Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

neděle 21. října 2012

Chm? :D

Ne, nemá to být "hm".
Právě jsem shlédla výsledky soutěže u Michelle, které jsem se spolu s Verčou, Mariam a dalšími účastnila. No, když jsem svoje dílo dopsala, musela jsem se smát. Proč? Protože jsem věděla, že mě s tím většina pošle do prdele :D. Některé komentáře a 3x nula bodů mi to potvrdily. Promiňte, ale já se k tý soutěži a k lidskýmu uvažování a hodnocení musím vyjádřit, číst to nemusíte a povídku brzy přidám :).
Mimochodem, gratuluju Verče k prvnímu a Mariam k druhému místu. Moje děti mi prý vyžraly talent :P

Tak začnu nejdřív o pořadí, které by se mi líbilo víc. Na první místo bych dala Terru a její Pravda nebo štěstí, opravdu hodně, hodně dobrá povídka. Pak mám problém rozřadit naši trojčlennou rodinku :D. Povídka od Mariam se mi líbila o trošičku víc než Verčina (abych byla ještě větší macecha, přiznám se, že jsem si před zveřejněním povídek myslela, že to bude naopak). Ale kam zařadit svoje dílo? Ano, opravdu jsem až tak sebevědomá (namyšlená) a dala bych se takhle vysoko :D... Já vážně nevím... kdybych hodnotila jenom podle toho, jak se mi povídky líbily, tak udělám pořadí: Mariam, Verča, já. Kdybych hodnotila... "kvalitu", tak se šoupnu... asi před vás, ale jsou to fousovky. Tu kvalitu berte spíš ve smyslu složitosti, náročnosti, možná propracovanosti. Víte, co tím myslím?
Já jsem fakt strašnej narcis a doufám, že na to jednou doplatím.
Koho dál? Hm, pak už bych to asi nechala, jen Katie bych možná šoupla před Tewulinku. Nebo možná ještě před hplovehp. Hodnocení je vážně složitý.
Teď tak nějak k mojí povídce. Ale tak, abych nevyzrazovala děj. Víte, já si naivně myslela, že mi nové publikum vytkne něco nového. Vlastně ano, jedna slečna mi řekla, že jsem volila nevhodná slova. Jiná mi na druhou stranu řekla pravý opak :D. Teď komu věřit, že? Nebudu lhát, všechny komentáře pro mě nemají stejnou váhu. Například názor Michelle pro mě znamená poměrně dost, protože sama skvěle píše a zdá se, že to má v hlavě v pořádku. Dál nebudu rozebírat, jen řekněme, že mám čuch na lidi a vytvářím si na ně názor téměř okamžitě. A málokdy (pokud vůbec) ten názor měním. A i z těch komentářů se dá ledacos vytušit, z povídek rovněž (rovněž? začínám věřit slečně, podle které používám nevhodná slova :D).
On mi to možná nikdo přímo nevytknul, ale trochu to tak působilo... opravdu jste do hodnocení zahrnuli, jestli jste povídku pochopili nebo ne? A nepřijde vám to trochu jako... váš problém, že jste to nepochopili? Že to není moje chyba? Neřeknu, kdyby to nepochopil nikdo, to by poněkud měnilo situaci :D Ale v komentech to pochopili... 3 lidi + (ale o těch nikdo nemohl vědět) Michelle a můj milovaný spolužák :-*:D. Mimochodem, jeho názor pro mě taky dost znamená. Navíc on je na podobný žánr expert :P. Ok, to jsem odbočila. Prostě nemůžete autorovi vytýkat vaši vlastní neschopnost, to je blbost.
Uf, tohle jsem držela už tak dlouho :D.
Další věc. Neměli byste hodnotit, jen jestli se vám povídka líbí. Dobrá povídka se vám nemusí líbit tak jako se vám špatná povídka může líbit až nezdravě. Já mám například odpor k ruskejm románům, ale neříkám, že je to něco podřadnýho. Nebo dobrej příklad je taky u klavíristů. Nehodnotíte jen to, co hraje (teda vy vůbec nehodnotíte, co hraje, pokud to nesložil, ale povídku vytváříte, takže...) ale i JAK TO HRAJE. Neříkám, že takhle blbě hodnotí všichni, ale určitě se někdo našel. Prostě hodnoťte oboje.
Když se vám něco líbí, nelíbí, nebo když něco nechápete, měli byste říct co, jinak je autorovi váš názor naprosto k ničemu. Jen se autor častěji pídí po důvodu, když je váš názor negativní (i já to tak dělám) :P. U pozitivního názoru je vysvětlení bonus.
Nechápu, proč se na literárního kritika musí něco studovat, já bych to mohla dělat z fleku :D (ok, tohle byla ironie)
Ještě jsem určitě něco chtěla... jo! Podle mě si dost lidí spletlo taky: být zmatený a něco nepochopit... dovětek a komentář autora je prakticky stručný obsah povídky jen jinak podaný... na tom už nebylo co nechápat ;)
Pak mi ještě jedna slečna řekla, že v soutěži by mi nikdo neměl uznávat komentáře a dovětky, že bych to měla vysvětlit v povídce... zapomněla jsem té slečně říct, že by nebyl problém odstranit těch pár slov a dvě dvojtečky a prostě z toho udělat roli vypravěče... vyšlo by to úplně na stejno :). Navíc jedna čtenářka říkala, že to pochopila i bez dovětku, ještě jí můj dovětek zkazil dojmy (protože to byla najednou jiná nálada než v povídce), takže to je mi líto... příště budu varovat :).
Teď už by to mohlo být všechno... jsem hrozná fůrie, vím to, ale klidně mi to řekněte osobně, já vám to odkejvu a stejně se nezměním :P:D

8 komentářů:

  1. :D :D :D Mamiii, ty ma raz zabiješ :D
    I když v celém článku neustále opakuješ, jaká jsi fúrie a kdo ví co všechno, na mě tak vůbec nepůsobíš, ani tenhle článek mi nepřipadá nějak nadřazený nebo namyšlený.
    A.... zapomněla jsem to hlavní, co jsem ti chtěla, ale to je fuk :D
    Jo! Měla jsem dvě věci a na jednu jsem si vzpomněla :D To že jsou lidi blbí a nechápaví, s tím asi nic neuděláma, ale já i když jsem tvou povídku nepochopila :D líbila se mi a hodnotila jsem ji kladně :)
    Eh, snad něco pochopíš, jááá to mám v hlavě teď trochu pomotané... :D :P :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... sebevědomí mi nechybí a špatný mínění o lidech taky ne :D
      A stejně si myslim, že jste z tý povídky byli jenom zmatení, ale pochopili jste ji ;) Zas tak hlubokou myšlenku neměla. :P
      Myslím, že jsi to napsala dost srozumitelně ;)

      Vymazat
  2. Pri čítaní tohto článku, som mala pocit, akoby si ma priamo zotrela.
    Ale aj tak moju tvár neopúšťal úsmev :D
    Ja som prednastavila článok aj s poviedkou a dodatkom autora na zajtra, aj keď ja v porovnaní s tebou nemám k svojej čo povedať :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně poslední dobou přijde, že si lidi berou všechno moc osobně... pak je to samý "Ne, že bych to myslela špatně, To se nemělo nikoho dotknout, Já jsem ještě horší" a podobný kecy, který taky občas používám. Prostě je těžký vyjádřit svůj názor, když se vymyká všeobecnýmu mínění, a zároveň nikoho neurazit, protože všichni si všechno moc berou. Když vlepíš dítěti facku, protože už hodinu řve, že chce tu podělanou krabici lízátek, půlka společnosti na tebe bude koukat jak na vraha, to je taky... úplně stupidní. Doufám, že nejsem jediná, kdo v tom vidí souvislost :D
      Tímhle slohem číslo dvě chci říct, že asi začnu propagovat přiměřenou přímočarost, prostě něco v duchu tohohle článku... no, možná ještě trochu ostřejší, pořád jsem hodně, opravdu hodně vážila slova :D.
      Tenhle článek utírá buď všechny nebo nikoho, podle toho jak se na to koukáš ;).

      Vymazat
    2. Ako v pohode, ja to beriem s nadhľadom a vlastne s tebou aj súhlasím, len v prvej chvíli mi to tak prišlo... Jemine, ja to fakt vôbec neviem vyjadriť :D
      Ja tiež som za "priamočiarosť", ale zase tiež niekedy som... vieš, ako to myslím, nie? :D Proste taký malý stret záujmov :D

      Vymazat
    3. S tím mám taky občas (no, spíš často) problémy :D Každopádně jestli tvé spisovatelské ego utrpělo újmu, tak to úplně bezdůvodně, protože zrovna tebe a Verči si dost vážím, jak ve spisovatelským směru tak v tom druhým (lidským směru?), vždyť jsme rodina ;):D
      Chňápu (=chápu);)

      Vymazat
  3. To je ale kritizování! Kdybych věděla, kde se soutěžilo, přečetla bych si to. Ale myslím, že některé výtky, jako změna nálady jsou fakt směšné. No a? Ježiši, nový odstavec ne? :D Ještě, že se nikam nepřihlašuju, asi by mě to zničilo, kdyby mi na to lidi říkali tohle. Já jsem divná, asi mě nikdo nepochopí:) Ale chci říct, že pro mě je tvoje psaní skvělý, a můžeš psát klidně i o šutru u cesty a bude se mi to líbit, takže si to tak neber :) Máš nás, čtenáře DZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to možná napsala blbě, změna nálady mi nebyla kritizována, to jenom ta jedna holčina říkala, že to pochopila i bez dovětku a jakože v ní ta povídka nechala nějaký dojmy a když pak četla ten dovětek, tak jí je to jakoby narušilo... ale nebylo to myšleno nějak zle nebo tak, nebo alespoň myslím, protože jinak se vyjadřovala dost kladně :D:)
      Já ráda zjišťuju, co si lidi myslí, ale že bych si to nějak brala... jak kdy jak co :)
      Děkuji :) Zrovna jdu tu povídku přidat :D

      Vymazat