Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pátek 22. června 2012

(Ne)zajímavosti o Upířím životě

V podobným duchu jako bylo u Doučování zla: čísla, můj názor, bla, bla, bla... Jo a bonusová 10. kapitola aneb původní zakončení povídky :D.


Čísla

Počet kapitol: 13
Počet "částí": 26
Počet stran (bez komentářů autora, psáno Calibri - základní text velikostí 11):  86
Počet slov: 37 761
Psáno přibližně od: 2008
Psáno do: červen 2012
(Mezi psaním bylo hluché období přibližně dva roky)
Průměrná délka jedné kapitoly: 6 stran
Průměrná délka jedné části: 3 strany 
Nejkratší: 13. kapitola (2 strany)
Nejdelší: 7. kapitola (14 stran)
Oblíbená věta:  „Ano i ne. Tak jako znám i neznám vás. Tak jako žiju a přitom jsem již dávno zemřel.“ (flashback ze 7. kapitoly, říká Henry Misty)
Mimochodem, říkala jsem vám, že původní název byl: Když upír miluje? :D
                                                                                                                                                                            
Upíří život je o 8 stran kratší než Doučování zla, obsahuje o 6 668 slov méně a je asi tak o 70% horší!!! Tak, zavařila jsem hlavu i kalkulačku! :D

Vyjádření autorky

Takže. Vždycky jsem říkala, že je ta povídka strašná, a říkat to nepřestanu. ALE! Má svoje světlý chvilky. Třeba první kapitola se mi líbí, druhá ještě ujde, pak je to horší, pak jsou úžasný flashbacky, těm mám jen málo co vytknout a pak jsou přijatelné části (tedy od 10. kapitoly dál), které jsem dopsala teprve nedávno.
Proč jsem to začala psát? Protože jsem četla Upíří deníky a líbilo se mi to, tak jsem chtěla napsat něco svýho. Chtěla jsem dospělý postavy, protože mi prostředí školy přišlo ohrané. Tím jsem si tak trochu nadběhla :D Vzpomínám si, jak jsem studovala na internetu poruchy aut a taky ceny v autoservisech kvůli těmto částem:



„Karburátor přestal pracovat, proto se vám přehřál motor a…,“
„Drahoušku, nezatěžuj mou hlavinku těmi podrobnostmi, stejně tomu vůbec nerozumím. Já jen chci, aby byl můj brouček v pořádku!“ Skočila mu paní Fobersová do řeči.
(V překladu: Šunkič tomu stejně vůbec nerozumí, tak co by se namáhala, radši ho zarazí :D Mimochodem, informace pro tuhle jedinou větu jsem sháněla skoro hodinu :D A ještě mi myslím nedávno taťka říkal, že v nových autech karburátor není... ale tím si jsem teda jistá tak na 25% :D)
„Takže ty skla vycházej tak ňák na 2.700$ + montáž bude ňákejch 100- 300$, může být?“ 
Misty neměla vůbec pojem o cenách čehokoliv, ale věřila, že jí neokrade. ( V překladu: Šunkič nemá vůbec pojem o cenách aut a věcí k nim, ale doufá, že ostatní také ne :D)




Když už něco dělám, tak to většinou dělám pořádně ;)
Povídka prakticky nemá děj. Ten příběh je prostě o ničem. Ale s charaktery postav jsem docela spokojená (charaktery, ne reakcemi a činy!). Nejsou totiž jednoduše černo bíle ale i šedé, prostě chápete. Doufám, že i vám to tak přišlo. Chtěla jsem, aby ta povídka byla taková... naturalistická, extrémistická, proto ta lesbická scéna a trhání masa. Dřív mi přišla hodně drsná a erotická, dnes už jen... nevím, snad trochu krvavá a provoněná chtíčem, ale to je asi tak vše.
Ben je můj nej sympaťák a Henry je mým hříšným potěšením, asi tak bych to řekla :D. Page je roztomilá, mám ráda její prostořekost, líbí se mi, jak všechno vidí jednoduše a je hned se vším hotová, směju se její nafrněnosti a mám pochopení pro její křehkou duši. Misty... hmm... nato, že je to stěžejní postava, nemám k ní žádný extra vztah. Oproti Page je víc... temná. O Page se popálíte, Misty vás pohltí. Chápete? Misty totiž neumí být šedá. Balancuje na hraně. Chce být bílá, ale má sklony k černé, proto šedá nikdy dlouho nevydrží. Uvažuje, není zbrklá jako Page, zachovává většinou chladnou hlavu. Působí vyrovnaně, ale pravda je opakem. A taky je vůdčí typ narozdíl od Page. Jason... co k němu? Je to prosťáček, dobrák, zvídavý, ale není dostatečně silný, aby snesl pravdu. Teda s tím, že je Misty upírka, se smířil, ale upřímně on si to podle mě vůbec neuvědomoval, neřešil to. Není totiž nejchytřejší :D A nikdy by se podle mě upírem nestal, neměl by na to. Peter je hajzl, hezounek, ale není bytostně špatný a má svoje klady. Dokáže být opravdu milý, nenechá vás na holičkách, ale pokud jste v pohodě, tak vás klidně podrazí. Henry, to je třída :D. Ten chlap má prostě charisma, je mazaný a rád slovíčkaří, potrpí si na svém stylu. Je hodně temný, ale má vše dokonale pod kontrolou narozdíl od Misty. Ví, co chce a Misty doopravdy miluje. Je to jediný cit, kterého je schopen a o to je silnější. Co se týče Mistyniny lásky k němu... není tak silná, ale má k němu jakousi úctu a respekt, to u Jasona postrádala. Henry je jediný, kdo jí může poroučet. A ano, přitahuje ji, hooodně :D. A Ben. To je méďa, flegmouš, tak krásně obyčejný, nejlepší přítel, jakého byste si mohli přát. Starostlivý, ale nenechá si srát na hlavu. Je jednoduchý, chce normální život a nevadí mu stereotyp.
Každý ty postavy může chápat jinak ;). Ale to je to kouzlo toho, že jsou z mojí hlavy. Moje názory na ně budou totiž vždy v souladu s tím, jak je autor chtěl ztvárnit :D
A teď ta 10. kapitola :D

10.
(Závěr)

  Mohla bych se sice rozepisovat o tom, co se dělo během těch dvou let. Obzvláště o tom, jak se dařilo Henrymu a Misty. No, řekněme, že se měli dobře. Cestovali snad po celém světě, ale co je důležitější, Henry stáhl Misty opět na stranu zla, takže po nich všude zůstávala rozsápaná těla. Není to nic moc překvapujícího. Misty vždy měla blíže spíš ke své černé stránce. Našla opět zalíbení v zabíjení, ale také v Henrym. Vždycky tam mezi nimi něco bylo a to víte, když strávíte s někým, kdo vás miluje, dva roky, a osoba, kterou milujete vy, je bůh ví kde, je těžké se ovládnout. Podlehla mu už po třech měsících.
Teď ta smutnější část. Jason. Zničený, zoufalý, osamělý a prakticky každý den na mol opilý Jason. Odchod své lásky nesl opravdu těžce. Marně přemlouval Page, aby mu pomohla ji najít a sám ani nevěděl, kde začít. A tak, jednoho smutného večera, nalitý jak zákon káže, si nevšiml rychle jedoucího kamionu a vstoupil mu do cesty - to se mu stalo osudným.
Page začal Peter lézt brzo krkem. Po tom, co se stal upírem, byl neuvěřitelně namyšlený a až moc starostlivý o blaho ostatních žen. Jednou už to Page nevydržela a zabila ho. Často vyhledávala Henryho a Misty, ale zároveň jim nechávala dostatek soukromí pro jejich vlastní život.
Tak to máme: smrt, lásku, přátelství, nenávist, chybí nám už jen svatba. Ben ve svých čtyřiceti letech požádal Sarah o ruku a ta jeho nabídku přijala. Měli spolu syna, kterého pojmenovali Jason.



Myslím, že je dobře, že jsem ten konec trošku natáhla, že? :D:D Tohle mi bylo samozřejmě předlohou.
A to je vše :)

6 komentářů:

  1. Tákže v prvom rade: Aké to šťastie, že si ten koniec natiahla! :D
    Potom: Neviem, ale "Když upír miluje" sa mi pozdáva viac, ale to je čisto Tvoja vec :)
    Ďalej: Aj ja som si pomáhala internetom, keď som skúšala napísať svoju "knihu" o upíroch (zbytočne zabitý čas :D)... Zisťovala som veci o upíroch, aby to nebolo napr. že som to opísala z knihy... a tiež som to písala akože dospelí ľudia, ale to preto, lebo predtým som čítala knihu o upíroch, kde boli dospelí :D Čiže dačo tak úžasne vlastné ako Tvoje, by z mojej hlavy nevyšlo :D
    A tá obľúbená veta... Nemá chyby! :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nevím, proč jsem to nakonec pojmenovala takhle... Vím, že s názvem to bylo nejtěžší... Ještě jsem zvažovala něco jako Ve stínu Slunce, ale to se vůbec nehodilo... Když upír miluje - toho jsem se držela dlouho, ale kámoška mi to tak nějak pořád rozmlouvala (teda ona tu povídku ani nečetla :D)... No, teď už je to jedno, kdybych to přejmenovala, tak všechny zmatu :D
      Podle mě bys to neměla vzdávat tak snadno. Hůř jak tohle to skončit nemůže :P A žádný odmlouvání!!! Jsem starší a chytřejší!!! (Poslední věta myšlena s nadsázkou a ironicky, z compu to nejde moc poznat) :D

      Vymazat
    2. Vzdala som to už dávno, pretože to bolo fakt, ako keby som opísala knihu, ktorú som čítala tesne predtým :D Hrozné to bolo :D FF sa mi páči oveľa viac :D (momentálne som sa tak zažrala do písania, že ani neviem ako to zo mňa ide :D tešte sa! je to somarina, ale sama som sa pritom nasmiala :D ale neviem či to nebude trápne ale o tom potom :D)
      No náhodou, ja si stále stojím za svojím, že "Upíří život" sa mi páčil! :) :D
      Budem tvrdiť svoje, kým Ty budeš tvrdiť svoje o tomto tu! :D :D

      Vymazat
    3. Tak já spoustu věcí taky tak nějak obšlehla, trik je v tom, že musíš kopírovat z víc předloh :D
      Huhůů, to ráda slyším, že jde psaní od ruky. Teď je všude na mých oblíbených povídkách nějak mrtvo, ale zároveň se nechci moc pouštět do ničeho novýho, takže nějakou kratší věc bych uvítala :) A k smíchu, pláči, vzteku, zamyšlení, já beru vše! :D

      Vymazat
    4. Vzhľadom k tomu, že ja sa cez leto nikam nechystám, môj blog bude plne činný :D Ako, idem do tábora, ale to j len pár dní+štátny sviatok a sestrine promócie, čiže tam budem zo štyroch dní a jednej noci len tri dni :D Takže budem mať čas písať, pridávať,... :D Pre nikoho :D

      Vymazat
    5. Pre mňa!!! :D Nebo jak by se to psalo... Já budu tak půlku prázdnin v čudu a půlku doma, tak různě. těžko říct :D A náhodou, chodí ti tam dost lidí na to, jak máš blog krátce ;) Začínala jsem podobně, spíš hůř.

      Vymazat