Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

úterý 25. prosince 2012

25. kapitola

Komentář autora: Zdravím, dlouho jsme se neviděl, co? :P Doufám, že se u vás Štědrý večer vydařil.
Ke kapitole: Tato kapitola by mohla potěšit 25 lidí :P. Ty jo, vidíte tu krásnou symboliku? Je 25. 12., publikuje se 25. kapitola a ještě těch 25 lidí, muhehehe :D. No, každopádně, jukneme se do Mystic Falls pro změnu a myslím si, že vám poslední scéna připomene jeden flashback ze seriálu. Nebudu popírat jistou inspiraci :P
Příjemné počteníčko ;)

Ráno jsem se probudil sám. Smutně jsem se zašklebil na volné místo ve své posteli a zamžoural k oknu. Tolik světla, tolik světla. Den jako stvořený pro válení se. Něco mě ale přece jen nutilo vstát: hlad. Natáhl jsem na sebe trenýrky, kalhoty a plandavou béžovou košili. Už jsem bral za kliku, když jsem se zahlédl v zrcadle. Tenhle zjev že jsem já?! Nemohl jsem tomu uvěřit. Nemožně kudrnaté vlasy mi všemožně i nemožně trčely. Přímo křičely po hřebenu. Nechal jsem si přinést lavor horké vody a ručník. Strčil jsem hlavu pod hladinu a prsty si prohrabal to ptačí hnízdo. Povolilo a srovnalo se. Poté jsem ho úhledně rozdělil pěšinkou. Hned na mě byl příjemnější pohled!
Seběhl jsem dolů do jídelny. Dům byl tichý, snad ostatní ještě spali. Pozdravil jsem se s několika sloužícími, až jsem dorazil na místo určení. U velkého mahagonového stolu seděl můj mladší bráška a vybavoval se s nějakou služkou. Nebyla moc pěkná. Krása všech dam bledla ve srovnání s Katherine. Přesto patřila k těm lepším kouskům.
„Dobré jitro vespolek!“
Stefan na mě kývl hlavou a blondýnka předvedla skromné pukrle.
„Budete si přát snídani, pane?“
„Proto jsem tu, srdíčko. Jak ti vlastně říkají?“
„Lili, pane,“ zrudly jí tváře a nejistě se podívala po Stefanovi, jako by v něm hledala oporu. Měla velká modrá kukadla a drobný špičatý nosík. Tvořilo to dost zvláštní kombinaci spolu s ústy, jejichž spodní ret byl podstatně plnější než horní. V pase byla téměř vychrtlá, dokonce i její obličej byl jakoby propadlý. Přesto všechno nevypadala špatně.
„Dám si pořádnou sklenici krve s kapičkou pomerančové šťávy. A toho pána si odpusť. Jsem Damon.“
Znova se začervenala a odcupitala z pokoje. Před Stefanem ležela zavřená kniha. Trochu jsem se naklonil, abych přečetl její titulek.
„Na větrné hůrce, už zase?“ Přisednul jsem si k němu.
„Mám ji rád,“ pokrčil odevzdaně rameny. Připadal mi čím dál podivnější, zadumanější. Vždycky byl takový, ale tentokrát to přesahovalo všechny meze. „Kdes nechal Katherine?“
„Ani nevím,“ ohlédl jsem se ke schodům. „Viděl jsem ji naposledy… sakra, už jsou to dva dny, co jsem ji neviděl! Hele, neschováváš ji někde u sebe v pokoji, co, ty sobče?“ Šťouchl jsem do něj.
Jeho rty se podivně zachvěly. Asi to měl být pokus o úsměv. Mezitím se vrátila Lili a postavila přede mě broušenou číši. Všiml jsem si jejích zarudlých očí, a tak jsem k ní sklenici pozvedl.
„Napij se.“
Polekaně vytřeštila oči a uskočila. „Proč? To přeci nemůžu! Nic jsem s tím neudělala, přísahám!“
Semkl jsem obočí k sobě. Měl bych si s Katherine o tom cepování služebnictva popovídat. Co je moc, to je moc. Vždyť ta holka má ze mě panickou hrůzu…
„Já ti věřím,“ snažil jsem se ji uklidnit a polkl dva doušky. „Vidíš? Mm, je výtečná. Kdys naposledy něco jedla?“
„Předevčírem,“ špitla. „Ale vůbec mi to nevadí! Já toho moc nesním! Rozhodně nestrádám hlady,“ vyhrkla hned na to.
Vyměnil jsem si pohled se svým bratrem. Ani jemu se její chování nezdálo v pořádku.
„Dobře,“ postavil jsem se a přistoupil k ní. Ještě jednou jsem usrkl a zadíval se na blondýnku. Trochu se třásla a kolem očí jí vystoupily žilky. Přímo hypnotizovala krev v mých rukou. Znovu jsem jí nápoj podstrčil a tentokrát si ho ode mě vzala. „Dopij to. Už nemám hlad a pro mého bratra to není dost košér, že ne, bráško?“
„Pokud v tom není jelen nebo srna…“ Usmál se povzbudivě a konečně opravdově.
Lili se po nás ještě několikrát vystrašeně podívala a pak se odhodlala. Nejprve spolkla jen malinký doušek. Potom ale dravě vyzunkla zbytek tekutiny, jen to hvízdlo.
„Hodná holka,“ pochválil jsem ji a pohladil po zplihlých vlasech. Hned měla zdravější barvu. „Teď jdi. A jez, kdy máš hlad, ne kdy ti to slečna Katherine nakáže.“
Otevřela pusu, aby snad řekla něco na obranu své paní. Nakonec si to ale rozmyslela a s rozkošným úsměvem odplula zpět do kuchyně.
„To od tebe bylo hezké,“ uznal Stefan, kterému se jakoby vrátil smysl života. Jednou udělám dobrý skutek a všichni jsou hned jako znovuzrození! Co to má do háje znamenat?! Copak jich nedělám dost?! Něco mi odpovědělo, ale protože se mi ta odpověď ani trošičku nelíbila, zavrhl jsem ji.
„Ta holka je jak lunt. Za chvíli bych si tu připadal jako v zombielandu… Měli bychom Katherine maličko domluvit.“
„Souhlasím,“ přikývl a rozhlédl se kolem. „Kde ale vězí?“
„No, to by mě taky zajímalo,“ oblízl jsem si rty a vyběhl do její ložnice. Byla prázdná. Do svojí - prázdná. Nakonec jsem vyšel ven. Dostal jsem se až na konec pozemku, kde hlídkoval dvoumetrový upír. Z úcty sklopil hlavu.
„Neviděl jsi někde Katherine?“
„Mademoiselle odjela předevčírem brzy z rána, pane.“
„Odjela?Jaktože o tom nic nevím?! Kam?“
„To nevím, pane. Doprovázela ji slečna Elizabeth. Vzaly si kočár, pane.“
Už jsem se chtěl vrátit dovnitř a ohřát se u krbu, když jsem zahlédl starodávné vozidlo přijíždět po sotva znatelné cestě. Rozeběhl jsem se mu lidským tempem naproti, abych nemusel zbytečně čekat. Předstihl jsem lokaje a otevřel ozdobně vyřezávaná dvířka.
„Ach, můj nejoblíbenější bratr,“ usmála se Katherine koketně a vložila svou ruku do mé, aby bezpečně vystoupila. Hned, jak stála na pevné zemi, jsem si ji k sobě přitáhl a políbil na suché, studené rty.
„Vítej doma, Katherine,“ dostavil se i můj bratr s rukama sepnutýma za zády a  tím svým přihlouplým úsměvem. Nechápal jsem, jak mu to mohla tak baštit…
„Jak milé, že jste mě oba přišli přivítat,“ culila se možná opravdu dojatě. „Pojďme dovnitř, mám pro vás skvělou zprávu.“
A tak jsme poslechli. Katherine nás zavedla do uvítacího salónku, kde se nacházel velký krb a několik křesel. Odložila kabát a do jednoho se usadila. Napodobili jsme ji.
„Jistě dobře víte, že se blíží ples upíří vrchnosti.“
Nenápadně jsem se podíval po Stefanovi. Poněkud se mi ulevilo, když jsem se setkal s jeho stejně lehce překvapeným výrazem. Před Katherine jsme se ale tvářili docela jinak.
„Jistě.“
„Ovšem.“
Přehodila si nohu přes nohu a ruce položila na opěrky. „Letos ho měla hostovat madam Rachelieur. Bohužel byla před nedávnem zavražděna,“ řekla s povzdechem, ne však smutečním, spíš pohrdavým a znuděným. „Včera se na zvláštním zasedání řešilo, kdo převezme její úkol. Nikomu se do toho moc nechtělo, protože ples se koná již za necelé dva týdny. Někdo se ale musel obětovat, a tak jsem se rozhodla, že se toho ujmu. Pánové, budeme mít hosty,“ usmála se rozverně. Rukavice utlumily její veselý potlesk.
„Pozvala jsi je všechny k nám?“ ubezpečoval jsem se.
„Ano. Jsme tady tak samy, brzy bych vás jistě omrzela,“ ohrnula smutně rtík a já neodolal a poklekl k jejím nohám.
„Ani za věčnost,“ uchopil jsem její ručky a políbil je. Věnovala mi úsměv a pohladila mě po vlasech.
„A co ty, Stefane? Co si o tom myslíš?“
Můj bratr se zdál být v tranzu. Upřeně zíral před sebe a ukazováčkem si mnul bradu. Její zvonivý hlásek ho neprobral.
„Stefane?“ zopakovala trochu starostlivěji.
Podíval se na ni, vykulil oči, jako by ji nepoznával, a pak se kysele usmál.
„Promiň, zamyslel jsem se. Totiž, někteří možná budou chtít přivést své lidské mazlíčky. Vzpomeň na lady Admansovou, ta neudělá krok bez svého, ehm, harému. Jenže sem žádný člověk nevstoupí. “
„Hm,“ semkla rty Katherine a hloubavě se zahleděla stranou, poté opět věnovala pozornost Stefanovi. „Jako vždy máš pravdu, drahoušku, na to jsem zapomněla,“ přistoupila k němu, ale nedotýkala se ho. „Poradím se o tom s Elizabeth. Nevím, jestli je bezpečné odhalovat naše malé rodinné hnízdečko, když kolem čmuchá jiná čarodějka.“ Přiložila si ruku ke rtům a já ji slyšel si zívnout. „Když mě omluvíte, půjdu si lehnout, jsem unavená.“
„Doprovodím tě,“ nabídl jsem se okamžitě a zaujal místo po jejím boku.
„Hezky se vyspi, Katherine,“ zamumlal Stefan.
Vystoupali jsme po schodech až k jejímu pokoji. Tam jsem ji lehce přejel prsty po zátylku. Zježily se jí chloupky a víčka slastně zatřepetala. Přiložila jsem tedy svá ústa na její sametovou pleť a laskal s nimi její krční páteř. Vyhledala mou ruku a stiskla ji. Dostal jsem se polibky k jejímu ušnímu lalůčku a ona se o mě opřela.
„Nepůjdeme dovnitř?“ pošeptal jsem jí.
„Teď ne, Damone,“ vydechla. „Jsem opravdu unavená, přijď večer,“ obrátila se ke mně čelem a ospale se usmála.
„Myslím, že malé rozptýlení po cestě by ti prospělo,“ zazubil jsem se a chystal se ji políbit, ona mě však mírně odstrčila.
„Řekla jsem ne.“
Ani jsem se nehnul. Otráveně mlaskla a její zorničky se zúžily. „Jsem unavená, prosím, jdi a vrať se po setmění.“
Něco mě zalechtalo v očích, a tak jsem několikrát zamrkal. Stál jsem s Katherine přede dveřmi jejího pokoje. Popřál jsem jí dobrou noc a zamířil ke stájím, abych se postaral o koně. Něco mi říkalo, že je ta cesta znavila víc než mou paní.


Pokračovat na další kapitolu

24 komentářů:

  1. Páni... Tak jsem si přečetla a kapča je velice zajímavá a moc se mi líbila. :) Akorát se teď nemůžu dočkat jak to bude dál a jestli se tam budou moct pustit lidé.. tedy nejspíš i Ivan.. Jůůů, já se tak těším na další kapču! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvažuješ správně a brzo se i dozvíš moji teorii ;). Jako vždy je poněkud složitější a přitom úplně jednoduchá :D.
      Děkuji a dobrou noc. Doufám, že po přečtení kompletního 1. dílu VA budu schopná usnout :D

      Vymazat
  2. Pekné, vrátiť sa na celú kapitolu k bratom :) Krajšie, ako som čakala :D
    Na takú teóriu som ani nepomyslela, takže vďaka :D
    Mňa skôr trápi, čo bolo Stefanovi v tom "tranze". Či to len tak úporne rozmýšľal? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, i to je dobře, kdyby hned každej věděl, tak to nepovažuju za úspěch! :D Ale pořád znáte jen náznak mojí teorie, takže dobrý :P
      To jenom přemýšlel ;) Až na ten výlev v předminulý kapitole je Stef docela v pohodě... něco jako Elena, která se složila v tělocvičně (jak mlátila o Vánocích do zdi a brečela a hráli Sum41-With me) a od tý doby už je taky celkem v cajku ;). Nebo to spíš potlačuje :D.

      Vymazat
  3. Paráda! Teď bude Stefan fakt blbej, jestli Eleně neřekne, že má šanci je zachránit. Vážně, vážně hodně blbej. Dostane se tam i Ivan, a bude ples, což je bezvadná příležitost na pořádnou akci! S přidáváním kapitol mi děláš radost, je to často, to mi vyhovuje :D Damon na mě udělal dojem, když se zastal služebný :) To bylo od něj hezký.

    OdpovědětVymazat
  4. Už se mi začíná víc líbit druhá řada DZ, i když je mi líto Damon, že je ovlivněný a chová se jako poslušný pejsek. Mně se strašně moc líbí tvůj styl psaní a tvé nápady, i když občas to je trošku zvrhlé. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Chaky: Achjo, ne že bych k vašim komentářům neměla co říct, ale já k nim nesmám nic říct :D. Vlastně něco můžu - bráchové neměli svoji světlou chvilku naposledy ;)
    Děkuji :)
    Daniela Dolejsi: To jsem moc ráda, že to vypadá, že druhá série nebude zas až takový propadák :D :). Beztak je Damon momentálně nejšťastnější postavou. Sice nejvíc mimo, ale trpí nejmíň :D.
    Joop, moje sklony k zvrhlosti... nevím, kde se ve mně vzaly, ale naštěstí se mi je daří držet jakž takž na uzdě :D. Děkuji, moc holky, jste zlaté ;)

    OdpovědětVymazat
  6. hezké a milé. Popravdě mám ale radší svět z Eleniny perspektivy a nebo číkoliv, jen ne ovlivněnýho Damona... :D
    Pěknej, klidnej děj, ale celkově na mě kapitola působila spíš jako že má něco rozvinout, než že by v sobě měla nějakej extra význam (možná skrytej a já ho přehlídla).
    Prostě - "nejlepší-způsob-jak-oznámit-pořádání-večírku"- kapitola.
    Už se těším na nějaký akčňáky s Elenou a Ivanem. :) a taky už chci neovlivněnýho Damona dřív, než se stane něco mezi Elenou a Stefanem nebo Ivanem. To by mi kleplo. A to nechci být nějak zvlášť zaujatá. :D S pozdravem tvoje EX-anonymka :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D To je moje další metoda, jak vám Damona TROCHU zošklivit a tím pádem zlepšit mínění o jiných postavách :D. Upřímně mi tenhle Damon taky nevyhovuje, je tak sladkej, až to hezký není :/
      Asi nemá extra velkej význam... já ani nevím, těžko se to posuzuje :D. Rozhodně měla zpřesnit, jak to vypadá s denní rutinou D+S+K.
      Akčňáky s Elenkou a Ivánkem? Hmm, tréninku v tělocvičně se dočkáte určitě ;) A taky menšího Elenina hysterčení :D
      Ráda vidím podpis i komentář ;)

      Vymazat
    2. Vskutku dobrá metoda. :D Hlavně já už si nedokážu asi nikdy oblíbit postavy jako je Stefan a tak. Stefan se mi nelíbí ani vzhledově v seriálu, takže kdykoliv je tam něco se Stefanem a já si ho mám představit (ikdyž tvůj Stefan je myslím jinej- ten seriálovej je prostě moc zažitej)...Prostě neexistuje způsob, jak mi zprotivit Damona a polepšit si se Stefanem :D
      Supéér. Už se těším na další kapitoly! :))

      Vymazat
  7. Takže oni jsou v Mystic Falls ? Že mě to hned nenapadlo. No nejdřív jsem si myslela, že píšeš z pohledu Jeremiho. "Hned na mě byl příjemnější pohled!"Tak mi došlo, že to asi Jer nebude. :D Jinak hezká kapitola, jen se mi trochu dělá špatně, jak ji tak Damon nadbíhá.
    No nic budu to muset asi přežít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nerada doslovně říkám, z čího pohledu je kapitola psaná. Jsem radši, když si na to přijdete sami. Ale malá pomoc: vždycky píšu z pohledu někoho z hlavní trojky - Stefan, Elena, Damon. Dala jsem si to tak trochu jako zásadu. Ani nevím proč. Asi aby v tom nebyl moc velkej bordel :D. I když mám chouťky na kapitolu z Ivanova pohledu občas...
      Damonek půjde zase trochu do ústaní, takže budem moc jeho nadbíhání ignorovat ;)

      Vymazat
    2. Napíš nejakú kapitolu z Ivanovho pohľadu, hoci aj nejakú, ktorá bude napísaná aj z "normálneho" pohľadu, zverejni ju a poteš *Team Ivan* :D
      Ja viem, že to je kopa roboty naviac, to bol len návrh :D

      Vymazat
    3. :D Já mu možná vytvořím nějaký bonusový kapitoly, až mě zas chytne ta nálada, a zveřejním je spolu s bonusy, nebo je dodám nějak dodatečně. Spíš když bych psala něco z jeho pohledu, tak by se to moc netýkalo toho, co se děje. Nebo týkalo, ale úplně jinak, protože je to prostě Ivan :D. Navím mi vyhovuje, že nevíte přesně, co se mu honí hlavou :P.
      Ale zatím ho tam máte dost v Elenině pohledu, takže... to zatím Týmu Ivan musí stačit :P :D

      Vymazat
  8. je to super kapitola :) dokonale jsi to napsala z Demonova pohledu :D

    OdpovědětVymazat
  9. Jupíííí - bude akceeeee, bude Ivaaan, budou fighty! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní: To jsem moc ráda, že se mi to povedlo. Nepsala jsem tak už tak dlouho, že jsem se bála, že to zapomenu :D :).
    Handě: No jasný, Ivan sám zruší dimenzi a pak všechny pozabíjí, mimo Eleny. Pak to budou táhnout ve třech spolu s Irinou. Možná ve 4 s Ronniem, když budu chtít bejt zvrácená :D Ups, asi bych vám neměla prozrazovat děj, stane se O:) :D:D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bejt nemusí, ale zase bude nějaká akce a na to se těším... :D

      Vymazat
  11. To je krásné. Úplně jsem to měla před očima. Moc se ti to povedlo. A strašně se mi líbilo toto : „Dám si pořádnou sklenici krve s kapičkou pomerančové šťávy." Mňamky :)
    Máš v plánu nějak tady tu minulost rozvíjet v dalších kapitolách, nebo jsi nám to zveřejnila jako velice příjemné zpříjemnění dne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noo, moc velké rozvinutí tu nebude, ale Damona pod vlivem Katherine ještě určitě uvidíte :). Spíš to mělo být ale zpříjemnění a k tomu plesu se ještě dostaneme :) Jinak samozřejmě děkuji moc ;)

      Vymazat
  12. Tahle kapitola byla tak... jiná. Oproti první sérii, kde byly občas kapitoly z jeho pohledu, tahle byla... děsivá. To, jak má vymytý mozek, je děs. Jakoby to ani nebyl on. Ani to, jak se zachoval k té služce, mi k němu nesedělo. Bylo to milý, to jo, ale... on přece není milý, ne? :D
    Sakra, zas blábolím. Nějak nevím, jak to vyjádřit. Kapitola se mi samozřejmě líbila, jsem vděčná za jeho pohled, ale...je mi ho líto :)
    Grrrrrr, chápeš mě aspoň trochu? :D :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem jedině ráda, že to nebylo jako první série :D mělo to působit přesně tím dojmem, který jsi tu popsala - Damon s vymitým mozkem :). Podle mě Damon umí být milý ale jen k jedinému člověku - teď už vlastně upírce - a tím rozhodně není nějaká služka, kterou absolutně nezná :D.
      Chápu tě naprosto přesně a neblábolíš ;)

      Vymazat
  13. Hm hm, taky mě okamžitě trklo, že by se na ten bál mohla protlačit Elena s Ivanem a ještě, kdyby se to konalo třeba v maskách... záhadná cizinka se svým lidským mazlíčkem - prostě romantika ve stylu Popelky :D Možná by se Damonovi rozsvítilo v kebuli a zlomilo by to ovlivnění a kdo ví co ještě.
    Doufám, že Ivanův plán s malými sladkými neviňátky vyjde, Elena zesílí a nakope slečnu Piercovou tam, kde světlo nesvítí, v seriálu mi to chybělo. Taky se mohly holky trošku porvat ;)
    Kapitola se mi líbila, se čtením z Damonova poupraveného pohledu nemám problém.

    OdpovědětVymazat
  14. Baf. Říkám si, že napíšu koment až 25.12, když jsem listopadový 25.den prošvihla, ale jelikož jsem teprve 24. komentář, tak to výherní místo přenechám jinému zbloudilému čtenáři. :) Jinak super jako skorovždycky, i když už mi Elenin pobyt na Sibiři přijde moc dlouhý. Zdarec :)

    OdpovědětVymazat