Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

neděle 13. ledna 2013

30. kapitola

Komentář autora: Fuj, včera jsem viděla tolik dílů Willa a Grace, že mě to muselo nějak poznamenat :D. Jsem strašně líná cokoliv dělat...
Po týhle kapitole bude taková polopauza. Psaní mi jde pomalu (ta lenost je fakt příšerná :D) a navíc některý části možná ještě přepíšu.
Tak, konečně jste se dočkali plesu. Myslím, že začátek by se vám mohl docela líbit. Pak to bude trošku horší a konec už je zase pěknej :D. Komentáře by mě (extra) potěšily, protože je tam jedna taková nevychytávka. Asi jich najdete víc, ale ty vám rozmluvím, jen jedna věc je tam podle mě taková dost pofidérní :/. Asi je to věc názoru.
Na konci písnička (pak už s nima dám na delší dobu pokoj :D) a opět se hodí spíš ke konci. Prostě být vámi, pustím si ji po přečtení. Rozhodně po přečtení.
Oukeej, hurá na to a moc se nešklebte :P

Největší hluk vycházel z levých dokořán otevřených dveří. Uvolnila jsem zaťaté pěsti a s Ivanem po boku do nich vstoupila. Místnost byla přeplněná. Drahé róby dam všeho věku se třpytily ve světle svíček, černé smokingy pánů zář naopak pohlcovaly. V nejvzdálenějším rohu jsem spatřila dlouhý úzký stůl se spoustou broušených skleněných nádob naplněných krví. Ivan těžce polykal a oči mu zrudly. Dupla jsem mu na nohu, aby se vzpamatoval.
Hned potom jsem se začala shánět po Stefanovi. Pohledem jsem zavadila o stojací hodiny, které ukazovaly pár minut po desáté. Kde mohl být? Měl na nás přeci čekat u vchodu! Zřejmě to s Katherine za zadkem nebylo tak jednoduché…
Na poslední chvíli jsem si všimla, jak se k nám někdo s aristokratickou elegancí prodírá davem, aniž by někoho žádal o dovolení nebo do někoho vrážel. Proklouzával mezi postavami jako stín. A k mé neskonalé úlevě to byl Stefan s číší citronové krve. Mírně se uklonil a věnoval mi úsměv. I já mu pokynula hlavou, zatímco Ivan, naprostý buran, na něho hloupě civěl.
„Bavíte se dobře, mademoiselle…“
„de Moreau,“ podala jsem mu ruku a on ji něžně políbil.
„Stefan Salvatore. A vy budete Ivan, je to tak?“
„Ivan Lenský, těší mě,“ věnoval mu stisk tak pevný, až Stefanovi pokleslo rameno.
„Myslel jsem, že nedorazíte,“ těkal očima z jednoho na druhého.
„Zařídil jsem si to,“ zazubil se Ivan.
Stefan přimhouřil oči a potom vševědoucně zdvihl bradu. „To vidím.“
„Kde je naše hostitelka?“
„Slečna Katherine se chystá učinit proslov. Což mi připomíná, že bych se k ní měl připojit. A ke svému bratrovi. Nechoďte nikam daleko, později si vás najdu.“
„Budeme poblíž.“
A opět zmizel.
Tep mého srdce, které jásalo a trpělo zároveň, se vracel do normálu. Neubránila jsem se zasněnému povzdechnutí.
Prosím tě, co na něm vidíš?
Hodila jsem na něj vražedný pohled a odebrala se ke stolku.
Takovej panák…
Sklapni!
Namíchala jsem si ovocný krvavý koktejl a decentně ho usrkávala. Ivan neustále něco ochutnával, vytvářel různé kombinace a nebyl k zadržení. Nechala jsem ho tam a vetřela se do davu, přičemž jsem nenápadně obhlížela místnost.
Netrvalo to dlouho a na schodišti se ozval důležitý klapot podpatků. Postupně všichni vzhlédli, aby se pokochali pohledem na Katherine a její dva milence. Bezděčně jsem zalapala po dechu, když jsem poprvé po několika měsících spatřila Damona, živého, zdravého, krásného.
Katherine byla nastrojená v rudých, noblesních šatech. Ramínka měla spadlá, top protkaný zlatými nitěmi, sukně kolem ní obkreslovala kružnici o poloměru snad jednoho metru, byla různě podebíraná a zvlněná. Její škraboška byla černá, úzká a hodně zdobená.
„Dobrý večer, přátelé,“ spustila falešně uhlazeným hlasem, který by mohl patřit i mně, nicméně se mu vůbec nepodobal. „Vítám vás na našem skromném panství. Je mi nesmírnou ctí, že mohu hostovat osmistý padesátý šestý ročník Plesu upířích aristokratů. Já osobně se všech neúčastnila, ale je mezi námi osoba, která ano. Dovolte mi, abych zde srdečně přivítala -“ do hajzlu, jestli je to ta ženská, co jsem zabila… „- lady Marry Lee Winter - “ uf.
Zazněl potlesk a dav se v jednom místě rozestoupil. Uprostřed nově vzniklého volného prostoru stála mladě vyhlížející blondýna v zelených, elegantně jednoduchých šatech. Uši a dekolt jí zdobily drobné smaragdy a vlasy měla vyčesané nahoru. Po pobledlé tváři se jí rozlil vlídný úsměv, sklopila hlavu a pozvedla číši směrem ke Katherine.
Moje upíří dvojnice sepla ruce a položila si je na sukni. „Tímto vyhlašuji Ples za oficiálně zahájený a všechny vás vyzývám k tanci. Kapela!“ Několik muzikantů natěsnaných v rohu spustilo poklidný romantický waltz. Katherine se s úlisným úsměvem podívala nejdřív na Damona a potom na Stefana. Každému nabídla svou ručku a čekala, kdo ji přijme jako první. Byl to Stefan. Sestoupili společně na parket a Damona nechali stát samotného. Upřeně jsem na něj hleděla a doufala, že si mě všimne. Tápal očima po místnosti a pečlivě vybíral. No tak, Damone, no tak, možná, že si mě nepamatuješ, ale nejsi přece slepý. Jeho hlava se pomalu natáčela mým směrem. Na vteřinku jsem zachytila jeho pohled a - přešel mě. Zaťala jsem čelisti a bradu poraženecky opřela o prsa. Měla bych radši najít Ivana, prolétlo mi hlavou. Při jeho hledání jsem neúmyslně znovu vzhlédla ke schodišti. Damon si mě tentokrát prohlížel přivřenýma očima a jeho úsměv se rozšiřoval. Na rozdíl od Stefana, který plul, si spíše poskakoval. S menší elegancí za to větší razancí si brázdil cestu ke mně, stále zaklesnutých v mých očích. Přikovaná k zemi jsem čekala a pozapomněla dýchat. Zastavil se, byl jen kousíček ode mě. Sklopila jsem víčka a poklesla v kolenou. I on mi vysmeknul poklonu a nechal viset otevřenou dlaň ve vzduchu.
„Smím prosit, slečno…“
„de Moreau.“
Jeho oči zářily stejně jako úsměv. „Jak vznešené jméno. Jsem Damon Salvatore.“
Má ruka spočinula na jeho. Lehkým tlakem si mě vedl na parket a já ho poslušně následovala, snažila se netvářit příliš uchváceně. Přitiskl si mě k sobě a pevně uchopil. Začali jsme tančit. Líce k líci. Neviděla jsem jeho tvář, ale cítila jeho teplo a dotek. Nechtěla jsem nic říkat a snad ani Damonovi nepřišla slova pro tu chvíli vhodná. Poslouchala jsem jeho dech a vnímala, jak se o sebe třou naše stehna. Zavadila jsem špičkou nosu o jeho krk a on výrazně polknul. Chtěla jsem se zavrtat do jeho košile, schovat se pod jeho sako a už nikdy z něj nevylézt.
„Jste tu sama?“ Naklonil se, abych ho lépe slyšela.
„Ne, nejsem. Můj doprovod by měl být někde poblíž stolku s občerstvením.“
„Dal přednost jídlu před vámi? Nezlobte se na mě, jestli jsem moc troufalý, ale vypadala jste jako uzlíček neštěstí, když jsem vás tam viděl stát tak opuštěnou.“
Ušklíbla jsem se. „A vy rád zachraňujete dívky v nesnázích, pane Salvatore?“
I jeho rty se roztáhly a zadíval se mi do očí. Naše čela se o sebe téměř opírala. „Jen když za to stojí.“
Trvalo to několik kroků a otoček, než jsem znovu promluvila. „A podle čeho jste stanovil mou cenu, smím-li se ptát?“
Semknul rty k sobě, mimické svaly se mu napnuly a zase uvolnily. „Jste… krásná. Vychází z vás síla. A taky mi přijdete povědomá, ale jsem si skoro jistý, že jsme se v životě neviděli.“
„Naše životy jsou dlouhé, Damone. Nemůžeme si pamatovat všechno.“
Bohužel, ty si nemůžeš pamatovat téměř nic…
Dál jsme tančili v tichosti, v podivném napětí. Nevnímala jsem svět kolem sebe, kdyby ke mně přistoupila Katherine s kolíkem v ruce, nevěděla bych o ní. A něco ve mně mi říkalo, že Damon také ne.
Skladba skončila a Damonovo sevření postupně sláblo. Vyhoupla jsem se na špičky k jeho uchu. „Nutně s vámi potřebuji mluvit. V soukromí. Buďte o půl dvanácté v zahradě za domem a nikomu o tom neříkejte, prosím.“ Klesla jsem opět na paty a zadívala se na jeho tvář. Z jeho výrazu jsem měla dojem, že mě poznává, nebo si alespoň uvědomuje moji podobnost s Katherine, ale díky jejímu vlivu si nedokázal poskládat své domněnky do jedné skutečné.
S tvrdým odhodlaným pohledem přikývl. Vykouzlila jsem decentní pukrle a pelášila pryč, abych se nestřetla s Katherine.
„Manžílek?“ ozvalo se mi za zády. Byl to Ivan.
„Vše jde podle plánu,“ zakřenila jsem se spokojeně.
„Kdy se to semele?“
„Před půlnocí. Musím to říct ještě Stefanovi.“
Čapnul mě za předloktí a znemožnil odchod. „Klídeek, času dost. Nejdřív si zatancujem.“
Pozvedla jsem obočí. „Ty to umíš?“
Zamračil se. „Ha, ha, ha…“
„Bude mi ctí,“ usmála jsem se na něj a nabídla mu ruku. Sálem se rozeznělo tango.
Ivan tancoval rozhodně lépe, než jsem si myslela, nicméně hůř, než si myslel on. Jakžtakž jsme se potáceli a já se hryzala do rtu, abych se nezačala řehtat na celé kolo. Statečně mě vedl, až hudba konečně umlkla a já odchytila Stefana, abych mu sdělila svůj prostý plán: sejít se, ovlivnit Damona, aby si na všechno vzpomněl, a utéct. Největší obavy jsem měla z bodu číslo dvě. Nebyla jsem si jistá, jestli budu schopná Damonovi vrátit jeho vzpomínky. Ano, byla jsem silná, možná silnější než Katherine, ale stačilo to? Muselo.
Po zbytek večera jsme se s Ivanem drželi v ústraní. Sem tam jsme prohodili slovo s ostatními hosty. „Překvapivě“ jsem nikoho neznala a nikdo neznal mě, protože jsem se jim představovala pod smyšleným jménem: Grace Wellingová. Dokud mě nezačal obtěžovat slizký, vychrtlý upír, předstírali jsme s Ivanem, že se neznáme, jenže bych se toho trouby nejspíš nikdy nezbavila, kdybych se nepřitočila ke svému ruskému příteli a nezačala se k němu mít - samozřejmě s tím neměl nejmenší problémy a já jen doufala, že nás nepozoruje Stefan. Tak nějak jsem nechtěla, aby si myslel, že mezi mnou a jím je nebo bylo něco intimnějšího, než jsem mu tvrdila.
O půl dvanácté jsme se rozdělili. Ivan zůstal vevnitř - uši nastražené, oči na stopkách - a já vyšla ven na naši smluvenou schůzku. Byla jsem tam první. Stefan měl přijít až později, aby se Katherine necítila příliš opuštěná a nejala se podezření. Damon měl jen krátké zpoždění.
„Takže, o čem jste se mnou chtěla mluvit, rozkošná tajnůstkářko?“ Zubil se na mě laškovně. Byl by schopný Katherine podvést? Podvedl někdy mě?! Potom jsem si uvědomila, že já jsem ta poslední, na kterou se dalo spoléhat ohledně věrnosti, a má žárlivost umlkla.
Sundala jsem si masku a na nic nečekala. „Damone, to jsem já, Elena. Teď si vzpomeneš na všechno, co tě Katherine donutila zapomenout,“ použila jsem na něj nátlak.
Chvíli zůstal stát jako omráčený. Potom se však jeho výraz změnil. K horšímu, k naprostému zděšení, údivu a nevěřícnosti.
„Katherine?!“
„Ne, sakra, já jsem Elena!“
„Ale vždyť… co to mělo bejt?! Tys - tys mě chtěla ovlivnit?“
Přistoupila jsem k němu a vzala ho za hlavu. Tentokrát jsem se soustředila ještě usilovněji: „Damone, vzpomeň si! Katherine tě ovlivnila, abys na mě zapomněl, překonej to!“
„Ty jsi šílená!“
„Pšššt!“
„Jak jste na tom?“ To dorazil Stefan.
Jeho bratr se na něj rozhořčeně otočil. „Tahle ženská je normální magor!“
„Jaktože ho nemůžu ovlivnit?!“ Rozhodila jsem rukama a vztekle dupla.
„Damone, říká ti pravdu. Katherine na tebe používá nátlak už měsíce,“ zkoušel to Stefan šeptem.
Damon od něj odstoupil, sinavý a zpocený, oči do široka rozevřené. Jeho psychika na tom zřejmě nebyla dobře.
„Co budeme dělat?“ ptala jsem se Stefana hlasem plným zoufalství.
Neodpověděl. Zuby měl zaryté ve spodním rtu a starostlivě hleděl na svého bratra.
V hlavě se mi ozýval cizí hlásek, ale byla jsem tak rozčilená, že jsem mu nevěnovala pozornost.
„Proč na něj můj nátlak neplatí?!!“
„Protože k tomu, abys mohla ovlivnit jiného upíra, potřebuješ víc než jen sílu. Chce to talent a pevnou vůli.“
Krev v žilách, žaludku a v celém mém těle jakoby se proměnila v led nebo spíš holomráz. Bála jsem se podívat na majitele hlasu, který se k nám přidal. Slyšela jsem, jak ke mně přistupuje, sníh praskal pod jejím krokem.
„Nepamatuju si, že bych tě sem zvala… Eleno.“
„Nepamatuju si, že bych ti dovolila ukrást mi manžela a švagra, Katherine,“ oplatila jsem jí prsknutí a ruku pomalu přesunula k pouzdru s kůlem.
Potom se ozval nepříjemný zvuk. Cvak-cvak. To si upíří svalovci, kteří nás obklíčili, nabili zbraně, nepochybně naládované dřevěnými kulkami.
„Ach, bože. Vzhled je opravdu to jediné, co máme my dvě společného,“ pronesla posměšně a přistoupila ještě blíž. „Já bych nikdy nebyla tak hloupá, abych upírce vyřvávala pod okny a už vůbec ne do jedné z mnoha kamer, které jsou jen tak mimochodem rozmístěné po celém domě.“
... Poprvé s ní musím souhlasit. Jsem pitomec. Pitomec, pitomec, naprosto pitomej pitomec!
„Měla jsem tě zabít,“ zavrčela. „Podívej, co jsi udělala!“ Ukázala na Damona, který nás pozorovala stále s výrazem šílence, kterému se zhroutil svět.
„Co JÁ jsem udělala?!“ Donutila jsem ji couvnout. „To TYS ho zničila! Zahrávala sis s ním a denně na něj používala nátlak! To TY za všechno tohle můžeš, ne já!“
Její oči se zúžily do dvou krutých čárek. „A jak to víš? Jak si můžeš být tak jistá, že ho ovlivňuju, hm?“
Idiote!!!
„Asi nejsem tak hloupá, jak si myslíš,“ řekla jsem prostě.
Nezdálo se, že by mi uvěřila.
„Nebo…“ ohlédla se přes rameno na Stefana, „ti to někdo řekl.“
Mladší Salvatore se tvářil tak nešťastně zmateně, že i já si přestávala být vším jistá.
Eleno, mám pocit, že jsi v průšvihu. Proč jsi nevypadla, když jsem tě varoval? Ozval se mi Ivan.
Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, o čem to mluví. „V hlavě se mi ozýval cizí hlásek, ale byla jsem tak rozčilená, že jsem mu nevěnovala pozornost“ - Aha, odtud to varování.
Zůstaň vevnitř, pokud nemáš geniální plán, při kterém ani jeden z nás nezemře, Ivčo.
„Tak jako existují upíři schopní nátlaku, jsou i upíří, kteří se naučí mu odolávat,“ syčela Stefanovi do obličeje, který se začínal podobat Damonovu. S tím rozdílem, že Stefan to předstíral. Teda alespoň jsem v to doufala.
„Měli bychom si to ověřit,“ pokračovala pomalu a na moment se odmlčela. Stála ke mně zády, takže jsem viděla jen její zátylek. „Zabij ji.“
Strnula jsem. Katherine od něj odstoupila s širokým úsměvem na tváři. Stefanovy oči potemněly. Podlily se krví a spoutaly mě neviditelnými pouty.
Tohle je teprve průšvih…
Neměla jsem tušení, co budu dělat. Něco mi ale napovědělo, že ať už udělám cokoliv, nemělo by se to stát před očima tolika svědků. Zpočátku jsem ustupovala pomalu. Stefan se přibližoval, s aurou plnou nenávisti. Hráli jsme to? Těžko říct. Rozeběhla jsem se k lesu, ne plnou rychlostí, aby mi Stefan stačil. Podcenila jsem ho. Vrhl se na mě a srazil k zemi. Naštěstí už jsme byli dostatečně daleko.
„Eleno, musíš okamžitě zmizet!“
„Cože? Ne! Musím se vrátit pro Damona!“ ječela jsem šeptem.
„Ne, zabijí tě! Honem! Zneškodni mě a utíkej!“
„Nikam bez vás nejdu! Uteč se mnou!“ Začala jsem do něj bušit.
Zamáčkl mě ještě hlouběji do půdy, obličej jen pár centimetrů od mého.
„Zůstanu s Damonem. Potřebuješ někoho, kdo tě bude informovat, jinak ho už nikdy nenajdeš.“
Na moment jsem zmlkla.
Nevím, jestli to způsobila má nálada a jakýsi výron síly, ale obloha se zatáhla a zvedl se zlověstný vítr. Blesk rozťal temnotu.
Stefanův pohled zjihl.
„Zabij mě. Zabij mě a uteč.“
V očích se mi rozlila kyselina. Začalo hustě sněžit. Hromy se rozléhaly v mých uších.
„Stefane…“ vzlykla jsem.
„Věřím ti. Ty to zvládneš, andílku,“ usmál se a pohladil mě po tváři.
Rozpoutala se smršť všech živlů. Vítr svištěl rychlostí uragánu, hustě černou oblohou křižovaly oslňující blesky, zem se třásla a sněhové vločky lítaly jako ostré střepiny.
A já měla pocit, že se tohle všechno děje i uvnitř mé mysli a mého těla.
„Odpusť…“
Vztáhla jsem ruce k jeho krku a prudce trhla. Odvalila ho ze sebe a postavila se.
Čas zmizet, parťáku. Sejdeme se v hotelu, dobře?
Za minutku jsem tam.
Naposledy jsem se ohlédla po Stefanovi.
Proč mu nepřišel nikdo na pomoc?
...
Protože by si Katherine nikdy ani nepomyslela, že mu ublížím…
Spolkla jsem slzy i vše ostatní, co se dralo na povrch. Nadechla jsem se a ztratila ve vánici. Obyvatelé Mystic Falls si museli myslet, že nastal konec světa…
Byl to ale jen konec.


Jsem chladná a zlomená
Je po všem, nechtěla jsem, aby to takhle dopadlo.
Zajímalo by mě, jestli ještě někdy uvidím tvou tvář
A vím, že najdu způsob, jak se vysvléct z vlastní kůže
Je to jednoduché, vím, že v závěru budu trpět

R: Rychle se vytratím,
už je skoro po všem, vydrž.
Pomalu se zadusím,
jsem chladná a zlomená, osamocená

Je to beznadějné, přijde konec a všechno spláchne pryč
Opuštěná, žiju pro ty, co jsem ztratila po cestě
A nemůžu si vzpomenout, jak to všechno začalo jít do kytek
Trpíme, žiju pro boj a druhý den umírám

2x R:


23 komentářů:

  1. Nejsem zas tak překvapená, že jim to nevyšlo, ale i tak škoda no.. Celej začátek asi až do tý půlky mi to přišlo strašně vtipný, třeba: číše citrónové krve, ovocný krvavý koktejl - to bych přála vidět Cullenovým :D :D nebo ty Ivanovy kecy o Stefanovi :D a nejvíc mě asi pobavila věta “ do hajzlu, jestli je to ta ženská, co jsem zabila… „ :D celou půlku kapitoly jsem se smála.. A potom to tančení s Damonem, Och krásné, vážně je škoda že si ani nevzpoměl :( jo a ještě "kamery rozmístěné po celém domě" tím jsi mě taky pobavila :D jo a chtěla jsem se zeptat nefungovalo by teď mezi Damonem a Elenou to mluvení myslí, protože to by tam předtím vůbec nemuseli mluvit a Katherine by na ně možná nepřišla (tak brzo). :D Jinak vážně skvělá písnička, zvláštní že tuhle kapelu vůbec neznám ale přitom takový styl poslouchám .. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tou zabitou ženskou mě napadlo až zpětně. Byl by to pro Elenu docela provar :D.
      Ty kamery ale neměly pobavit :(:D.
      No, já bych řekla, že to spojení mezi nimi nefunguje, protože... mít pouto k někomu, o jehož existenci nemám páru. Každopádně i kdyby fungovalo, tak by to podle mě nebylo k ničemu. Damonovi (nebo mně bejt nim teda určitě) by asi hráblo, kdyby se mu začal ozývat hlas ženský, která vypadá stejně jako jeho láska, v hlavě. A ještě by mi tvrdila takovýhle věci :D. Takže asi tak :).

      Vymazat
    2. Jsem naivní, já vím, ale vážně jsem doufala, že jim to vyjde. Z jejich tance jsem byla totálně odrovnaná, fakt mi spolu chyběli. Konec pěknej? :D Co na tom bylo pěknýho, prosím tě? :D Tvého Stefana mám ráda, jeho smrt se mi rozhodně nelíbila :P
      Chudák Damon, vůbec bych se nedivila, kdyby se z toho zcvoknul... :P

      Vymazat
    3. Nejseš naivní ;). Podle mě nejvíc o jejich neúspěchu vypovídá ten počet rozepsaných kapitol :D.
      Stefan a Elena byli takový dojemní, proto mi přišel ten konec pěknej. A ten výbuch počasí :D. Celkově se mi v týhle kapitole líbily oba páry. Vlastně všechny tři, ještě Ivan :P. (trocha samolibosti nikdy neuškodí)
      Klíídek, jestli z toho zcvokne, tak ho Katherine ovlivní, aby byl normální :D. Třeba by to fungovalo.

      Vymazat
  2. Začiatok dobrý, páčili sa mi tie krvavé kokteily a "mrtvá ženská" bola luxusná :)
    Mňa osobne sa ten ich tanec nijak zvlášť nedotkol :D
    "„Co JÁ jsem udělala?!“ Donutil jsem ji couvnout." Nie "donutila"?
    Inak sa mi to strašne páčilo a nevšimla som si, čo si spomínala v komentári autora... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty začínáš být dokonce antidelenovská, asi si tě začnu hýčkat jako ohrožený druh :D.
      Ah, výborně, díky, chyby s "áčkama" jsou u mě nějak čím dál tím častější, opravím to :).
      Ok, zatím si toho nevšiml asi nikdo. Tak vás na to upozorním sama :D. Přijde mi takový divný, že Elena spolíhala na ten nátlak, i když si to ani nevyzkoušela a věděla, že to není žádná běžná záležitost. Mohla poprosit třeba Irinu, aby si to natrénovala, vlastně ani není divný, že se jí Damona ovlivnit nepodařilo, když to nikdy nezkusila. To mi docela vadí, ale potřebovala jsem, aby se to podělalo :D. A na obranu mám pro změnu tohle: Elča měla poměrně málo času na přípravu a plně spolíhala na dětskou krev, kterou ji Ivan prezentoval tak, že z ní udělá "nepřemožitelnou". Navíc ji chci vykreslit jako takovou hrdinku/nehrdinku. Ale tohle z ní udělalo spíš neschopný ťululun :D:/.
      Ještě se taky divím, že nikdo neprotestoval proti tomu, že nějak nezaútočila na ty chlápky nebo Katherine. Na to jsem měla připravenou výmluvu takovou, že by ji zastřelili dřív, než by to stihla, bylo jich tam hodně a taky měli rychlejší reakce než lidi. Běžně si takhle zpochybňuju určitý pasáže a sama sobě si je obhajuju :D. Ale vy se většinou pozastavíte nad něčím úplně jiným, takže jsou mi moje argumenty VĚTŠINOU k prdu :D:D:D.

      Vymazat
    2. Awww :D
      Každý má preklepy s áčkami :D
      No, nad tým som sa nejak nepozastavovala... teda, myslela som si, niečo v tom zmysle: "Hej, ty ho určite ovplyvníš." :D
      To, prečo nezaútočila, bolo jasné. To obhajovanie pre seba je dobré! :D

      Vymazat
  3. Tak jsem doufala, že to vyjde, a ona zachrání alespoň toho Stefana, když už tam Damon zůstal. :/ Katherine jsi popsala úžasně, nastoupila jako opravdová mrcha a to se mi strašně líbilo :D Damon byl sladkej :3 Strašně mi chyběl, takže i kdyby se choval jako neandrtálec, byla bych spokojená. A ty mi ještě uděláš tohle, že je naprosto dokonalej, noblesní a sexy :) Teď se mi bude stýskat ještě víc. Těším se na další kapitolu :) Tahle se moc povedla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo... ale ona nezachránila Stefana, zlomila mu vaz a nechala ho tam :D. Aby ji mohl informovat, kde jsou, protože na rozdíl od Damona on nátlaku odolává.
      Katherine je ještě k tomu chytrá mrcha :P. Oproti Eleně teda určitě.
      Taky se mi tentokrát Damon líbil. Roli neandrtálce převzal Ivan :D
      PS: Já si poslední dvě knížky VA šetřím na jarňáky ;).

      Vymazat
    2. Jojo, já vím, že tam zůstal. Ale doufala jsem, že alespoň jeho zachrání :D Ale jak jsi to napsala ty, to zní fakt mile :D Katherine je ta nejlepší mrcha pod sluncem :D
      PS: Aha, to já nevydržím :D

      Vymazat
    3. Jooo, už mi to došlo, ta tvoje věta o záchraně Stefana :D. Pardon, jsem hňup. Ale docela se mi ulevilo, nějak mi nešlo do hlavy, jaks to mohla pochopit jinak... a to jenom já nepozorně čtu :D.

      Vymazat
  4. Vím, že neco takového píšu vždycky, ale teď to myslím extra :)
    TOHLE bude moje nejoblíbenější kapitola. Vyvolá tolik emocí. Jak smích, tak smutek. Prostě nádherně napsané.
    Nejkrásnější byly tyto tři části: Když spolu tančili. Jak jednou řekla Elena v seriálu (myslím, že díl 3x14) - It's tradition.
    Potom se mi moc líbil ten konec, jak Elena nokonec zabila Stefana (to už se mi moc nelíbilo, ale to předtím jo).
    A samozřejmě Katherine. Jsem tak ráda, že se tam objevila jako správná mrcha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, no tak to jsem ráda :). To střídání a "hloubka" emocí se mi na týhle kapitole taky líbí, jen prostě ta Elena s nátlakem mi nesedí, ale ne zas tolik, abych to vymýšlela jinak :D.
      Katherine ještě bude mít pár mrchovských výstupů, jestli tě to potěší :P. Sice nejsem její extra fanoušek ale... když o tom tak přemýšlím, tak já nejsem ničí extra fanoušek :D

      Vymazat
  5. Yop - ty koktejly mě taky pobavily. :D A teď upřímně - absolutně vůbec netuším, kam to chceš dál hnát. Byla jsem docela zklamaná, že "baby" krev nefungovala a jsem fakt zvědavá, jak Elena dostane Damona ze spárů Katherine. Viděla bych to na konec: E+I a S+D+K - vlastně by mi to v tvém podání opravdu nevadilo... XD *Team Ivan* XDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi maj jednohubky, tak co maj mít upíři? :D Zase jako punč s lidskejma očičkama nebo syrová ručička by na mě byly asi moc :/:D.
      Ona baby krev funguje, ale asi ne tak, jak by si Elča představovala, uvidíte :).
      Teď to bude asi tak akční, jako když ze vaří polívka, něco se děje, ale není to vrchol všeho, občas je to napínavý, jestli to nevykypí, ale jinak pohoda :).

      Vymazat
    2. Já vim, ale představa citrónový krve je vtipná - nemůžu si pomoct... :D Tak to jsem napnutá ještě víc, ale fakt jsem se těšila, že odtamtud Damona dostane, bůůů :( :D

      Vymazat
  6. Bože to je skvělýý!!KONEČNĚ AKCE! Konečně Damon! A Ivan musel být v obleku hodně sexy. Vsadím se že se ta Marry Lee Winter jmenuje po mě :D Další kapčuu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :). Ivan byl v obleku určitě sexy, ale nevím, jestli víc jak Stef a Damon :D.
      :D "Marry" dost možná po tobě, ale "Winter" bude podle Tří mušketýrů, ta blonďatá mrcha byla hraběnka de Winter, ne? :D
      Příští sobotu ji tu máš, jestli se neuchlastám nebo mě někdo neušlape k smrti na maturáku :D.

      Vymazat
    2. To asi nemyslíš zítřejší sobotu co? :DD

      Vymazat
    3. Ne-e :D. Informatorium už je zase v provozu a je tam 26. 1. :).

      Vymazat
  7. skvělýýý! :) Damoooon ♥_♥ :3 a ten Ivan byl fakt jak nějakej vesnickej buran (taky jsem taková :D):DD ale musím mu uznat bod za to, jak se celkem ovládal na to, že je v upírství nováček. :)

    OdpovědětVymazat
  8. ALALKA: Sice většinou čekám, až toho načteš víc, ale tak když jsem si tě všimla už teď :D.
    Je pravda, že seriálový Stefan je na Elenu upnutej jak... nelze přirovnat :D.
    úvodem - vůbec jsi mě nerozlítila :). Popravdě jsem už tak trošku zapomněla, že Ivan s Elčou maj to pouto taky :D, ale v tu chvíli, kdy jsem to psala, jsem si říkala, že Damon to vysvětlil tak, že když si byli před proměnou blízcí, a to si Ivan s Elenou byli, vzniká pouto. Jejich přátelství je hodně hluboké, neznamená pro ni to, co Damon, to je pravda, ale... no, jak jsi řekla, je po romantice a já si nebyla jistá, jestli se mi ta jejich komunikace nebude časem hodit :D.
    Z Ivana jsem plánovala udělat upíra asi od tý kapitoly se sklepem, jak věznil Elenu, protože jsem neviděla lepší důvod, proč by si měl Elenu nechávat. Jeho vztah k upírům je hodně složitý, on je nenávidí, protože zabili Irinu, ale chce se stát jedním z nich, protože chce být s Irinou, jak jsi zmiňovala. Asi jsem ho taky měla radši jako člověka, ale ono ho to upírství moc nezmění :). Prostě jeho důvod = Irina, můj důvod = důvod, aby u něj Elena zůstala. Potřebovala jsem to tak udělat, protože mě nic jiného nenapadlo :).
    PRO ALALKU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důvody ohledně pouta chápu, jak jsi v první sérii vysvětlovala, že si musí být před přeměnou blízcí, důvěřovat si atd. Mno, alespoň víme, že Elča a Ivča jsou kámoši jak hrom :D I tu lásku k Irině beru, podle toho, co o něm známe, to vypadá, že nikoho jiného nemá, kromě Eleny teďkon...
      Ples se mi zamlouval, taky mě pobavily ty věci, co tu ostatní zmiňovali, tanec s Damonem jsem si užívala za Elenu a jak jsi psala ty, postrádala jsem malinko nějakou tu bitečku :)

      Vymazat