Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

sobota 3. listopadu 2012

I když tu nejsi...


Ruce zaražené hluboko v kapsách tenké černé bundy. Medové vlasy po ramena vlající ve větru. Slunce na obloze odmítalo hřát. Takto si kráčela mladá žena, měli bychom spíše říct dívka, k Václavskému náměstí. Výjimečně neměla v uších sluchátka. Vždyť přece nešla sama. Doprovázely ji její vzpomínky a ona jim tiše naslouchala.
Od hlavního nádraží to nebylo daleko. Nepotřebovala, aby ji tam vedl jako tenkrát. Nahlédla skrz sklo do McDonaldu, když kolem něj procházela. Vzpomněla na své tousty v tašce a spolkla sliny. Sestupovala po náměstí ve svých pohodlných botaskách. Jaké boty to měla tehdá? Usilovně přemýšlela a zírala na špičky naleštěných pum. Ty (v současnosti děravé) adidasky? Nebo černo-modrá adia? Nevěděla.
Ostře zahnula doprava. Uprostřed ulice se tyčila stará věž se špičatou střechou. Levý koutek se jí vyhoupl až k uchu a ohlédla se ke své levici. Nebo šel tenkrát po její pravici? Nezáleželo na tom. V tu chvíli nešel po žádné její straně. Její úsměv se stal smutným, ale nevrátila hlavu do původní polohy, místo toho řekla bezhlasně zavřenými rty: „Pamatuješ si, jak jsme si mysleli, že už jsme na Staromáku a že tohle je radnice?“ A na to jí nehmotnými zavřenými rty bezhlasně odpověděl: „Konala se tam výstava něčeho sci-fi a ty jsi nechtěla jít, protože nerada utrácíš peníze.“
Jeho tyrkysové oči a blonďaté vlasy se rozplynuly a ona opět zírala na šedý asfalt. Nikdo si jí nevšímal. Nebyla výrazná a kolem bylo tolik lidí. Přidala do kroku, přeběhla silnici a vzhlédla k budově České národní banky, která měla na svých malinkých ochozech dráty proti holubům. „Měli by je sundat,“ sdělila svému společníkovi, který s ní nebyl. „Měli bychom je hlavně vykrást. Pak bych ti koupil diamant a udělal z tebe svoji sekretářku ve vlastní firmě. Nepracovala bys, jen mi vařila kafe a lakovala si nehty.“ Ohlédla se a očekávala, že uvidí jeho tvář. Jeho tvář, kterou tak milovala, i když nebyla perfektní, i když si ji ve svých snech nedokázala vykreslit přesně, i když ji na nádraží téměř nepoznala. Stačilo naslouchat svému srdci, jeho zběsilý tlukot jí řekl, jestli je to on - kdyby to takhle vysvětlila nahlas, musela by se sama sobě smát! Nicméně když se otočila, nikoho neviděla. Jen mlžný opar vzpomínky na jeho úsměv. Skousla ret zevnitř, povzdechla si a šla dál.
„Prašná brána, tu jsme poznali.“ Vydala se cestou pod jejím podloubím, ignorovala spoustu otravných turistů s foťáky. Nic ji nemohlo překazit tuhle chvíli. Za branou následovala další křižovatka. Váhala a vraštila čelo. Šli určitě tou nejsnadnější cestou… Naprostou jistotu nezískala, ale vydala se ulicí, kterou šla většina. Věděla, že musí dojít na Staroměstské náměstí, to byl její další záchytný bod. Znovu se pro sebe usmála. Už to byly tři roky a ona to měla stále před očima. Na její paměť opravdu úctyhodný výkon. Míjela nezajímavé domy, až jí cesta vyplivla před radnicí. „Tenkrát jsme měli štěstí, bylo poledne,“ konstatoval. „Podezříval jsi mě, že jsem nikdy neviděla bimbat Orloj.“ Uchechtla se, protože: „Smál ses mi, že jsem řekla BIMBAT Orloj.“ „Směju se ti i teď.“ „I když jsme ho oba viděli, tahal jsi mě dopředu skrz všechny ty lidi.“ „A tys mě následovala.“ Srdce jí podivně zatepalo. Vždycky bych tě následovala, kdybys mě nechal. Nebylo však poledne, nebylo tam tolik lidí a především tam nebyl on… Přistoupila blíž k radnici a dutě si prohlížela staré hodiny. Bylo jí horko, a tak si rozepla bundu. Jak tak zip klouzal, nová vzpomínka se probudila v dívčině mysli. „Ten zip se mi rozbil.“ „A snažila ses ho v té tlačenici opravit.“ „Ale nešlo mi to, protože jsem neschopná. Nicméně mluvíme o mně, takže jsem se nevzdala.“ „A mě už nebavilo poslouchat tvoje: áááhgrr, uííí, proč to nejde, sakra, tak se zapni, ty hajzle; a tak jsme zastavili a já se pokusil tě zapnout.“  A já se vznášela, když jsi stál tak blízko. „Ale taky se ti to nepovedlo. A tak jsme šli dál a já to stejně pořád zkoušela, až se mi to konečně podařilo.“ Její vzpomínky a touha ho mít po boku pomalu přesahovaly meze všeho. Ještě chvíli a mluvila by si nahlas sama pro sebe jako nějaký schizofrenik. Silueta štíhlého, vysokého muže, i jeho bychom možná měli nazvat chlapcem, se její vůlí pomalu rozpouštěla a ona mohla pokračovat dál.
Opět ztratila jistotu. Ale musela to být ta nejpřímější cesta na Karlův most. Obešla zleva radnici a vydala se obyčejně vyhlížející ulicí, která byla plná obchodů s lacině vypadajícími ale ve skutečnosti drahými suvenýry. Pro ni žádné vzpomínky neměla, a tak si připadala náhlé osamělá a plachá, sama v cizím městě. Pochyby o jejím výletě a duševním zdraví, které ji pronásledovaly již ve vlaku, se na ni znovu sesypaly. Přidala do kroku a modlila se, aby si už něco vybavila.
Zastavila na přechodu pro chodce. Nepovídali si tady o autoškole? Nebo možná o vejšce, protože jim název ulice i mostu, na který mířili, připomněly Karlovu univerzitu? A nehádali se, kdy přesně byla založená? Netušila. Věděla jen, že si tehdá neustále opakovala, aby si všechno dobře zapamatovala, aby na to pak mohla vzpomínat a snít o tom a vyprávět… Vždycky věděla, že nic cennějšího nezíská…
Všichni ti umělci, ty davy lidí. Některé věci zůstávají pořád stejné. Zvedla oči k jedné ze soch a semkla obočí. „Netahal jsi mě k těm sochám a nechtěl jsi číst tabulky pod nimi?“ Téměř ho cítila stát vedle sebe. „Jestli ano, tak ses určitě netvářila nadšeně.“ V duchu svého ducha si jeho odpověď upravila: Jestli ano, tak jsem tě určitě tajně pozorovala a vrývala si do paměti každičký detail. Smutně pokračovala dál. Věděla, že při cestě zpátky se na tom mostě odehraje něco krásného, pro většinu lidí něco zcela nicotného, ale pro ni zážitek na celý život.
A zase okno! No tak, kudy na hrad? Naštvaně zafuněla a prostě šla. Šla a šla a lidi kolem ji vytáčeli, na pohledy mužů odpovídala vražedným, na pohledy žen kyselým, na pohledy dětí zděšeným. A u hradu se zastavila. „Určitě jsem tě vzal na vyhlídku.“ „A já určitě chtěla do Chrámu svatýho Víta,“ odpověděla a prošla kolem stráže v proudu turistů. „To byl můj původní plán, jít se podívat dovnitř. Miluju tu stavbu.“ „Šli jsme zjistit do informačního střediska, kolik to stojí.“ „Bylo to drahý, s nějakým okruhem. Moment, nepatří tahle vzpomínka mě a mojí mamce?“ Ignoroval její poslední dotaz. „Řekl jsem ti, že když řekneme, že se jdeme poklonit Českým klenotům, budeme mít vstup zdarma. Nebo když budeme tvrdit, že jsme věřící.“ Trochu se zamotala. Nevěděla přesně, jestli s ním mluvila o tomhle. Nicméně se vžila do role a hry, kterou sama vytvořila. „Ale já nechtěla lhát, a tak jsme tam nešli.“ Pokračovala dál, až se dostala k hradním příkopům. „Tam jsem chtěla, protože se ráda procházím v přírodě a navíc se nic neplatilo.“ „Povídali jsme si o hudbě a - “ Ne! O tom jsme mluvili až na vyhlídce! Utišila svou šílenou mysl a vydala se dolů. Po cestě se bavili o spolužácích a botách, tím si byla skoro jistá. Pospíchala k lavičce, ke které měla krátký příběh.
„Byli jsme rádi, že sedíme.“ „Jsme rádi, že sedíme.“ Usmála se. „Tady jsem dostala konečně hlad. Bylo mi špatně, když jsem vyjížděla.“ Protože jsem byla příšerně nervózní, že tě zase uvidím. „Minule jsi kvůli tomu nepřijela vůbec. Šla jsi k doktorce, ta na tebe koukala jako na simulanta a řekla ti, že jsi dehydratovaná. Neměla jsi chuť k jídlu, motala se ti hlava a zadýchávala ses.“ „A volala jsem ti kvůli tomu. Pokud jsem ti nebrečela do telefonu, potom určitě.“ Odmlčela se, i když už hodiny nevydala hlásku. „A nabízela jsem ti jeden ze svých skvělých sendvičů!“ „Nevím, jestli jsem si ho vzal.“ „Vyprávěl jsi mi o pin pongu, který tak miluješ. A o festivalu, kde jsi slavil narozky. Kam jsi mě pozval a moje rodiče mě nepustili...“ Brečela jsem kvůli tomu minimálně sto nocí. „Ten festival byl skvělej. Až na to, že jsem viděl hořet nějakou ženu. Cítil jsem spálené maso a vlasy, když jsem přes ni přehazoval svoje tričko. Svoje oblíbené tričko, které jsem pak vyhodil.“ „Stavěl jsi pyramidu ze skleniček.“ „Foukal vítr a bylo hnusně.“ „A byl jsi nalitej.“ Nekoukala se na místo, kde tehdá seděl, koukala před sebe. Periferně ho zahlédla, jak se k ní otočil čelem. „A ty jsi mě soustředěně poslouchala a usmívala se.“ Také k němu obrátila obličej, ale tak silná její představivost nebyla - chlapec se rozplynul. Do očí se jí draly slzy. Proč jí potom nikdy nenapsal? Proč když se před prázdninami ozvala, byl štěstím bez sebe, už byli téměř domluvení, ale když přišlo na detaily, neodpověděl? Proč se musel po dvou letech ozvat zrovna v tu dobu, kdy na něj neměla čas? Poprvé měl přijet on za ní a ona nemohla. Jak mohl být tak krutý? Jak na něj nemohla přestat myslet, když ho viděla jen párkrát a prakticky ho neznala?…
Zvedla se a šla dál. Cestu si nepamatovala, jen zlomky rozhovorů, které si znovu přehrávala. Jak potřebovala na záchod. Jak se vztekala, že za něj chtěli peníze. Jak se bavili o drogách a alkoholu. Jak na tom oba byli podobně. On měl rád vanilkové doutníky, ona lehké cigarety. Kouřila před ním? Nejspíš ne, bylo jí přece špatně. Tentokrát si však zapálila. I kdyby tam s ní právě byl, dopřála by si svou dávku nikotinu. Klesala ulicemi, vdechovala smog z aut. Povídali si i o partnerech. Jistě. A o tanečních. Nenápadně se snažila zjistit, jestli se mu nějaká líbí. Měl rád hubené blondýnky, tím pádem byla jeho typ. Často jí to naznačoval a ona pokaždé rudla ve tvářích a smála se jak blázen. Sama si však uvědomovala, že je k ní jen milý a že takhle pravděpodobně flirtuje se všemi děvčaty, které to mají v hlavě alespoň trochu v pořádku a odpovídají vzhledem svému pohlaví. A ona se nikdy nepovažovala za krysu z kanálu. Když mu ona naznačovala své sympatie, vždycky jí to přišlo… zvláštní. Upřímně nevěřila, že nemá ani tušení, co se jí honí hlavou. Nikdy se neuměla dost dobře přetvařovat a maskovat tak silné emoce… to by zvládla jen učená herečka. Opět se usmívala. Mluvili spolu i o sexu. Nedělali si srandu, že se spolu vyspí? Možná že ano, i kdyby, tak co? Velká slova, žádné činy, žádné city. Ne oboustranně…
Neměla v té době náhodou přítele?…
Konečně se blížila ke Karlovu mostu. Tady se to stalo. Provoz ještě zhoustl a ona mu nestačila. Téměř ho neviděla, když se po ní otočil. A pak se ozval jeho příjemný hlas: „Pojď, ať se mi neztratíš,“ a chytil ji za ruku. Vlastně spíš za rukáv, který měla přetažený přes prsty. Protlačil ji k sobě a šli dál. Trochu si povytáhla bundu a ucítila jeho dlaň na své. Tvářit se neutrálně, tvářit se jako že se nic neděje, s ním nebylo ještě nikdy tak těžké. Držel ji za ruku. Jako se drží děti ve školce, bez propletených prstů. Ale relativně pevným stiskem. To bylo asi poprvé a naposledy, co se jí potily dlaně. Většinou se jí spíš nedokrvovaly prsty a měla je jak z ledu. V tu chvíli se smažila. Držel ji. Jako svoji dívku. Kdyby někoho potkali, určitě by si myslel, že jsou pár, už jenom proto, že lidé zbožňují drby. Nejistě se k němu natiskla, potlačovala třes a polykala srdce. Určitě nic neříkala. On možná ano, ale silně pochybovala, že tomu věnovala pozornost. Soustředila se jen na ten dotek. Nic se tomu nemohlo vyrovnat. Polibek by byl příliš, ten by neustála. Tohle bylo maximum a ona si ho maximálně užívala. Bylo to na podzim a vzduch byl chladný a vlhký. Přešli most a octli se opět na tom přechodu. A on ji stále držel, i když už nemusel. A ona potřebovala smrkat a kapesník měla přesně v té kapse, do které by se přirozeně dostávala pravou rukou. Za pravou ruku ji držel… Věděla, že se za to bude nenávidět. „Počkej, potřebuju kapesník.“ Ani nevěděla, jak to ze sebe dostala. Pustila se ho a vysmrkala. Pak už se jí nechytil a ona o tom alespoň půl hodiny přemýšlela.
Vrátila se na Václavském náměstí. „Tady jsi mě vzal do knihkupectví.“ „Ukazoval jsem ti knížky o počítačích.“ „Neměla jsem tušení, o co v nich jde. Myslím, že jsem se rozhlížela po nových fantasy.“ „Které mě vůbec nezajímaly.“ „Ani nevím, proč jsme sem šli. Nic jsme si nekoupili.“ Přesto se tam šla podívat znovu. A znovu si nic nekoupila.
Na nádraží zjistila, že má ještě dost času. Tenkrát i tentokrát. Zamířila k Burger Kingu. Objednala si velkou kolu a posadila ke stolku pro dva. „Tu kolu jsi mi tenkrát zaplatil, i když jsem nechtěla.“ „Měla jsi u sebe málo peněz, protože jsi většinu utratila za vlak.“ Ušklíbla se. „Koukal ses mi do výstřihu.“ „Protože byl hlubokej a ty jsi v tý zimě seděla přede mnou jenom v tílku.“ „Vždycky nosím tílka.“ Povzdechla si. Pomalu srkala kolu a věděla, že se s ním brzy bude muset rozloučit.
Naposledy překontrolovala jízdní řád a čas a vykročila k nástupišti. Vlak už ji očekával. „Minule jsme se rozloučili tak rychle.“ „Pro jistotu jsem se ptal nějaké paní, jestli jsme tam správně.“ „Spěšně jsi mě objal a já odešla.“ „Nemával jsem ti.“ „Ani jsem s tím nepočítala.“ A přesto mě to zamrzelo. Dopřála si poslední pohled. Ještě jednou si ho představila, jak stojí vedle ní a usmívá se. Pak nastoupila. Sedla si do poloprázdného kupé, nasadila do uší sluchátka a pouštěla si zamilované písničky. Tolik utrpení a tolik slasti. Tolik radosti ze shledání a tolik smutku z loučení. Nevěděla, jestli se má usmívat štěstím nebo plakat zoufalstvím. A tak se smála uslzenýma očima jako tenkrát. Jako vždy když na něj myslela. Stálo to za to. Po každém probuzení z noční můry si říkala, že musí myslet na něco hezkého, a nejednou tím něčím hezkým byl právě on. Nikdy se to nedozví. Věčně se bude trápit. A všichni budou spokojení…

20 komentářů:

  1. Mám v očích slzy. A určitě to není tím, že mám nejspíš zánět spojivek.
    Jak tě něco takovýho mohlo napadnout? Já bulím jak želva jen při pouhém čtení... Neměla jsi mokrou klávesnici?
    Tak krásné a zároveň tak smutné... :(
    Navíc jsem byla mile překvapená, že se to odehrálo v česku... :)
    Fňuk...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Já myslea, že u toho budete usínat a že to ani nedočtete (i když možná se i tací našli) :)
      No, měla jsem trošku takovou... náladu. Brečela jsem do polštáře (jinak jsem úplně normální :D).
      Děkuju moc :) A doufám, že už pracuješ na soutěžní povídce ;)

      Vymazat
  2. Od druhej vety s medovými vlasmi som mala v mysli vykreslenú teba. Bolo to akoby o tebe, že? Všetko mi tam pasovalo.
    Úžasné. Tie "myšlienkové rozhovory" boli napísané dosť dobre...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... ok, přiznávám se. Kdo jinej by řekl "bimbat Orloj" :)
      Proto se mi to nechtělo moc zveřejňovat, ale co... Stejně už je každýmu jasný, že jsem blázen. Všechno je podle skutečnosti až na to, že jsem si ten výlet nikdy nezopakovala, jakože bych se sama vydala do Prahy a procházela místa, kde jsem byla s ním... - nerada utrácím peníze a vlak něco stojí :D A taky mám zbytky rozumu...
      Nedávno jsem mu psala k svátku (jsem neponaučitelná :D), takže jsem si na všechno vzpomněla a musela se z toho vypsat...
      Tak, a Verča už ví, jak mě něco takovýho napadlo :D Upřímně bych neuměla něco takovýho napsat o fiktivní postavě...

      Vymazat
    2. To, že to je podľa skutočnosti, tomu dodáva väčšiu silu :O
      A máš rešpekt za odvahu :D

      Vymazat
    3. Jono, to je jediný na tý povídce zajímavý, že je to podle skutečnosti :D
      Tomuhle neříkám odvaha, spíš... blbost, prostořekost, určitě to souvisí i s egocentrismem :D Ale zjistila jsem, že se píše opravdu nejlíp o tom, co má člověk zažitý. Čím víc, tím líp. V každý povídce se tak trochu promítám :).
      Každopádně jsem ráda, že se vám to líbilo :). Škoda, že to četlo asi tak 12 lidí, ale komentáře jsou jenom 2 :D

      Vymazat
    4. Čiže na vzťahy sa v mojich poviedkach pozerajte so zatvorenými očami, pretože to zažité veruže nemám :D :D

      Vymazat
    5. Tak každej má svoje takový věci, co nezažil, ale píše o nich :D Vraždu taky většina autorů detektivek neviděla ani z vlaku :P

      Vymazat
  3. Já jsem si tam tak dosadila tebe - tak nějak mi nesedělo, že by to nebylo podle skutečnosti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chválím tvůj postřeh ;) Moc jsem to nemaskovala, pravda, ale stejně :).

      Vymazat
    2. Ooo, díky - postřeh nikdy nebyl moje silná stránka... XD

      Vymazat
  4. To bylo ták smutné až mi to vehnalo slzy do očí. Píšeš moc krásně, úplně jsem se do toho příběhu vžila a to že jsi to psala podle skutěčnosti, jak jsem se dozvěděla až v komentářích mě ještě víc rozesmutnilo. Ty tvoje povídky na mě mají vždycky takový účinek, že je mám ještě několik dní v hlavě. Stejně jsem to měla i u té tvojí soutěžní povídky u Michelle. Mě se většinou líbí takové depresivní povídky daleko víc něž happy endy, tohle mě víc chytne za srdce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) To jsem moc ráda :) Teda pokud z nich nemáš několikadenní deprese, to by asi nebylo úplně ideální :D:(.
      Já jsem docela velkej fanda happy-endů, ale... no, prostě člověk by to měl střídat, vždyť ani náladu nemá pořád stejnou :)
      Ale už bych mohla napsat něco veselýho, to jo. Kromě Já chci taky! a pár kapitol z DZ nepíšu moc optimisticky :D.

      Vymazat
    2. Nene deprese nehrozí :D ikdyž mám ráda takové depresivní povídky tak jsem jinak optimistickej člověk :D No jako happy endy mám ale taky ráda, třeba DZ tam doufám plánuješ happy end jinak by mě to hodně mrzelo. Taky mi přijde, že píšeš většinou takové smutnější věci, ale tak třeba se ti líp píšou depresivnější povídky a nebo to taky záleží na náladě, hádám že u psaní tohohle jsi musela většinu probrečet. Jinak povídka je vážně skvěle napsaná, moc se mi líbily ty monology v její hlavě, fakt zajímavej nápad.

      Vymazat
    3. Tak to jsem ráda, že jsi odolná :D
      Když nad tím tak přemýšlím, málo kdo píše optimistický věci...
      Nevím, jestli bude u DZ úplnej happy-end, ale určitě tam nebude úplnej... sad-end :D
      Pff, kdybych brečela jenom při psaní :/:D Je to vážně hodně osobní povídka... na tohle jsem prostě asi exebionista... někdo ukazuje tělo, já tohle, teď kdo je horší.
      Každopádně se to psalo samo (teda s malou pomocí google map, přece jenom, jsou to tři roky zpátky a nejsem Pražanda), tak jsem ráda, že se to i líbilo :)
      Ale až budu celosvětově slavná a uznávaná spisovatelka, tak to smažu, protože by si to dotyčný radši neměl nikdy přečíst! :D

      Vymazat
    4. Si si istá, že DZ bude mať vôbec "end"? :D Vieš, taká "never-ending story" :D Verím, že dáš aj štvrtú sériu :D
      A inak, tá tvoja súťažná poviedka je asi riadne dlhá s toľkými slovami, ne? :D Ja mám 829 a to ju mám na dve strany a pár riadkov. Ok, priznávam, často je len pár slov v riadku. Ale aj tak! :D

      Vymazat
    5. Ts, to víš, že to bude mít konec! :D Jen to bude tak rok nebo dva trvat tím mým tempem :D
      Já pořád říkám, že neumím psát jednorázovky :/ Mám to na 6 stran... a už se mi začíná líbit myšlenka, ale některé věty mi nedají spát, snad se s nimi do středy vypořádám :)
      Někdy méně znamená více :P důležité, že dokážeš zaujmout těma dvěma stranama. Já prostě musím popisovat okolnosti :D
      A mimochodem, tvoje členění do odstavců se mi líbí ;) To je další věc, co mi tentokrát dělá problémy... já, enter a delete... a zběsilý cvakot :D

      Vymazat
    6. Aj NZN bude mať raz koniec... :D Raz! :D
      Ja neviem písať nič dlhšie. Žeby tu Verča bola jediná, ktorá nemá problém písať ani tak, ani tak? :D :D
      Ďakujem :D

      Vymazat
  5. Vyrazila jsi mi dech. Je to nádherný... Strašně moc si tě vážím, jen tak někdo nemá odvahu napsat něco, co ho tíží po pravdě. Já jsem si tak v půlce začínala představovat tebe a měla jisté podezření. Z toho, jak je to napsané, ty pocity a všechno kolem, slova a vzpomínky jsou opravdový :) Podle mě jsi perfektně vystihla myšlení většiny holek na světě a úžasně jsi to zformulovala do jednorázovky. A jsem moc ráda, že jsem si to přečetla. Ve většině tech myšlenek atd. se docela i vidím :) Přemýšlím dost podobně, co se kluka týče.
    To s tím držením ruky.. ach :)) Nádhera! Bulela jsem u toho jak děcko a modlila se, aby mi sem teď náhodou někdo nepřišel. To bych asi nedokázala vysvětlit svojí sestře, že čumím do monitoru a brečím :D A najednou mám chuť poslouchat smutný písničky, strašnou chuť :) Už vím, co si před spaním pustím.
    Chytlo mě to, báječný! Jsi statečná, buď nadále :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ok, musíme ty komplimenty omezit, nebo mi vážně... nevim co, zůstane ten přiblblej úsměv a ta věc, kterou nazývám mozkem, už nebude sloužit ani na to málo, na co slouží! :D
      A opravdu mi nevadí, když delší dobu nekomentuješ, hlavně když budeš stíhat svoje věci ;)
      Joop, to byl jden z důvodů, proč jsem se odvážila to publikovat - která holka si něčím podobným neprocházela? Nemám se za co stydět, jen si nikdy nebudu jistá, jestli je vhodný o tom mluvit takhle otevřeně. Proto to nemá žádnej komentář autora - všichni nečtou komentáře dole, všem nedojde, jak moc to je osobní, takže ne úplně všichni mě "odhalí" (chabý, ale aspoň něco :D).
      Překvapuje mě, že u toho brečíte, ale těší mě, že je to emotivní. Bála jsem se, že bude jenom pro mě :)

      Vymazat