Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pátek 22. února 2013

38. kapitola

Komentář autora: Já vím, o den dřív, ale myslím, že se nezlobíte :D.
Pfff, proč musí bejt naše kvarteto zobcových fléten tak dorbý? Postupujem do kraje :/. Ale líbilo se mi, co vyprávěla moje mamka, která je ředitelka "konkurenční" umělecký školy. Mluvila s děckama ze svýho souboru a chlubila se jim, že její dcera je taky v soutěži. Když dodala, že ale nejsem v jejich kategorii, výrazně si oddechli. No a co, že to bylo úplně zbytečný, protože já jsem v našem souboru slabší nebo průměrnej článek, i tak je dobrý mít takovouhle pověst. Respekt!!!! :D
K povídce: Taková... málo akční, hodně milá, řekla bych :). Na konci tentokrát video, ale jde hlavně o tu písničku :). A napadlo mě udělat takovou "soutěžičku". V téhle kapitole je jedna věta (nebo spíš dvě po sobě jdoucí úzce na sebe navazující věty, ale to je jedno), která se mi hrozně líbí a měla být na obrázku pro třetí sérii. Když ji někdo najde, přidám hned po přečtení správného komentáře novou kapitolu. Jinak tu bude až ve středu :).
Tak hodně štěstí, ale hlavně si užijte čtení, pak až hledejte! :)


Ocitla jsem se v podivně normálním a klidném snu. Žádná krev, žádné mrtvoly, ani pocity úzkosti. Stála jsem v zahradě penzionu, slunce svítilo a hřálo. Měla jsem na sobě kraťasy a tílko, vlasy svázané v culíku. Něco mi na tom všem ale nesedělo…
„Ahoj, Eleno.“
Otočila jsem se za tím hebkým hlubokým hlasem. Stál tam Stefan s rukama sepjatýma za zády a vlídným úsměvem, oděný v tmavě modrém tričku a džínech.
„Tohle… se zdá jenom mně nebo nám oběma?“
Semkl obočí. „Tys mě nevolala?“
Přemýšlivě jsem promnula ret mezi zuby. Před usnutím jsem na něj hodně myslela. Rozhovor s Bonnie tomu výrazně napomohl, ale neplánovala jsem si s ním schůzku. Nemohla jsem však popřít, že ho ráda vidím.
„Ne, ale je dobře, že tu jsi. Dneska jsem navštívila Bonnie. Už vím, kde jste. Zítra se k nám připojí Irina a vydáme se vám na pomoc. Takže na to buď připravený.“
Na tváři mu hrála spokojenost a snad i pýcha nad mou šikovností. „Jen to? Být připravený? Není nic jiného, čím bych mohl být užitečný?“
S úsměvem jsem zavrtěla hlavou a sklopila víčka. „Už se nemůžu dočkat, až bude po všem.“
„Jak se vypořádáváš s těmi… následky? Zlepšilo se to?“
Když jsem oči otevřela, stál o něco blíž.
„Proč si o mně všichni pořád děláte starosti? Jsem v pohodě, jen jsem trochu vyšilovala, nic víc.“
„Jsi si tím jistá? To, co se s tebou dělo, když jsme se viděli naposledy… nepřišlo mi to ani trochu normální, byla jsi celá bez sebe a… měl jsem o tebe opravdu strach.“
„Věř mi, budu v pořádku. Dětská krev nemá žádné vedlejší účinky, jen mě dělá silnější.“
„Dětská krev?“
Až pak jsem si uvědomila, že jsem mu o tom vlastně neřekla. Věděl jen, že jsem přišla na nějaký způsob, ale nevěděl na jaký.
„Ehm, jo. Piju ji už asi dva měsíce. A netvař se tak, nikomu při tom neubližuju! Krev získávám z nemocnice, kde ji od těch mrňat odebírají specialisté. Je to bezpečný.“
Obešel mě a posadil se na zem do trávy. Slunce a vítr si pohrávaly s jeho vlasy a já od něj nedokázala odtrhnout pohled. Byl jako umělecké dílo, krásné, vzácné a možná i nepochopené. Nakonec jsem si sedla vedle něj a nasála čerstvý vzduch do plic. Stefan zarytě hleděl do země a nad něčím přemýšlel.
„A co ty? O tebe bych si neměla dělat starosti?“
Rozesmál se, ne moc vesele. „Těch už si děláš dost, nemyslíš?“ Zadíval se na mě. „Já jen chci…“
„Co?“
Povzdechl si a jeho pohled byl ještě zoufalejší. Stahovalo se mi z toho srdce. A také to ve mně probouzelo něco, co jsem už dlouho potlačovala.
„Chci, aby bylo všechno jako dřív. Nemyslím před tím, než nás Katherine unesla, myslím ještě dál. Chci, abys… abychom… omlouvám se.“
Takto neobratně zakončil svou řeč. Dřív, než mi došlo, co tím měl na mysli, mě chytil za zátylek. Jeho dlaň byla pevně zamotaná v mých vlasech. Sklonil se a políbil mě. Obočí mi překvapeně vzlétlo, oči jsem však nechala zavřené. Stefanův nos se mi třel o tvář a jeho rty se tlačily na mé tak žádostivě a prosebně, že jsem jim zkrátka nemohla vzdorovat. Ten polibek nebyl předurčen k odmítnutí. Měl svůj vlastní nezvratný osud, který mi přikazoval, abych ho ochraňovala a opečovávala, jak nejlíp jsem uměla. Nedalo se mu vzpouzet, i když jsem vyvinula určitou snahu. Položila jsem dlaně na Stefanovu hruď a mírně ho odtlačila. Jeho rty mě na milisekundu propustily. Pak mě opět sevřely, ještě nekompromisněji a naléhavěji. Myslím, že jsem zoufale zakňučela. A potom podlehla. Hlasitě jsem se nadechla a natiskla se na něj, abych se mohla do té milostné hry našich úst pořádně zapojit. Stefan to uvítal. Přejel mi pažemi po zádech a pozvolna nabíral na rychlosti. Bála jsem se, co bude následovat. Nejspíš proto jsem ho vzala pod čelistmi a doslova od sebe odtrhla.
„Tohle - nejde,“ lapala jsem po dechu a zastřeným zrakem pátrala po jeho očích. Někde daleko za bílou mlhou jsem spatřila jejich jasně zelené duhovky. „Tohle nemůžeš dělat. Musí to přestat.“
A abych mu dokázala, že svá slova myslím vážně, přitáhla jsem si ho k sobě tentokrát Z VLASTNÍ INICIATIVY. Ano, to kompletně mění situaci. Stefan nelíbá mě, ale já jeho, já si začala. Přesně tak jsem svou moralizující řeč myslela. Bravo, Eleno!
Všechno mi to připadalo tak nové, tak zvláštní a životně důležité. Ale proč? Jak? Jak to na mě mohlo takhle působit? Nevěděla jsem. Věděla jsem jen, že to, co se mezi námi odehrávalo, bylo jiné. Nejen tím způsobem, ale i pocity. Nepamatovala jsem si, že bych po Stefanovi kdy tolik toužila, že by mě jeho dotek tak rozpaloval, že bych se cítila plně při smyslech, ale ty smysly nedávaly smysl, ne mně, nebyly moje! S Damonem jsem je vždy ztrácela. Pohltil mě a nenechával mi žádný prostor pro takové hlouposti, jako je například logické uvažování. Se Stefanem jsem vážila každý pohyb, vybírala jsem si konkrétní prameny jeho vlasů, které mi proklouznou mezi prsty a které vynechám, přesně jsem vypočítávala tlak, jaký jsem na něj chtěla vyvíjet svými rty, měřila jsem délku každého polibku, každý tah jazykem. Dokonce jsem si i uvědomovala, že tohle sladké opojení bude muset jednou skončit. A že to Jednou přijde brzy. Rozhodně dřív, než bych si byla bývala přála. Ale do té doby… Proč přestávat? Proč bych se ho měla vzdávat, když jsem ho akorát znovu získala? Proč bych sakra něco takového dělala?!
Vyzařovala z něj jakási nová energie. Snad to byla snaha, kterou z dřívějška neznal, protože mě nikdy nemusel dobývat, snad to byl strach, že ho odmítnu, snad sebevědomí, které nabral z mých zdráhavých pohledů. Snad věděl, že se má láska k němu nikdy nevytratila, jen se skrčila do nejtemnějšího kouta mého srdce a ze strachu z rozumu se neodvažovala vylézat.
Ty polibky byly jiné. Ano, uměl být vášnivý, ale tohle bylo… tak strhující, tak jisté, tak přesvědčivé, sladké, podmanivé. Jakoby mně k tomu nátlakem přinutil, protože, jak už jsem říkala, jsem s ním nikdy nic podobného nezažila.
A líbilo se mi to.
Moc se mi to líbilo.
Milovala jsem to!
Pomalu se naše těla pokládala do horizontální polohy. Stefanův trup se přehoupl nade mě, ruce položil podél mojí hlavy. Jeho tmavé triko se rozplynulo. Prostě bylo náhle pryč. Přejela jsem mu prsty po obnaženém břiše a on se rozechvěl. Usmála jsem se a znovu ho políbila. Jako bych pila horký čaj s medem. Ten nejchutnější ovocný čaj s tím nejsladším včelím medem. Takové byly jeho rty. A tak jako čaje jsem se jimi nemohla nasytit. Jen jsem se o to neustále pokoušela.
Pomalu mi vyhrnoval tílko. Velmi pomalu a opatrně, aby snad nevynechal nějaké místečko na mém trupu, kterého by se nedotkl. Za chvíli jsem byla jen v podprsence a kraťasech. Nevrhl se na mě. Donutil mě otevřít oči a podívat se na něj. Hrdě se nade mnou tyčil, a přesto jeho obličej říkal, že je mi zcela oddaný a že mám v rukou jeho srdce, duši i tělo. Zároveň se mě ptal, jestli jsme si vybrali tu nejvhodnější chvíli. Můj úsměv ochaboval. Nepřešel ve zděšení či odpor, jen ztratil prvotní jiskru.
Povzdechl si.
Jemně jsem mu přejela bříšky prstů po tváři. Několikrát jsem jimi pohladila jeho zvlhlé, narůžovělé rty a potom jsem pomalounku natahovala krk, abych ho velice pomalounku zlaskala na každičkém místě, na které jsem dosáhla.
Vyšlo z něj další povzdechnutí, tentokrát ale slastné.
Spokojeně jsem se stáhla, ruce nechala na jeho obličeji.
„Tohle opravdu není to nejlepší načasování,“ sdělila jsem mu popravdě.
„Co když tě už nikdy neuvidím?“
„Ale uvidíš! Tak jako já uvidím tebe a - “ zarazila jsem se.
„A Damona,“ doplnil mě.
Můj výraz podivně ztvrdl.
„Jsem jako ona, viď? Nemůžu být prostě jenom s jedním, musím mít oba.“
Co se to jen vyskytlo na jeho čele? Zaražení? Procitnutí? Smutek? Naděje? Radost? Odpor?… Všechno najednou?
Rozvláčně mě políbil a já ho nechala.
„Nejsi jako ona. Nikdy nebudeš.“
Následovalo ticho.
„Já jenom chci… myslím si, že bys měl vědět, že… to, že jsem si vybrala Damona, neznamenalo, že bych tě přestala mít ráda jen… jsem… nemohla jsem bez Damona být, já… tohle se tak špatně vysvětluje,“ skousla jsem si ret a zvrátila hlavu do strany.
Stefan se sklonil a využil mé nové polohy tak, že se věnoval mému krku. Láskyplně se s ním mazlil a odzbrojoval mě. Nakonec se přemístil k mému uchu a něžně do něj šeptal: „Co to s námi třemi je, že jeden bez druhého a třetího nemůžeme být? Proč tě ani já, ani můj bratr nemůžeme přestat milovat?“
„A proč nemůžu přestat milovat já vás?“ doplnila jsem nešťastně. Věděla jsem, že to měl též na mysli, ale neměl odvahu to vyslovit. Svalil se na záda a chytil mě za ruku.
„Můžu k tobě být také upřímný?“
Kývla jsem.
„Ať je to sebesobečtější, až tohle všechno skončí, budu o tebe bojovat, Eleno. I kdyby to znamenalo, že mi můj bratr vyrve srdce z těla. Opravdu jsem se snažil své city k tobě změnit nebo alespoň usměrnit, ale jsem vůči nim bezmocný. Až bude po všem, budeš muset učinit konečné rozhodnutí.“
Zhluboka jsem se nadechla. Matně jsem vnímala, jak mi neustále přejíždí palcem po hřbetu ruky tam a zase zpátky.
„Já vím,“ zašeptala jsem a překulila se. Položila jsem si hlavu na jeho obnaženou hruď a přitulila se k němu. Objal mě, jak nejvíc to šlo, a věnoval poslední polibek do vlasů.
Paradoxně jsme takhle usnuli.

Pokračovat na další kapitolu

What if our love never went away?

26 komentářů:

  1. Nevedela som, že také sa môže stať aj v sne, ale bolo to super milé a dobre napísané :)
    Pár viet, čo sa mi páčili (ani nie tak kvôli tej súťaži,je mi úprimne jedno, kedy bude nová kapitola, ale kvôli ruštine, ktorú sa mám učiť). Už dlho som nenapísala poriadny komentár, tak aspoň takto.

    Táto veta bola pekná: "Byl jako umělecké dílo, krásné, vzácné a možná i nepochopené."
    Prečo ťa obdivujem: "Ten polibek nebyl předurčen k odmítnutí. Měl svůj vlastní nezvratný osud, který mi přikazoval, abych ho ochraňovala a opečovávala, jak nejlíp jsem uměla."
    Kvôli tomu som sa usmiala, neviem, taký dobrý rytmus to dáva: "...že bych se cítila plně při smyslech, ale ty smysly nedávaly smysl..."
    A too prirovnanie s čajom je luxusné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé :). Akorát nějak nemůžu přijít na význam tvojí první věty... že se může stát co? :(
      Já chytám vždycky při takovýhle scénách takovou poetickou náladu, je to zvláštní :D. Ale jsem ráda, že se ti to líbí :). Na tu větu s uměleckým dílem jsem hrdá, to se musím přiznat O:). Ale ani jedna není výherní, jen tak pro pořádek. U tý výherní pořádně ani nevím, proč se mi tak líbí... asi pro její výstižnost :).

      Vymazat
    2. Nevedela som, že Elena môže mať taký... hlboký :D zážitok aj vo sne :D

      Vymazat
    3. Jo táák... no, já myslim, že asi může... já mám někdy zážitek i z normálního snu :D. Nevím, asi to zas každej vidí jinak :).

      Vymazat
  2. A já si myslela, že Stelena scény už jsou za náma... :/ :DD
    Ne, dělám si srandu, bylo to pěkný, rozhodně se mi to líbilo víc, než s Ivanem :D :)
    Mně se líbí všechny tvoje věty! :D Všechno to na sebe tak krásně navazuje, je to přirozený... Aaa, ty jsi prostě ta nejtalentovanější jahoda vůbec! :)
    Netuším, jaká věta by mohla být tak důležitá, abys ji použila na obrázek. Že byyy... Něco v tomhle duchu? "Až bude po všem, budeš muset učinit konečné rozhodnutí."? Ani nevím proč, ale napadlo mě to :P :D
    :D No nic, dneska nic kloudnýho nevymyslím, jsem rozjuchaná z jedničky ze slovíček :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Scéna s Ivanem byla zase něco jiného. Mám ráda různorodost :).
      Nejtalentovanější ne. Všechny jahody jsou prostě talentovaný :).
      Ne, není to ona, ale nejsi daleko. A další hádání se ti zakazuje :D Nic osobního, samozřejmě, ale lehce upadá komentářová morálka, tak ji tohle třeba oživí. I když zatím si opravdu nestěžuju :).
      Jednička vždycky potěší. Ale mám takový pocit, že u tebe se ani nic jinýho pořádně nevyskytuje, ne? To musíš bejt pořád v rauši :D.

      Vymazat
  3. Super, super, super. Abych pravdu řekla, Stelenu nenávidím, ale tvá je prostě milionkrát snesitelnější, než seriálová. Asi to bude tvojí verzí Stefana- je snesitelnější. Přesně to, co bych vytkla seriálové verzi- nesebevědomej, sebelitující, nebojujíící chudáček. Tak to v podstatě obsáhla Elenina úvaha- "Snad to byla snaha, kterou z dřívějška neznal, protože mě nikdy nemusel dobývat, snad to byl strach, že ho odmítnu, snad sebevědomí, které nabral z mých zdráhavých pohledů."
    K té soutěži... Ty víš jak člověka "donutit" si to přečíst víc jak dvakrát! :D Přemýšlela jsem (a toho si važ, moc často to nedělám) a říkala si, že to asi žádná z Eleniných úvah o líbání se Stefanem nebude, protože by se to zaprvé- špatně dělalo, zadruhé- těžko říct, jak vypadala obálka, na které by se líbal Stefan s Elenou, ale to už by záleželo jen na tvé tvořivosti. A tím tě neurážím. V podstatě jsi jeden z nejvíc tvůrčích lidí, co znám. Ale líbající dvojice? E-e, prostě mi to nesedí.
    "Někde daleko za bílou mlhou jsem spatřila jejich jasně zelené duhovky."... to by byl dóst hustej "obal". Elena a za ní mlhou zahalený zelený duhovky. V podstatě by to i souhlasilo se třetí sérií -(nevěděla jsem, že bude třetí série! :O všechno se ve mně tetelí štěstím! :))- a na děj, kterej se pravděpodobně bude týkat její volby. Jenže zase. Psala jsi, že jsou to dvě úzce navazující věty. A na to navazují věty, ze kterých bych já osobně asi obrázek neudělala :D. Taky mě napadlo, že v těch větach asi nebude žádnej z jejich dialogů. Protože nic z toho co řekli (když už mluvili :D) nebylo natolik "epic", aby se z toho -podle mě- dal udělat obrázek.
    Pak jsem našla tohle a pravděpodobně tím vyvrátila moji předchozí úvahu... :D "„Jsem jako ona, viď? Nemůžu být prostě jenom s jedním, musím mít oba.“" ale spíš jsem si říkala že tohle..."„Nejsi jako ona. Nikdy nebudeš.“". Ale zase by to úplně nevyhovovalo. Kdyby, řekněme, bylo téma třetí série VOLBA, potom bych tam Katherine vůbec nestrkala. A takhle by tam nejspíš měla být.
    A konečně... nevím, která je to z vět. Po prvním přečtením, jsem si říkala- jó to je jednoduchý, určitě to bude tahle- a tak to pokračovala. Přečetla jsem to asi pětkrát, skoro to už znám nazpaměť a vět, který by to mohly být se mi nakupilo tolik, že se už nedokážu rozhodnout, která by to mohla být. Nojo, celá já... :D
    A tak ti místo toho řeknu, že jsem si našla pár vět, který se líbily mně- (vtipný by bylo, kdybych tě nechala hádat :D)-ať už slohově nebo významově. "Ten polibek nebyl předurčen k odmítnutí."- skvělý. Někdo by napsal "nedokázala jsem ho odmítnout" nebo něco takovýho a ty sis tak hezky pohrála se slovy! Další "Nepamatovala jsem si, že bych po Stefanovi kdy tolik toužila, že by mě jeho dotek tak rozpaloval, že bych se cítila plně při smyslech, ale ty smysly nedávaly smysl, ne mně, nebyly moje!-tahle dobře zmatená věta mi úplně připomněla sebe. Pak se někdo může divit, že mluvím zmateně, když i tak myslím! :D Natolik jsi to rozvinula a přetvořila v něco docela jinýho, že jsem si musela přečíst asi třikrát, než jsem to pochopila, ale o to víc jsem se nad tím zasmála ;D A úplně nejlepší závěr- "Paradoxně jsme takhle usnuli.". Nejspíš zůstanu nepochopená, ale mám ráda když povídky končí krátce, výstižně, chytře a prostě... :)))))
    P.S. Úplně ke konci tohohle šáhlýho románu, upřímně doufám, že nějakej inteligentní dobrodinec, přijde na tu soutěž a my ostatní nebudeme muset čekat áž do středy! :)
    P.P.S. Taky mám ráda čaj! :DDD


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tý jo, to je koment :D :D

      Vymazat
    2. No do prdele :-O :D. Pardon, ale tohle se nedalo vyjádřit slušně :D. Takhle dlouhej komentář jsem snad ještě neviděla, asi budu brečet :D :')
      Ono je vážně těžký tu větu uhádnout, když jich tam je zaprvý tolik, zadruhý prakticky neexistuje důvod, proč se mi líbí :D. Takže bohužel, ani jedna z vyjmenovaných to není. Ale pro další hádače mám teda radu: ta věta JE v přímý řeči :). A líbila se mi tvoje teorie, že to nebude žádný popisování toho, jak se líbá se Stefanem - to jsi usoudila velmi moudře :D:).
      Jinak informace ke 3. sérii budou k dostání po týhle sérii. Moc jich nebude, ale postupně budou přibývat :).
      Ta věta s těma smyslama... jo no, člověk to nemůže přečíst jako "Měla jsem hlad, a tak jsem sežrala půlku kuřete", musí to vzít maličko pečlivějc. A přesně - člověk uvažuje zmateně. Většinou, většina, já teda určitě :D.
      Uf... ježiš to je tak krásnej komentář :D :) Moc za něj děkuju :)
      PS: Jsem ráda, žes mě nenechala hádat :D

      Vymazat
  4. Pardón. Nevypadal tak obrovsky, když jsem ho psala! :D Taky jsem nad tím žasla :DD...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro příště, píše se "Není zač" žádný "Pardon" :D.

      Vymazat
  5. Fajn, tak Sophie dneska nikdo netrumfne :D Já sázím na : "Nejsi jako ona. Nikdy nebudeš." :) Protože jinak fakt nevím :D To jak jsou Katherine a Elena stejný a přitom jiný, je prostě epický už od tý doby, co Elena Damonovi vlepila facku a řekla: "Já nejsem Katherine." :D A svý kouzlo to mít nepřestává.
    Fajn, teď ke kapitole. :) je v ní si 10 vět, možná víc, který jsou ještě božejší než ty ostatní. Většinu z nich už zmínila Sophie :) ty jsi prostě tak strašně moc talentovaná, že mě to nutí přát si umět dokázat to, co ty. Nenašla jsem jedinou věc, která by se mi byť trochu nelíbila, a to shipuju Delenu a tady se řeklo 'Damon' jen jednou. :D Zbožňuju to!!! <3 Doufám, že na to někdo přijde, dělejte lidi, snažte se! :D Zapojte do toho celej svůj mozek :D

    OdpovědětVymazat
  6. Sice jsem obrovský fanoušek Deleny, ale Stelena mi nevadí, piš dál je to super :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hello, Hanďák se vrací do hry. :D Omlouvám se za moji neaktivitu, ale jedné z mých milovaných psích slečen se povedlo shodit mi notebook a vylít na něj kafe, takže mám na obrazovce flek jak kráva a nefungujou mi klávesy - ať žije klávesnice na obrazovce. :D Klikám jak o život, takže mi to psaní dlouho trvá.
    Touhle kapitolou jsi mě teda fakt nepotěšila, ale ono by to bez tohohle trojúhelníku stejně nebylo ono. Ale napsaný to je jak jinak prostě úžasně,
    a jak už jsem jednou psala - tobě se dá odpustit i lovestory se Stefanem.:D
    Jinak větu tipuju:j „Jsem jako ona, viď? Nemůžu být prostě jenom s jedním, musím mít oba.“
    A doufám, že mi odpustíš zpětný komentování předešlých kapitol, protože by mi fakt šiblo... :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ach ne už zase Stelena :( No budu muset napsat to co píšu vždycky: Miluju tvoji Delenu, a to jako vážně, den před tím než jde Damona zachránit se bude muchlovat se Stefanem!? ale no tak "se Stefanem" je lepší než "s Ivanem" a ten tvůj Stef je daleko snesitelnější a sympatičtější než ten namyšlenej, nagelovanej sobec ze seriálu!.. Když řekl "Až bude po všem, budeš muset učinit konečné rozhodnutí." tak ještě před pár kapitolami bych si byla jistá, že si stejně vybere Damona ale teď už nejsem :( A to mě tak strašně deprimuje, protože jsem si říkala, že se mi ta tvoje úžasná Delena vrátí třeba v 3. serii.. no a teď nevím :( .. No a k tý tvoji soutěži.. nevím, nevím které věty se ti mohly nějak moc líbit, ale mě osobně se líbilo když Stefan řekl „Co to s námi třemi je, že jeden bez druhého a třetího nemůžeme být? Proč tě ani já, ani můj bratr nemůžeme přestat milovat?“ - přijde mi to trochu dlouhé ale moc se mi to líbí a taky mě nic jinýho co by tu už nebylo řečeno nenapadá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BINGO!!!!!!! :D
      Jéé, u tebe jsem ale zas ráda, že nepředstíráš nadšení :). Haháá, a že seš zvyklaná :D Taky si myslím, že do teďka byl Damon jasná volba. Ale teď už si nejsem jistá ani já :D. Každopádně nevěs hlavu, epilog tě zdeprimuje ještě víc, ale úplně jiným způsobem nejspíš :D.
      Jdu překontrolovat 39. kapitolu a jdu ji přidat ;)

      Vymazat
  9. Jéééžišmarjá :D O co, že vaše komentáře jsou lepší než celá povídka :D.
    Strašně moc děkuju, je hezký, že mě vidíte jako takovej "zázrak", ale zas takových kvalit nedosahuju. Snad jednou :).
    Já tu stejně jednou všechny předělám na Steleňačky :D. Nee, dobře, to asi ne, ale je vážně úžasný, že... že prostě nehodnotíte jen "Jůů, Delena, to je úžasný. Fůůj, Stefan, tahle kapitola za nic nestála". Je to asi ta nejúžasnější věc ze všech :). Ale už bych vám mohla toho Damona zpřístupnit, to jo... ale je v tom pár háčků :D:/.
    Jinak, s typama jste dost blízko, ale pořád nejste tam :D. Má poslední nápověda, ale NESMÍ HÁDAT NIKDO Z TĚCH, KTEŘÍ UŽ HÁDALI: tu větu neříká Elena :).
    PS: Nedělala bych vám to tak snadný, kdybyste mě tak dobře nenaladily :)
    PPS Handě: Nemusíš zpětně komentovat :). A ano, bez trojúhelníku by to nebylo ono :D. Jen si musím začít dávat pozor, aby to nebyl trojúhelník jako v první sérii seriálovejch deníků, to bych taky nerada :D:/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tě snad začnu uctívat, jako boha... :D

      Vymazat
    2. A si sakra talentovaná a sakra úžasne píšeš a je to sakra pravda! :D

      Vymazat
    3. Mě ne, Ellie :). Napsat něco je menší umění než uhodnout, co někdo napsal... ale největší umění je pochopit, co jsem touhle větou chtěla vlastně říct, sakra :D:D.

      Vymazat
  10. Ellie taky, ale hlavně tebe - Mariam to napsala jasně... ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Hndě, Mariam: Sakra, sakra, sakra! :D Čím víc sakra, tím víc talentu :D... ne, já už dneska radši mlčím, vy jste mi těma lichotkama vymyli mozek :D :(.

    OdpovědětVymazat
  12. Jéé já to vážně uhodla :D Taky naprosto souhlasím s Mariam! Ty jsi jediný člověk který mě kdy donutil přečíst něco se Stelenou a když to tak zpětně přehodnotím bylo to moc pěkně napsané - teda ty píšeš vždycky pěkně ale myslím tím, že se to i pro mě jako fanynku Damona četlo hezky (ale můžeš se snažit sebevíc, mě nikdy nepředěláš na tým Stelena :D). No já už se těším na tu další kapitolu, tak jdu číst.. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já, já ... bože. Je to neuvěřitelné. Normálně mi u toho ukápla slza, ani nevím proč - tady u této části: „Ať je to sebesobečtější, až tohle všechno skončí, budu o tebe bojovat, Eleno. I kdyby to znamenalo, že mi můj bratr vyrve srdce z těla. Opravdu jsem se snažil své city k tobě změnit nebo alespoň usměrnit, ale jsem vůči nim bezmocný. Až bude po všem, budeš muset učinit konečné rozhodnutí.“
    Já jsem teď nějaká přecitlivělá, po dnešním dílu TVD se sobě ani nedivím.
    Ty ze mě ještě uděláš steleňačku. I tak je pro mě tahle kapitola trochu zdrcující.
    "...až tohle všechno skončí, budu o tebe bojovat, Eleno." - Připomnělo mi to tohle "Bello, já o tebe budu bojovat." :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ještě novej díl TVD vlastně neviděla... ale viděla jsem promo na ten další :D. Až slezu z Mužů na stromech, tak bych si to mohla pustit.
      Jéé, ale jinak jsem ráda, že to v tobě zanechalo dojem :). Stmívání jsem teda nikdy nefandila a viděla jsem jen první a druhej díl. A každej jenom jednou :D. Ale takovéhle "hrdinské" proslovy jsou dost časté, to jo. Horší je jen: "Já nejsem jako ty!" a kladná postava ušetří zápornou... nemám nic proti tomu ušetření, ale z toho způsobu je mi na nic :/.

      Vymazat
  14. Tý brďo, tak tohle mě dostalo do kolen... i když neproběhlo extra šmajchlování, tak jsem byla přilepená u obrazovky jak puberťák při sledování prvních hambatých scének :) Bylo to neskutečně krásně popsaný a to přirovnání s čajem... závist! Musím se přidat k holkám a utvrdit tě v tom, co všichní víme - fakt válíš!!
    Znáš můj názor na Stefana, takže mi ani nevadilo, že něco tak pěkného proběhlo s ním, ačkoli ji asi radši vidím s Damonem. Jsem vážně na vážkách, přála bych ji oběma. Zabije mě, když bude jeden z nich nešťastnej, ať už v tvé povídce nebo seriálu :( Do kelu, to je dilema!
    Nechceš nechat Elenu naklonovat, když je rok 2032 bo kolik?? :P

    OdpovědětVymazat