Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pondělí 18. června 2012

10. kapitola - Ben

Komentář autora: Takže. Jak jsem předesílala, původní 10. kapitola byla cca na půl stránky a měla být závěrečnou... To jsem nemohla nechat jen tak! Proto jsem poslední kapitoly dodělala teprve nedávno. Ale původní verzi zveřejním na konci povídky jako bonus! :D
Nejsem sice zastánce PG, ale možná by menší varování neuškodilo. V následujícíh kapitolách se objevují brutální (nebo násilné, jak chcete) scény. Žádný děs, ale žádná procházka růžovou zahradou... I když to pro člověka alergického na pyl může být hotová noční můra, což? :D
Nezapomínejte na začátku každé následující kapitoly číst, o kolik let jsme se v čase posunuli!

O jedenáct let později
Ben seděl před zrcadlem a upravoval si kravatu. Dnes se žení. On! A ještě k tomu v tomhle věku, na stará kolena. Strčil si cíp vázanky pod sako a podíval se na hodinky na svém zápěstí. Ještě měl čtvrt hodiny. Podepřel si hlavu a nepřítomně zíral z okna, ponořený hluboko do svých vzpomínek.

***

„Bene Murray! Co bude s tou reportáží, kterou mi slibuješ už přes dva týdny!“
„Ještě to není ani tejden, ty jedna krávo hysterická,“ zamručel si pod vousy a dál cvakal do klávesnice.
„No?!“ ozval se výhružný hlas z vedlejší kanceláře a o chvíli později se chodbou rozlehl zvuk klapajících podpatků.
„Dělám, co můžu, šéfová,“ zavrčel Ben a pokračoval v psaní.
„Jenže to nestačí!“ vyštěkla a založila si ruce v bok.
„Nespravilo by tu tvoji náladu jedno pivo u Daisy?“ zeptal se nepřítomně.
„To by teda, sakra, spravilo!“ Neubrala na hlasitosti.
„Fajn, vyzvednu tě v osm!“
„Fajn!“ Odpochodovala.
Ben dokončil větu a na moment se zamyslel. Zapnul přetáčení a znovu si přehřál tu scénku se Sarah. No do prdele, co jsem to zas vyvedl? Zanaříkal a sesul se hlouběji do svého kolečkového křesla.
Sarah vletěla do své kanceláře a prudce za sebou zabouchla. Popadla dech a opřela se o stěnu. Opravdu právě souhlasila s tím, že půjde na rande s tím (roztomilým) neandrtálcem? No do prdele, co jsem to zas vyvedla?!
Ben byl celý nesvůj. Nepozval ženu na skleničku už - kolik - tak sedm let? Poslední byla asi Page, jenže kde té je dnes konec, to nevěděl. Zaslechl něco o svalnatém blonďákovi a dál se o to nestaral. A proč u všech všudy pozval zrovna Sarah? Vždyť ji nemohl vystát! Neustále někoho komandovala, úsměv bylo něco, co znala jen z vyprávění, a její jekot mu způsoboval migrénu. Musel však uznat, že postavu měla dobrou, obzvláště na to, že jí bylo už skoro čtyřicet. Ručička hodin se neúprosně řítila kupředu a Benovi už nezbývalo mnoho času. Navoněl se, překontroloval stav své hotovosti a s velkým přemáháním se dobelhal až ke svému autu (Sarah sice nebydlela daleko, ale on byl vždycky pohodlný člověk).
Sarah stála před svým šatníkem zabalená v osušce. Už měla jen dvacet minut a stále se nerozhodla, co si vezme na sebe. V její skříni se nacházely převážně upjaté kostýmky, vysoce elegantní a drahé, ale ne příliš vhodné na nošení do hospod. Ona vlastně nepila, tak proč s něčím takovým souhlasila? Asi jí ta samota už skutečně lezla na mozek. Doma na ní nečekala ani kočka a o muže nezavadila už dobré dva roky a ten poslední byl takový vůl, že mu rovno nebylo, není a nebude. To Ben byl jiný. V kanceláři ji neustále vytáčel svou leností a pomalostí, ale líbily se jí jeho články. Dával do nich humor, srdce, prostě část sebe a vždy jí naplnily zvláštním pocitem sounáležitosti, jakoby se z novin vynořily jeho svalnaté paže a objímaly ji; a když za ním přišel Jason nebo prostě nějaký přítel, stal se z něj naprosto jiný člověk. Mohl se zpřerážet ochotou a usmíval se tak široce, až mu oči zapadly do důlků a vrásky kolem nich vytvořily široké vějíře. Potřásla hlavou a zaostřila opět na hromadu oblečení. Nakonec vyhmátla červené šaty s rozšířenou suknicí. Byly už starší, ale nikdy je moc nenosila, takže si zachovaly zářivou barvu, a navíc jako jediné působily směle a uvolněně a přesně to potřebovala. Nechala své husté, vlhkostí zvlněné, hnědé vlasy rozpuštěné, jen jeden neposedný pramen zajistila červeným skřipcem; nanesla na své ne příliš plné rty rudou rtěnku a natáhla si silonky. V ten samý moment, kdy si obouvala lodičky, se ozval zvonek od jejích dveří.

***
„To ne!“
„Ale ano,“ usmála se na něj.
„Taháš mě za nos!“
„To bych si nedovolila.“
„Nevěřím ti, že jsi vyhrála soutěž o největšího jedlíka párků! Já v ní jednou taky byl a nejenom že jsem skončil až na třetím místě, ale ještě mi bylo pak několik dnů špatně, to jsme si byli s kýblem a záchodovou mísou tak blízcí jako nikdy předtím ani potom.“
„Zřejmě tohle panděro nemá takový objem, jak se na první pohled zdá,“ plácla ho podnapile přes pupek.
„To samý by se dalo říct o tomhle bříšku,“ pohladil ji jemně, až jí naskočila husí kůže. Všiml si toho a okamžitě přestal.
„No, každopádně piva zvládnu víc jak ty,“ odvětil a řádně se napil.
„Náhodou! Na to, že jsem zapřisáhlá abstinentka, si vedu dobře.“
„To rozhodně,“ věnoval ji jeden ze svých širokých úsměvů.
„Proč si takhle dobře nerozumíme i v kanclu?“ Podepřela si hlavu.
„Asi proto, že tam na mě pořád ječíš.“
„Kdybych na tebe neječela, tak nic neuděláš.“
„Možná, ale možná bych toho udělal ještě víc, kdyby ses na mě občas taky usmála, nebo mě třeba pochválila.“
„To je zbytečný. Sám dobře víš, že seš můj nejlepší redaktor.“
Vykulil na ni oči.
„To teda, sakra, nevím! Vyprávěj mi o tom.“
A tak mu o tom pověděla a on jí naslouchal s dechem zatajeným, s pohledem rozněžnělým a srdcem rozbušeným.
„Páni, to bych mohl poslouchat každej den.“
„Tak na to zapomeň!“ Rozchechtala se a nervózně se podívala na hodinky. „Už bych měla jít. Je pozdě.“
„Jasně, svezu tě,“ mávl na Daisy a připravil si peněženku.
„V tomhle stavu?“ Pozvedla nevěřícně jedno obočí více než to druhé.
„Hele, dámo, já jsem v perfektním stavu,“ narovnal se a vypnul hrdě hruď.
„To jistě, ale nemám zájem to vysvětlovat policajtům, půjdu pěšky, stejně je teplo.“
„No dobře, tak půjdem pěšky,“ povzdechl si a podržel jí dveře.
Šli převážně mlčky, každý ponořen do svých myšlenek, až dorazili k Sarah domu.
„Bylo to docela prima,“ usmála se křečovitě a opřela se zády o dveře.
„To jo, měli bychom to někdy zopakovat.“
V očích jí zajiskřilo. Doufala, že to řekne.
„Tak dobrou noc, Beňoure.“
„Dobrou, šéfová,“ natáhl se k ní a políbil ji na tvář.
Měla tak jemnou a měkkou pleť, jeho rtům se od ní vůbec nechtělo odlepovat. Zahleděl se jí do hlubokých, hnědých očí a uvědomil si, že jsou poněkud rozšířené a těkají po celém jeho obličeji. Opatrně ji pohladil po paži a troufl si věnovat jí ještě jeden polibek na pootevřená ústa. Ani tomu se nebránila, jen se lehce zachvěla. Odtáhla se od něj, ale ne na příliš dlouho. Trochu se jim to vymklo kontrole a všechnu zdvořilost i cudnost zmačkali a odhodili stranou. Sarah poslepu otočila klíčkem v zámku a nechala Bena překročit práh. Tu noc se milovali jako šílení.
***

Ben se vrátil opět do současnosti a rychle zdvihl pohled k nástěnným hodinám. Už byl čas. Naposledy si utáhl kravatu a napil se vody, aby jeho ano slyšel i ten nejtvrději spící svatebčan.

Pokračovat na další kapitolu


28 komentářů:

  1. To bolo fakt úžasné :) Ako to bolo opísané... :) Ben a Sarah - tak to by ma asi nenapadlo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Já jsem chtěla udělat Beníkovi radost, zasloužil si nějakou tu lásku... a Sarah byla v povídce jediná LIDSKÁ ženská, takže volba byla jasná :D

      Vymazat
    2. No jo... :D
      A musím sa spýtať: Kedy bude ďalšia časť? (Asi ju nedáš už dnes, nie? :D Keď ono ma ten "Komentár autora" tak naštartoval :D) :)

      Vymazat
    3. No... čistě teoreticky, protože jsi jediná, kdo tuhle povídku čte, bych mohla přidat další část už dneska, ale plánovala jsem to na středu :D. V neděli brzo ráno totiž odjíždím na vodák, vracím se ve středu bůh ví kdy, tak teď mám takový menší dilema, kdy co přidat... Ale to ještě napíšu nějaký oznámení na zeď ;)
      Takže: Když jsem tě teda tak navnadila, tak buď můžu přidat další kapitolu už dneska nebo ve středu, tak si řekni, mně je to v podstatě fuk ;) (Další kapitola je o Page)

      Vymazat
    4. Aj ja ju čítam, lenže ty tie kapitoly pridávaš tak rýchlo, že to nestíham čítať :D Som sotva v polovici(4. alebo 5. kapitola, teraz neviem :D) a zatiaľ sa mi príbeh páči :)

      Vymazat
    5. No tak, mohla by si pridať aj dnes :D Teraz momentálne nemám čas (vysvetlenie na mojom blogu :D), ale večer by som si to prečítala :)
      A nie som sama! :D Lulu to doženie! :D :D

      Vymazat
    6. :D:D:D Tak s vámá je to těžký, když jsem zveřejňovala Doučování zla, tak to se mé (v tu dobu ještě) skromné obecenstvo občas vztekalo, že přidávám kapitoly obden a ne každý den... někdy dokonce ještě ten den! :D
      Nee, ale naprosto tě chápu ;) Mně osobně nejvíc vyhovuje frekvence 2 - 3 díly týdně, ani víc ani míň... ale to platí jenom u ČTENÍ u PŘIDÁVÁNÍ to je něco jinýho :D Já z toho mám vždycky takovej dobrej pocit, když to zveřejním O:) :D
      Ale přes prázdniny to bude s blogem takovéé... no, asi jako se všemi blogy, takže to stihnete v pohodě dočíst ;)
      Ale moc mě potěšilo, že to čte i někdo další, děkuju!!! :D:)

      Vymazat
    7. Jo, zpráva nad tímhle byla pro Lulu, tahle bude zas pro Mariam :D : Ty máš ty projekty na chemii nějak ráda, poslyš :D Ok, přídám ji dneska a další ve středu (nebo někdy prostě :D)
      Ještě tuhle povídku kdysi četla nějaká Kikush, která říkala, že nemá moc čas, pak ještě Chaky, která momentálně není aktivní ani na svém blogu... tak možná přece jenom pár čtenářů tohle... ehm... dílo... získalo :D

      Vymazat
    8. Šunkič: Ja dávam väčšinou prednosť obľúbeným FF(TVD, samozrejme :D) a tým sa DZ určite stalo, tak tam som bola veľmi nedočkavá, kedy pridáš novú kapitolu :D A čo sa týka iných FF(Twilight, ktorého FF som začala čítať z nudy, keď som nemala čo čítať a keď som to už začala čítať, tak to i dočítam :D) alebo vlastných príbehov, tie musím odkladať na neskôr, keďže mám toho veľa rozčítaného, že sa mi tie deje pletú a ešte k tomu čítam knihy, tak jednoducho nestíham všetko čítať :D Ale cez prázdniny to snáď doženiem :D

      Vymazat
    9. Lulu: Já dřív četla jenom fanfiction, pak jsem narazila na jednu dost dobrou fantasy povídku (kterou bohužel už nemůžu najít :() a od tý doby už je mi to jedno... ale taky toho mám hafo rozečtenýho... cca 10 povídek, rozepsanou teď už jenom jednu a ještě čtu k matuře, takže mám taky hlavu jak pátrací balón :D

      Vymazat
    10. :DD Ja ich mám rozčítaných okolo 20 ak nie viac :D Väčšina nie je dokončená, pri niektorých zas už nepridávajú nové kapitoly :/ A ešte musím dopisovať vlastné príbehy, ktorých je okolo 8, ale väčšinu som len začala písať a sú to skôr len nápady, na ktorých budem pracovať neskôr :D Je toho proste veľa na práci(čítanie a písanie :D), ale môžem sa pochváliť, už som z Upířího života dočítala 4. kapitolu a idem na 5. :D

      Vymazat
    11. :-O Okolo 8 rozepsanejch??!!! Tolik jsem jich ani... no dobře, napsala jsem jich tak nějak okolo 8, ale nedokážu psát pořádně ani 2 naráz! :D Psát Upíří život a Doučování zla najednou bylo dost úmorný a kvůli Já chci taky! jsem pozastavila veškerou tvorbu... takže to tě obdivuju! :D

      Vymazat
    12. Jéj, ďakujem! :) :)
      No jo, chémia :D :D Ale v poslednej dobe (2 týždne? :D) sa mi normálne zapáčila! :D Ale to učiteľ od nás toľko chce (jednotky zadarmo-skoro :D... Ja som v B-čke triede a nás učí riaditeľ. Našu A-čku učí učiteľka a oni nemajú žiadne projekty :D Nevadí :D Aj tak je to fajn :D
      Ja tiež čítam asi 10 poviedok naraz (ale obľúbené mám asi len 3-4) a píšem.... No, momentálne mám jednu krátku rozpísanú (tak asi na dve strany), ale tú nie a nie dokončiť :D Ale inak sa snažím nepísať viac naraz (hoci mám nápady) jedine, ak to potrebujem na súťaž :) Cez leto by som chcela napísať pokračovanie NZN :)

      Vymazat
    13. :D Lenže ako som už písala, väčšina sú len nápady, začala som ich síce písať(prológ alebo 1.-2. kapitolu), ale dopisujem ich len keď mám náladu. Z toho mám dokončený len 1 príbeh, ktorý bude mať ešte 2 série :D Ja len nemôžem zostať pri jednom príbehu, raz mám náladu na dopisovanie toho, potom zas toho :D Nemám v tom nejaký systém, píšem hala-bala :D A to mám ešte 2 príbehy, ktoré som písala asi v 11.-12. rokoch a nejako ma potom prestalo baviť písanie na dlhú dobu, takže zostali nedopísané a teraz, keď som si to po sebe čítala, hrôza a des a tak to prepisujem, bolo by toho škoda, dej sa mi celkom páči, aj keď nie je to nič svetové :D
      A nemusíš ma obdivovať, moje kapitoly sú pri jednom príbehu také krátke, že do jednej tvojej kapitoly Upířího života sa zmestia asi moje 2 kapitoly, ak nie viac :D A ešte musím zobrať na vedomie, že tvoje príbehy sú oveľa, ale oveľa lepšie ako moje :)

      Vymazat
    14. Ten koment predtým bol pre Šunkiča, aby náhodou nedošlo k omylu.

      Mariam:
      Nieže chceš napísať pokračovanie NZN, to musíš :D A inak, nešlo by pridať novú kapitolku už zajtra? :D

      Vymazat
    15. No keď už aj Šunkič (ale to meno mi fakt nepasuje :D) "ustúpila" a pridala dnes, dám to zajtra! :D :D Čo nespravím pre piatich čitateľov, nie? :D Ale som rada, že aspoň niekto :D

      Vymazat
    16. Jupííííííííí :DD Už sa teším :)

      Vymazat
  2. Mariam: U nás se nenávist k chemii dědí :D A já mám učitelku, která je líná se otočit k tabuli (to jako fakt! Ta tabule je za ní, takže většinou někoho poprosí, aby jí rovnou přečetl, co tam napsal :D), takže vymejšlet pro nás ještě projekty? Když její výklad = doslovné předčítání učebnice? To nehrozí :)
    Druhá série NZN? No tak to se těšim! :D
    Lulu: Stejně obdivuju :D Já bych psát "hala-bala" nemohla... Mě musí psaní vcucnout a zaplnit alespoň 50% vešekerýho uvažování... Pak se divim, že mi to ve škole nejde! :D Ale nejvíc věcí mě napadá v posteli... dost často kvůli tomu nemůžu ani usnout, fakt jsem schopná 2 hodiny rozvíjet nějakou myšlenku a minimálně jedna scénka se mi i zdála... většinou jsou to ty nejlepší, nejemotivnější nebo nejvtipnější ;)
    A já mám normálně taky krátký kapitoly, to jen Upíří život má takový monstrózní, vůbec nechápu, jak jsem to předtím takhle mohla psát, v Doučování zla jsem měla většinu kapitol na 3 stránky, jen jednu na necelých 10 :D A tvoje příběhy jsem sice nečetla, ale rozhodně nemůžou být oveľa horší... Určitě ne horší než Upíří život!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šunkič: :DD Poznám, ja nad tým premýšľam tiež v posteli a potom nemôžem zaspať, lebo si to všetko predstavujem :D ale najhoršie je, že niekedy zaspím a ráno si to tak dobre nepamätám :D potom je celá práca v čudu :D
      Ja som začínala s krátkymi kapitolami, teraz u niektorých príbehov dokážem napísať jednu kapitolu aj na 6-10 strán :D ktovie čím to je :D
      No, podľa mňa oveľa horšie sú :D

      Vymazat
    2. My tie projekty máme ako súčasť učebnice pri opakovacích otázkach :D Uvidel, trebalo zlepšiť známky (nie moje :D :D) tak to dal :D
      Mne väčšina nápadov prichádza v posteli (viac-menej celé NZN bolo napísané z "posteľových nápadov" :D :D), alebo v sprche... A keď mám záchvat, kedy "športujem" (hrajem tenis sama so sebou o stenu domu :D :D :D ok, softenis či ako sa to volá, a odbíjam si to o stenu... nejde mi to :D :D)tak občas aj vtedy :D :D
      Musí byť ťažké vyjsť z mojich komentárov, keď veta pokračuje za dvojriadkovou zátvorkou väčšinou :D :D
      A Lulu: Prečítala som pár prvých kapitol z Tvojej poviedky "Nový život" a aj poslednú (pre porovnanie) a nie je to také zlé, ako hovoríš :) Ok, na Šunkič to nemá, ale to máločo :D Ani moje :D Ako, nechcem byť hnusná, ale snažím sa byť väčšinou úprimná, a tak poviem rovno, že Tvoj štýl písania mi trošičku nesadol zo začiatku, ale pri tej poslednej som videla už zmenu - k lepšiemu podľa mňa, ale neber ma ako nejakého odborníka na poviedky :d tak to cítim :)(myslím, že mi trošku vadila stavba viet, nie príbeh, ale to sa mi stáva u veľa poviedok a ľudia ich predsa majú radi :) asi som sa veľmi naviazala na "úžasne napísané" poviedky - DZ, Helpless, Ztracené duše - a vlastne všetky sú v češtine a neviem prečo, ale pri FF mi viac vyhovuje čeština...á to bude tým, že titulky k TVD sú české :D :D). Prepáč ak som Ťa urazila, nechcela som, fakt. Len chcem aby aj mne ľudia hovorili pravdu a nevymýšľali si, a tak to robím aj ja :) Takže dúfam, že sa nehneváš :)
      Ty brďo to je dlhý komentár :D

      Vymazat
    3. A ešte Lulu: Preto si všetky nápady hneď, ale hneď, zapisujem :D :D

      Vymazat
    4. Lulu: To se mi zatím stalo jenom jednou, že mě něco napadlo a do rána jsem to zapoměla... ale to mě šíleně, příšerně a nehorázně nasralo (slušně se to říct nedá), protože to byla fakt perfektní scéna, měla být i dost podstatná právě k druhý sérii Doučování zla... a já to zapoměla! :( Jako už jsem udělala náhradní verzi, která taky není špatná... ale tamta byla dokonalá!!! Grr :D:/
      To taky nechápu, jak se to tak stane, že u nějaký kapitoly se musím málem přemáhat, aby byla alespoň na ty 3 stránky, a u jiný mi ani 6 nestačí... :D

      Vymazat
    5. Vlastně pro obě: Co si tak všímám, věk dělá při psaní strašně moc. Viz Upíří život, já tu povídku vážně málem smazala, jak se mi po dvou letech hnusila :D Ale v těch 14 (nebo kdy jsem to přesně psala) mi přišla více než dobrá.
      Nedávno jsem četla povídku od 30 letý ženský. Nedá se říct, že by byla snad lepší, než třeba od holek 19 letých, ale bylo to dost jiný a lepší, než od většiny holek ze základky. Jak chování postav tak stavba vět o milostných scénách nemluvě. Málokdo se dokáže rozepsat o něčem, co nezažil. (Hm, jaktože pak spisovatelům brutální scény nedělají problém? Že by to byli masoví vrazi? Dobře, možná má moje teorie mezery :D Každopádně jsem nečetla žádnou milostnou scénu od 13 letých holek. Teda ne detailní, základy tam jsou.)
      Takže konečný verdikt: lidi co jsou na základce píšou VĚTŠINOU hůř jak lidi na středních a ti lidi na středních píšou VĚTŠINOU hůř jak lidi co jsou na vysoký. Tak! To je ta záruka úspěchu podle mě :D

      Vymazat
    6. He, ale každý chce byť teraz taký dobrý, ako by mal byť o 15 rokov :D :D
      Ale brutalitky sa mi strašne fajn píšu :D (Pozor na mňa! :D)

      Vymazat
    7. Mariam: Vôbec si ma neurazila. Práveže som rada, že si úprimná. Nový život bola moja prvá FF a sama s ňou nie som úplne spokojná, tiež sa mi niekedy zdá, že mám divný štýl písania, niečo na tom asi bude. A na Šunkiča nemám ani zďaleka :D
      Ja som tiež pri FF navyknutá na češtinu, keďže veľa FF je v češtine a ako si aj napísala, tak aj titulky sú v češtine. Normálne už toho toľko čítam po česky, že na slovine som raz išla písať se namiesto sa :D
      Asi tak :DD Ale nejako sa mi nedarí :D
      Normálne sa ťa začínam báť :D
      Šunkič: Úplne s tebou súhlasím. Sama si niekedy v príbehoch neviem rady, keďže z danej scény, ktorú píšem, nemám žiadne skúsenoti a tak je to scéna o ničom. Napríklad tie milostné scény. Niečo o nich viem, sama som niekoľko scén čítala, ale keďže zatiaľ nemám žiadne skúsenosti, robí mi problém napísať to.
      Tvoja teória ma fakt pobavila :DDD

      Vymazat
    8. Dobre, som rada :)
      Ja začínam rozmýšľať česky :D :D Keď oni majú kopu fajn výrazov! :D
      Milostné scény... to zatiaľ vynechávam :D :D :D

      Vymazat
    9. Mariam: Inač, že? :DDD
      Aj ja sa snažím, ale raz to nešlo :D A radšej si to po sebe ani nečítam, je to niečo strašné :D

      Vymazat
    10. Proč asi v Upířím životě žádná pořádná milostná scéna není, že? Když v Doučování zla jsem se trošičku rozšoupla :D Nějaké podklady pro ty svoje moudra mám :D:D

      Vymazat