Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

sobota 22. prosince 2012

24. kapitola

Komentář autora: Chtěla jsem ji publikovat až zítra, ale... že jsou ty svátky :D.
Taky u vás nastal konec světa až dneska v podobě vánočního úklidu? Ještě jsme dělali vosí hnízda, takže až teď máme hotový všechno cukroví. Dárky už mám taky z krku, bratr něco nakoupil, tak jsem mu dala 4 stovky a snažila se přesvědčit, že na tom není nic špatného a že jsem se snažila... 3 věci jsem koupila sama a pro dědu jsem stáhla 6 filmů... aspoň něco.
Hmm, podle anktety čte DZ 37 lidí. To se mi docela líbí. Docela hodně líbí!!! :) Ale nečekala jsem, že Damon bude mít tolik hlasů, sakra :D. Jsem si myslela, že vás Ivan trochu nadchl a ono ne-e. No nevadí, Stefan a Ronnie jsou poctěni (hlavně ty 2 hlasy u  Stefa mě těší, bála jsem se nuly :)), Elena nechápe, kde se u ní tolik hlasů vzalo, Ivan se tváří nezaujatě, možná trochu kysele, Katherine a Irina s tím počítaly ( i když Kath se trochu vzteká :D), jiná postava nemá ponětí, kým je, a Damon se na vás svůdně usmívá :P:D.
Ke kapitole: Po dlouhé době začneme Eleniným zápisem do deníku. Ráda to dodržuju :). Jinak komu nic neřekl Sneak peek, tomu to vysvětlí následující text.
Tak ať se líbí! :)
Edit: Poslední kolo soutěže u Michelle, můžete se těšit na moji, Večinu a Teřřinu (jak se skloňuje Terra? :D) povídku, pokud teda holky svoje dílka odeslaly, ale nemyslím si, že by se před koncem vzdaly. A píší opravdu skvěle, takže to stojí za váš čas a hlas! Povídky budou publikovány (předpokládám) během tohoto týdne zde: http://fanfiction-stories.blog.cz/


Milý deníčku.
Cítím se… zvláštně. Jak dlouho že už tady jsem? Čtyři měsíce? Děje se toho kolem mě tolik, že ztrácím přehled.
Včera jsem se probrala ze čtyř denního kómatu. Co ho způsobilo? Čtyři svalnatí upíři (začínám si myslet, že 4 je mé osudové číslo). Ivan kolem mě chodí po špičkách a je podezřele zamlklý. Něco na mě chystá, tím jsem si jistá.
Kromě znovu získání vědomí jsem včera také navštívila Stefana… Je na tom špatně, deníčku. Katherine si s nimi oběma zahrává ještě zvrácenějším způsobem než předtím. A co je nejhorší, Stefan si to všechno uvědomuje, protože se od ní nenechává ovlivňovat. Hrozně ráda bych jim pomohla, ale copak můžu, když ani nevím, kde jsou? Ten paličák mi to nechce říct! Ale já na to stejně přijdu…
Je toho víc, deníčku… V tom snu mě Stefan políbil… a bylo to tak - skutečné… a já mu nedokázala vzdorovat… Vím, že to nebylo správné, ale… já prostě nemohla. Nechtěla jsem…

Zaklapla jsem knížečku a podepřela si s ní bradu. Co se mnou udělal jeden nevinný polibek, bylo až neuvěřitelné. Úplně mě to rozpoltilo. Jedna moje část mi říkala, že se přeci nic nestalo, druhá mě proklínala a odsuzovala na smrt, třetí jásala a přemlouvala mě, abych mu to příště oplatila, a čtvrtá na mě koukala jak na blba, jak mě něco takového mohlo vůbec překvapit nebo dokonce rozhodit, když jsem sama věděla, že k tomu dříve či později stejně dojde. Většinou to končilo zatřesením mé hlavy a soustředěním se na jinou činnost.
Ivanovo monorytmické přešlapování po pokoji nade mnou mě ukolébávalo ke spánku. Naštěstí byla jeho pravidelnost narušena a vyrazil ke schodům.
„Musíme si promluvit.“
Znuděně jsem se k němu otočila čelem. Seděla jsem v rohu gauče v obývacím pokoji. Ronnie ležel na koberečku kus ode mě a hřál se u topení.
„Tak mluv.“
Postavil se za druhý konec sedačky a ruce si zaklesl o boky. Byl celý roztržitý a nervózně se hryzal do rtu, občas si přejel dlaní po obličeji. „Víš,… do hajzlu, jak mám začít…!“
„Týká se to toho mýho kómatu?“
„Ne. Jo. Tak trochu. Zeptej se mě na něco jinýho,“ zamával rukou a předklonil se, aby se mohl opřít o polstrovanou opěrku.
„Tak těch upírů?“
„Jo, to už je lepší! Chci si s tebou promluvit o tom, jak tě málem zabili.“
Povzdechla jsem si a pokrčila rameny. „Co s tím? Prostě jich bylo víc, byli silnější a -“
„Přesně tak, byli silnější,“ skočil mi dychtivě do řeči a kulil na mě oči.
„Asi byli starší.“ Vůbec jsem nechápala, kam tím míří.
„A co kdybych ti řekl, že existuje způsob, jak být ještě silnější a přitom nezestárnout o den.“
Z počátku jsem se mračila, ale jak se mi ta myšlenka rozvíjela v hlavě, zmocňovala se mě naděje a nadšení. Napřímila jsem se a přisunula k němu trochu blíž.
„Zeptala bych se tě jaký.“
„Nebezpečný. Trochu zvrácený. S následky, které nikdo přesně nezná. Přikládá se tomu spousta krásnejch přídavnejch jmen,“ ušklíbl se zavřenými rty.
„Teď trochu konkrétněji, prosím.“
„Asi před pěti lety jsme s Irinou v jedný hospodě narazili na takovýho starýho upíra. Počítáno v lidským věku, byl to takovej podivín, to je teď jedno. Byl přímo posedlej vším, co se týkalo nadpřirozena, dost toho věděl a dost toho napovídal. Mimo jiný nám vyprávěl i o dětské krvi, která prej dává upírům mnohonásobnou sílu. Je to docela logický, když si to tak vezmeš. Lidská krev je silnější než zvířecí, proč by nebyla ta dětská speciální? Často se jí přikládaly magický vlastnosti. Každopádně je toho víc. Ano, tahle krev tě učiní téměř nepřemožitelnou, ale bere si taky svoji daň. Problém je, že nikdo přesně neví jakou… Někteří po ní prej spáchali sebevraždu, jiní nemohli uhasit svou žízeň a vraždili na potkání. Byly prý ale i případy, kdy se nic zlýho nestalo, naopak, jako bonus těm upírům přestalo vadit slunce, jiné nezabilo dřevo… Ale nic z toho není jistý a nikdy potom už jsem o tom neslyšel ani nečetl. Mohlo by ti to hodně pomoct, ale klidně i zničit, je na tobě, jestli seš ochotná to risknout.“
Vypadala jsem, že zkoumám strukturu gauče, ve skutečnosti jsem však rozjímala nad Ivanovými slovy. Zní to trochu jako babská povídačka, ale co já vím, tou pro mě býval i vampyrismus a jak jsem dopadla… Proč by to nemohla být pravda? A proč to nezkusit? Představa, že budu silnější než Katherine, je opravdu lákavá, pak by vysvobodit Damona a Stefana byla brnkačka! Stefan by mi určitě řekl, kde se skrývají, kdybych ho přesvědčila, že je to bezpečné. A všechno by bylo zase v pořádku. Jenže co kdyby byla pravdivá i ta druhá část a já… bych za to zaplatila? Copak sebevražda, s tou bych se vyrovnala, ale šílené zabíjení? Ztráta svobodného myšlení? Ale co třeba skutečná nesmrtelnost a ta moc?
„Co bys udělal ty na mém místě?“ Povytáhla jsem víčka, ale hlavu nechala skloněnou.
„Jo, to kdybych věděl…“ povzdechl si a udělal několik kroků, jak znovu začal přemýšlet.
„Když jsi říkal dětská… jak moc dětská jsi měl na mysli?“
Otočil se a jeho pohled se vsáknul do mého. Tak tahle odpověď se mi nebude líbit…
„Novorozenecká, maximálně kojenecká, pak ztrácí účinky.“
„Fuj,“ oklepala jsem se při pomyšlení na to, jak cupuju malinká nemluvňátka.
„Abych řekl pravdu, dost jsem o tom přemýšlel a - myslím si, že by nebyl takový problém zajít do nemocnice, ovlivnit asi tak půlku personálu a v porodnici si nabrat pár zkumavek. Jedna zkumavka z každého dítěte, to jim přece nemůže ublížit.“
„To je odporný!“ vykřikla jsem a obrátila spodní ret naruby.
Ivan mě smířeně pozoroval a přikývl. „Já vím.“
„To přece… ahhgr!“
„Přežije jen nejsilnější, Eleno, a ty jsi dost slabá. Takže si buď koukej sehnat pořádnou armádu, nebo začni hrát tvrdě. Nebo se nech zabít, nebo zapomeň na svoje přátele.“
Zrazeně jsem se na něj zadívala, nakrčila nos a postavila se. To přešlapování je vážně nakažlivé…
„Takže bych to měla udělat?“ Vytáhla jsem si ruku z vlasů, se kterými jsem si do té doby pohrávala.
„Možná,“ pokrčil levým ramenem.
„Nezabijeme je, že ne? Jen jim odebereme trochu krve.“
„Samozřejmě, kdyby jim to mělo uškodit, vůbec bych to nevytahoval!“
„Dobře,“ přikývla jsem a zatahala se za spodní ret. „A co když se to zvrtne? Co když se ze mě stane vraždící maniak?“
Váhal. Drsně zkoumal můj zasmušený obličej plný obav, jakoby on sám žádné neměl.
„S tím bychom se už nějak vypořádali.“
„Zabil bys mě, kdyby to bylo nutný?“
Zachvěly se mu oči a brzy jimi uhnul od těch mých. Chápala jsem to. Položila jsem dost drastickou otázku. Ať jsme říkali cokoliv, ať jsme se tvářili jakkoliv, v srdcích jsme nosili jeden druhého. Sice ne nijak hluboko, možná ani ne na stálo, ale byli jsme tam.
„Nutnost je dost relevantní pojem. Beru na sebe veškerou zodpovědnost za tvoje chování a taky ji ponesu. Postarám se o tebe.“
Koutek úst mi vyletěl tak vysoko, že odhalil část mého chrupu. „Postaráš se, to se dá taky vyložit mnoha způsoby.“
„Jeden z nich to určitě bude,“ zůstal vážný.
„Tak na co čekáme? Jde se!“
„Dnes už ne. Je pozdě a já nerad lítám za úplný tmy.“
„Fajn, srabíku. V tom případě si jdu něco ulovit k večeři. Nebaví mě pořád jíst studený, jistě chápeš,“ zamířila jsem k věšáku, ale nakonec nechala kabát viset.
„Jdeš jenom v tomhle?“
„Oblíknu si jinej kožich,“ mrkla jsem na něj. „Jídlo máš v lednici. A nakrm psa!“
Dveře bouchly a já se ocitla ve večerní zasněžené krajině. Zavřela jsem oči a nashromáždila všechny okolní stíny, aby mi dělaly clonu. V druhém těle mi bylo hezky teplíčko, jen tlapy mě studily, a tak jsem se rozeběhla do houštin lesa.


Pokračovat na další kapitolu

27 komentářů:

  1. No bleee, miminka :( Ale tak jo, když bude mít větší sílu... ale co ty následky, hm? Na to jsem ještě zvědavá.
    Tahle kapitola byla nějak krátká, ne? Tsss, začínáš nás šidit... ale co se divím, my se k tobě taky nechováme moc hezky, že? :D :)
    Jinak, my už máme napečeno všechno, dneska jsme zdobili stromeček, já balila dárky... pro mamku i bráchu mám jenom tři - ňák nejsou money :D - a jinak máme asi všechno... :) Už to chci mít za sebou! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nemám ráda děti, takže pro mě nějaký miminka problém nejsou :P:D.
      Není o moc kratší než minulá... asi o 100 slov, to je nic, když si vezmeš, že jich je celkem 1200, většinou se pohybuju kolem tohohle čísla ;).
      Vy se chováte jako lidi...
      Chápu, taky už se těším, až tohle šílenství pomine a já budu mít konečně klid, i když... to asi nenastane :D

      Vymazat
  2. Já jsem si říkala, že je mi ten konec něják povědomej! :)
    kapitola sice krátká, ale hezká. Krev miminek mě trochu děsí, ale když je to nezabije a Elenu posílí, proč ne.
    Ještě mi chybí tři dárky, ale jsem líná někam jezdit a plýtvat čas vybíráním, takže nejspíš někoho přemluvím a složím se s ním ;D Vánoční nálada žádná. Možná jsem až moc počítala s tím koncem. :/ :D
    další kapitolu, co nejdřív! Budu se těšit :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, že máš co říct a neopakuješ se! :D Nechávala jsem tobě a tak nějak všem anonymům komentář u minulý kapitoly.
      Taky na mě nějak nepadá vánoční nálada :/. A dárky kupuju zásadně s bratrem na půl, sama bych to asi nedokázala :D.

      Vymazat
  3. Nádherný, prosím neudělej z ní monstrum.
    Jinak píšeš moc hezky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky ;) K monstru se pochopitelně vyjádřit nemůžu :D. Kdo ví... rozhodně Elenu čeká spousta příjemných i nepříjemných věcí.

      Vymazat
    2. PS: Díky, díky, díky! Sice nechápu jak, ale tvůj komentář mě právě přivedl na geniální myšlenku, jak vysvětlit jeden celkem velký nedostatek! Neřešte to, týká se to kapitol 30 až těžko říct, jen jsem to musela ze sebe dostat :D. Ouu jééé, čeká mě pěkná hromada přepisování - ouu nééé :(:D.

      Vymazat
  4. Prsteň mal na mňa jeden zo svojich temných účinkov a tak nie som prvý komentátor :/ :D
    Druhá časť kapitoly bola dobrá, dúfam, že to Elene poriadne skomplikuješ, aj monštrum beriem :D A to s krvou je veľmi dobrý nápad ;)
    Idem k Michelle. Som zvedavá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tenhle Prsten! Trvalo mi to skoro deset minut, než mi to došlo :D. My precious! :P
      To se neboj, komplikací ještě bude... :D Všeho druhu!

      Vymazat
  5. ehmm.. no k tomu zápisu v deníčku, chápu že se jí možná mohlo líbit když jí Stefan políbil atd.. ale vážně doufám, že z toho nebude něco víc, to by bylo už trochu moc po tom všem s Damonem a navíc když jsou manželé.. a vysávání miminek :D jen do toho :D teda sice je to trochu víc zvrhlý (ale tu trojku si tím nepřebila) :D už se totiž nemůžu dočkat až je konečně zachrání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak statisticky každý druhý manželství končí rozvodem, ne? :D:D:D
      Mně teda dětská krev přijde zvrhlejší než trojka - teda ne ve zkumavkách, ale představa, jak je někdo cupuje zubama... - ale to je asi dost subjektivní :).
      No, jsem sama zvědavá, jak tahle povídka bude vypadat :D.

      Vymazat
    2. Ne to ne tak krásná svatba to byla, žádnej rozvod to ne.. :( (přijde mi děsně vtipná ta představa Eleny a Damona u soudu jak se rozvádějí, to mám z toho že zůstávám u televize když si mamka pouští "soudní síň" :D ) no jo přímo vysávání miminek je asi zvrhlejší ale zase že jsou ve trojce bráchové :D :D

      Vymazat
  6. Nemám ráda děti :D Dokonce jsme s Charlie i napsaly seznam, proč je nemít. Je to sice trochu zvrhlý, že Elena bude pít dětskou krev, ale co, hlavně že osvobodí Damona se Stefanem a nakope Katherine za to její mučení :D Ono to vlastně dobře dává smysl. Kath je ujetá, Elena musí být taky ujetá aby je zachránila. Stefan mě štve, měl by Eleně říct, kde jsou a bylo by. Alespoň by pak měla čas vymyslet nějaký plán.
    A v anketě jsem dala Damon... a pak změnila na Ronnieho :D Damon se neurazí. Ví, že ho miluju, ale psy mám taky ráda, takže příště Dejmíku :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ha - aspoň, že jsem nebyla sama, kdo hlasoval pro Ivana. :D Damon je úžasnej, boží a já nevim co ještě, ale Ivan v tvém podání (a když si představim Stathama :D ) nemá konkurenci. :) Kapitola jako celek mě příjemně potěšila - po deseti hodinách v práci si hrozně ráda KONEČNĚ sednu a jsem ráda, že nemusim myslet na granule, pamlsky a PÍSKACÍ HRAČKY PRO PSY, na který v tom posranym krámu píská úplně každej! X/ :D Taky nemám ráda děti, takže představa Eleny cucající nějaký nemluvně mě nepohoršuje - se štěnátkem by to bylo horší... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *Team Ivan* :D :D Ale fakt, Ivan je bezkonkurenčný a ešte je celkom z tvojej hlavy, Šunkič. Sme len dve, čo to vidíme? :D

      Vymazat
    2. Myslím si, že kdyby neexistovala seriálová předloha, měl by Ivan více fanoušků ;). Snad jste mě pochopily, líp to stejně nevyjádřím :D.

      Vymazat
    3. Rozhodla jsem se změnit nick, snad nebudete mít nic proti - Mariam díky za nápad! :D

      Vymazat
    4. :D Já nic proti nemám, jen jsem zvědavá, jak dlouho vydržíš psát tak dlouhou přezdívku :D.

      Vymazat
    5. To nemusíš písať, to sa ti po kliknutí na tú kolónku rovno objaví :D
      Nie je začo :D

      Vymazat
  8. ke to úžasné :D :D

    OdpovědětVymazat
  9. 1. "Damon se na vás svůdně usmívá :P:D." - pěkné :)
    2. K povídce, ten nápat s krví miminek pochází z tvé hlavy? Velice nápadité. Ten konec jsi už zveřejnovala dřív, že jo?
    3. Zveřejnila jsem 2. kapitolu Větší hrozby a přijde mi to nějaký divný. A možná jsem tam udělala jeden špatný tah - Bude to psáno z pohledu více osob, abych mohla víc rozvíjet děj.
    4. Musím ti doporučit jeden film. The Perks Of Being A Wallflower. Úžasný a vedlější roli v něm hraje Nina Dobrev.

    OdpovědětVymazat
  10. Chaky: Já byla jeden čas skálopevně přesvědčená, že něco takovýho, jako je dítě, nechci, ale už jsem trochu polevila a připustila si, že jednou by se možná jedno mohlo hodit :D.
    To, co jsi řekla o Eleně a Kath, mi připomnělo Stefana a jeho: "To beat the villain you have to be the better villain." :D Nevím, jestli to tak úplně bude i tady, ale rozhodně půjde víc a víc do tuhýho :).
    Elena momentálně vidí Stefana jako ty :D.
    Handě: Neříkej mi, že si ty pískací hračky kupujou! Bych jim dala našeho psa na tejden a oni by na takový zlo už ani nesáhli :D.
    Joo, chápu tě, nemohla bych psát kapitolu o večeřícím Stefanovi :/:D. Jedině že by měl svoje "ripper" období a papal by lidičky.
    Jinak jsem ráda, že ti to zpravilo den :).
    Andul: No... jak se to vezme, z mojí hlavy. To je asi jako s tou upíří dimenzí... prostě není to nic, co by ještě nikdy nikdo nevymyslel, ale jakoby ano, nápad na použití je z mojí hlavy :D.
    Na kapitolu kouknu zítra, díky za upozornění ;)
    Vím, že v tom hrála, ale neviděla jsem to. Hraje tam v hlavní roli... no... :D jakoby Hermiona, že jo? :D Tak dík za doporučení, to se vždycky hodí :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo. Hlavní role: Emma Watson (jakoby Hermiona :)), Logan Lerman (Persy Jackson), Ezra Miller a další.
      Podle mě opravdu úžasnej film. Budu se na něj muset brzo podívat znova :)

      Vymazat
    2. Yop - kupujou, vybíraj, pískaj. Děti pískaj. A mě už z toho píská v hlavě... Ale ještě zítra to dám... XD

      Vymazat
  11. Teda... miminka, to jsem nečekala, ale jsem zvědavá, jak se to vyvrbí dál. :))

    OdpovědětVymazat
  12. ALALKA: Souhlasím, Stefan je ťutínek. Můj vztah k Salvatorákům se tak nějak pořád vyvíjí. První sérii DZ jsem měla jasnou "Delenu" a Stefan v poho, postupně jsem začínala zjišťovat, že Stefan je vlastně víc než jen v poho a teď jsem ve stádiu, že ho mám možná o trošku radši než Damona :D Klíčem k tomuhle je brát v úvahu Stefana jenom z první a druhý série seriálu. Vlastně všechny postavy, tam jsem je ještě bezmezně milovala. Teď už velmi omezeně.
    A k tomu s těma komentářema, já tu měla takovou menší komentářovou krizi. Chtěla jsem, aby určitý kapitoly komentovali všichni, co to čtou, protože pro mě byl důležitej buď den publikace nebo obsah kapitoly, jenže se na mě lidi vyprdli a já se naštvala a místo 23. kapitoly, kterou jsi četla, jsem odpublikovala tuhle (bez toho "alternativní konec", to jsem dopsala později) http://sunkic-povidky.blogspot.cz/2012/12/23-kapitola.html. Je to strašná hovadina a ještě k tomu strašně napsaná. Ale jak pak lidi hezky komentovali :D. A teď už na ty komentáře víceméně kašlu... opravdu jenom víceméně :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teda, novej nápad a hnedle to má lepší spád :) a jako nápad to je luxusní, přijde mi to i přirozený... logický (máš to hezky vysvětlený, prostě žádná ujetá fantasmagorie :D)
      S těma pocitama ke Stefanovi, konkrétně tady mi to nijak nevadí, naopak - docela mě mrzelo, že se nepolíbili, Stefanovi by to určitě pomohlo čelit těm Katherininým nechutnostem. Plus fakt, že víme, že Damon je ve svém stavu tak nějak spokojenej a netrápí se.
      Zato v seriálu mě to sere neuvěřitelně, ani se na ten díl po pauze netěším, mám ráda oba bratry a ať se Elena zachová jakkoli, tak bude jeden nebo druhej (podle proma soudím oba) trpět, chjo :( Heh, dokonce jsem v tý závorce stvořila rým!
      No jo, získat komentáře je složitý, aspoň se můžeš podívat, kolik máš zobrazení, takže víš, že to čtou. Já taky někdy nevím, co do toho bílýho políčka napsat, hlavně jsem váhala, jestli mám na začátku komentovat i takhle opožděně, půl roku zpět. Snad ti nevadí ty moje výlevy číst, zvlášť jestli si i čteš tu kapitolu, na kterou reaguju, když máš plno práce před maturitou :)

      Vymazat