Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

čtvrtek 12. dubna 2012

29. kapitola

Komentář autora: Dneska jsem to pěkně ošulila na těláku... hrály jsme frisbee a já to prostě neumim házet (čehož si učitelka samozřejmě všimla a pořád se mě to snažila naučit), tak jsem si stoupla do brankoviště a čekala, po čase to ke mně přiletělo, tak jsem to chytla a všichni mě oslavovaly jako největšího borce, protože jsem "dala bod". Jo, není nad vychcanost :P
K povídce: Tyhle prázdniny Damona a Eleny mám ráda. Je to takový pozitivní a roztomilý, prostě žádná depka, což je do takovýhleho počasí ideální :) I když, tahle kapitola popisuje hodně okolní prostředí, ale bylo to nutný, normálně se s takovými detaily moc nepářu, ale tady mi to sedlo.
Prosím všechny Anonymy, pokud budou komentovat, aby se podepsali, pak se v tom dost ztrácím a nevím, komu odpovídám. Klidně se podepiště jako: ohfohrgfjae, hlavně když se tak nebudete jmenovat všichni :D

„Takže jsi použil nátlak na celou moji rodinu.“ Shrnula jsem si Damonovo vyprávění po svém.
„No, víš, když to řekneš takhle…“
„Děkuju,“ ušetřila jsem ho zbytečných vytáček.
Překvapeně pozdvihl obočí.
„Nechci, aby Jeremy věděl o všech těch nadpřirozených věcech. Je to ještě dítě, měl by toho být ušetřen. A co se Jenny týče… no, nijak jí to přece neublíží, ne? A já si ty prázdniny zasloužím!“
Měla jsem pocit, že Damonovy oči brzy vypadnou z důlků a skutálí se mi k nohám. Byla tu však ještě jedna otázka, která mě svrběla na jazyku.
„Opravdu sis nečetl můj deníček?“
Snažila jsem se, aby to znělo co nejvíce bez výčitek či moralizování.
Němě zavrtěl hlavou.
Ach jo. Hrozně by se mi ulevilo, kdyby si býval přečetl mé poslední zápisky o Nickovi a jeho plánech. Nestála jsem o záchranu, jen jsem si přála, aby o tom věděl a aby se s mým osudem smířil.
Přikývla jsem a přiměla se potlačit slzy.
Možná to bylo tlakem, možná to bylo kocovinou, každopádně mi nepříjemně pulzovala hlava. Promnula jsem si čelo, ale bolest neodeznívala.
„Nechceš paralen nebo tak něco?“
„Jo, to bys byl hodný a skleničku vody, prosím.“
Během chvilinky mi vše přinesl.
„Klidně si ještě zdřímni. Vzbudím tě, až budeme na místě.“
„Seš si jistej, že to dokážeš? Minule ti to zrovna dvakrát nešlo,“ zasmála jsem se.
„Byl jsem totiž moc měkkej. Příště už s tebou nebudu mít slitování,“ ušklíbl se a vyklidil mi svou kajutu.
Složila jsem se do koutku, ve kterém předtím seděl, a nechala se ukolébat vůní, kterou tam po sobě zanechal.
Upadla jsem jen do lehkého spánku, a tak jsem vstala sama od sebe. Venku mě ovanul horký vzduch, až mě to málem zadusilo. Slunce nás pražilo jako sporák mandle na pánvi. Dokonce i Damon sykl bolestí, když vyšel ze stínu letadla. Na nose měl položené tmavé brýle, jinak by mu ta záře asi vypálila oči. Vzal mě za loket a popostrkoval směrem k budově letiště. Pilot se ujal našich zavazadel a pochodoval za námi v diskrétní vzdálenosti. Vešli jsme dovnitř a dostali další šok, tentokrát z chladu, o který se postarala klimatizace. Rozhlížela jsem se kolem a snažila se přijít na to, v jaké zemi jsme se to nacházeli. Na informačních tabulích byly různé klikyháky, ale i můj mateřský jazyk. Většina lidí byla oblečená normálně, ale některé ženy byly zahaleny v nepěkných hábitech a z jejich „vůně“ mě štípala celá nosní dutina.
„Hádej, hádej, hádači,“ zašvitořil Damon.
„Co takhle nápověda od přítele na telefonu?“
„Říká, že až do Afriky ti volat nebude. Stačí?“
Hmm, takže Turecko i Indii můžu rovnou vyškrtnout.
„Afrika, říkáš? Co takhle Egypt?“
„Bingo!“
„Vau, jsem ohromena!“
„Jednomu sáhibovi tu dlužím slušnou sumu peněz. Mmm… ale jo, mohla bys mu stačit, když se budeš ještě chvíli takhle hezky usmívat. Máš všechny zuby, doufám?“
Za takovou poznámku schytal jednu pěstí do ramene.
„Abych neprodala já tebe! Za svalnatýho chlapa je určitě víc peněz než za neduživou ženskou.“
„Sázka?“
„Mlč už! Kam jsi nás ubytoval?“
„Nechal jsem nám postavit pyramidu.“
„Jasný,“ odfrkla jsem si ironicky, „a ta je kde, ó velký farao?“
„Nevím. Ale ten taxikář, co na nás čeká venku, to bude určitě vědět.“
Doslova jsem si poskakovala k východu s (latinkou napsaným) nápisem Exit. Žabky, které mi Damon obstaral už v Americe, mě při každém kroku povzbudily mlaskavým úderem do paty.
Damon nelhal. Opravdu jsme měli bydlet v pyramidě. Byla to poměrně velká stavba ze skla a oceli. Nikdy předtím jsem nic podobného neviděla. Vystřelila jsem z auta a řítila se k té stavbě. Chtěla jsem dovnitř, ale samootevírací dveře byly zamčené. Hledala jsem nějaký čudlík a našla jich hned několik. Otočila jsem se, abych popohnala Damona, ale ten už stál těsně za mnou a vymačkával kód. Vběhla jsem dovnitř, boty se mi zuly samy. Do nohou mě příjemně chladily tmavé dlaždice. Všechno bylo moderně zařízeno, samý nerez a kov. Chtělo se mi brečet radostí, ale oči mi vyschly, když jsem skrz dveře na druhém konci místnosti spatřila bazén. Pelášila jsem k němu a zabodla do něj elegantní šipku, aniž bych se svlékla. Vypískla jsem a vyplivla vodu, která se mi nahrnula do úst. Damon si dřepl na okraj a zvláštně si mě prohlížel. Usmíval se, ale tak nějak jinak. No, hlavně že se usmívá.
„Nepůjdeš si zaplavat? Voda je úžasná.“
„Já, na rozdíl od tebe, bych se raději nejdřív převlékl.“
Našpulila jsem pusu a zákeřně přimhouřila oči.
Chytla jsem Damona za obě ruce a strhla ho k sobě.
„Ha há!“
„No, to je váážně výborný!“ Zasmál se a pohodil mokrými vlasy.
„Teď ti ukážu zase něco já,“ ušklíbl se ďábelsky.
Trhla jsem sebou.
Začal kolem mě kroužit. Zpočátku pomalu, ale postupně přidával na rychlosti, až se mi jevil jenom jako žluto bílá šmouha. Voda nabírala na síle. Za chvíli jsem stála přímo uprostřed víru. Zavrávorala jsem a spadla do něj. Pištěla jsem a smála se, ale občas mě proud stahoval pod hladinu a to se mi nelíbilo. Naštěstí mě Damon zachytil a držel v bezpečí své náruče. Voda se pomalu zklidňovala a i my se brzy zastavili. Romantickou chvilku jsem zkazila šplouchnutím vody přímo do jeho obličeje. Okamžitě mě pustil a já klesla ke dnu. Asi hodinku jsme se takhle pošťuchovali, když mi zakručelo v břiše.
Sluhové byli zřejmě součástí domu. Damon dostal velkou sklenici krve s paraplíčkem a ledem, zatímco pro mě se připravovaly sendviče. Mezitím jsem se převlékla do suchého oblečení, které mi sbalil můj nový spolubydlící. Zhltla jsem tousty během minutky. Damon se nabídl, že mě vytáhne do města na nákupy, ale odmítla jsem to. Chtěla jsem si prohlédnout zbytek místností, protože stavba byla opravdu gigantická na to, že byla jen pro nás dva (těch pár poskoků žilo v chatce vedle pyramidy).
Mimo chodbu, která téměř okamžitě přecházela v kuchyň, jsem objevila i knihovnu, posilovnu a koupelnu. Čítárna mě okouzlila nejvíc. Byla to prostá místnost bez oken. Každá stěna byla zakryta ohromnou skříní z tmavého dřeva. Pro přehlednost byla na každé přibita cedule s názvem žánru a jednotlivé části byly odděleny zásuvnými přepážkami, každá s jiným písmenem (zřejmě se to pojilo ke jménům autorů), seřazenými podle abecedy. Pod chodidly se mi rozprostíral červený koberec a naproti mně, přímo uprostřed místnosti, stála podivuhodná pohovka. Z jedné strany vypadala jako dvě křesla, dostatečně dlouhá na to, aby se na ně člověk uvelebil i s nohama, a z té druhé to byl gauč s vysokými opěradly. Komplex měl stejnou barvu jako koberec a skříně. Možná se sem později vrátím a něco si přečtu.
Posilovna s koupelnou mě moc nezajímali. Nebyli totiž nijak výstřední, jen jednoduché, moderní, luxusní a hlavně studené.
V druhém patře mě upoutaly dveře s dřevěnou vývěskou, na níž bylo vyryto: Damon. Strčila jsem do nich, ale nakonec byla trochu zklamaná. Pokoj vypadal naprosto stejně jako ten, který jsem už znala z rezidence v Mystic Falls. Dokonce i krb a závěsy byly naprosto identické. Pak už zbývala jen další umyvárna a také sauna. A já budu spát jako kde? Bezradně jsem bloudila po budově, až jsem konečně narazila na rafinovaně schované schodiště, nebo spíš žebřík. Vedl až k poklopu, na němž stálo mé jméno. Dychtivě jsem ho nadzvedla a vzepřela se na rukou, abych se tam dostala.
„No páni,“ vydechla jsem nevěřícně.
Nacházela jsem se ve špičce pyramidy. Nebyla zde ani jedna betonová stěna, všechny byly ze skla a šikmé. Měla jsem perfektní výhled do širého okolí. Ne že by tam toho bylo moc co k vidění, ale slunce, zapadající nad odlehlým městem, bylo, řekla bych, postačující. Nemůžu se dočkat, až se setmí a vyjdou hvězdy! Co se podlahy týče, byla pokryta světlými parketami. Postel byla umístěna poměrně daleko od kraje místnosti, ale zároveň nebyla přímo ve středu. Dále tu stála světlá, vysoká skříň a menší komoda s šuplíky. V obou už bylo vyskládané mé oblečení. Po zemi se válelo pár plyšáku (mezi nimi i ty od Damona) a další věcičky, jako zrcadlo, malý hnědý chundelatý kobereček, sedací polštáře a v koutě se tyčil dokonce hvězdářský dalekohled. Trošičku mi to připomínalo můj pokoj - tou postelí a nábytkem.
Byla jsem šťastná. Neuvěřitelně, nepředstavitelně, nepopsatelně, nezvykle, nepřekonatelně, neoblomně, neskonale, nadpozemsky šťastná, jako nikdy v životě. Slezla jsem schody a zahlédla Damona, jak se chystá vejít do svého pokoje. Chytila jsem se ho kolem krku a nožky vyhoupla do vzduchu. Zmateně mi položil dlaně na boky a po chvíli se se mnou začal točit.
„Děkuju, děkuju, děkuju, děkuju, děkuju, (atd.)!“ opakovala jsem neustále.
Schoval svůj obličej do závoje mých vlasů a radostně se smál.
Myslím si, že to bylo právě v tomto momentě, kdy jsem si poprvé přiznala, že Damona miluji. Stefana jsem milovala také a pravděpodobně vždy budu, ale to, co pro mě znamenal Damon, on nikdy nebude. To za ním jsem totiž běžela, když mi bylo nejhůř, to on mě zachraňoval, když můj život visel na vlásku, to on mě vždy přivedl na jiné myšlenky, když jsem se topila v těch nejhorších obavách a vizích, to on mě změnil a já změnila jeho. Mám ale právo na to, přiznat se mu ze svých citů? Není to příliš sobecké, když už za necelé dva týdny mu po mně zůstane jen vzpomínka? Položil mě na zem. Jeho tvář celá zářila, jeho oči se třpytily, jeho rty zdobil vlídný, spokojený úsměv. Nemůžu mu to udělat! Pokud miluje i on mne, snažil by se mě určitě zachránit a pravděpodobně by kvůli tomu i zemřel a to bych nesnesla! Nikdo kvůli mně umírat nebude! Nikdy, ani po mé smrti!

26 komentářů:

  1. Nádhera.. nemyslíš si, že je čas, aby na TO už Damon prišiel? ;)

    Killy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď si asi nejsem jistá, které TO myslíš, jestli Eleniny city k němu nebo ten menší zádrhel s Klausem. Každopádně podle mě je Damon natvrdlej, jak 3 tejdny starej chleba, tomu než něco dojde... ale uvidíme, ještě má na to 8 kapitol :D

      Vymazat
    2. Myslela sopm oboje... ale skôr to s Klausom.. :)

      Vymazat
  2. Akože by mu to nepovedala..?!? Zlý žart, to sa mi nepáči.. :D Ale inak super - od opisu spoločného kúpania cez tú jej izbu.. Čo už, Damon má skrátka dobrý vkus. Celé si to predstavujem a pri východe/západe slnka alebo počas jasnej noci by sa tam mohli odohrávať poriadne romantické scény.. :)
    Inak už aj ja trošku stresujem z toho auta - dnes som takmer zrazila jednu babičku (aj keď sa nemala čo motať po tej ceste) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prirodzene myslím jej city, Klaus mi je ukradnutý.. Ak píšeš už druhú sériu, Elenka sa z toho zrejme dostane, to sa dorieši za behu :)

      Vymazat
    2. Ono je to auto vážně nebezpečný a zmatený důchodkyně jak by smet :D
      A proč mu to nechce říct - protože by to bylo nefér, kdyby mu ona byla šumák, tak jim to zkazí dovolenou, protože by bylo mezi nima strašný napětí, no a kdyby ji měl rád, tak vidím Damona naprosto v živejch barvách, jak skáče na Klause a snaží se ho sežrat, a pak mám před očima Klause s Damonovym srdíčkem v dlaních, to radši zabiju Elenu než Damona :D
      Ale ňáká ramontika při třpytu hvězd by být mohla, to si zase zasloužej, uvidíme v sobotu, to asi přidám další díl ;)

      Vymazat
    3. Ak by to malo pokaziť ten výlet, to radšej nie.. Jasne, Damon je troška impulzívny, to vieme všetci :) Ale zas ak ju aj on miluje (o čom som presvedčená) a povedala by mu len tú malú časť o jej láske, určite by to nič nepokazilo.. Ale ty si autor ;)
      Však by tie hviezdy nemuseli byť zlé.. Ako som čítala tento diel, úplne sa mi to premietalo v hlave :D

      Vymazat
  3. Tak to je krásný :)!
    Tak to je fakt krásná pyramidka ;).
    Jsem ráda že je Elena šťastná , sice v seriálu bych ji fakt zakroutila krkem, ale ty to píšeš jen s části podle seriálu, tím pádem je mi Elena rozhodně příjemnější :).
    I když jsem četla fanfiction typu Delena dost, ta tvoje je taková.. jiná, neobyčejná , má šmrnc, neni to prostě takové to známé (Damon zlatoušek) prostě se mi líbí že to má tu šťávu a strašně pěkně se čtou!! :)
    Moc se těším na další kapitolu !! A opravdu! jsem napjatá jak špagátek :D.

    OdpovědětVymazat
  4. jéje , až teď jsem si všimla, že jsem napsala dvakrát po sobě Tak to je krásný! :DD
    1.Krásný je na kapitolu :).
    2.na jak už zmíněnou pyramidu :D.

    OdpovědětVymazat
  5. :OO už zaaaaaaaaaaaaaase čumím! já se budu taky pěkně stavět na hlavu jak pyramida z toho, že zase nemám co číst! :D kdy bude další? ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad mojí slohovkou je komentář od autorky a ke konci píše, že asi v sobotu ;)).

      Vymazat
    2. Ááááchjoo :/:D ale děkuju ;) mě totiž nebaví číst ostatní komentáře :D

      Vymazat
  6. Nemôžeš ďalšiu pridať už zajtra? prosííím, ja totiž maródujem a nebudem mať čo robiť! :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, ikdybych chtěla, tak nemůžu... asi o půl čtvrtý se dostanu domů a vrhnu se na přípravy na ples, na kterym musim bejt už v 6 :/

      Vymazat
  7. Konečně jsem se zas dostala na pc. Tohle je geniální!! Píšeš neskutečně úžasně. Elena si to konečně přiznala, super. Opravdu skvělá kapitola a já se už teď netěším na další nejméně týden bez této povídky... :(

    OdpovědětVymazat
  8. Krása!!! Neviem, čo viac dodať ;) Tvoju stránku som našla len včera a do tejto poviedky som sa ihneď začítala a nevedela som prestať! Ach, nech je tu už ďalšia kapitola, som zvedavá ako to bude pokračovať! :)

    Lulu

    OdpovědětVymazat
  9. Hele nechci být vlezlá ale jak se jmenuješ ve skutečnosti? Nebo alespoň nějaká přezdívka, nazývat tě šunkičem to je jak název pro salám :D A chci pochválit tuhle kapitolu, teda jestli jsem jí už nekomentovala. Už ani nevím jestli ti komentuju nebo ne :) Chodim to sem kontrolovat každej den desetkrát tak už ani nevím

    OdpovědětVymazat
  10. EGYPT???? To je dobrééé :-) Veľmi sa mi páči, keď v poviedkach navštevujú postavy turistické destinácie...a som ti veľmi vďačná za túto "opisnú" kapitolu, pretože neznášam, keď niečo čítam a vôbec si neviem predstaviť kde sa dej odohráva, pretože tam chýba viac opisných úsekov...takže som rada, že si načrtla úžasnú zasklenenú pyramídu, v ktorej budú teraz bývať :-) úplne Elene závidím tú izbu..ja sa musím uspokojiť so strešným oknom nad posteľou :-D
    hmmm...vidím tu nejaká pokrok po Eleninej citovej stránke...len tak ďalej :-D
    Jediné čo mi nešlo do hlavy bolo spoločné kúpanie..nevedela som si predstaviť ten vodný vír v bazéne bez toho, aby sa tá voda v bazéne aj udržala..ja viem..do čítania sa mi nevysvetliteľným spôsobom zapojilo moje skromné "fyzikálne myslenie", ktoré sa aktivuje vtedy keď netreba :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji všem za komentáře, nemám sílu reagovat na každý zvlášť, tak to ňák vecpu do jednoho :)
    Vítám tu další čtenářku ;)
    Marry: Mně oslovování "šunkiči" nedělá problém a původně ta přezdívka zněla salám a dost lidí mě tak i oslovovalo (na základce a táboře), ale jestli ti to je hodně proti srsti, tak se jmenuju Lucka :D
    Visa2: Jéé střešní okno, já mám pokojíček společně s bratrem a mám akorát tak balkón, takže... :D
    Btw, původně mě napadla Paříž, pak jsem si ale říkala, že do Paříže to cpou všichni, tak budu aspoň trochu originální, navíc miluju egyptský pověsti s těma bohama a faraonama, jsou to pěkný pohádky, tak jsem je šoupla do Egypta (i když jsem tam ZATÍM nebyla) :)
    A ten vír, jojo, já vim :D Asi by to tak nešlo udělat, jenže mně se to tak líbilo, ta představa, že jsem si nemohla pomoct a dala to tam... navíc jsem jednou byla v aquaparku, kde měli kulatej bazén a jednou za čas tam ten vír pustili, takže jsem si říkala, že se to třeba ňák poddá. Akorát jsem to popsala jako vír z Pirátů v Karibiku, kterej do sebe vcucnul loď, jsem se nechala trochu unést O:), ale malej vír by Damon podle mě udělat mohl a vody by tam zbylo ještě dost. Ale jsem ráda za tvůj postřeh, klidně na takovýhle věci poukazujte :).

    OdpovědětVymazat
  12. Úžasné! Hneď idem na ďalšiu časť (celý piatok som to tu kontrolovala ale dve nové časti mi ukázalo až dnes-fakt som na tom závislá :D), ale aj tak to musím okomentovať :) Súhlasím so "superspiritshine" a s každým s tým opisom... Bolo to fakt úžasné, premietalo sa mi to pred očami :) Súhlasím s "Visa2" - s tým Egyptom to je fakt dobré :) A vzhľadom k tomu, že nenávidím fyziku, vír mi nerobil absolútne žiadny problém :D
    Idem hneď na ďalšiu :)
    Mariam :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jo, pokračuje to parádně! Neztrácí to náboj a jiskru a s tím Egyptem to není vůbec špatnej nápad. A ten vír v bazénu? Ale jo, v mých očích detail :-) To jejich špičkování mi to vynahradí. Jen mám takový neodbytný dojem, že žlutou by si na sebe Damon oblékl jen pod ovlivněním :-D
    Mikeš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, Damon ve žlutý... sice jsem napsala, že to bylo něco neobvyklýho, co Elenu rozhodně překvapilo, ale ňák jsem to nevysvětlila :D. Seriálovej ani knižní Damon by to na sebe asi vážně nenavlík, ale tady mi to přišlo tak ňák přirozený, měl dobrou náladu, měl u sebe Elenu a ta na něj má rozhodně silný (a zvláštní) vliv, krásně k sobě ladili - asi mu trošku přeskočilo :D.

      Vymazat
  14. TO JE KRÁÁÁÁSNÝ! :'( Nechci, aby Elena umřela :( nechci nechci nechci! :(

    OdpovědětVymazat
  15. Poslední kapitoly čtu se zatajeným dechem. Nádhera!

    OdpovědětVymazat
  16. Nádhera! Dokonalost sama! :)) Damon je... prostě Damon :DD jinak- pěkná dovolená :D

    OdpovědětVymazat
  17. Elena by rozhodně nemohla říct, že si před smrtí nic neužila, a to si myslím, že to nejlepší ji teprve čeká. Každopádně pochybuju, že dojde na to čtení :)
    Moc se mi to líbilo a s vírem jsem si ani v nejmenším hlavu nedělala, takový detaily zas až tak neřeším.

    OdpovědětVymazat