Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

čtvrtek 31. května 2012

Absolventka

Tak jsem vypila dva litry čaje, prokapala nos, vzala kapesníčky a vydala se na svůj Absolventský koncert. To je takovej koncert studentů ZUŠ, vystupující ukončují první nebo druhý cyklus, v mém případě bohžel druhý, třetí už není :(. No, měla jsem pocit, že se mi to moc nepovedlo, ale nakonec to asi nebylo tak špatný. Potila jsem se teda jak čuňátko. Zcela náhodou tam byl náš soused, kterej si to hrozně pochvaloval, že netušil, že cvičím takový veledílo (asi je hluchej, protože bydlí pod náma a já cvičim často a stěny jsou papírový :D). Pak mě ještě hrozně potěšila nějaká paní, která už mi jednou někdy gratulovala a já úspěšně zapomněla, o koho jde. No, tentorkát mi řekla, že jsem si vzala pořádnou kládu (přesně tohle slovo použila), že se ptala mojí učitelky, a ta že jí řekla, že jsem si to vybrala sama (to je pravda, já jí nutila, aby mi to dovolila hrát :D), a že mě za to velice obdivuje a že se mi to velice povedlo. No, odpověděla jsem něco v tom smyslu, že moc děkuju, ale že jsem s tím nebyla spokojená. Pak mi mamka říkala, že to byla dost možná jedna učitelka z konzervatoře, tak to jsem měla tuplovanou radost :D. Taťka mě nahrával na kameru, ale nevím, kdy se to dostane do počítače, každopádně bych se vám ráda "pochlubila", takže to sem dám, když budu moct, ale fakt mi přišlo, že jsem to docela posrala... takovejch překlepů a tolik tónů, co se mi neozvalo... Ale můžu se vymlouvat, že jsem byla nemocná, to dělá hodně, když kašlete, smrkáte a máte zalehlý uši! :D
Pro představu si můžete poslechnout cizí verzi té skladby, co jsem hrála. Fakt se mi líbí, ale je těžká. Na moje poměry neuvěřitelně těžká. Jo a musíte si to hodně zesílit. Ve skutečnosti ta skladba úplně burácí, já do toho klavíru třískám jak jen to jde (teda jsou tam i tichý pasáže), ale to video je prostě ztlumený :)
Mimochodem, na koncertech se vždycky hraje zpaměti. Je to na 6 stránek.




2 komentáře:

  1. Ikdyby tak to určitě nepoznali :D Ale je to moc hezký, stejně mě se nejvíc jako skladbalíbí River flows in you(nebo jak se to jmenuje)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem hrála a občas si ji zahraju i teď, ale je to dost... klišé :D A je hodně jednoduchá, tu se naučí i ten, kdo na klavír v životě nehrál, mám radši výzvy :). A když už Yann Tiersen (ten to složil), tak radši Amelii z Montmartu, tam jsou dvě takový skladby a jsou mnohem zajímavější, možná by se ti taky líbily :).
      Je škoda, že většině lidem se už líbí jenom moderna. Po takovym Rachmaninovi, zde přítomném Sukovi, Dvořákovi a po jinejch mrtvejch skladatelích, už nikdo ani nevzdechne :D (jsem tou hudbou trošku postižená, já vím, málo kdo by nebyl, kdyby v tom vyrůstal tak jako já :D)

      Vymazat