Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pátek 26. října 2012

Anotace




Kratší kapitolovky:

Já chci taky!

Žánr: Komedie
Jak je všem dobře známo, Damon Salvatore už obšťastnil spoustu žen z Mystic Falls. Minimálně na jednu však zapomněl. Jak daleko je Bonnie Benettová ochotná zajít, aby tuhle chybu napravila? A získá vůbec to, po čem tak touží?
- Když píšu komedie, myslím tím šílená ptákovina, u který se musí každý alespoň ušklíbnout :).

Světlo pro temnotu

Žánr: Drama / Romantický / "Knižní"
Damona a Stefana spojuje snad jediná věc - touha po Eleně. I když dívka ví, čím jsou oba bratři zač, nedokáže odolat Stefanovu kouzlu. Damon se ale nevzdává naděje. Někdo přeci musí Eleně otevřít oči a ukázat jí, co je pro ni to pravé.
- Nečekejte nic hororovýho a připravte se na trošku uhlazenější styl. Povídka vhodná pro melancholickou, potemnělou náladu ale i jen tak. Inspirováno knižní předlohou ne seriálovou. (Ale žádní malachové! :D)


Delší kapitolovky:

Doučování zla - lekce pro začátečníky

Žánr: Drama / Psychologický / Romantický / Komedie
Elena a Stefan představují dokonalý pár, dokud nezačne sedmnáctiletá dívka uvažovat o budoucnosti. Jaký to má smysl chodit s upírem, když vy se jím stát nechcete? Dokáže na tom Damon něco změnit? Přesvědčí Elenu, že být upírem vlastně není tak špatné? A nebude mít jeho výuka vedlejší účinky? Jsou vůbec vedlejší?
- Má první ff tvorba, moje děťátko, doporučuju si přečíst. Neděste se toho slova "psychologický", povídka (pardon, novela) nemá moc silnou hlavní dějovou linii, ale vedlejších zápletek je tu několik. Samozřejmě se ale hodně zaměřuje na Eleniny pocity - převážně je to psané z jejího pohledu. Krom hlavní trojky se zde objevují i jiné postavy ze seriálu, žádné smyšlené.

Doučování zla - lekce pro pokročilé

Žánr: Dobrodružný / Akční / Komedie / Romantický
Nenechte se oklamat sladkým úvodem, ze kterého vás až budou bolet zuby a také se trochu zasmějete. Dokonalou idylku překazí dávná hrozba. Hlavní trojka je rozdělena a paměť jim pokulhává. Dokáží k sobě najít cestu zpět? Co všechno bude muset Elena podstoupit, aby dala věci zase do pořádku?
- Oproti první sérii je příběh nabitý dějem, tajemstvími a zajímavými zápletkami. Nebo se o to alespoň snažím a občas u toho potím jako prase :D. Rozhodně jsou akčnější a dobrdodružnější povídky, ale na moje poměry je to dost. Děj se odehrává v roce 2032 na různých místech a vystupují zde i smyšlené postavy.

Doučování zla - závěrečná zkouška

Žánr: Psychologický / Romantický / Thriller / (Komedie)
Tentokrát je to Elena, kdo potřebuje zachránit, a Damon se Stefanem jsou více než ochotni pro to udělat maximum. Po zmařených pokusech se jeden z bratrů vydává na cestu za spásou. Elena se potýká se svými pocity a otázkami; čeká ji závěrečná zkouška a také konečná volba, ke kterému z bratrů skutečně patří… pokud vůbec k nějakému.
- Opět si o něco málo posunuji hranice a pitvám se v nepříjemném i příjemném. Vracím se k rozsáhlejší psychologii postav, ale nechávám prostor i ději a dobrodružství. Třetí série je kombinací prvních dvou a ještě trochu umocněná, tedy alespoň takový je plán, zasáhnout vaše emoce a nechat vás plné a prázdné zároveň civět do monitoru. Snad se mi ho podaří splnit a tenhle příběh jednou pro vždy uzavřít :).
PS: Objevuje se zde více nadpřirozena a nové smyšlené postavy.