Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

středa 4. července 2012

1. kapitola

Fanfiction na téma Upíří deníky (knižní předloha)
Komentář autora: Včera mě svrběly prsty, jakou jsem měla náladu psát, ale na Doučování zla jsem neměla nervy... za to k napsání něčeho na tenhle způsob se odhodlávám už delší dobu... nic nového pod sluncem, já vím, teď abych taky nebyla nařčená z kopírování třeba Mariam, která nedávno napsala krásnou povídku o zlém knižním Damonovi :D Ale to je asi tak jediné, co budou mít naše povídky společného ;) Doufám :D Pokud mě něco doopravdy inspirovalo, tak to byla písniška od skupiny Skillet. Hned, jak jsem jí uslyšela, se mi začaly rodit myšlenky k vytvoření téhle povídky. A slyšela jsem ji už skoro před půl rokem, takže na tom  myšlenkově pracuju už delší dobu :D Její slova se budou prolínat v této kapitole spolu s větami z knih, konkrétně z druhého dílu (např poslední odstavec jsou všechno věty z knih... ne doslovně ale ano, téměř doslovně)
Zatím je to jen prolog, uvidíme, jestli z toho bude někdy něco víc. Každopádně dneska odjíždím na 4 dny, takže v nejbližší době nic nebude ;)
Ať se líbí! Snad to bude alespoň trošku něco novýho... rozhodně je to U MĚ něco novýho :)
PS: Je to takový lehce hektický občas, jedna myšlenka jen volně přechází v druhou, ale přesně tak to člověku v hlavě šrotuje, ne? Podle mě jo :D


Stál pod okny penzionu. V bezvětří. V noci zářícího měsíce. Nemusel nastrahovat uši, aby slyšel cukrování dvou hrdliček.
„Miluju tě, Eleno.“
„Vždycky tě budu milovat, Stefane.“
Pak se ozvalo nechutné mlasknutí, jak se jejich přeslazené rty spojily. Alespoň že utichlo to nervy drásající vrkání. Zpřelámal by tomu holoubkovi křídla. Zakroutil by mu krkem a zobák zabodl do srdce. Potom by holubice patřila jemu. On by ji naučil lítat. Ukázal by jí, co to znamená být volná. A mocná. A pak, možná, by ji učinil svou princeznou. Princeznou temnot. Už by nebyla bílou. Černá, ta by jí slušela. A on věděl, že to v sobě má. I ona to musela cítit. Nebýt jeho hloupého bratra, neskrývala by to. Kdyby tak byl na jeho místě. Po boku krásné Eleny. Světlá na povrchu, temná uvnitř. Chápal, proč ji nazýval andělem. Vypadala tak. Kdyby se jen nechala vést jeho šepotem linoucím se ze tmy. Každou její noc by mohl rozjasnit hvězdami. Byla jako on. Jen jí to připomenout. Vystrnadit Stefana z její hlavy. Pak by se mu odevzdala.
Jeho mysl přehlušily tiché vzdechy.
„Eleno…“
„Stefane, prosím.“
„Nemůžu.“
„Nenuť mě to opakovat.“
Hlasy utichly. Jen Elenino srdce bubnovalo do rytmu jasného večera. A pak se ozvalo sotva slyšitelné prasknutí. Jako když přetrhnete vlas. Nebo zanoříte špičáky do žíly mladé dívky.
Zaskřípal zuby. V nose ho zalechtal pach Eleniny krve. Bohužel smíšený se slinami jeho bratra. Musel se hodně přemáhat, aby nevtrhl nahoru do pokoje, neodstrčil toho požírače veverek a nevzal si to, co mu právem náleželo. Ano, právem! Elena měla být jeho. To jemu měla patřit její láska. To on mě být tím, kdo jí drží, komu by vběhla do náručí. Hodila se k němu. Ale Stefan ji našel první a všechno zkazil. Úplně jí vymyl mozek tím svým kňouráním a sebezapíráním. Pobláznil ji svou čistou láskou, která hladila a hřála. On jí mohl nabídnout něco lepšího. Pohltil by ji jako samotné plameny toho nejžhavějšího ohně. Ano, pohltil, to bylo to správné slovo. Splynul by s ní a stali by se jedním plamenem, který by sežehl každého, kdo by se mu postavil do cesty.
„Jsi v pořádku, andílku?“
„Ano, jsem. Jen se mi trochu motá hlava.“
„Přinesu ti sklenici vody.“
Sklenici vody. Dal bych ti svou krev a potom zlomil vaz, má plavovlasá krásko! To by tě vyléčilo. To by tě přivedlo k rozumu. Ke mně. K temnotě, protože, a ty to víš, od té nejsem nikdy daleko. A ani ty bys nemusela být, kdybys zhasla to zpropadené světlo! Už nikdy bys nebyla sama, protože bychom ti byli na blízku. Já a temnota. Noc a hvězdy. Krev a smrt. Každou slzu, kterou bys vyronila, bych proměnil v karmínově zbarvenou růži a pak bych tě do nich oblékl. Má bělostná princezna temnot v rudém…
„Už musím jít.“
„Nemám tě doprovodit?“
„Ne, pojedu autem. Nic se mi nestane, neboj.“
„Slib mi, že budeš opatrná.“
„Slibuji,“ políbila ho letmo na rty.
„Uvidíme se zítra.“
Krutý úsměv obsadil jeho tvář. Schoval měsíc i s hvězdami zpátky do kapsy a rozvířil černou mlhu svými havraními křídly.
Jen počkej, Eleno. Brzy zjistíš, že já jediný v tobě dokážu probudit věci, které po celý tvůj dosavadní život spaly. Budeš moje. Po dobrém nebo po zlém, než napadne první sníh a zima už přichází, Eleno…



A tohle je ta zmiňovaná dokonalá písnička. Snad jsem vybrala zvukově alespoň trochu kvalitní video ;)
Červené věty jsou ty, který jsem tak nějak vpasovala do povídky.

Despite the lies that you're making
Your love is mine for the taking
My love is
Just waiting
To turn your tears to roses

Despite the lies that you're making
Your love is mine for the taking
My love is
Just waiting
To turn your tears to roses


I will be the one that's gonna hold you
I will be the one that you run to
My love is
A burning, consuming fire


 R: No!
You'll never be alone
When darkness comes I'll light the night with stars
Hear the whispers in the dark
No
You'll never be alone
When darkness comes you know I'm never far
Hear the whispers in the dark
Whispers in the dark


You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses

I will be the one that's gonna find you
I will be the one that's gonna guide you
My love is
A burning, consuming fire


R: 2x

Whispers in the dark [x3]



10 komentářů:

  1. Tohle vypadá hodně dobře. Nejspíš už víš, že mám nejraději toho zlýho Damona, asi proto tak miluju DZ, tam je tak napůl, a tohle se zatím jeví jako skvělá povídka, ty to ale ani jinak neumíš. Strašně se mi líbily Damonovy myšlenky, o tom plameni, růžích... tyjo, úplně jako bys mu viděla do hlavy. :D :D Je to super. Užij si prázdniny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují :) Jojo, pamatuju si, že jsi to říkala ještě na začátku DZ (výjimečně si něco pamatuju :D) a já ho mám taky asi radši zlýho, v DZ měl být zlej, ale nakonec z něj vzniklo něco na půl, jak říkáš :D Spíš u něj zvítězila ta sarkastická stránka :D
      Akorát že tohle je vážně hodně poslepovaný z tý písničky a z knížek, právě to s těma růžema a plamenem, já to jenom používám a zamotávám do vlastních slov :D
      D děkuji, zatím si je docela užívám :P Snad si všichni hlavně odpočnem :)

      Vymazat
  2. Zbožňujem zlého Damona! Zatiaľ to bolo fajn :) Len ja mám taký pocit, že táto poviedka a pokračovanie NZN budú trošku podobné :) Síce neviem, ako to urobíš Ty, ale mám pocit, že rozmýšľame trošku rovnako :D Ale to je asi len pocit :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si spíš myslím, že začátek bude takový podobný jako NZN (před chvílí jsem dopsala první kapitolu), ale pak hodlám nabrat trochu jiných obrátek ;) Jako taky jsem si říkala, že je to takový blbý, že to bude podobný... ale neboj, já myslím, že tam ty rozdíly budou ;) Doufám, pokusím se :D Vadí ti to? Že je to takový podobný? Jestli jo, tak řekní, já to nějak zpracuju nebo klidně i smažu ;) Fakt si připadám blbě, když minulej článek je o tom, jak je kopírování špatný a já teď tohle, ale... no, já vážně nekopíruju ani tak tebe jako knížky a tu písničku (a ještě k tomu svoje zdroje alespoň uvádím), jenže bohužel knížky a ta písnička nemají daleko k tvojí povídce :D Prostěěěě... já to napíšu tak, aby to bylo jiný a zároveň dobrý... nebude to hned, ale ani to nebude až v poslední kapitole! :)

      Vymazat
    2. Nevadí mi to, nie, veď aj ja som čerpala inšpiráciu nielen z mojej hlavy :) V pohode to napíš tak, ako to máš premyslené, ja len že, aby keby náhodou si si Ty potom nemyslela, že to kopírujem ja, pretože to ešte nemám napísané, ale viem o čom to bude :) Nemám ani nič proti tomu, aby som Ti povedala, ako chcem pokračovať, ak by Ti nevadilo, že potom nebudeš prekvapená :D Chápeš ma? :D

      Vymazat
    3. No, upřímně, já to mám zatím vymyšlený jen tak hodně zhruba :D Ale řekla bych, že tvoje druhá série bude jiná... to spíš právě ty moje první kapitoly budou podobný těm tvejm z první série :D Takže... prostě vycházíme ze stejný předlohy a držíme se stejných faktů, proto se to podobá, jinak se žádná po žádný neopičí, platí? :D Protože to bych nechtěla, abys mě připravila o to překvapení a řekla mi, jak to máš naplánovaný!!! Nic takovýho!!! :D Pokud někdo bude nazván kopírkou, budu to já, protože moje povídka vznikla až po té tvojí ;) Na série se nehraje :D A tohle bude kratší... do 10 kapitol bez druhý série ;)
      A co my víme... třeba to nakonec bude hodně jiný, ono je to fanfiction na stejný téma, tak trochu podobat se to musí :D

      Vymazat
    4. PS: Už nestíhám přečíst Čistinku :( :D Už nakládáme věci do auta :( :D Ale v neděli nebo pondělí jsem tu zas a všechno doženu!!!
      Zatím se tu mějte ;)

      Vymazat
    5. Ok, platí :D
      A nevadí, aj keď mi tu asi budeš chýbať :D Čistinka sa číta len na vlastnú zodpovednosť :D Stále si myslím, že je to somarina :D

      Vymazat
  3. To bolo krásne :) Podľa mňa, keď berieš odniekiaľ inšpiráciu, vôbec to nie je zlé, ja sa tiež inšpirujem hocičím ;) A už sa teším na pokračovanie, vyzerá to naozaj veľmi zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Áno :D Jsem to zase já :) A okomentuju ti kapči téhle povídky O:) Když už jsem u toho rozptylování od učení :D
    Tahle povídka se mi moc líbí. Obvykle všichni píšou povídky podle seriálu, takže je tam buď "hodný Damon" nebo "arogantní a na povrchu zlý Damon, který je stejně nakonec za dobráka a vahraje Elenino srdce" :/ Ty píšeš podle knížky, což je podle mě i těžší. (Samozdřejmě jak pro koho, protože ty jsi to zvládla perfektně) ;)
    PS: Věta "Po dobrém nebo po zlém, než napadne první sníh a zima už přichází, Eleno…" je prostě wow :O Dostala mě v knize a sem se perfektně hodí ;)

    OdpovědětVymazat