Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

sobota 28. dubna 2012

Vyjádření autorky + čísla + jak to bude s blogem vypadat

Já se velmi ráda vyjadřuji, lépe řečeno ke všemu musím mít nějaký poznámky, takže tady to je:

Začneme čísly, to je klasika


Počet kapitol: 37
Počet stran (bez komentářů autora, psáno Calibri - základní text velikostí 11): 94
Počet slov: 44 429
Psáno od: 28. 11. 2011
Psáno do: 5. 4. 2012
Nejdelší: 10. kapitola (7 stran)
Nejkratší: 1. kapitola (1/2 stránky)
Doba psaní 1 stany: plus-mínus hodina a půl
Počet hodin strávených nad vymýšlením dějových zápletek: Syntax error
Počet kontrol a úprav před zveřejněním kapitoly: Syntax error
Nejoblíbenější věta: Možná to bylo proto, že bylo od Damona, možná proto, že mi to mělo zachránit život. (32. kapitola)
(Ne, nejsem moc samolibá :D. A nejsem si jistá, jestli je tahle nejoblíbenější, ale rozhodně patří k těm, na které jsem hrdá)
                                                                                                                                                                                          
Nečtěte, pokud jste nečetli povídku - obsahuje rozuzlení!

Teď se tedy vyjádřím, v něčem se budu opakovat z komentářů, ale chtěla jsem to všechno nějako shrnout.

Dějově mám raději seriál, postavy mám radši knižní, použila jsem hlášky z obou prostředí, někdy je trochu poupravila, někdy je čistě zkopírovala, přičtěte k tomu mou vlastní fantazii, mé vcítění se do postav (hlavně do Eleny, ani ne tak kvůli tomu že bych k ní měla nějaký vztah, jako kvůli tomu že to bylo prostě napsané z jejího pohledu) a výsledkem je tato "novela". Podle wiki to povídka není, v těch prý nedochází k vývoji postav, což tady došlo. Zkuste si přečíst první tři kapitoly a hned na to poslední tři. Je to docela velký rozdíl jak ve vztahu Damona a Eleny tak v jejich charakterech. Snažila jsem se víc změnit Elenu, protože Damon je téměř perfektní tak, jak je :D. Ale oba museli něco obětovat, aby tento vztah mohl fungovat. Se Stefanem jsem šetřila, objevoval se z hlavní trojice nejmíň, ale svůj prostor dostal, a jestli si někdo myslí, že tím to tady pro něj končí, tak to se šeredně mýlí :P! Je to jednou pro vždy milostný TROJÚHELNÍK. Stefánek tu pro Elenu vždycky bude, tak jako tu pro ní vždycky bude Damon. Nemusí nutně docházet k vytváření "nových" milostných vztahů, ale to jiskření jen tak nezmizí.
Mám tendenci všechno uspěchat, jsem zbrklá a dravě se ženu k cíli (knížku, která mě skutečně baví, se snažím mít vždycky přečtenou co nejrychleji), ale doufám, že vztah Damona a Eleny jsem moc neuspěchala. No, dobře, dala jsem je do kupy až po 32 kapitolách, to je docela šnečí tempo, ale chápete mě :D. Nejvíc jsem si asi užívala kapitolu s vránou, jak se Elena brodila bažinou a přecházela přes řeku.
Snažila jsem se, aby každá postava byla trochu jiná. Stefan mluví spisovně, je vyrovnaný, ale dokáže se naštvat. Damon mluví nespisovně, občas použije třeba nějaký knižní výraz, když chce něco zesměšnit, je impulzivní, ale kvůli Eleně se snaží ovládat a je tajnůstkářský. Elena je něco mezi. Dokáže být taková i maková, vše prožívá naplno, ale bere ohledy na ostatní. Bonnie je trošku upjatá, svědomitá a Caroline je živel, který náladuje do jedný věty co nejvíc informací a občas klade dotěrné otázky. Jestli jste to tak necítili a připadalo vám, že všichni mluvili na jedno brdo, tak jsem selhala :/ :D.
Jsem se svojí prací docela spokojená, ale řekla bych, že za dva roky budu mluvit jinak :D.
                                                                                                                                                                                          

Co se blogu týče


DZ - druhá série
Jak už jsem se zmiňovala, připravuju druhou sérii Doučování zla. No, zatím můžu říct asi tolik: mám napsanej prolog a první kapitolu, v hlavě mám docela podrobně zpracovaný děj, i když konec ještě domyšlený nemám, ale když říkám konec, tak tím myslím poslední cca 3 kapitoly, takže bych ji měla bez velkých obtíží dokončit. Druhá řada ponese název Doučování zla - lekce pro pokročilé (nesmát se! :D). Trošku přitvrdíme, ale ne hned, přeneseme se cca do roku 2030, zjistíme, jak se Elena vyrovnává se svým novým životem, jak je na tom s oba bratry a budeme kapku cestovat po světě. Další spoiler(y) ještě dodám časem, ale budu se snažit toho příliš neprozradit, jen lehce nastínit situaci a nalákat vás. Prolog by mohl být zveřejněn tak za měsíc možná dva, někdy ke konci Upířího života. Až budu mít zhruba 18 kapitol, začnu publikovat ( to bude NEJDŘÍV za 2 měsíce, možná až po letňákách nebo během nich, vážně nestíhám :( ).


Upíří život
Chtěla bych zdůraznit, že to opravdu nikoho nenutím číst. Nevím, jestli já osobně bych se do toho pouštěla, ale chci nějak zaplnit prodlevu mezi DZ1 a DZ2. Takže jestli se někdo obává, že ho pak budu nějak diskriminovat, protože tuhle povídku nečetl, tak si rovnou může vrazit pár facek za takovou debilní myšlenku (a nebo si je vrazím já, že vás z něčeho takového vůbec podezřívám, nemám o lidech moc valné mínění - bez urážky :))

Kapitoly budou přibývat 2x - 3x týdně, uvidíme, jak to půjde.
Nová kapča by mohla bejt už dneska, když o tom tak uvažuju... 

Fanfiction
Pro závisláky sem občas hodím nějakou jednorázovku (snad). Mám nápad na jednu libovku o Damonovi a Bonnie. Bude to něco ve smyslu: Damon spal snad s každou holkou kromě mě... jsem snad vzduch?! :D Měla by to bejt spíš taková fraška, ale když se snažím bejt vtipná, většinou pohořím... no, zkusím se nesnažit a třeba to vyjde! :D


To je asi vše.
Dotazy (a připomínky) piště do komentářů.
Zatím čáágo ;)

1 komentář:

  1. Tvoj blog budem pravidelne navštevovať, aj keď nebudú pribúdať časti DZ. No, možno tu nebudem 20x denne ale tak každý deň určite :D
    "Upíří život" sa mi celkom pozdáva, čiže chcem pokračovanie :D
    Fanfiction? Do toho! Zbožňujem Tvoje poviedky (a je jedno či sú to kapitolovky alebo jednorázovky, si proste dobrá!) :)
    Dúfam, že neskončíš s pridávaním videí, zážitkov,... :)
    Prajem Ti veľa dobrých nápadov, veľa času na písanie a oddych... a pekný deň :)

    OdpovědětVymazat