Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

neděle 29. července 2012

4. kapitola

Komentář autora: Fíha, skoro celých 6 stránek :D Je pravda, že jsem se tentokrát rozepisovala o kravinách a ponořila se do nezajímavých detailů. Celá ta povídka se mi přestává líbit. Docela se mi líbí, JAK to píšu, ale moc se mi nelíbí, CO píšu. Je to takový... knižní telenovela :D :/ Je to docela hodně knižní. I když se mi to píše lehce, cítím, že to není můj styl. No, snad už jen třeba dodat, že tlachání o víně jsem obšlehla z knížky a určitě alespoň jedna věc vám ještě připomene jednu scénku asi tak z 6. dílu knižní série... No, ať se líbí :)
PS: Brutálně zlýho Damona mít asi nikdy nebudu, neumím to :D Ale hodným bych ho nenazvala...


Elena se do školy nikdy netěšila a nikdy nepřicházela dřív, než bylo nezbytně nutné. Nikdy, dokud nepoznala Stefana. Ten se postaral jak o její dobrou náladu, tak o každodenní včasné příchody. Vždycky na ni čekal na parkovišti před hlavním vchodem. Seděl na zídce a hleděl do země. Toho dne však zela zídka prázdnotou. Elena se zamračila a rozhlédla kolem. Žádného chlapce se zlomeným úsměvem ale neviděla. Zaujala tedy Stefanovo místo a vyčkávala. Odešla až s drnčením zvonku. Vrásky na čele se jí ještě prohloubily, a když nenašla svého milovaného ani ve třídě, sevřel se jí žaludek neblahým tušením.
O přestávce vyhledala Bonnie a Meredith, ale ty jen bezradně pokrčily rameny.
„Možná musel odejít do lesů, protože ho přepadl ten jeho hlad,“ uvažovala nahlas Meredith.
„Nebo pro tebe chystá romantické překvapení!“ téměř vykřikla Bonnie nadšením.
„Anebo se mu něco stalo,“ zasmušila se Elena.
Jejich vysvětlení Stefanova zmizení toho tolik vypovídaly o jejich povaze; Meredith vždy klidná a rozumná, Bonnie bouřlivá a často naivní, Elena z pravidla myslela na nejhorší, ale neztrácela naději ani odhodlání.
„Chceš, abychom s tebou šly po škole do penzionu?“ zeptala se útlá černovláska.
„Ne, díky. Zajdu tam sama,“ pokusila se Elena o úsměv a pak se otočila na svou druhou kamarádku. „Musíme jít. Přijdeme pozdě na biologii. Uvidíme se na obědě!“ houkla ještě na Meredith a konečky prstů jí zamávala na rozloučenou.
Pneumatiky několikrát zakvílely, když se řítila po staré úzké silnici. Prudce zabrzdila a vydupala schody do Stefanova pokoje. Bez zaklepání vstoupila a žaludek jí poskočil.
„Stihla jsi to v rekordním čase,“ zaševelil tmavovlasý upír ležící na bíle potažené posteli s pohledem upřeným na hodinky. Pak svou pozornost obrátil k nově příchozí a zářivě se usmál. „Nemusela jsi ale kvůli mně tolik pospíchat, já mám času dost.“
„Kde je Stefan?“ zeptala se Elena stále celá zadýchaná a roztřesená.
„Jak to mám vědět?“ Vytáhl se jediným zhoupnutím na nohy a postavil se před ní.
„Víš to!“
„Možná,“ zapředl. „A možná ti to i řeknu, když budeš hodná a budeš mě poslouchat.“
Elena neodpověděla. Bála se, že by svým ostrým jazykem situaci jen zhoršila. Šlo o Stefana! Toho nemohla dát v sázku.
Damona její mlčení nepopudilo, jen ji přejel pohledem a pokračoval: „Večer za tebou přijdu. Chtěl bych ti něco ukázat,“ mluvil pomalu, jakoby vysvětloval nějaký složitý fyzikální jev.
„Co ukázat?“
Jen zablýskl zubisky a zahalil se do stínu. „Uvidíš,“ zaslechla ještě a potom jí mohutný havran prosvištěl kolem hlavy, obkroužil místnost a otevřeným oknem vyletěl ven.
Elena ho rychle zavřela na kličku, i když to nemělo smysl. Potom se rozhlédla po místnosti. Žádné známky zápasu. Vše bylo pečlivě urovnáno, všechno bylo na svém místě. Kde mohl Stefan být? Co mu Damon udělal? Zabil ho snad? Potřásla znechuceně hlavou. Něco takového si nedovedla představit. Nedovedla si však představit ani to, že by to Damon doopravdy udělal, že by toho byl vážně schopný. Ne jen, že by tím nad ní ztratil veškerou svou moc, protože života bez Stefana by se vzdala ochotně a s radostí, ale byl to jeho bratr, i když nenáviděný, stále byl jeho jedinou rodinou.
„Ne, to by neudělal,“ řekla polohlasem v naději, že když to vysloví, bude to pravda. Naposledy se podívala po pokoji a poté odešla.
Povečeřela s tetou Judith a se svou malou sestřičkou, umyla nádobí a vydala se do svého pokoje. Na stole se jí povalovala rozepsaná esej, kterou musela následujícího dne odevzdat. Rozsvítila tedy lampičku a sedla si k práci. Hořečnatě se snažila soustředit a kupodivu se jí to i dařilo. Nemusela ani hledat ta správná slova, prostě je rovnou psala na linkovaný papír. Když byla hotova, dům už byl tichý. Na chvíli se zaposlouchala. Nejhlučnější byl její dech, syčivý při nádechu, funící při výdechu. Pak se ozvalo cvaknutí, jak zhasnula světlo. Před očima jí problikávaly zelenavé mžitky. Časem se rozptýlily a ona dokázala rozeznat tvary nábytku. Vzduch houstl, a tak se odhodlala otevřít okno. Zůstala u něj stát a nasávala čerstvý vzduch. Noc byla jasná a trochu mrazivá. Brzy jí naskočila husí kůže, protože měla na sobě jen tepláky a tričko s krátkým rukávem. Přetáhla přes sebe růžový rolák se šikmým zipem od okraje límce k levému prsu a chtěla pokračovat v zírání do tmy, když si všimla postavy pod oknem. Byla jen těžko rozpoznatelná. Nebýt zářivě bledé pokožky, splynula by s okolním šerem. Věděla dobře, kdo jí ze zdola pozoroval. Ničí jiný pohled necítila tak intenzivně. Jakoby to měli domluvené, přikývla. Místo tepláků si vzala tmavé džínsy a neslyšně vyšla z pokoje. Potom po špičkách přeběhla schodiště a v mžiku byla na terase. Damon stál na protější straně ulice. Zhluboka se nadechla a vykročila k němu.
„Připravená?“
„Jak bych mohla, když nevím na co?“ odvětila bez zášti.
Jen se na ni usmál a vstoupil do záře pouliční lampy.
„Nebude to bolet,“ natáhl k ní ruku.
Nevěděla, jestli se ocitla v jeho moci, nevěděla, proč to dělá, jak VÍ, co má dělat, prostě mu jen vložila prsty do dlaně a o krok přistoupila. Pak ji Damon k sobě prudce přitáhl a pevně sevřel v náručí. Veškeré světlo pohaslo a Eleně vítr zcuchal vlasy. Ze všech stran to na ni tlačilo, málem nedokázala popadnout dech a chtě nechtě, přidržovala se Damona jako jediného záchytného bodu v tom víru prázdnoty a tmy. Trvalo to celou věčnost, ale ani nemrkla a bylo to pryč. Vítr ustal a ona nahmatala půdu pod nohama. Trochu zděšená a zmatená otevřela oči. Okamžitě je odvrátila od šklebícího se Damona. Nad ní byla obloha posetá hvězdami, poněkud zakrytá větvemi jehličnatých stromů. Ty stromy byly všude kolem. Jsou snad v lese? Rozhodně už nestáli na ulici před jejím domem. Za čupřinou upírových vlasů spatřila světlo a špičatý obrys čehosi velkého. Víc přes něj neviděla. Pohlédla mu tedy odvážně do očí a cukla sebou, aby mu dala najevo, že chce, aby ji pustil. A k jejímu překvapení jí vyhověl, dokonce ustoupil stranou, takže měla dokonalý výhled na obrovskou dřevěnou vilu s francouzskými okny a velikou verandou, o které si tajně nechávala zdát. Přesně, jak si to vždy představovala, stála na ní dvě lehátka, mezi nimiž byl malý stoleček. V jejích snech na nich ale seděla ona se svým manželem a kolem nich pobíhali dva, někdy i tři malí caparti a předháněli se, kdo se dřív dostane na maminčin klín; tahle byla prázdná.
„Kde to jsme?“ vysoukala ze sebe Elena.
„Daleko za městem. Na samotce u lesa. Nechceš se podívat dovnitř?“
„To se tam hodláš vloupat?“ Povytáhla pohoršeně obočí.
Damon zalovil v kapse a vytáhl malý svazek klíčů.
„Není třeba,“ usmál se a vyšel k domu.
Blondýnka ho rozpačitě následovala a nepřestávala se rozhlížet kolem, jakoby čekala, že se na ně vrhne smečka psů nebo majitel s nabitou brokovnicí.
Damon však kráčel naprosto klidně. Elegantně skákal z jednoho schodu na druhý a už zasouval klíč do zámku. Strčil do dveří a uhnul Eleně, aby mohla vejít první. Ta hbitě přešla práh a s napětím očekávala, jestli ho Damon bude moct překročit také. K jejímu zklamání jeho bota bez obtíží došlápla na dřevěné parkety a postupně se tam nasoukal i zbytek jeho těla. Namáčkl se na Elenu a ťuknul do spínače. Předsíň zaplavilo světlo. Damon si nemohl nevšimnout jejího zklíčeného výrazu.
„Pro tvou informaci tu nikdo nebydlí. Nebo alespoň nikdo, kdo by byl ještě naživu.“
„Komu to patří?“
„Mně,“ prohlásil triumfálně a protáhl se kolem ní, aby se dostal do prostornějšího obývacího pokoje.
Elena se měla na pozoru, všechny její smysly křičely na poplach, svaly se dožadovaly rychlého úprku, ale co jim to bylo platné, když její zvědavost a rozum chtěli dovnitř?
Místnost byla obrovská. V levé zdi byl vybudovaný kamenný krb, v němž praskal oheň a dával všemu zlatavě měděný nádech. Podlaha zde byla téměř černá, před koženým gaučem ležela na zemi jakási bílá kožešina, možná z ledního medvěda. V rozích pohovky se povalovaly zeleno fialové polštáře. Zvláštní barevná kombinace, ale byly tak tmavé a lesklé, že působily jako krovky nějakého brouka a Eleně se to tak líbilo. Za tím stál bar, zboku černý, pult měl z bílého mramoru protkaného tmavými žílami. Dopadalo na něj mdlé světlo z obyčejného skleněného lustru, který tvořily různě natočené lampičky. Pak tam byla lednice a další kuchyňské spotřebiče. Kdyby Elena zahnula ostře vpravo, dostala by se do úzké chodby podél vysokých oken, na jejímž konci byly zavřené dveře. Naproti ní se tyčila šedá stěna s obrovským obrazem nějaké temné, skoro až hororové krajiny.
Damon se sehnul za barem a vytáhl dvě hranaté sklenky a tmavou láhev. Elena ho znepokojeně pozorovala, jak vyrvává špunt. Přistoupila blíž, aby si mohla přečíst etiketu. Black Magic.
„To je víno?“
„To nejlepší víno, které kdy kdo vypěstoval, sebral a slisoval,“ vysvětloval Damon.
„To pít nebudu,“ řekla pevně Elena.
„Musíš ochutnat, jinak mě opravdu urazíš,“ ušklíbl se zlověstně. Pak odněkud vytáhl misku se slanými kešu oříšky a postavil ji před ní. „Prosím, posluž si a posaď se,“ pokynul na vysokou židli po jejím boku.
Měla nutkání ho neposlouchat, vzít tu židli a přetáhnout ho s ní po hlavě. Kvůli Stefanovi. Kvůli Stefanovi. Dokud po tobě nežádá nic víc. Opakovala si neustále, posadila se a nabrala si hrst ořechů. Byly vynikající.
Damon, potěšen její poslušností, naplnil obě sklenice tmavou tekutinou a zůstal za barem. Počkal, až Elena dožvýká, a pak pozvedl svou číši k přípitku.
Poměrně dlouho přemýšlel a potom řekl: „Na věčné časy.“
Elena moc nechápala, co tím myslí, ale nebylo to snad jedno? Hrdě vztyčila bradu a přiťukla si s ním. Dřív, než se napila, víno důkladně prozkoumala. Bylo velmi tmavé a jakoby husté. Jeho hutná vůně byla těžká a nasládlá, téměř z něj necítila alkohol. Spolkla malý doušek a hrdlo jí zaplavilo příjemné teplo.
Damon se opřel lokty o pult a se zájmem si ji prohlížel. Oči mu podivně světélkovaly. Jinak než kdy předtím.
„Jaký jsi měla den?“
Svraštila nespokojeně obočí. Kam tím míří?
„Ušlo to.“
„Auto je v pořádku?“
„Ano.“
„Noha tě nebolí?“
„Ne.“
„A co jsi řekla svojí tetičce, když jsi odcházela?“
„Nic.“
„Neví, že nejsi doma v postýlce?“
„Ne.“
Damonovi s každou její jednoslovnou odpovědí ochaboval úsměv, až se vytratil úplně. Jeho rty teď byly stažené, občas se zacukaly, jakoby na ni chtěl vycenit zuby. Pak dopil zbytek vína a opět naplnil svou sklenici. Zamyšleně se na ni zadíval a pokračoval v plytkém rozhovoru. „Víno Black Magic je velmi jemné, připravované speciálně pro choulostivá patra upírů. Hrozny se pěstují v půdě loess, kterou za sebou zanechávají ustupující ledovce. Zpracovávají se tak, aby nikdy nespatřily světlo slunce. A právě to jim dodává vybranou temnou chuť jako černý samet,“ odrecitoval a napil se.
Elena nepřítomně sledovala okraj skleničky. Když si všimla, že domluvil, přikývla a zamumlala tiché: „Aha.“
Damon po ní nasupeně střelil pohledem a pak se strojeně usmál. „Copak schází MOJÍ princezničce, hm?“
„Možná je jen zvyklá na jinou společnost.“
„Zvyk je hloupá věc. Je všední a nudná a často taky velice pošetilá. Změna - to je život.“
„Všechno se změnit nedá,“ vyprskla.
Damonovi bylo jedno, že není zrovna nejpříjemnější. Moc dobře cítil, jak se v ní vzdouvá hněv a ten byl ještě opojnější než sladké víno.
„O co, že já to dokážu,“ popíchl ji samolibě.
Elena se poprvé v jeho přítomnosti usmála a trochu se předklonila. „NIKDY mě nedokážeš přimět zapomenout na Stefana.“ Ještě chvíli vychutnávala své vítězství a pak si vzpomněla. „Kde je?“
Damonův nevraživý výraz se trochu rozjasnil. „Daleko, předaleko. Za sedmero horami a za sedmero řekami, žije v temném království.“
„Nech si ty kecy a řekni mi pravdu!“
„A proč bych to dělal?“
Elena otevřela pusu, ale zase jí zaklapla. Upír se na ni zazubil a narovnal se. Pomalým krokem, aniž by z ní spustil oči, obcházel bar.
„Co nabízíš, Eleno, za tak cennou informaci?“
Další ladný krok, další lačný pohled na zoufalou plavovlásku, která upírala svůj zrak někam před sebe.
„Co jsi ochotná obětovat pro mého bratra?“ Poslední slovo vyslovil s neskrývanou záští.
Vzdálenost mezi nimi se zmenšovala.
„O co bych tak mohl stát?“
Elena strnula a zorničky se jí trochu rozšířily. Ten hlas. Ten zpropadený hlas. Ať už mlčí!
Damonův úsměv se rozšiřoval, až to vypadalo, že mu rozpůlí obličej.
„Co je to nejcennější? Co je ta správná páka?“
Už stál vedle ní, ale ona se na něj nepodívala. Seděla zpříma a neodvažovala se pohnout. Srdce měla až v krku a mysl zastřenou. Věděla, o čem mluví. Chtěla, aby byl už zticha. Udělala by cokoliv, COKOLIV, jen aby zmlkl.
Damonovy prsty se octly na zipu jejího límečku. Sevřel jeho držátko a zatáhl. Pod růžovou vlnou se rozzářilo Elenino holé hrdlo. Pro upíra hotový švédský stůl žil a tepen.
Sehnul se k ní a ledovým hlasem jí pošeptal do ucha: „Po čem toužím ze všeho nejvíc?“
Pak sklonil hlavu ještě o něco níž a rty se dotkl její pokožky.
V tu ránu se mlha z Eleniny mysli vytratila. Vzpamatovala se a spěšně seskočila ze židle. Udělala několik kroků vzad, až narazila do stěny.
„Nikdy,“ zavrčela tiše. „Nikdy. Nikdy,“ nevěděla, jak pokračovat. „Nikdy ti nedám svou krev, Damone. Nebudu tvoje láhev, ze které by ses mohl napít, kdy se ti zamane. Nestanu se tvojí družkou. Nechci být žádnou tvojí princeznou temnot. Nechci být nic tvého, rozuměl jsi mi?! Raději bych umřela, než abych se ti vzdala!“
Damonova bledá tvář byla jako z kamene. Jen stěží potlačoval touhu Eleně její přání splnit.
Ta se dostala do varu a chrlila jednu větu za druhou. „Už jsem se dávno rozhodla, komu patřím, komu CHCI patřit a nikdy jsem neváhala. Miluju Stefana a to se nikdy nezmění. Copak to nechápeš?!“
Když ustal její jekot, místnost se ponořila do tíživého ticha. Pozdě litovala Elena svých slov. Damon byl rozčílený téměř na maximum.
„Po dobrém nebo po zlém,“ zamumlal si pro sebe, ale slyšela ho i ona. Pak zvýšil hlas. „Popravdě jsem nečekal, že bys přišla k rozumu tak rychle, ale TY musíš pochopit, Eleno, že trpělivostí zrovna neoplývám a nejsem zvyklý, aby mi někdo kladl odpor,“ udělal krok vpřed. „Neřeknu ti, kde Stefan je a nepustím ho, dokud budeš tohohle názoru.“
Její zarmoucení a špetka hrůzy mu opět zlepšila náladu. Pomalu k ní přistoupil a zapnul jí zip na růžovém roláku. Ostražitě ho přitom sledovala a ani necekla.
„Výborně,“ pochvaloval si, „ale přece jenom…,“ nechal slova viset ve vzduchu a vzal Eleninu křehkou ručku. Palcem ji konejšivě hladil po dlani. Elena měla pocit, jakoby jí tam cupitala stovka mravenců a sbíhala až do jejího žaludku.
Fajn. Není to jen jeho hlas, pohled a rty, co se mnou dělají podivné věci, je to i jeho dotek. Možná bych si měla udělat seznam toho, co na mě NEMÁ vliv, protože tenhle se nebezpečně plní.
A k Eleninu zděšení bylo ještě hůř. V poslední chvíli si všimla ostrých špicí jeho zubů, jak mu vyčnívají z povytažených úst. Než stihla ucuknout, zabodl se jí jeden hrot do ukazováčku. Lehce ho natrhl a jazykem vsunul do pusy. Pevně ji svíral zápěstí, aby se mu nemohla vyškubnout. Marně se namáhala, marně mu zarývala nehty do kůže. Damon nepovolil a poklidně sál dál. Když měl dost, pustil ji.
„Mmm,“ zamručel se zasněně přivřenými víčky. Když je od sebe odlepil, objevily se jeho jiskřivě černé oči. „Je lepší nejdřív ochutnat, než si objednáš.“ Zašklebil se tak strašlivě, až ani nevypadal hezky.
Elena cítila neúnosné ponížení. Napil se z ní. Vážně to udělal. Proti její vůli!
„Jsi spokojený?“ ucedila nenávistně.
„Zas tak dobrá tvoje krev není, Eleno. Ale musím uznat, že je výtečná.“
Ještě chvíli se nechal opájet svým triumfem a pak mlaskl. „Tak fajn. Připozdívá se. Do smrti bych si to vyčítal, kdybys kvůli mně zaspala školu,“ ušklíbl se a sevřel Elenino tělo do svých paží. Znovu ucítila tlak a prázdnotu a pak se octli před jejím domem. Damon ustoupil ze světla lampy a pozoroval Elenu. Zaburácel vítr a z nebe se sneslo něco velmi malého a bílého. Byla to sněhová vločka. Damon zdvihl hlavu k obloze a nechal pár těch ledových hvězdiček, aby zvlažily jeho tvář.
„První sníh.“
Elena pochopila a musela se otřást.
„Já svoje sliby plním, Eleno.“
Pomalu se jí ztrácel před očima, jakoby ho zasypával sníh. Nehybně tam stála a zírala na něj. Jeho rty se naposledy pohnuly: „Ten dům jsem nechal postavit pro nás,“ a byl definitivně pryč.

15 komentářů:

  1. No, takže, prečítala som to s pocitom srdca v krku, ktorý mám vtedy, keď sa príliš vžívam do deje, kde hlavnú úlohu hrá zlý knižný Damon (samozrejme aj inokedy, ale toto momentálne teraz). Zasvietila som lampu, aby som videla na klávesnicu a idem napísať komentár (:D). Možno trošku dlhší, ale asi nie až tak, ako minule :D :D
    No, čiže: Ja ho tak zbožňujem! :D :D A jeho čierne oči (zaujímavé je že v zošite z matiky mám kopu papierikov s čiernymi očami :D)
    Som si všimla, že v poviedkach si väčšinou nepredstavujem okolie, len postavy, čiže opisy prostredia mi aj tak nepomohli :D Nevadí, ostatní sú určite lepší čitatelia ako ja :D
    Ten spomienkový rozhovor na predchádzajúci večer s krátkymi odpoveďami sa mi páčil :)
    Black Magic, jo toto si pamätám z knihy dosť živo :D
    Prerážal tam Tvoj štýl (aj som sa zasmiala :D), ale tak to bolo presne tak, že úžasné! Tak to asi malo byť, ne? :D
    Páčilo sa mi to jej "Nikdy,..." :)
    Ešte predtým, ako som došla k tomu prstu jej v mojej predstave rozpáral hrdlo :D Dopad NZN :D
    A len tak pre ujasnenie: Tvoje Meredith a Bonnie vedia o upíroch, hej? V knihách sa o tom dozvedeli asi až keď sa Elena stala upírkou, ale toto je asi lepšie :)
    Zbožňujem tie jeho vety, čo jej furt hovorí, aj o tom, čo ponúka a to všetko proste :D
    A tiež mám rada, ako on ju niekde berie a ona sa ho musí držať ako kliešť :D
    A "první sníh"! Yeah :)
    Ok, ten komentár nie je najkratší, ale to mám od Teba :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žjóóva, děkujiii O:)
      Tak ok, jsem ráda, že je alespoň tak zlý, jako v knihách :) Pravda, ani tam není zast až tak strašně zlý, vždyť von ty lidi ani většinou nezabíjí, když se z nich nakrmí :D
      Mě akorát štve, že jsem nikdy nikoho s čenrnejma očima neviděla a přitom to bylo i na výběr v jednom profilu na netu :D
      A když někdo popisuje prostředí, taky to většinou ignoruju a představim si to podle sebe. Nebo z toho alespoň vyberu to podstatný a detaily si dokreslim sama :D Ale občas to popisuju pro ty, co to chtěj "vidět mýma očima" (i když to by muselo bejt ještě podrobnější)
      A jakoby jo, je v tom můj styl, ale... ta atmosféra mi nesedí tak přesně jako DZ. Prostě DZ mi sedí nejvíc, tak :D
      Na hrdlo jsem se jí vrhat nechtěla, ale přemejšlela jsem o zlomení ruky s poznámkou "příště by to mohl být krk," ale přišlo mi to přehnaný, taková pěst na oko :) Já asi ráda Eleně lámu ruce, to by bylo už podruhý :D
      Oni to nevěděli? :D :-O To už mám mezery... já myslela, že se to dozvěděli krátce po tom, co se to dozvěděla Elena... ale už fakt nevim :D
      Joop, první sníh, ale Elena zatím jeho není, takže má vlastně spoždění :P :D Ale nevadííí :D
      Na dlouhý komentář dlouhá odpověď :P
      Ještě jednou děkuju moc, že tak hezky rozepisuješ, jak to na tebe působilo a tak :)

      Vymazat
    2. Hejže! Nikto s čiernymi očami! :D Je trochu ťažké si to predstaviť, aj v Anjeloch a démonoch bol čiernooký chlapík a dorima, hľadala som si na Googli Arabov, aby som mala lepšiu predstavu! :D
      To s rukou sa mi páči! :D :D Mne by to prišlo úplne normálne :D Ups, už sa mi od toho odvíja ďalší sled udalostí :D
      Mne sa zdá, že to Elena vysvetľovala u Meredith, ktorá to tušila, keď jej prišla do izby cez okno :D Ok, somariny pamätám, ale prvé štyri knihy mám fakt rada! :D
      Nemáš začo, aj som to tu kontrolovala, či ešte dnes odpovieš a Tvoj dlhý komentár zase potešil mňa :D Dlhé rozhovory :D

      Vymazat
    3. A ešte som chcela, že: Aj ja mám podobný pocit pri písaní novej FF. Úplne ma to baví, občas sa nad tým zasmejem, občas úplne ponorím do deja, ako keby som to čítala a nie písala, ale výsledok je... o ničom. Veď uvidíte :D
      A ešte, že: Ja neviem, ja som skôr za kratšie časti viackrát do týždňa... Tak sa získa aj čas na písanie, ale samozrejme Ti do toho hovoriť nebudem, len môj názor :)

      Vymazat
    4. Psát o NĚČEM to je vyšší levl, k tomu se dopracujem časem :D
      No, já to nedělám úmyslně, jak mi vyjde dýlka kapitola, tak mi vyjde, ale já stejně věšinou do toho tejdne alespoň jednu přidávám ;) Takže si nemáte na co stěžovat :P :D (nebrala jsem to jako stížnost)

      Vymazat
  2. Konečne :D :D takže je to super :D :D ako vždy :D :D Damon je v pohode, Elena tiež a posledná veta zabila :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky ti :) Koukám, že máš taky ráda vytlemený smajlíky :D

      Vymazat
    2. o som si aj ja všimla :D Mi príde, že je večne úplne pozitívne naladená, čo je napr. u mňa nemožné :D Dievča, nikdy nemáš zlú náladu? :D

      Vymazat
    3. mám aj tú :D :D ale nikdy naozaj nikdy ma nechci vidieť keď mám nervy :D :D v škole som skoro všetkých zabila a zdemolovala celú triedu keď som bola naštvaná :D :DD a nemáš zač :D :D

      Vymazat
    4. Á ešte som zabudla včera pri písaní komentáru! Pri čítaní, v tej časti, kde Damon odomyká dvere, sa mi pred očami objavila ruka s kľúčom, ktorá nemôže nijako trafiť do zámky :D Ako ja niekedy :D Ale predsa, je to Damon, je dokonalý :D :D

      Vymazat
  3. Vrrr, sotva jsem se vrtátila z chaty, počítač se mi sesypal. NO CHÁPEŠ TO?! :D Celý týden byl naprosto v pohodě, jela jsem bez mamky, ta zůstala doma, používala ho, a když se vrátím, stihnu se sotva podívat na email a on si klidně klekne!!!!!! Měla jsem chuť vraždit, tomu věř, ale můj bráška je prostě génius a už po druhé ho znovu postavil na nohy. :D :) Takže komentuju až teď a tímto tě i znovu vítám doma, mami ;D :)
    Kapitola se ti moooc povedla. Mně se takový napůl zlý Damon líbí, takže já jsem naprosto spokojená. :D :) A můžu si rýpnout a zeptat se, jestli nemáš nápad na nějakou jednorázovku? :)
    Už končím, musím vyřídit spoustu věcí, kdyby se pc zase rozhodil stávkovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nazdar, dítě :P :D Vítám tě zase zpátky... ještě že ty bratry máme, ten můj mi taky pomáhá, ale můj počítač ho moc nemá rád, hned jak k němu bratr sedne, začne na něj chrlit různý tabulky a delat divný zvuky a nevim co všechno, přitom mě do tý doby poslouchal :D:D
      A děkuji za chválu, jsem ráda O:) Nějak se dost lidí zdrželo komentáře, asi je budu muset nějak popíchnout :P A nápad není vůbec žádnej... přemýšlím, přemýšlím... ne, fakt nic :/ SPT bude mít ještě asi tak 3 kapitoly a pak se vrhnu na DZ... a bude škola... fnuk bléé :( :D

      Vymazat
    2. 3 kapitoly a bude konec? :O Jako opravdový konec, nebo bude ještě další řada? :P Ale aspoň zas přidáš DZ, to už mi taky chybí :D :D Škola, o tom mi ani nemluv. Žádný měsíc nikdy neutekl tak rychle, jako tenhle :P

      Vymazat
    3. Nojo, už jen 3 (plus mínus), zařadila jsem to mezi vícedílný kratší :P Nějak mě ta povídka nechytá... ani s tím, co jsem vymyslela, nejsem tak spokojená, ale líp to nevymyslim, takže... další řada opravdu nebude :D Nějak mi to psaní poslední dobou nejde od ruky... baví a nebaví zároveň... Ale určitě vše dokončim ;)

      Vymazat
  4. Celou kapitolu mi srdce chtělo vyskočit z hrudi. :) Děj je zajímavý a já se do něj nechala vtáhnout. Tahle kapitolka byla vážně něco.
    No a z Damona jde opravdu trochu strach, ale je i (pro Elenu zvráceně) romantický. :) Opravdu je knižní Damon úžasný. Tmavý a krásný. Při konci jsem zase nemohla dýcht! :D První sníh... a že ten dům nechal postavit pro ně. <3

    OdpovědětVymazat