Jak vložit přezdívku a odkaz na blog do komentářů? Návod (v komentářích) zde

Skloňování šunkič zde

Kontakt zde

pátek 20. dubna 2012

TVD 3x19

Neplánovala jsem to, protože fór je všude dost, ale ta epizoda byla tak dokonalá, že si to prostě zaslouží! :D
Takže dále čtou jenom ti, co už díl viděli, nebo si chtějí zkazit překvapení. A nebojte, takovejhle sloh je vážně jenom výjimečně, pak už to dělat nebudu O:).
Začneme něčím míň podstatným (aspoň z mýho hlediska). Scény Stefana a Alaricka byly lepší, než jsem čekala, ale stejně jsem se neubránila a párkrát vyprskla smíchy. Jooo, drsní hoši :D:D. Ale pro Stefánka to bylo rozhodně přínosné, alespoň si procvičil sebeovládání a jde mu to čím dál tím líp, za což jsem ráda. Čím víc se od sebe Damon a Stefan liší tím líp, nepotřebujeme dvě stejný postavy v jednom seriálu (dobře, oni by stejně nikdy nebyli stejní, ale podobní už možná jo, a ani to nechci :D)Rebekah a Matt mi byli sympatičtí, teda myslím tím každýho zvlášť, ne jako pár. Působili tak normálně, roztomile :).
Caroline s Tylerem jsem nikdy moc neřešila, já se prostě zaměřuju nejvíc na ty hlavní postavy (což je nejvýhodnější, u vedlejší postavy nikdy nevíte, jestli vám ji neodstraněj, a navíc se neobjevuje ve všech epizodách). Ale jak se Tyler naprdnul kvůli tomu obrázku, to mi přišlo zbytečný. Typický pro romantický filmy, ale zbytečný. Bože, tak jí nakreslil obrázek, může za to? A že si ho nechala, nemusí nutně znamenat, že ho miluje, já jsem taky nevyhodila růži, kterou mi dal kluk, o kterýho jsem nestála, proč taky? Dárky jsou na přijímání a dávání ne na vyhazování. S tímhle mě trošku naštvali, ale nepřekvapilo mě to.
Jeremyho: "Proč? Abyste si spolu mohli užít?" se mi taky moc nelíbilo. Myslela jsem si, že už je trochu vyzrálejší na takovýhle dětinský kecy. Damon je možná hovádko, který se vyspí s každou ženskou, ale špetku rozumu ještě pořád má. A kdyby ne on, tak Elena určitě.
No a teď konečně k jádru věci. Damon a Elena. Čekala jsem, že to bude dobrý, ale ono to bylo naprosto nepředstavitelně perfektní! Promítly se tam všechny jejich "vztahy". Na začátku kámoši, pošťuchujou se, baví se. Pak se jim to "trošku" vymyká kontrole a jen ztěží držej chtíč na uzdě, no a pak se porafaj.
Ta scéna v motelu byla fakt nádherná. Jak na něj civěla, úplně jsem v hlavě slyšela, jak si říká: Tak jo, Eleno, zamysli se, pořádně si ho prohlédni, je krásný, přímo nádherný, starostlivý (když kontroluje z okna, co se děje venku), osamělý, křehký, co k němu cítíš? Když si Damon všimne, že ho pozoruje, tak rychle dělat, jakože o něj jen zavadila pohledem a zase spát. Damon si vyčkává jednak proto, že je na ní pěknej pohled, jednak proto, že doufá, že se na něj znova podívá, a Elenka samozřejmě neodolá. A jak nemohla popadnou dech, když byl Damon na blízku. No jo, já bych asi dostala infarkt, ležet s ním v posteli, takže se jí vůbec nedivím :D. Je na ní čím dál tím víc poznat, jak se tomu snaží bránit, ale už mi to příde dost iracionální a hlavně už na to nemá sílu. Ten polibek byl taky ukázkový. Takový rozpačitý a opatrný ale zároveň odhodlaný, chtivý, zkoumací, něžný přitom vášnivý, prostě  plnohodnotný (to bude asi moje nový nejoblíbenější slovo :D), ale co je nejdůležitější, sálala z toho víc láska než touha, takže jestli to tak nebylo myšleno, tak to herci zahráli blbě, protože na mě to tak působilo.
I ta hádka se mi líbila. V tom promu se mi Damonovo "Do you?" vůbec nezamlouvalo. Tvářil se jak pes čekající na pamlsek. Potom v seriálu už to bylo lepší. Podlě mě měl právo být trošku naštvaný. Ono je sice hezký, že si Elenka chce uvědomit, co cítí, ale jde na to trošku bezohledně. Navíc nebýt Jeremyho, nepochybuju o tom, že by se s Damonem vyspala, a po něčem takovém by se jí z toho horko těžko vykrucovalo. Moc jsem jim akorát nerozumněla, co to Elena na něj vyletěla s tím: To seš celej ty, Damone,... a pak něco o tý překážce, nebo co má bump znamenat, a to jeho vysvětlení jsem taky ňák nepobrala, ale to titulky snad objasní.  Každopádně závěrečný verdikt jsem slyšela jasně a zřetelně, protože to tak odsekával, že bylo krásně slyšet každičké slůvko, a řekl to moc pěkně. Co on by se pořád snažil jí něco ulehčovat, když ona je na něj taková. Nasrat! :P
A lepší by bylo, kdyby řekla, že neví, co k němu cítí, než říct, že neví, jestli k němu něco cítí, ale takovým slovíčkařením se zaobírám asi jenom já :D.
Rose to taky dobře vystihla. Damon je opravdu buď to nejlepší nebo to nejhorší, co jí může v životě potkat. Být se Stefanem je jednodušší, miluje ho, on miluje ji, ale to, co je mezi ní a Damonem, je silnější (nebo bych si spíš přála, aby bylo). Jsem zvědavá, jak se na konci rozhodne, ale nejvíc se přikláním k tomu, že nebude ani s jedním, tak jako Sookie v True Blood. Hmm, na to už se taky těšim. Už aby bylo léto! :D
A jaké jsou vaše dojmy? S kým si myslíte, že Elena skončí?...

13 komentářů:

  1. Podle mě to byla nejlepší epizoda série, prostě suprová.
    Tak já se zezačátku při Socmenovi a Stefanovi hodně nasmála prej Socmenovo alterego se probudí a Stefan: You??
    Alarick: Me.
    Já málem umřela smíchy :D Při tom jak se na něj koukala jsem Damona málem sežrala(jak může být někdo tak sexy?) Já bych po něm skočila a on si k ní lehne a chytí jí za ruku a ona se z toho málem udělá :D(Ale nedivím se jí) A to vykousnutí se mi zdálo z Damonovy strany tak neskutečně jemný, jako by se jí snažil nevyplašit.. zatimco ona se po něm doslova sápala. Kdyby tam nepřišel náš malý kazišuk Jeremy tak by spolu hupli do postele(Neustále jim někdo leze do nejlepších momentů) Ta jejich 'hádka' se mi z Damonovy strany tak ošklivá(nedivím se mu, přece jeho láska je potíž) Uplně jsem z něj cítila při té věte ''What the hell is it?'' Něco v tom smyslu jako by s nim hrála nějaký hry, on už má z tý Katherine paranoiu. Za Rose jsem byla neskutečně št'astná, měla jsem jí moc ráda. A ten Jeremy mě vážně nasral ''Počkej tady'' ''Proč aby jste se znova mohli vyousnout!?'' Fakt jak malej. No taky jsem se musela vypsat
    ''Co on by se pořád snažil jí něco ulehčovat, když ona je na něj taková. Nasrat! :P'' U tohodle jsem umřela smíchy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, You? Me. bylo dost komický :D.
      Na Damona bez košile už jsem si zvykla, už to na mě přestává mít účinky :/. Jako na mým žebříčku nejvíc sexy chlapů pořád vede, ale už je prostě okoukanej :).
      Já se mu vážně nedivím, že byl na tu Elenu tak trochu hnusnej, ona si s nim docela hraje a je skoro horší jak Katherine, ta mu to aspoň řekla, co k němu cítí...sice dost nešetrně, a ještě k tomu to nebyla úplně pravda, ale vyjádřila se! :D

      Vymazat
  2. Pred chvíľou som to dopozerala... a ten bozk! Nevidela som promo, no vedela som, že to tam bude (mám rada prekvapenia a to, že som sa to dozvedela už predtým, ma trošku odradilo), ale tak som si to nepredstavovala. Bolo to fakt krásne :)
    S mojou slabou angličtinou som rozumela možno tak 50% (veľmi približný odhad :D skôr to bolo menej :D), ale podľa predchádzajúcej dejovej línie a podľa obrazov som si vytvorila predstavu o čom sa rozprávajú :D
    Damonovi som poriadne nerozumela, ale myslela som si, že zrejme hovorí niečo v tom zmysle (teraz som si prečítala aj anglické titulky, ktorým som tiež veľmi nerozumela, ale potvrdili mi moju domienku a následne si ju potvrdila aj Ty :D)
    To s Tylerom máš pravdu, reagoval prehnane.
    A to aj vy ostatní máte problém so zábermi na Matta zblízka? :D Ako, je celkom sympatický, ale... no nie je to Damon :D Áno, viem, nikto nie je dokonalý a pekný (som živým dôkazom :D), ale Matt mi príde niekedy trošku... divný :D Ale to je len môj názor...
    Mariam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, po 3x19 už nikdy nesleduju kanadský proma :D. Tam toho ukázali, až to hezký nebylo...
      No, Matt mi někdy taky přijde trošku takovej... slizskej :D. Ale v první sérii mi přišel docela pěknej, to až poslední dobou se to ňáko zhoršuje... Ale tak nevim, no, jeho postava je mi více méně ukradená. Ani mě neštve ani mě nebaví. Ale v knížkách ho mám hodně ráda :).

      Vymazat
    2. Po 3x19 už 2 dni pred novou epizódou nebudem navštevovať stránky, kde by som sa mohla niečo dozvedieť :D
      Pri slove "slizskej" som skoro spadla zo stoličky, ako som sa smiala :D Ale vystihla si to, v prevej sérii bol celkom pekný, ale teraz... :D
      Aj ja ho mám radšej v knihách :)
      Mariam

      Vymazat
  3. Noo takže, z epizody nemám skoro nic, protože se mi to sekalo jak něco a když sem to chtěla stáhnout , tak mi to po půl hodině říkalo pořád 2 dny :D .
    Ale občas jsem něco pochytila,samozdřejmě že mi neuniklo, že Damon a Elena se mucíkovali :DD, ježiš ona je tak blbá.. Když neví, jestli k němu něco cejtí, tak ať se s nim nelíbá a nedělá mu ZASE planý naděje!!.
    A taky mi neuniklo , že Ester se nějak vtělila do Rebekah :(.
    Takže, vlastně je Rebekah mrtvá ,že?
    Ony si vyměnily těla :((.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohla by se vyjádřit ňák líp ohledně svých citů, no, ale takovou radost nám tvůrci prostě udělat nemůžou :D.
      A s tou Rebekah si myslím, že není mrtvá. Prostě jsou jen dvě nasoukaný v jednom těle, akorát že to tělo ovládá mamča a Rebekah se tam krčí někde v rohu a dovedu si představit, jak sprostě nadává O:):D.

      Vymazat
    2. Zomieram smiechom :D Pekne vyjadrené :D
      Mariam :D

      Vymazat
    3. Koukám, že vás není těžký rozesmát :D.
      Btw, vyskytl se menší error, zítra odjíždím na chatu brzo ráno a není tam internet, takže nevim, jak to bude s přidáváním nový kapitoly. Teď jsem začala pracovat na menší jednorázovce, která se týká dnešního dílu, takže pokud jí stihnu dokončit, tak jí sem dneska přidám a DZ bude až v neděli. Když ji nedodělám, tak dám DZ už dneska ;).

      Vymazat
    4. Takže sa môžem tešiť, že dnes bude buď jednorázovka alebo nová kapitola, že? :D

      Lulu

      Vymazat
    5. :DD tak to si mě zas rozesmála :DD.
      PS:Z obojího budu mít radost! ;)

      Vymazat
    6. Ano, v každym případě dneska něco přidám. Vypadá to na tu jednorázovku, už píšu třetí stranu takže max. hodinku, spíš míň a bude to ;)

      Vymazat
  4. Rozdiel medzi neviem čo k tebe cítim a neviem, či k tebe niečo cítim je prevratný - to vnímajú viacerí :D
    Tyler a Caroline mňa naopak vôbec nezaujímajú ani ma nezaujali, pozdáva sa mi myšlienka na párik v podobe Caroline a Klaus. Tí dvaja sú spolu úžasný.
    Čo sa týka Ricka, je mi ho trošku ľúto. Najprv do neho nasťahovali Klausa, teraz alter-ego.. Ten asi nebude mať pokoj. Postava toho zlého mi k Stefanovi nepasuje, ale vžil sa do toho slušne.
    Matt a ich nový plán tiež nie je pre mňa nič moc. Robia s Rebeky (neviem ako sa to píše) najväčšiu mrchu, ale pritom ju furt niekto zradí. Brat, Stefan, Damon a teraz ešte aj Matt. Ako má niekomu veriť?
    Ale tiež k tomu najpodstatnejšiemu - som Delena fanúšik od ich prvého stretnutia a konečne som sa dočkala. Presne som si všímala tieto detaily.. Slovné doťahovanie, skúmavý pohľad, rozpačitosť, keď si ľahol k nej, ťažkosti s dýchaním pri dotyku ich rúk.. Bozk bol naprosto neopísateľný, v prvom rade preto, že konečne nebol iniciátorom Damon. Vášnivý, no pritom citlivý. Rozpačitý a pritom taký presvedčivý. Túžba, láska, opatrnosť aj nenásytnosť - všetko sa to tak krásne prelínalo. Tá ich hádka bola oprávnená, aj mňa by to naštvalo. Človek by čakal, že keď ho už pobozkala, ujasnila si to v tej hlave ale ona nie. A hneď ako sa do neho pustila - že toto je jeho typický štýl, vybuchnúť a neviem čo. Dobre jej to povedal, musí sa rozhodnúť sama.
    Aj keď bol ten bozk krásny, pre mňa bola najemotívnejšia časť jazda v aute a príhovor Rose. Jer si snáď konečne uvedomí, že Damon nie je tak zlý. Vystihla to presne. Damon si od nej nielen beria, on jej aj dáva.. Zmysel života, prekvapenia a výzvy. No nemyslím si, že Elenka má odvahu na risk a na to najlepšie. Podľa mňa sa uspokojí s tým, čo má istý, bude jej stačiť to dobré.
    Inak prepáč, že ti tu vypisujem druhý sloh :)

    OdpovědětVymazat