Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

sobota 5. ledna 2013

28. kapitola

Komentář autora: Sice jsem si říkala, že ji přidám až po víkendu, protože se vážně, VÁŽNĚ musím učit a kdybych zveřejnila novou kapitolu, tak bych sem furt lezla a koukala, jestli přibyde nějaký váš názor... no, nakonec jsem se rozhodla, že budu na vás hodná a procvičím svoje sebeovládání :D. Takže klidně komentujte!
Mimochodem, Every you and Every me od Placeba je úžasná písnička. Nutí mě to si stáhnout Velmi nebezpečné známosti, který jsem viděla jenom jednou a přišlo mi to strašně úchylný... ale bylo mi 13, po pěti letech to bude vypadat určitě jinak :D
Co bych vám řekla ke kapitole... konec vás naštve :D. Ale ten prostředek by vás mohl bavit svým zajímavě nezajímavým průběhem. Začátek moc nenavazuje na konec předešlý kapitoly, ale nic matoucího.
Ať se líbí ;)


„Ahoj, Stefane.“
Seděla jsem na posteli ve svém starém pokojíčku. Každou chvíli jsem si okusovala ret a nimrala se v záděře na palci. Byl to věčný boj, protože se neustále hojila.
„Ahoj. Tak co? Připravená?“
Přikývla jsem a přejela si řezáky po rtu. „Jak to tam u vás vypadá?“
„No, teď zrovna všichni spí, ale jinak tu vládne chaos. Takže všechno v pořádku.“
„Nerozmyslela si to Katherine s tím kouzlem?“
„Ne,“ zavrtěl hlavou.
„To nevadí,“ vydechla jsem a začala nervózně přešlapovat.
Stefan mě podmračeně pozoroval. „Děje se něco?“
„Ne, proč?“ zeptala jsem se nevinně trochu vyšším hláskem než obvykle.
„Jsi… nervózní.“
„A ty se mi divíš?“
Něco se mu pořád nezdálo. Studoval mě skrz na skrz, dokud mi nestekla krůpěj potu po levém spánku. Poslední, co bych s ním bývala chtěla řešit, byl můj malý incident s Ivanem.
„Ne, samozřejmě, že ne,“ naznačil smutný úsměv.
Opět jsem si povzdechla a zahleděla se na dveře koupelny. „Ukážu se ti v těch šatech, vydrž chvilku,“ řekla jsem a zaplula do vedlejší místnosti. Tam jsem z vaku vyndala fialovou róbu a pracně se do ní nasoukala. Vlasy jsem improvizovaně vyčesala a rozcuchala, pouhou myšlenkou je ztmavila na nový odstín. Poté jsem si k obličeji přiložila masku a stužkou ji upevnila.
„Tak, asi takhle to bude vypadat,“ předstoupila jsem před Stefana a nejistě zatahala za sukni.
Odvrátil se od okna a zastavil se na mě pohledem. Zorničky se mu rozšířily a oči klouzaly nahoru a dolů.
„Co myslíš? Pozná mě někdo?“ Předvedla jsem mu otočku.
„Já bych tě možná poznal,“ připustil, „ale když nebudeš vzbuzovat rozruch, myslím, že to projde. Před Katherine bych se ale být tebou moc neukazoval.“
„Neboj, to jsem ani neměla v plánu,“ usmála jsem se a zahleděla na špičky svých speciálních bot. „Pozítří se domluvíme na přesném čase.“
Přikývl.
„Dobře. Tak - já půjdu.“
Už jsem stála ve dveřích, když na mě zavolal: „Je opravdu všechno v pořádku?“
Otočila jsem se na něj. S vypětím všech sil jsem zdvihla koutky úst a naklonila hlavu trochu ke straně. „V naprostém,“ zalhala jsem a odešla.
Pomalu jsem otevřela oči, které se topily v slzách. Nechala jsem některé z nich přehoupnout se přes víčko. Je to všechno jenom tvoje blbost, tak teď nebul, napomínala jsem se. Otřela jsem si tváře hřbetem ruky a posadila se. Byla jsem v obývacím pokoji a zírala na svá sbalená zavazadla. Potom jsem se ohlédla ke schodům vedoucím do Ivanovy ložnice. Ještě spal. Po špičkách jsem se tedy odebrala do koupelny, kde jsem se střetla… s Irinou. Stála u zrcadla zabalená v ručníku a čistila si zuby.
„Jé, promiň. Nevěděla jsem, že… je obsazeno.“
Zamrkala na mě oříškovými kukadly a vyplivla pěnu. „V pořádku. Už odcházím, jen ještě si vlasy vysuším. Klidně pojď,“ pokynula mi a odstoupila od umyvadla. Její angličtina se každým dnem zdokonalovala, ale ještě pořád některé věty zněly „neanglicky“.
Vytáhla jsem ze skříňky modrý zubní kartáček a nanesla na něj pastu. Chvíli jsem ho pozorovala a pak se Iriny zeptala: „Proč vlastně ty a Ivan nejste spolu, Iro?“
Tvářila se překvapeně. Údiv měl zakrýt další emoce, nebyl na to ale dostatečně velký, a tak jsem zachytila jejich obrysy.
„Jak to myslíš?“
„Ta barva jeho hlasu, když o tobě mluví, ten způsob, jak se na něj díváš… no tak, neříkej mi, že to nic není.“
Malinko jí zčervenaly tváře a uhnula pohledem. Sehla se a zapojila fén do zásuvky.
„Známe se už dlouho, jsme přátelé.“
„Kecy,“ prskla jsem.
Ostře se na mě podívala a pak si povzdechla. „I kdyby to bylo - něco - co s tím? Ty jsi byla člověk a milovala upíra, podívej na sebe teď.“
Zkrabatila jsem čelo a přihlouple si prohlédla své tělo. „Co mám vidět?“
„Jsi upír,“ řekla vážně a smutně, jako když vám doktor oznamuje, že máte rakovinu. „To by byl potom i Ivan a to nechci, to nedovolím. NIKDY.“
V tu chvíli na mě poprvé zapůsobila jako nadpřirozená bytost. Silná, skoro až děsivá. Žádná Vánoční koleda, ale zádušní mše za doprovodu bouřky.
Dál už jsme to nerozebíraly. Zapla fén a já strčila kartáček do pusy. O tom, co se stalo mezi mnou a Ivanem, jsem jí neřekla.  Pokud Ivan bude chtít, poví jí to sám. Koneckonců je to jeho dlouholetá kamarádka, ne moje.
Po snídani jsme se s Irou rozloučili a vypravili se vrtulníkem do Irkutsku. Odtamtud jsme letěli do Moskvy, z Moskvy do Milána, z Milána do New Yorku a nakonec do Richmondu, pak autem z půjčovny do Mystic Falls. Když jsem se zhroutila na hotelovou postel, naprosto neschopná ničeho, pochopila jsem, proč mě Ivan nikdy nepodporoval v myšlence jet se sem jen tak pro jistotu podívat. Kdyby se ukázala celá ta cesta zbytečná, musela bych se sama zabít.
 Po příjezdu jsme prospali skoro celý den. Cítila jsem se v jeho přítomnosti více než nesvá, on však nejevil známky sebemenších rozpaků. Usmíval se, provokoval, povzbuzoval, prostě byl sám sebou. Nerozuměla jsem tomu a svým způsobem mě to vytáčelo. Ne že bych chtěla, aby to pro něj něco znamenalo, ale tohle byl druhý extrém. A žádný extrém není dobrý. Do plesu zbývalo přibližně osm hodin. Dost času na to si promluvit.
„Ivane?“ začala jsem zlehka. Seděl na posteli a leštil kůl, zatímco já koukala z okna na ulici.
„Mm-hm?“ Nehnul ani brvou.
Polkla jsem. „To co se mezi námi stalo v tělocvičně… totiž, vím, proč jsem to udělala já, ale… co k tomu vedlo tebe? Myslím tím… achhgrr… Proč? Proč jsi po mně vyjel?! Proč zrovna teď? Nikdy by se to nestalo, kdyby… kdyby… nikdy bych to neudělala, kdybys s tím nezačal! Tak proč?!“
Fajn, neměla jsem v plánu být tak hysterická… snad příště.
Překvapeně zamrkal s pohledem upřeným na mou maličkost. Otevřel pusu, zavřel ji a potom semkl obočí.
„Myslíš si, že jsem do tebe zamilovanej?“ Znělo to dost udiveně ale ne urážlivě.
Nejistě jsem se zatahala za prsty. „Nee!…,… možná?“
Opatrně se usmál. „Lidi spolu nemají sex jenom z lásky, Eleno.“
„… nemají?“ Samozřejmě, že jsem to věděla, ale ztratila jsem veškeré jistoty a byla tak trochu sama ztracená.
„Ne,“ usmál se ještě vřeleji a odložil opečovávanou zbraň. „Radši ti ani nebudu vyjmenovávat všechny možný důvody proč ho mít. Myslím si, že ten můj ti postačí.“
Odmlčel se, a tak jsem kývla, aby pokračoval.
„Žiju už dlouho sám. Ty jsi pěkná holka… přesněji řečeno seš zatraceně sexy ženská a pro ty já mám slabost. Co k tomu dodat? Prostě jsem neodolal,“ pokrčil nevinně rameny.
„Takže…“ nehodlala jsem tu myšlenku dokončovat.
„Takže se mezi námi nic nemění. Teda alespoň doufám, že ne. Omluvil jsem se ti, protože vím, že to ode mě nebylo zrovna férový. Seš vdaná a tak, však víš. Každopádně teď není vhodná doba na výčitky svědomí nebo řešení neřešitelnýho. Teď se musíš soustředit na záchranu svých přátel, jasný?“
Ušklíbla jsem se. „Zas tak mimo nejsem.“
„To rád slyším.“ Dobu bylo ticho a pak rozverně dodal: „Sex na to?“
Zavrtěla jsem rezignovaně hlavou a přistoupila k němu. Sehnula jsem se a dala mu pusu. „Tohle bude stačit.“
Rošťácky se zazubil a vějíře vrásek kolem jeho očí a úst se rozevřely.
Potom jsem se opět natáhla a domluvila se Stefanem poslední detaily. Měl na mě čekat poblíž vchodu přesně v deset hodin.
Po probuzení jsem se střetla s Ivanovým pohledem. Tvářil se dost ustaraně, tak zvláštně. Co bylo zase špatně?
„Děje se něco?“
Kousl se zevnitř do rtu a pak mlaskl. Postavil se a strčil ruce do kapes.
„Víš, jak jsem ti kdysi dávno řekl, že tě budu v budoucnu potřebovat?“
„Matně si na to vzpomínám. Proč?“
Ušklíbl se pravým koutkem, ale pořád to na mě nepůsobilo veselým dojmem.
„Ta budoucnost tak trochu právě přišla.“

Pokračovat na další kapitolu

24 komentářů:

  1. Sakra, kedy jej povedal, že ju bude potrebovať? Počkať... aj ja si matne spomínam... niekedy na začiatku? :D Ale úplne neviem, čo to znamená.
    Neviem, taká pekná kapitola, vylúdila mi úsmev na tvári (vylúdila? jemine, moja slovná zásoba ma často prekvapuje) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cha, vydržela jsem to skoro 2 hodiny, to ujde! :D
      Jop, říkal jí to, když ji pouštěl z toho svýho sporýšovýho sklepa. Má to bejt vlastně ten hlavní důvod, proč ji nezabil. A je dost pofidérní, ale lepší než žádnej! :D
      Tak to je dobře :). Mně ekonomická charakteristika Čr vyloudila na tváři něco docela jiného :D:/.

      Vymazat
  2. Tak a ty nám teď k tomu všenu z Ivana uděláš upíra, aby mohl být navždy s Irinou, protože ta by ho nikdy nepřeměnila, že je to tak? Ne neodpovídej :)
    Třeba jsem úplně mimo a ty máš vymyšlený nějaký jiný mistrovský plán. každopáně jsem ráda, že jsi nám ten jejich skoro-sex objasnila, pokud teda ivan nekecal. A trochu se ztrácím tady: "To co se mezi námi stalo v tělocvičně… totiž, vím, proč jsem to udělala já,..." Elena někdy zmínila, proč to udělala ona?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudu odpovídat :D.
      Noo... jakoby nezmínila přímo, ale já jsem doufala, že je to jasný z toho, co kdy o Ivanovi řekla, nebo co jí stanulo na mysli, když jí došlo, co s ním dělá. I tenhle rozhovor jsem si myslela, že vám napoví, tak mi zkus říct ty, proč si myslíš, že to udělala, a já tě kdyžtak opravím nebo ti to odkejvu ;).

      Vymazat
  3. Supér!:) ale ten konec.. Grr!:D v tom důležitým skončit že? O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak samozřejmě, už jsem vám dlouho nenechala otevřenej konec :D
      PS: V další kapitole vám to udělám zase :D. Ale nebude to už TAK otevřený.

      Vymazat
  4. Že by jí to říkal už na začátku, když jí zacpal vchod sporýšem a věznil ji? Mám takovej pocit, že něco takovýho říkal. Ale nejsem si jistá :) Kapitola byla senzační, jsem ráda, že je tu už teď, o víkendech se mi čtou nejlíp ^^ Díkybohu, že si to Elena s Ivanem vyjasnili, Irinu jsem nikdy moc nemusela, ale k Ivanovi bych jí šoupla, ať dá Ivča taky pokoj, eskymák nadržená :D To jsem nemyslela zle, snad se nezlobíš, mám Ivana ráda :D:) Jakmile jsem to dočetla, říkala jsem si, jestli Ivan náhodou nebude chtít být upír. Pak jsem si ale vzpomněla, jak se k Eleně na začátku choval, upíry zjevně moc nemusel. Jak nechtěl, aby z něho Elena pila, a tak. Jsem neskutečně zvědavá na setkání s Damonem. Přeci jen se Stefane mluvila, dokonce se s ním i líbala :D Takže rychle další, ať mám co číst ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eskymák nadržená :D:D:D. Vůbec se nezlobím, nemusíte mít rádi všechny postavy, jen se mi nelíbí, když se jim křivdí. A říct o Ivanovi tohle není nic než čistoskvoucí pravda :D.
      Ivan a upíři je dost komplikovaný vztah :). V jedný kapitole to hezky vyjádřil, ale už nevim v který...
      Jo a říkal jí to v tom sklepě zacpaným sporýšem ;). Furt jsem na sebe naštvaná, že se z něj dostala tak lehce... ale aspoň už vám předložím důvod :D.
      Damon bude tančit :P.

      Vymazat
    2. Damon bude tančit?! Oooo... teď se těším ještě víc! :D A jinak, nemusíš na sebe být naštvaná, stačilo to :) Nebo si někdo stěžoval?

      Vymazat
  5. Já myslela, že ji nezabil z toho důvodu aby mu vařila no nic. :) Je to super kapitola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to jakoby taky, ale nebyl to ten hlavní důvod :) :D.

      Vymazat
  6. Dneska to bude rychlé - mám zaracha :/ :D
    Jsem fakt zvědavá, co bude Ivan po Elče chtít, a jen doufám, že to není to, co si myslím :D :P
    Jenom si ty šaty představím a líbí se mi. Miluju fialovou :) Těšííím se na ples! :D
    Skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  7. Když jsem si přečetla ten poslední řádek tak jsem si teda nejdřív myslela že bude chtít sex, pak mě napadlo že by chtěl aby ho přeměnila a teď si ocela nejsem jistá ale skvělý! Těším se na Damona!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Verča: Zaracha? Jo aha, asi zaracha na počítač, co? Protože zarach na ven = spousta času na počítač :D
    PS: Já fialovou nesnáším :D Ale tahle hodně černá fialová by mi asi nevadila.
    Marry: Hmm, mě by zajímalo, co bych si myslela já být váma... každopádně Elča bude hysterčit :D.

    OdpovědětVymazat
  9. dost dobrý! Náhodou to vůbec nemělo zajímavě nezajímavej průběh. Spíš ten zajímavej. :)
    Obdivuju, jak víš kudy musí projíždět, kde přistát, kdy jet autem a kde už letadlem... :D zajímalo by mě jestli si to prostě vymýšlíš a nebo si hledáš "jízdní řády" :D (jo zajímaj mě blbiny a jsem moc líná než abych to ověřovala... :D)
    Elena na mě působila lehce naivně s tím sexem jen z lásky. Spíš v tomhle světě se už míň vyskytuje sex z lásky než ten "pro zábavu" nebo ukojení potřeby...
    Ty mě teda napínáš! Teď budu přemýšlet, co by po ní Ivan asi mohl chtít. No jéje. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tu cestu jsem si hledala. Už nevím kde, prostě jsem to nějak zadala do googlu a on mi to našel. Předpokládala jsem, že zapadákov jako je Mystic Falls letiště nemá, no a Ivan žije na samotce. Většinou si takovýhle věci vždycky studuju a když se blíže rozepisuju o nějakým městě, tak si taky hledám jeho plánek a fotky. Například Irkutsk nebo teď Colón :).
      A na obranu Eleny, ona hned po tom svým blbým dotazu dodala, že to ví. Viz tahle část:
      Opatrně se usmál. „Lidi spolu nemají sex jenom z lásky, Eleno.“
      „… nemají?“ SAMOZŘEJMĚ, ŽE JSEM TO VĚDĚLA, ale ztratila jsem veškeré jistoty a byla tak trochu sama ztracená.
      - prostě jen byla taková vykolejená a plácala blbosti :D. Žena Damona nemůže mít takovýhle naivní představy o životě :D.

      Vymazat
    2. Já vím. Viděla jsem to, spíš jsem nepochopila, proč se i přesto zeptala. :D ale už to chápu. Díky :)
      Pravda, že manželka Damona musí být zvyklá na ledascos :D... ale já bych to riziko, že mě pokaždé něčím překvapí klidně vzala na sebe (♥)... :D :)
      P.S. Hodně štěstí s učením (viz. tvůj následující post ;)). Taky toho mám teď jak nas*anýho. Tenhle týden píšem asi milion testů a dost by mě zajímalo, jak je budu psát... :D :/ :D škoda, že jsem takovej flegmouš, mohlo by ze mě něco být... :D

      Vymazat
    3. Asi bych to taky překousla :D. I když... nevím, moje fanaticky platonická láska k Damonovi či Ianovi nějak odezněla a ustálila se na pouhém slintání :D.
      Díky :). Joop, před uzavřením známek je to vždycky maso. Ještě nám to tak hezky naplánovali, že mám na zejtra 2 pololetky a půlku maturity ze zemáku. Budu je žalovat!
      Heh, obávám se, že i když já se snažím, nic ze mě nebude, což je ještě smutnější :D. Ale naštěstí jsem optimista :).

      Vymazat
  10. Teda nechat to takhle otevřený - fuj, že se nestydíš! :D Jinak se omlouvám za opožděný koment, ale ačkoliv mám dovolenou (čti mateřskou), je toho na mě hodně. Zkuste se taky pokusit uklidit celej byt, uhlídat u toho štěně, kocoura, dospělou čubu a ještě si u toho najít čas koukat na True Blood... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moment... ty seš mamina, nebo můj rozbředlej mozek si zas něco vysumíroval?? :-O A nebo je to kvůli tomu štěněti? :D
      Jinak pohoda, já mám taky jisté resty ve čtení povídek, sice trochu času každej den mám, ale čtu toho tolik (tím myslím učení, ne povídky), že nejsem schopná pojmout nic dalšího. Moc nezvládám ani komunikaci :D :/
      True Blood jsem sledovala do 4. série včetně, pak mě to nějak opustilo, možná ty dlouhý pauzy. Ale je to celkem zajímavej seriál, takže chápu :).

      Vymazat
    2. Štěně díkybohu, jsem ještě mladá! :D To mi bohatě stačí - zvlášť po tom, co jsem se dneska vrátila domů a ta malá bestie mi sežrala celej vrh skinny morčat i s mámou... Což nesu těžce, páč to byly černý miminka a jejich mamina byla moje oblíbená... :(
      Tak já jsem teď u pátý série někde v půlce a pořád mě to ba - naopak mě přestává bavit TVD, maj teď taky dlouhý pauzy a od tý doby, co je z Eleny upír to stojí za houby. Ale stále doufám, že nějak překvapěj...

      Vymazat
  11. Kapitolu jsem četla dneska ve škole ale stihla jsem to jen dočíst bo mě pak chytil učitel jak jsem na netu a odpojil celou třídu :D jojo všichni na mě pak byli naštvaní.. :( no takže komentář píšu až ted.. Po dlouhé době se mi kapitola hodně líbila (promiň že to říkám takhle na rovinu ale víš že já jsem zapřísáhlá delenovka) :D Jsem ráda že mezi Elenou a Stefanem nebyla zas nějaká pusa :) a Ivan se mi v téhle kapitole docela líbil.. líbilo se mi jak to všechno odůvodnil a docela ho i chápu.. no a ten otevřenej konec, přiznám se že si vůbec napamatuju že jí něco takového řekl :( ale jen tak tuším že bude chtít aby z něho udělala upíra :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby tví spolužáci četli DZ, tak tě jistě pochopí a prominou ti :P:D:D:D.
      V pohodě, lepší ošklivá pravda než hezká lež :). Navíc jsem ti to furt nezprotivila tolik, abys přestala číst (zatím :D), a to je hlavní.
      Ivan je dobrák, ale trochu moc na ženský. I tohle o sobě říkal na začátku spolu s tím, že Elenu bude časem potřebovat. Přesné popsání jeho maličkosti z jeho úst bylo: "Jsem starej vůl, co má slabost pro ženský." A už od tohohle tvrzení mi bylo jasný, že se od Eleny nedokáže držet stranou :D.

      Vymazat
  12. Tak on chtěl prostě a jednoduše využít situace... hm, to bych do něj sice řekla, ale nemyslela si, že to v Elenině případě udělá. A ještě to takhle bez zábran přizná, ts ts ts :)
    Elena mi taky drobet přišla jako naivka, co se diví, že spolu lidi spí jen třeba z rozmaru, jako by byla naštvaná, že v tom z jeho strany nebylo něco víc. Pak to ale vypadalo, že se jí i ulevilo.
    Jsem fakt napnutá, co to po ní chce.

    OdpovědětVymazat