písničky. Epilog byl sice krátký, ale v otevřeném konci tě chápu. Minimálně já se nebudu moct dočkat, jestli umře nebo ne :) Ale PROSÍM nech jí přežít O:) Jaj jsem se rozepsala :D Sice to proti ostatním komentářům na tvé stránce nic není, ale já takhle dlouhý koment neplánovala :) S pozdravem Tvoje nová čtenářka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítám novou čtenářku :). Když si vymyslíš i nějakou přezdívku, budu tě mít ještě radši :D. Blogspot vůbec neměl dávat tu možnost Anonymní, pak se v těch komentářích člověk ztrácí :/.
      No, Elena nemůže umřít napořád ;). Kdo ví, možná že teď to přežije, ale umře na konci třetí série :D. Každopádně ji ještě živou uvidíš, to ti slibuju :). A ano, Salvatoráci se o ni poperou, ať už tou násilnou formou nebo jenom obrazně, to ještě sama nevím :D.
      Jej, tak to tě Damon možná ve třetí sérii začne štvát O:). I když... no... nastane u něj více změn, myslím :).
      To víš, tady probíhá neoficiální školení v sáhodlouhejch komentářích :D. Mám takovej dojem, že už mě mnozí i předčili. Každopádně tvůj komentář je dost slušnej výkon, prošel by na jedničku! :D
      Takže za něj moc děkuju :).
      PS: Ať žije rozmazávátko ve photofiltru :D

      Vymazat
    2. :D Nemám zrovna originální nápady na přezdívky :D Ale do příště něco vymyslím :) Když mě teda budeš mít ještě radši O:)
      Jestli se o ni poperou násilnou formou nebo obrazně je vcelku jedno :) Když to budeš popisovat ty, bude to úžasný ;)
      Zapoměla jsem říct, že jsem tak v polovině epilogu přestala dýchat :D No a samozdřejmě děkuji za hodnocení mého komentáře O:) Kdo ví, třeba bude přístě ještě delší :D

      Vymazat
  13. Je to úžasný a mrzí mě že už je konec!:(
    Ale doufám že bude brzo 3 série protože takovej konec sem fakt nečekala :DD
    Doufám že ji nenecháš umřít!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem tě překvapila :P.
      O třetí sérii budu psát asi v pátek nebo v sobotu. Vyjde to spolešně s bonusovými scénami a mým sáhodlouhým vyjádřením k druhé sérii :).

      Vymazat
  14. ty vole, ty vole, ty vole! Ty teda dokážeš člověka zvednout ze židle! ;)) hezkej konec druhý série. Je mi celkem jasný, že Elena skutečně neumře, i když by mohlo bejt celkem zajímavý to, co bys na to potom vymyslela! :) (i když to už mi celkem stačilo v knížkách).
    "Hodlala jsem znovu a naposledy umřít." a "Takový byl můj konec" ... :')
    Je to smutný. Elena je strašně dlouhou dobu hledá, najde je a jediný, kdo je ve výsledku ztracen, je ona sama. Ztratila sebe během hledání těch dvou. Ale je zajímavý nad tím přemýšlet. Zajímavý, jak je přes to přese všechno smířená se svým koncem... :')
    Už se nemůžu dočkat pokračování!!! :)))))
    Omlouvám se, že jsem nekomentovala dřív. Nemoc mě přece jenom skolila s dvoutýdenním zpožděním, ale za to, řekla bych, minimálně dvakrát krutějc :/ ;D

    OdpovědětVymazat
  15. Yop, takhle nějak si představuju, že si nalákáš lidi na třetí sérii - připomnělo mi to výrok bratrova instruktora v autoškole, když přibrzdil před přechodem a pak se rozjel: "No jo, jen si je tam nalákej a pak je sejmi..." :D Ne, kecám blbosti - krásně napsaný, i když mi to trochu evokuje Katherine a to, že je Elena přece jenom sobec... XD

    OdpovědětVymazat
  16. Sophi: Rozhodně nechci příliš kopírovat knížky :D. Ale malá inspirace není na škodu :P
    Přiznávám, že ta sebevražda není úplně... jak to říct... no sebevražda není nikdy správný řešení, ale tady se zdá být na jednu stranu ještě zvláštnější. Ale jak už jsem někde psala, je to blázen a sebevražedný sklony měla vždycky, obzvlášť, když je přesvědčená, že tak pomůže ostatním :).
    Uf, jsem nějaká vyšťavená, víc ze sebe nevypravím :D. Snad jen, ať ti je dobře :).
    Handě: Nekecáš blbosti, je to docela přesný přirovnání :D. Udělala jsem to takhle tak z 60% proto, abych vás nalákala a udržela "ve střehu" :).
    Ano, Elena je sobec. Nikdy jsem si ani nemyslela nic jiného :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uf, tak to jsem ráda... XD Mě ten bratrův zážitek k tomu vážně seděl... :D
      Jinak jsem ráda, že jsi na Elenu stejného názoru - jak by jsi taky jinak mohla, co? :D

      Vymazat
  17. Zajímavé a hezké, celý díl, jen bych si přála aby obživla :)

    OdpovědětVymazat
  18. Už to mám :) To to trvalo :D (já vím) Budu se podepisovat Stella ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje anonymní fanynka, která se bude snažit o co nejdelší komentáře už si vybrala přezdívku jupí! :D

      Vymazat
  19. Tak jsem dočetla poslední kapitolu, epilog, všechny komentáře a jdu se vyjádřit.
    První věc, tohle je nejlepší povídka, jakou jsem na téma TVD četla, myslím to naprosto, totálně a definitivně vážně! Pochybuju, že tě někdo předčí.
    První série byla neuvěřitelně roztomilá, hned v úvodu jsem podlehla tvýmu psaní. Líbilo se mi, že se rozjížděla pomalu, byla hodně o pocitech a nakonec nějaká ta akcička.
    Druhá začínala na mě až příliš přeslazeně, až mě mnohdy ty zuby faktys bolely :D ale všechno v dobrým, samozřejmě. Dávám body za Lexi. Pak přišla Katherine a jelo to jak na běžícím páse, s občasným zpomalením v podobě oddechových či pocitových kapitol, ale pořád se něco dělo. Jsem spíš tenhle akční typ, aspoň ve čtení, jinak jsem líná jak prase :D
    Na třetí sérii se těším jak Rebekah na maturiťák. Ty sis sice otevřeným koncem pojistila čtenáře, ale jak si my zajistíme, že tě to třeba nepřestane bavit? :P Ne, nepřipadáš mi, že by ses tu na to ze dne na den vyprdla jako někdo... Náhodou tě obdivuju, jak si pročítáš vyjádření a téměř všem odpovídáš, někdy to chce taky pořádnou dávku trpělivosti :)
    Co na konec? Přeju ti, aby se ti ve všem dařilo jako s touhle povídkou, hodně tvůrčích nápadů a novích čtenářů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééjda, jééjda... to je moc, moc chvály na mě O:) :D.
      Máš pravdu, kdybych se tady na to vykašlala, tak to je jako bych spáchala sebevraždu, což se mi z hloubi duše příčí. Občas mě to až děsí, jak jsem fixovaná nejen na psaní, ale i celkově na tenhle blog. Ale co, kdybych se nefixovala na tohle, tak na něco jinýho, jsem prostě fixovací typ :D.
      Vy komentujete povídku, já komentuju komentáře, asi takhle to beru :).
      Chápu, začátek byl vážně přeslazenej, měla jsem strašně dobrou náladu, když jsem to psala :D. Jinak jako jo, tahle série už mi taky přijde dostatečně akční, ale... prostě vím, úplně neoblomně, že se tam nějaký věci daly vymyslet trochu líp. Právě když čtu ty akčnější povídky nebo detektivky, tak si tak říkám, že tohle prostě nikdy nezvládnu, ne tak dobře jako jiní. Ale co, trénink dělá mistry a druhá série snad nikoho neodradila :D. I když Mikeš mi přestala komentovat a spousta Slováků, to občas nesu těžce... ale přišli noví čtenáři, takže se to vyrovnáva :).
      No, snad nebudeš i zklamaná jako bejvá Rebekah po každý takový akcí :D. Hodlám přidat trochu víc nadpřirozena, ne zrovna anděly a víly, ale... no, prostě každá série je úplně o něčem jiným a já mám vždycky strach, jak bude přijatá, když se to původní líbilo :D.
      Děkuji moc, vážně, máš můj obdiv, že si četla i komentáře a ty věci kolem :). Tak ať se nám hezky píše, čte a žije!

      Vymazat
    2. I já jsem takový typ, psaní mě baví a zřejmě bych pokračovala, i kdyby to nikdo nečetl :) Ráda dotáhnu věci do konce.
      To je dobře, že jsi měla dobrou náladu a odrazilo se to na povídce, jako nebylo to nijak zvlášť přehnaný, krásně plynule se to četlo, s tím bolením zubů jsem to přestřelila já :D
      No, ono možná přílišná akce i škodí, já už jsem zapojila desítky zápletek a divím se, že jsem se do toho sama nezamotala, natož pak čtenáři. Mám dost bujnou fantazii a občas to podle toho vyzerá.
      Mikeš mi taky komentovala, pak dlouho ne, a potom po nějaké době zase jo... třeba to četla. Rok je docela dlouhá doba, s nějakým tím úbytkem musíš počítat, i tak je tu čtenářek spousta, které píší parádní komentáře :)
      Zklamaná určitě nebudu, to vím stoprocentně. Moc se těším. Za komentáře neděkuj, psala jsem je ráda a budu se snažit pokračovat i při další sérii.

      Vymazat
  20. Opět se omlouvám, že nekomentuju každou povídku, ale to se proste nedá opravdu, člověk se ponoří do toho příbehuže hned poračuje na další kapitolku:-) jinak užasné, hned se vydám na třetí serii, protože je to užasné obě dvě serii byly tak neskutečné, tolik emoci se mi při nich děli, radost, smutek, smích-hodně smíchu.. slzy, lístost zase smích. prostě dokonalé všechno tam bylo všechno si tam dala aproto to bylo tak uvěřitelné, že člověk pak uplne ztrácí pojem o čase..prostě užžasné:-)

    OdpovědětVymazat
  21. Musím říct, že jsem v epilogu čekala jednu větu..... né, tak dvě. .... :D Jelikož jsem obě dvě série přečetla ve dvou dnech, bylo by divný napsat, že se mi to nelíbilo. Líbilo, hodně, velice, převelice... Umím si představit, že bych si právě takovou knihu koupila. Obdivuju tě, že dokážeš dotáhnout věci do konce, nezapomínáš na vysvětlení, která jsou z textu a často překvapí, taky není poznat, že tě zrovna ta a ta pasáž nebaví. Jsi profesionál, vážně. Jenom bych chtěla trochu rejpnout, že když už celou druhou sérii čekám na záchranu bratrů, tak když se jí dočkám, všichni to přejdou strašně rychle. Zkrátka chybělo mi víc emocí, nevím, nějaký Damonovi myšlenky, když byl tak dlouho ovlivněný, vztek, lítost, radost. Ten konec mi připadá, jako by se vlastně nic nestalo a zároveň docela ochladnutí ve vztahu, to byl účel? Nicméně, klaním se vytrvalosti, ať je to jako je to, stále mám pocit, že tě psaní opravdu baví. Nebyla jsem zrovna vyznavačka přepisování už jednou napsané knihy nebo upravování seriálu, protože v některých příbězích autorky nemají vlastní nápady, jen kopírují s úpravou, aby byl konec či kratší průběh tak, jak ony chtějí, co jim v seriálu chybí. Jinak nic moc. A tenhle příběh je právě tak skvělý, že mě postavy dokáží překvapit, naštvat, rozesmát a s chutí čtu další kapitolu, protože se těším. Autor tohle někdy necítí, protože ví, jak to bude dál, kam se nasměrují, ale čtenář vidí jen text a ne myšlenky, takže příběh prožívá při čtení. Snad to dává trochu smysl. :D Jestli tě to neurazí, máš jedničku s hvězdičkou :D

    OdpovědětVymazat