Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

úterý 10. dubna 2012

27. kapitola

Komentář autora: Teoreticky navazujeme na konec prvního odstavce první kapitoly. Snad se vám bude další kapitola líbit a komentujte, nebo další pěkně dlouho neuvidíte :P


Zaklapla jsem deník a zhasnula lampičku, jejíž světlo už nebylo potřeba - vycházelo totiž slunce. Zamáčkla jsem budík, který doposud nezazvonil. Přenesla jsem své mrtvolné tělo do koupelny a tam se dlouho snažila skrýt únavu pod vrstvu make-upu. S prázdným pohledem (a žaludkem) jsem se vydala pěšky ke škole. Caroline i Bonnie mě nejspíš minuly a já neměla sílu je hledat, proto jsem vešla do třídy a zaplula do lavice. Samozřejmě jsem zapomněla na test z angličtiny. Pohrávala jsem si s tužkou a bezmyšlenkovitě četla otázky znovu a znovu, ale jedinou odpověď, kterou jsem nacházela, byla věta: za dva týdny budu mrtvá, takže je mi úplně jedno, jakou dostanu známku. Napsala jsem to něco málo, co mi utkvělo v hlavě z předchozích hodin, a omluvila se z vyučování. Byla jsem tak mimo, že jsem tam nechala tašku, ale bylo mi trapné se pro ni vracet. Potřebovala jsem pohyb a také čerstvý vzduch. Šla jsem tou nejdelší cestou k vodopádům. Nikdy mi šplhání toho příkrého kopce nepřipadalo tak snadné jako ten den. Ani jsem se nenadála a už jsem byla nahoře. Pozorovala jsem padající vodu, jak se dole tříštila o kameny. S takovou přirozeností, s jakou člověka napadne svléknout si bundu, když mu je teplo, mi přišlo na mysl, jaké by to asi bylo zemřít na tak krásném místě. Šla jsem blíž ke srázu a přeměřila vzdálenost mezi sebou a mělkou tůní. Nadechla jsem se a vykročila ke skoku. K mému údivu jsem se ale nehnula ani o píď. Noha mi zůstala trčet ve vzduchu, jako by se opírala o neviditelnou stěnu, která nešla prokopnout. Nick mě ovlivnil opravdu kvalitně. Zklamaně jsem se obrátila k odchodu. Když jsem odlepila oči od země, něco jsem zahlédla - nebo spíš někoho. Zrovna se schoval za houštiny ostružiní a stromů.
„Nehodlám skočit, jasný!“ houkla jsem na neznámého Nickova poskoka nebo taky možná jen na zbloudilého turistu.
Nikdo se neukázal.
S povzdechem jsem sestoupila z vyhlídky a zamířila do údolí. Vláčné nohy mě zanesly až na palouk nedaleko penzionu. Strčila jsem si ruce do kapes a přemýšlela. Nakonec jsem si to štrádovala přes pozemek přímo k rezidenci. Bez zazvonění jsem vstoupila. Dům byl tichý. Vešla jsem do salonku. Mou pozornost upoutala láhev skotské. Přiložila jsem si její hrdlo k ústům a spolkla několik doušků. Pak jsem rozvažovala, zdali mám vyhledat jednoho z bratrů, a když už, tak kterého. Stefan by přesně věděl, jak se cítím, a snažil by se mě utěšit. Damon by si pravděpodobně ničeho nevšiml, za to by mě určitě přivedl na jiné myšlenky. Hodnotila jsem obě varianty. Útěcha nebo rozptýlení? Nakonec jsem se rozešla k pokoji v přízemí.
Potichounku jsem otevřela dveře a nahlédla dovnitř. Damon tvrdě spal. No jistě! Celou noc přeci se Stefanem pátrali po tom upírovi. Není divu, že je ještě v posteli. Udělala jsem krok vzad, ale potom několik vpřed. Kam jinam bych šla? Přistoupila jsem k posteli z té strany, která byla prázdnější. Naštěstí se Damon neroztahoval. Zula jsem se a lehla si co nejvíc ke kraji. Damonova přítomnost mě příjemně rozehřívala, navzdory jeho chladnému tělu. Uvědomila jsem si, že nejsem jediná, kdo něco ztratí. Jak se asi bude cítit Damon, až už tu nebudu? A co Stefan, který mě miluje víc než vlastní život? Slzy mi prosákly skrz zavřená víčka. Mé vzlyky utichly ve vycpávce polštáře. Usnula jsem s vědomím, že za několik dní budu muset opustit své milované, aniž bych jim o tom mohla cokoli říct.
Cítila jsem, jak se na druhém konci postele prohnula matrace. Někdo si zívnul a zamlaskal. O chvíli později se ozval neidentifikovatelný zvuk, něco mezi zalapáním po dechu, přidušeným výkřikem a škytnutím.
„No to mě - to si snad - že bych na něco zapomněl?“
Převalila jsem se na druhý bok, ale stále jsem nebyla úplně vzhůru.
„Eleno?“
Neodpovídala jsem.
„Vím, že mě slyšíš, poznám to podle toho, jak ti bije srdce,“ řekl takovým tím tónem, který použijete na někoho, kdo si z vás dělá blázna a myslí si, že o tom nevíte, a vy mu právě sdělujete, že jste si toho plně vědomi a že vám to vůbec nepřipadá vtipné.
„Eleno?“ zašeptal o něco blíže od mého ucha a odhrnul mi vlasy z čela.
Neochotně jsem se na něj podívala. Přeběhl mi mráz po zádech z toho, jak byl krásný. Jako bych si na to už dávno nemohla zvyknout. Sledovala jsem ho a zřejmě uváděla do rozpaků. Nechal svou ruku položenou na mé tváři. Palcem mi něžně přejížděl po pleti a usmál se tak bolestně, až mi to rozlomilo srdce na tisíce střepů, které se zabodávaly do každé části mého těla.
„Co se ti stalo, princezničko?“
„Nic,“ polkla jsem.
„Ale no tak. Možná nejsem senzibil, ale slepej taky nejsem. Seš celá opuchlá, řasenku máš totálně rozmazanou, oči rudý, celá se lepíš a vůbec, vypadáš děsně, “ zašklebil se znechuceně.
Tiše jsem se zasmála a vytáhla se do sedu. Hřbetem ruky jsem si osušila obličej a několikrát zamrkala.
„Nemluvě o tom, že jsem tě načapal, jak spíš v mý posteli hned vedle mě. To musíš být opravdu zoufalá,“ usmál se radostněji.
„Šla jsem se projít a najednou jsem se cítila tak unavená, že bych už nedošla domů, tak jsem si tu schrupla.“
Naklonil hlavu ke straně a zakabonil se, čímž mi dal jasně najevo, že mi nevěří ani slovo.
Povzdechla jsem si. „Zemřela mi babička,“ zalhala jsem znovu.
Nevěděl, jak se na to má tvářit. Smrt příbuzných bylo něco, co už se ho dávno netýkalo.
„To mě mrzí.“
Přikývla jsem a popotáhla.
Bleskurychle mi přinesl krabičku papírových kapesníčků.
„Díky,“ vytáhla jsem si jeden a vysmrkala se.
„Můžu ti nějak pomoct?“
„Mohl. Zabav mě, v tom jsi nejlepší ze všech.“
Podezřívavě si mě prohlédl, ale už přemýšlel, co by se mnou provedl.
„Jseš si jistá, že to doopravdy chceš?“ nabídl mi poslední možnost z toho vycouvat, ale já ji nevyužila. Narovnala jsem se a dala mu svolení si se mnou dělat, co uzná za vhodné.
„Tak dobře. Začneme raději něčím jednodušším, přeci jenom, co se zábavy a nespoutanosti týče, máš značné nedostatky,“ čapl mě za ruku a odtáhl do obývacího pokoje.
Tam naplnil dvě broušené skleničky (nikoliv panáky) až po okraj a jednu mi podal.
„Na ex a tím nemyslím přípitek na Stefana a Katherine.“
Trochu jsem zapochybovala, ale když pozvedl svou číši, udělala jsem to samé. Vážně jsem se snažila vypít to najednou, ale nešlo to. Zahanbeně jsem sklopila oči.
„Na začátečníka to není špatný,“ povzbudil mě Damon, v jehož sklence nezbyla ani kapka. „Doraž to.“
Poslechla jsem.
Nalil mi další.
„Ještě?!“
„Trénink dělá mistry,“ zazubil se a bez problému do sebe vyklopil svou sklenku.
Tentokrát jsem to zvládla na jeden zátah, ale své vítězství jsem srazila poraženeckým kašlem.
„Tak je hodná holka,“ poplácal mě po zádech a zapnul rádio tak hlasitě, že se tlukot mého srdce přizpůsobil rytmu hudby.
Damon nám nalil další skleničky, ale položil je na stolek. Podrbal se na břiše a zkoumavě si mě prohlédl.
„Nechceš na sebe něco pohodlnějšího?“
„To je dobrý.“
„Jak myslíš,“ pokrčil rameny a odstartoval tím svou taneční variaci.
Vlnil se jako žížala a bláznivě pohyboval rukama. Neubránila jsem se a vyprskla smíchy. Zatvářil se dotčeně, ale hned na to se ďábelsky usmál a přitáhl si mě k sobě. Zpočátku jsem byla vyděšená, protože fakt, že měl na sobě pouze tepláky a SNAD trenýrky, mě uváděl do rozpaků, už když jsem se krčila v jeho posteli co nejdál od něho; ale když jsem se ujistila, že nemá žádné postranní úmysly, uvolnila jsem se. Zvedl naše propletené paže, abych se pod nimi mohla podtočit. Vzal mě do tanečního držení a korigoval mé pohyby. Chichotala jsem se jako přihlouplá puberťačka a za chvíli vytvářela ještě podivnější kreace, než které by si kdy Damon dokázal představit. Poprvé v životě jsem ho slyšela se doopravdy smát a to v tom okamžiku, kdy jsem předváděla svůj osobitý tanec u tyče bez tyče s prvky rock’n’rollu.  Byl to ten nejúchvatnější smích, který kdy naplnil mé uši. Rozeznala jsem v něm zvučné ha, ha, ha, doprovázené zvonivými zajíknutími a to vše zavinul do šelestu rychle vypuštěného vzduchu z plic.
Damon měl pravdu. Po další vrchovaté skleničce skotské mi připadalo mé oblečení nesnesitelně těsné a to jsem měla jen kraťasy ke kolenům a polopřilnavé tílko. Chvíli jsem přemýšlela a nakonec usoudila, že kalhoty vlastně k ničemu nepotřebuju a Damona určitě nepohorší, když si je svléknu. Rychle jsem je ze sebe stáhla a radostně vyskočila. Pak jsem se s rozpaženýma rukama několikrát otočila kolem své osy. Ani nevím jak, ale prostě jsem si všimla, že Damon netancuje. Zastavila jsem se a chtěla na něj zakřičet nějakou trefnou poznámku, ale zarazilo mě, že se koukal nahoru ke schodům. Podívala jsem se stejným směrem a náhle ztuhla, když jsem si všimla Stefana. Úplně jsem zapomněla, že spal u sebe v pokoji. Zčervenala jsem a uhnula pohledem, když na mě zle přimhouřil oči, jakoby říkal: zrádkyně.
„Nenechte se rušit!“ přeřval rádio a normálním pomalým krokem sešel dolů. Namířil si to ke vchodovým dveřím a zmizel.
„Jak dlouho tam stál?“ zeptala jsem se Damona.
Ten mě sjel od hlavy až k patě (protože nejspíš konečně zaregistroval, že jsem se zbavila spodku svého oděvu) a pokrčil rameny. Doběhl ke mně nadzvukovou rychlostí, objal mě v pase a několikrát se se mnou zatočil, aniž by zpomalil. Hoši, a já si myslela, že mixer je na mě moc. Začala jsem pištět a pořádně se ho držela, abych neodletěla. Náhle se zastavil a zaklonil mě. Ani jsem nestihla popadnout dech a už jsem byla ve vzduchu. A když říkám ve vzduchu, myslím tím, že jsem se konečky vlasů otřela o strop. Dopadla jsem do Damonovy rozevřené náruče, ale dlouho se v ní neohřála. Tentokrát jsem si šáhla prsty na podpůrný trám. S vřískotem jsem bezpečně přistála opět do Damonova objetí. Křečovitě jsem držela víčka přivřená a celá se třásla.
„Ups, možná jsem to trošku přehnal,“ řehtal se, „seš v cajku?“
„Ne,“ pípla jsem a opatrně otevřela oči. Damonova tvář byla najednou celá ustaraná. „Asi budu zvracet,“ zabublal hlas až z mého žaludku.
 Rychle jsem upíra od sebe odstrčila a s rukou přilepenou na rtech utíkala k záchodu. Naštěstí jsem to ještě stihla. Nestačila jsem si však udělat nic s vlasy a tak se mi máčely v míse (a zvratkách). K mému překvapení je něčí ledová ruka vylovila a stočila je do jakéhosi drdolu na mém temeni. Ještě jednou jsem se nahrbila a tím ze sebe dostala poslední zbytky potravy a pití, kterým se v mém zažívacím traktu zjevně nelíbilo. Otřela jsem si pusu a otočila se k Damonovi. Záchod mě příjemně chladil do zad.
Ten syčák se na mě usmíval a vůbec se mě neštítil. Pustil mi vlasy a ty se ve slepených pramíncích rozprostřely kolem mých ramen.
„Víš, normálně seš docela sexy, ale teď mi připomínáš tak trochu Shreka. Vstávej, napustím ti vanu,“ podal mi ruku a zvednul mě.
Pak už mám vše zamlžené. Matně si pamatuji, že jsem se ráchala v horké vodě a najednou se octla v posteli. Jak jsem se dostala do letadla, o tom skutečně nemám ani ponětí.

A zase jsem málem zapomněla na tématickou píseň! :D Aneb co asi tak hrálo, když spolu Damon s Elenou tančili.


What it takes to come alive?
It's the way I'm feeling I just can't deny
But I've gotta let it go
We found love in a hopeless place


Pokračovat na další kapitolu »

17 komentářů:

  1. Tak tahle kapča je suprová!! Konečně Damon s Elenou, by mě zajímalo kam jedou a co se mezitím v té posteli stalo :D

    OdpovědětVymazat
  2. tak to jsem zvědavá kam letí a co se mezi nimi stane!:D zase skvělá kapitola, jsem zvědavá jak vyřešíš nadcházející Eleninu smrt :)

    OdpovědětVymazat
  3. :OOO neseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerr!! já chci daůlší! napínáš mě! :D asi přestanu na měsíc číst tvou povídku, a pak to zhltnu jak nevím co ♥_♥

    OdpovědětVymazat
  4. Fakt nádherná kapitolka,doufám že přidáš co nejdřív další,opravdu si to hezky napsala:)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za ohlasy, jsem ráda, že to mělo přesně ty účinky, kterých jsem chtěla docílit :P. Ještě pár nových komentářů (tím nemyslím od vás) a bude další kapitola zítra, i když až tak kolem 6.-7. hodiny, budu mít hoodně dlouhej den :/.

    OdpovědětVymazat
  6. ty jedna :-) dobre si vedela, prečo dávaš reklamu k Michelle na blog :-)
    Celú tvoju tvorbu som zhltla za jeden deň a musím ti oznámiť, že máš ďalšiu čitateľku do zbierky :-D
    Naozaj sa mi nechcelo komentovať každú kapitolu, takže to zhrniem v tomto komentári...páči sa mi, že si postavy pozmenila podľa svojho gusta..Elena je v knihách podľa mňa tiež zaujímavejšia a čo je hlavné - z úst jej nevychádzajú žiadne slová, pri ktorých človeku vstávajú vlasy dupkom tak ako to niekedy predvádza v seriáli...a sexy Damon meniaci sa na vranu?? Wrrrr :-) Beriem všetkými desiatimi :-D
    Vážne nechápem ako si dokázala napísať poviedku o trojuholníku D-E-S, kde v 27. kapitole Elena ešte stále nepodľahla Damonovmu čaru :-) Na takéto niečo som vo fan-fiction poviedkach zatiaľ nenatrafila, takže bod pre teba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda tě u nás vítám a děkuji za "plnohodnotný" (nevim, jak líp to vyjádřit) komentář ;).
      Jojo, dát reklamu k Michelle byl dobrej tah, řekla bych, že tak 90% lidí mě našlo právě přes ní :D.
      Ono mi to trvá asi tak dlouho, protože jsem ze Stefana neudělala sadistu ani nudnou trosku, jak to tak většina autorek ff dělává, což mě trochu mrzí, protože on takový prostě není, to je jako udělat z Damona - já nevím - beznadějného romantika :D. Oba tím částečně jsou, ale ne úplně. Vztah těhle tří je to nejkomplikovanější a nejkrásnější téma celého příběhu, nemůže se vyvíjet rychle a nemělo by nikdy skončit, a pokud skončí, měla by skončit celá povídka - tojť můj názor :D.

      Vymazat
    2. zdieľam rovnaký názor :-) je veľká škoda, že väčšina fanúšikov, alebo ich rovno nazvem "shippers" vyznáva len Delenu alebo Stelenu respektíve zanietene fandí len jednému z bratov a ten druhý je pre nich hlúpy šaško...bohužiaľ je za neho väčšinou považovaný Stefan a pri tom je to tak zaujímavá postava..problém je však v tom, že je napísaný zložitejším spôsobom a je potrebné ho pochopiť (mne to tiež hodnú chvíľku trvalo :-) za to Damona chápe nejakým zázrakom každý...čím to asi bude? :-) a len racionálne zmýšľajúci divák, ktorý vie, že vo VD ide v tomto smere o trojuholník a vzťahmi v ňom si vie tento seriál a taktiež aj túto poviedku poriadne vychutnať a oceniť :-)

      Vymazat
  7. Wooooow ;))). Přišlo mi že jsem to četla na jeden nádech!!
    Vážně úplně skvělé!!!!!
    ÁÁ už se nemůžu dočkat , jak to všechno dopadne!! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Našla jsem tuhle tvoji povídku díky vise a jejímu webu, kde na ni dala odkaz a protože jí věřím, že by blbost nedoporučila, tak jsem sem vlezla..... no a zhltla všechny kapitoly za jedno odpoledne :-)
    Opravdu zírám a cením, jak jsi dokázala spojit motivy ze seriálu a knihy se svou vlastní fantazií do příběhu, který strhne a hlavně nejde proti tomu, co je na TVD tak zajímavé - a to je právě trojúhelník! Jen málo autorek FF dokáže mít rádo oba Salvatory a umí vyhmátnout právě to, co je na nich zajímavé.... tedy, buďme upřímné, většina fandí deleně a tím pádem dělá ze Stefana takovýho vola, že to díky tomu pomalu nejde číst :-D
    Ani Stefan ani Damon nejsou jednorozměrní, ani jeden není takový, jak se ze začátku jevil.... a mně se líbí, jak to dokážeš vyhmátnout! A díky tomu, že se tvoje Elena mnohem víc podobá té knižní, tak jí taky víc věřím, že má pro Damona takovou slabost (u té seriálové si občas nejsem jistá, jestli má ohledně Salvatorů opravdu nějaké dilema :-))
    Takže díky za parádní čtení a máš ve mně další věrnou čtenářku!!

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ok, jsem dokonale zbavená svojí nedávný depky, že píšu naprostý sračky :D. Teda, ta sebekritická část mého já mě v tom stejně bude pořád utvrzovat, ale teď ji díky vám můžu aspoň setřít, že to sice jsou možná kejdy nejvyššího stupně, ale jsou žádaný:D
    Vážně mě to potěšilo, obvzláště zastánci trojúhelníku, kteří perfektně vystihli můj přístup k povídce a představu o ní (i když tohle vlastně není povídka, v povídce prý nedochází k vývoji postav, což tady rozhodně dochází, takže čtete asi novelu nebo román nebo co já vim :D). A jsem taky ráda, že si Anonymn všiml toho pletence mých nápadů, motivů z knížek a seriálu - snažím se z nich vytahovat to nejlepší :D.
    Takže všem moc děkuju a zas vás na chvilku přestanu trápit se zelenejma slovama typu: komentujte :D.
    A spešl dík patří Vise2, za zviditelnění mého blogu ;)
    A teď už vážně dobrou noc, zítra navečer je tu nová kapitola, pokud mi teda můj výbušný tatík nezruší net, před chvílí něco takovýho mlel, ale ono ho to přejde - snad :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ty nepíšeš sračky!!! Nic takovýho neříkej, nesnáším nesebevědomost. Zvlášt' když tvou ''novelu'' (nebo co) čte tak moc lidí. Já ju čtu už od začátku a pořád se mi líbí a to skutečně jakože upřímně. Máš to hezky kombinovaný s knihou, postavy se chovají reálně a prostě nejsou námitky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oukej, děkuji :). Já to beru, jakože jsou to sračky ve srovnání třeba s ňákym velespisovatelem jako Tolkien nebo Rowlingová atd, tak to je trošku jiná liga a oproti nim jsou to vážně nehorazný sračky:D. tak a du přidat novou kapitolu.

      Vymazat
  11. Dokonalý :) Prostě miluju Damona a tys ho ztvárnila snad ještě líp :)

    OdpovědětVymazat
  12. Prostě miluju Damona :3 a ty jsi ho ztvárnila úplně dokonale!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně :3 tahle písnička je dokonalá úplně to vidím jak se Damon s Elenou vrtí do rytmu dokonalý!!!!!!!!!!!!!! :))

      Vymazat
  13. Bože to bylo luxusní! To jaksi popisovala to jak tancovali a... vlastně až dokonce jsem se celou dobu tlemila jak magor! :D :D Vážně úžasný! Díky tobě jsem začala mít ráda Elenu :) a mou "lásku" k Damonovi jsi pozvedla ještě na vyšší úroveň :D Super! :)

    OdpovědětVymazat