Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

sobota 14. dubna 2012

30. kapitola

Komentář autora: Včera jsem málem pošla... vstát v 5:45, celý dopoledne trajdat se třídou po Praze a pak hned honem domů připravit se na ples, ze kterýho jsem se vrátila v 1. Ale stálo to za to, byla to docela prdel, ze semifinále jsme naštěstí s partnerem už do finále nepostoupili, takže spokojenost (bejt 11.-12. ze 40 párů je až podezřele dobrej výsledek na naše poměry). :D
K povídce: Možná některé z vás zklamu, ale nebudu naše postavy vláčet po památkách. Nikdy jsem tam nebyla, ale někteří z vás možná jo, takže byste poznali, jak si vymýšlím. Takže zůstaneme raději v té zasklené pyramidě a koukneme se, jak se Elena s Damonem zabaví ;).
Pokud komentujete anonymně, prosím o podpis do komentáře.


Ležela jsem na posteli a listovala hvězdářskou knihou, kterou jsem našla v čítárně v přízemí. Ještě nebyla úplná tma, a tak jsem si krátila dlouhou chvíli. Nikdy jsem se o astronomii moc nezajímala. V mém rodném městečku bylo večer příliš světla z pouličních lamp, takže spatřit nějaké souhvězdí bylo téměř nemožné. Konečně jsem se dočkala! Zhasla jsem lampu, stojící za mou postelí, a zadívala se na oblohu. Ačkoli jsem si toho přečetla dost a knihu jsem měla stále rozevřenou před sebou, abych podle ní mohla určovat názvy hvězd, nedařilo se mi jednotlivé útvary rozeznávat. Seběhla jsem rychle schody a cupitala k Damonovu pokoji. Byl prázdný. Nakoukla jsem tedy do koupelny a sauny, ale ani tam nebyl. V kuchyni jen postarší dáma utírala linku. Zbývala už jen posilovna a bazén.
„Ehm, neruším?“ promluvila jsem rozpačitě na tmavovlasého upíra, který v leže vzpíral činku.
Odložil ji a vytáhl se do sedu.
„Co pro tebe můžu udělat?“ Povzdychl si otráveně.
„Vlastně nic,“ zabručela jsem zklamaně.
Doprošovat se ho rozhodně nepotřebuju!
Přemístil se a zatarasil mi cestu.
„Eleno,“ položil netradičně silný důraz na mé jméno, „i když se mi to z hloubi duše příčí, udělám všechno, abych tě učinil šťastnou. A hlavně se mě teď neptej, proč.“
Němě jsem na něj zírala a asi stokrát spolkla to slovo, které mi zakázal vyslovit.
„Co bys ráda, princezničko?“ Usmál se na mě, jako bych byla pětiletá holčička s baculatými tvářičkami.
„Nevyznám se ve hvězdách. Nepomohl bys mi s tím v mém pokojíku?“
„Venku s dalekohledem by to bylo lepší, nemyslíš si?“
„Venku není postel,“ odsekla jsem.
„Fajn.“
Uvelebili jsme se na měkké matraci. Damon rychle prostudoval knížku a pak ji hodil na zem. Spojil ruce za zády a propnul je, aby si protáhl záda. Potom se podepřel na loktech a překřížil natažené nohy. Já se opřela o velký polštář přiložený k pelesti a zaklonila hlavu.
Přišlo mi, že toho věděl o vesmíru daleko víc než kde jaká encyklopedie. Různě jsme střídali polohy, protože nás každou chvíli začalo někde píchat, až nám došlo, že nejlepší je ležet na zádech hlavami k sobě, tím jsme nenamáhali páteř a zároveň jsem věděla docela přesně, kam Damon ukazoval. Nevím, jak dlouho jsme to vydrželi, ale začaly se mi klížit oči a stěží jsem dokázala vnímat Damonův hlas. Všiml si toho a zvednul se. Dlouho jsem váhala, ale nakonec jsem se natáhla po jeho ruce. Slabě jsem ho zatahala za ukazováček. Zaskočilo ho to. Nechápavě na mě zamžoural modrýma očkama. Nechtěla jsem se střetnout s jeho pohledem, a tak jsem mu stáhla z prostředníčku prsten a pohrávala si s ním.
„Co je to za kámen?“
„Lapis lazuli.“
„Pff, krkolomnější název už je nenapadl?“
„Někdy se mu taky říká jenom lazurit.“
„To už zní líp.“
„Mohla bys mi ho vrátit?“ Byl bez něj dost nervózní, ale vůbec jsem se mu nedivila. Podala jsem mu ho a on se zase obrátil k odchodu.
„Jak moc se ti nechce spát se mnou v posteli?“ zeptala jsem se na rovinu.
Ztuhl a neměl se k odpovědi.
„Myslel jsem, že budeš mít z vlastního pokoje větší radost,“ chvěl se mu hlas.
„To mám,“ přiznala jsem a pomalu ztrácela odvahu, ale touha mít u sebe někoho, kdo by mě ochránil i před padajícím meteoritem, byla silnější. „Ale byla bych klidnější, kdybys tu byl se mnou.“
„Tak dobře,“ sjel mě pohledem od hlavy až k patě. „Jen si dám ještě sprchu.“
„Jasně,“ prohrábla jsem si vlasy a rozpačitě se usmála.
Já svou hygienu zvládla dávno předtím a už jsem měla na sobě i tílko a kraťásky na spaní, takže mi nezbývalo nic jiného než čekat. Za necelou čtvrt hodinku byl zpátky. Vlasy měl stále trochu mokré a hlavně celé zacuchané. Spal v tom, v čem vždycky, pouze v teplácích. Odkašlal si, aby alespoň nějak přerušil to nesnesitelné ticho a obešel postel. Lehla jsem si co nejvíce ke kraji zády k němu. On udělal to samé. Možná to nebyl nejlepší nápad.
„Dobrou noc, Eleno.“
„Dobrou,“ řekla jsem a přitáhla si peřinu těsně pod bradu.
Naštěstí jsem byla tak unavená, že jsem usnula téměř okamžitě. Ale byl to neklidný spánek. Měla jsem příšerné noční můry, ve kterých v hlavní roli vystupoval Klaus. Zrovna, když mi zlomil vaz, jsem se posadila na posteli celá zpocená. Damona to probudilo.
„Co zas vyvádíš?“ zakňoural rozespale.
Když si ale všiml, jak se třesu, položil mi konejšivě dlaň na záda.
„Seš v pohodě?“
„Jo, jasně. Jen zlý sen.“
„Jsem tu s tebou.“
„Já vím,“ otočila jsem se na něj.
Bože, jak je sladký. Nejradši bych ho objala a políbila a - a tak dále.
Věnovala jsem mu odevzdaný úsměv a položila si mu hlavu na rameno. Trochu s sebou cuknul, ale pak se uvolnil a pohladil mě po vlasech. Nepřestával, i když už jsme oba opět leželi na polštářích a pokojně oddechovali.

Pokračovat na další kapitolu »

18 komentářů:

  1. o tomto som hovorila.. Noc pod hviezdami :D Milé.. Damon ochranca - kto by ho nechcel pri sebe v posteli :) Super diel..
    btw - som rada, že ples vyšiel podľa predstáv.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak já se nemohla dočkat :D.
    Opravdu se ti to moc povedlo ! Už se těším na další :)).
    Přeju hezký den ;))

    OdpovědětVymazat
  3. WOW, nádhera :) Medzi Elenou a Damonom to iskrí čím ďalej, tým viac a mne sa to neuveriteľne páči :) Teším sa na ďalšiu kapitolku, dúfam, že tu bude čoskoro, inak sa asi zbláznim xD

    Lulu

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, děkuji :). Další díl sem hodím zítra, ale bude to jenom taková kratší filozofická pasáž, ta už tu dlouho nebyla :D, no a pak se nám dá děj zas trošku do pohybu, máte se na co těšít (doufám) ;).

    OdpovědětVymazat
  5. „Venku není postel." - tak to ma dostalo :D Krásna kapitolka :) Teším sa na ďalšiu (dúfam, že to nejako vydržím) :) Fakt krásne píšeš... Mám pocit, že to spomenul aj niekto v komentároch pod predchádzajúcou kapitolou, ale napíšem to aj ja. Prečítala som už veľmi veľa poviedok na tému Damon-Elena, ale toto sa dosť odlišuje. Máš krásny štýl písania a aj ich vzťah je trošku neštandardný - a to je dobre :) Tvoje poviedky nie sú len čisto napr. o láske, ale aj o strachu, váhaní,... Sú vtipné a to beriem :) Nemám rada poviedky, ktoré sú nemastné-neslané... Zbožňujem vtip, iróniu, sarkazmus... A aj to Tvoja poviedka obsahuje :)
    Prajem pekný deň a veľa dobrých nápadov :)
    Mariam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si snad ani nezasloužím O:)
      Jsem ráda, že vám to připadá originální, to je totiž taky jeden z mých cílů, i když nijak na něj netlačím, protože když se člověk snaží bejt originální za každou cenu, je to poznat a není to přirozený. Ale já já jsem takovej zvláštní exemplář sama o sobě, takže není tak těžký se lišit :D.
      Taky všem přeju pěknej den, dneska i svítí sluníčko (aspoň tady), tak to bychom měli jít na čerstvej vzduch (já prej musim, bratr si přivedl slečnu a - chtějí být spolu v našem pokoji :D).

      Vymazat
    2. Ale zaslúžiš :) Si veľmi talentovaná :)
      Áno, aj ja si myslím, že keď chce byť niekto originálny za každú cenu, je to vidieť... Dnes som si v menu všimla kartu "Autorka" a hneď som si to prečítala, pretože podobne ako ty, aj ja rada "viac spoznávam" osobu, ktorá píše poviedky, ktoré sa mi páčia :) A tak si myslím , že si fakt originálna! :D
      Na východe Slovenska dnes počasie nie je nič moc :D
      Mariam :)

      Vymazat
  6. uuuuuuuuuuuuuuuuuummmmm.... uuuuuuuuummmmm..... uuuuuuuuuuuuuuuuuuummmm... (doufám, že to vypadá alespoň trochu jako zvuk při modlení :D) uuuuuuuuuuuuuummm.... aaaať už je zítřek... aaaať už je zítřeeek....uuummmmm....... :D:D:D ale nee, vyjádřím se... bylo to DOKONALÉ! ♥ Vůbec nevím, co jinýho bych ti na toměla prostě říct, každá tahle kapitola je kruci dokonalá ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D:D:D Já mysím, že jsi ten zvuk vystihla perfektně :D. Ale nevim, nevim, jestli ten-ke-komu-se-modlíš, tě vysliší :D

      Vymazat
    2. No modlím se přeci k bohu Šukičovi!:D:D

      Vymazat
  7. Achjo, asi jsem jediná kdo se při větě ''Různě jsme střídali polohy, protože nás každou chvíli začalo někde píchat'' začal smát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se nezačala přímo smát, ale pozastavovala jsem se trochu nad tou větou, když jsem to po sobě četla :D. Může znít trošku úchylně, no, ale v kontextu je vlastně úplně normální :P.

      Vymazat
  8. No konečně někoho napadlo vysvětlit, kde Damon přišel k těm svalům, když jinak působí jako dokonalej lenoch!!! :-DDDD
    Moc se mi líbí, jak to mezi nimi pomalu buduješ :-) A přitom je to jiné, jak v seriálu, protože tady mám dojem, že ten odolnější je Damon. Jen tak dál! Nemohla jsem se dočkat, protože se mi to taky načetlo až dnes....
    Mikeš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem nad tím párkrát přemejšlela, jak to ti upíři dělaj, že maj takový tělo :D. To vlastně nikde není nijak vysvětlený, ono se to dá asi svést na to, že krevní dieta se o to postará :D. Navíc jsem si říkala, co by asi tak mohl Damon dělat... Kdyby byl v koupelně, tak by ho Elena pravděpodobně viděla nahýho a to jsem nechtěla, většinou chlastá, když má depku, což tady neměl, kdyby šel někoho zakousnou, tak ho Elena nenajde, no a pak už si mohl jenom číst, ale už když si četl v letadle, tak mi to moc nesedlo, a aby si četl znova? Tak dostal činku, hošan :P.

      Vymazat
  9. Musím říct, že jsi mi zpříjemnila Elenu :) Opravdu žasnu nad tvým talentem. To je nepochybně nejlepší povídka. Znám spoustu skvělých, ale když do toho shrnu ještě mou lásku k TVD a Damonem, tak tuhle opravdu miluji :) (A ještě dvě další.)
    A že já jsem vybíravá, takže pocta xD
    Mimochodem-proč mi to děláš? :( Elena nesmí umřít a musí být s Damonem. A to je rozkaz! :D
    Kéž bych uměla psát tak úžasně jako ty :) Ale je mi teprve 14. Máš můj obdiv :) Přemýšlelas někdy, že by ses pokusila napsat knihu? :) (Kdyžtak mi odepiš do komentů na blogu, na email nebo tak ;) )

    OdpovědětVymazat
  10. Někdy se prostě stane, že se komentář neodešle... Teď jsem napsala jeden extra dlouhý a co mi to neukáže? Jžš, vraždila bych :D
    Takže zpět k tomu, co jsem chtěla.
    Podle mě máš neskutečné nadání. Je to moje nejoblíbenější povídka, získala si mě. Mám pak hrozně moc ráda ještě dvě. A když tuhle skloubím s mou láskou k TVD a Damonem, není pochyb.
    Jsi neuvěřitelně talentovanej člověk a já bych skákala po hlavě a odpichovala se ušima štěstím, kdybych někdy získala to, co ty. :) Nikdy se psaní nevzdávej, byla by to škoda ;)
    velký obdiv...

    OdpovědětVymazat
  11. To je tak nádherně romantické.
    BTW: Dneska s těma komentářema nešětřím :)

    OdpovědětVymazat
  12. Nad větou s těma polohama jsem se taky zlehka pozastavila, přišlo mi to úsměvný :) A k přetrvávajícím svalům - podle mě je musel mít už před proměnou, protože jako upír už by se asi nijak vytvarovat (nevím, jak jinak to napsat Xd) nemohl. Bude už prostě pořád vypadat takhle.
    Ačkoli tuším někde ve 4x7 Stefan na začátku dílu cvičil v lese, to jsem ale přisuzovala tomu, že chce po rozchodu s Elenou vypustit páru... kdo ví, jak to vlastně je?

    OdpovědětVymazat